Patches downloaden en installeren voor De Sims 4

Alle patches voor De Sims 4 worden geregeld via Origin. Dat betekent dat als je de automatisch updaten in Origin aan hebt staan, alle updates voor De Sims