Tips om De Sims 4 beter te laten draaien

Op deze pagina kan je tips vinden om De Sims 4 beter te laten draaien op jouw systeem. Veel van deze tips zorgen ervoor dat de laadtijden korter worden of minder snel oplopen naarmate je meer speelt. Het is dus niet alleen handig als je laadtijden al enorm lang duren, maar ook om te voorkomen dat ze erg lang worden.

1. Verwijder af en toe de cachebestanden

In De Sims 4 map staan verschillende cachebestanden waarin data van het spel wordt opgeslagen met het doel dat bepaalde dingen in het spel sneller geladen kunnen worden. Na verloop van tijd kunnen deze bestanden erg groot worden waardoor ze corrupt worden of inmiddels veel irrelevante data bevatten waardoor het spel juist trager wordt in plaats van sneller. Om deze reden is het aan te raden om deze bestanden af en toe te verwijderen, zodat ze opnieuw aangemaakt kunnen worden. Cachebestanden mag je alleen verwijderen wanneer je De Sims 4 niet open hebt staan. Zodra je het spel opnieuw start zullen de bestanden opnieuw worden gemaakt.

De volgende cachebestanden kan je verwijderen wanneer De Sims 4 niet is geopend:

  • In de cache map: bestanden die eindigen met .cache.
  • Alle bestanden in de cachestr en cachewebkit map.
  • localthumbcache.package

Standaardlocaties:

C:\(Mijn) documenten\Electronic Arts\De Sims 4\cache
C:\(Mijn) documenten\Electronic Arts\De Sims 4\cachestr
C:\(Mijn) documenten\Electronic Arts\De Sims 4

Bron: SimGuruModSquad op het officiële forum.


2. Simtexturen zonder compressie, verticale synchronisatie en laptopmodus

Als De Sims 4 niet goed draait dan kan je allereerst proberen om de grafische instellingen in het spel wat lager te zetten. Zelfs als je een high-end systeem hebt kan het daarnaast helpen om de Simtexturen zonder compressie uit te zetten en de verticale synchronisatie aan. De Simtexturen zonder compressie uitzetten kan de laadtijden beperken. Naarmate je langer speelt kunnen de laadtijden toenemen, als je deze optie uitzet is de kans kleiner dat de laadtijden snel toenemen. De verticale synchronisatie aanzetten kan het spel stabieler maken. Dit hoeft echter niet voor iedereen te gelden, probeer dus eerst eens of het spel beter draait met verticale synchronisatie aan. Draait het spel toch niet beter, dan kan je deze optie weer uitzetten.

de sims 4 instellingen

Laptopmodus
Vooral voor minder goede laptops en pc’s kan het aan te raden zijn om de laptopmodus aan te zetten. Grafisch zal het spel minder mooi zijn met deze optie ingeschakeld, maar je hebt vermoedelijk wel minder last van lag en een stabieler spel. Als de laptopmodus is ingeschakeld kunnen er echter ‘grafische problemen’ (onvolkomenheden) met de verlichting in het spel optreden zoals dat Sims die in een verlichte kamer zijn nog steeds zo donker zijn als wanneer de kamer onverlicht is.


3. Laat de game repareren in Origin

In Origin is er een optie om het spel te laten repareren. Druk met de rechtermuisknop op De Sims 4 (wanneer De Sims 4 niet is gestart) en dan de optie Game repareren verschijnen.

de sims 4 game repareren origin


4. Maak meerdere savegames met ‘opslaan als’

Naarmate savegames groter worden kan dit invloed hebben op de prestaties zoals langere laadtijden. Door het spel zo nu en dan met ‘opslaan als‘ op te slaan onder een andere naam (bijvoorbeeld Familie2, Familie3 etc.) heb je niet alleen meteen een back-up, maar dit kan vermoedelijk ook de prestaties ten goede komen terwijl je wel door blijft spelen met dezelfde savegame. Er is nog geen hard bewijs dat af en toe een nieuwe savegame maken helpt, maar het kost niet veel moeite en naar ons idee blijven de bestanden zo beter beperkt in omvang.

Extra tip: zet niet te veel savegames in je spel. Te veel savegames zullen vermoedelijk de prestaties niet ten goede komen. Persoonlijk raden we maximaal een stuk of 5-8 savegames aan. Als je via bovenstaande methode een aantal savegames hebt aangemaakt dan kan je de oudste savegames verwijderen (eventueel nadat je eerst een back-up hebt gemaakt) aangezien je die niet meer nodig hebt.


5. Verwijder onnodige opgeslagen huishoudens

Te veel huishoudens in de bibliotheek kan voor vertraging en langere laadtijden in het spel zorgen. We raden dan ook aan om onnodige huishoudens te verwijderen. Als je bijvoorbeeld een familie maakt en opslaat en vervolgens start met spelen, dan maakt het spel nog een kopie van die familie. Als je dat met meerdere gezinnen doet heb je al gauw veel onnodige kopieën. Deze kan je in het spel verwijderen via de Galerie onder Mijn bibliotheek.

de sims 4 bibliotheek huishoudens

Mocht je heel veel huishoudens hebben gemaakt die je niet kwijt wilt, maar waar je op het moment niet mee speelt dan kan je ervoor kiezen om deze tijdelijk te verplaatsen naar een andere locatie. In de Tray map worden huishoudens opgeslagen.

Standaardlocatie:

C:\(Mijn) documenten\Electronic Arts\De Sims 4\Tray

Jammer genoeg staan de namen die je aan de huishoudens geeft niet vermeld bij de bestanden in deze map (een Sim wordt bijvoorbeeld opgeslagen als 0x00000053!0x0a8d00899b0d03b0.sgi). Je zou dus voornamelijk op de datum moeten richten.

de sims 4 huishoudens tray

Huishoudens bestaan uit de volgende soort bestanden:
.householdbinary
.trayitem
.hhi
.sgi

Er zijn meestal 2 .hhi bestanden per huishouden. Het aantal Sims in het huishouden staat gelijk aan het aantal .sgi bestanden. Heb je bijvoorbeeld 5 Sims in je huishouden, dan zal je ook 5 .sgi bestanden moeten hebben die op hetzelfde tijdstip zijn gemaakt.

Als je de juiste bestanden hebt gevonden dan kan je ergens buiten De Sims 4 map een nieuwe map aanmaken die je bijvoorbeeld “Back-up De Sims 4 huishoudens” of “Back-up Tray map” noemt of iets dergelijks. Hier zet je de huishoudens die je momenteel niet wilt gebruiken. Op deze manier houd je de Tray map relatief leeg en als je de Sim nodig hebt dan plaats je ze gewoon weer terug.


6. Verwijder het prikbord en leeg de huishoudinventaris

Nadat er 200 berichten op het prikbord staan krijg je automatisch een melding om het prikbord te legen. Je kan echter ook vaker al het prikbord legen zodat er niet te veel meldingen zich gaan ophopen. Verder is het aan te raden om de huishoudinventaris zo af en toe na te lopen of er niet veel voorwerpen in staan die je nooit gebruikt (bijvoorbeeld beloningen van carrières). Je kan beter de voorwerpen die je niet gebruikt verkopen zodat je geen overvolle huishoudinventaris krijgt. Hetzelfde geldt voor de persoonlijke inventaris van je Sims.


7. Speel met weinig huishoudens in één savegame

Het is mogelijk om binnen één savegame te wisselen tussen huishoudens, maar het is beter om per huishouden een aparte savegame te maken. Voor elke Sim worden er namelijk gegevens opgeslagen (relaties, vaardigheden, eigenschappen etc.) en als je in een wereld veel Sims met veel gegevens hebt dan zou dat een negatieve invloed kunnen hebben op de prestaties. Als je graag meerdere families hebt in één wereld, dan kan dat gerust. Maar het beste kan je ze dus dan ‘kaal’ (zonder voortgang zoals vaardigheden en eigenschappen) in de wereld plaatsen en vervolgens per familie een aparte savegame maken zodat je geen last hebt van de ‘voortgang bagage’ van de andere families waarmee je op dat moment niet speelt.


8. Plaats je huishouden in een nieuw spel

Deze tip is eigenlijk alleen bedoeld voor de gevallen waarin je bijvoorbeeld last hebt van een foutcode of extreem lange laadtijden en de andere tips op deze pagina niet werken. Je kan je huishouden opslaan en vervolgens in een nieuw spel plaatsen. Foutcodes (met uitzondering van foutcode 122) zullen dan vaak opgelost zijn hoewel het geen garantie is dat ze niet meer zullen voorkomen. En soms kan een fris nieuw spel ook helpen voor de prestaties van het spel.

De volgende gegevens blijven behouden bij het starten van een nieuw spel:

  • Doelen (alle voortgang en de hoeveelheid tevredenheidspunten die je hebt behaald)
  • Voortgang van carrière/school
  • Vaardigheden
  • Relaties binnen het huishouden
  • Simologie (leeftijd van de Sim en verdiende eigenschappen)

Het kapitaal, de inventaris, huishoudinventaris en relaties met Sims buiten het huishouden worden niet meegenomen. Met behulp van cheats kan je eventueel het kapitaal en de relaties aanpassen.

Stappenplan huishouden plaatsen in een nieuw spel:
– Ga naar huishouden beheren (bereikbaar via optie bij het huis of rechts bovenin het scherm, zie screen 1).
– Kies voor de optie “Je kunt Sims bewerken, en aan het huishouden toevoegen of verwijderen in Creëer-een-Sim” (screen 2).
– Verander niets en sla het huishouden op (screen 3). Je kan het huishouden eventueel een herkenbare omschrijving geven.
– Ga terug naar het hoofdmenu en open een nieuw spel (screen 4).
– Open de Galerie en zoek jouw familie op in de bibliotheek. Breng dit huishouden naar CES (screen 5).
– Plaats vervolgens het huishouden op een kavel naar keuze (screen 6). De voortgang zoals verdiende eigenschappen en leeftijd is nog steeds aanwezig (screen 7).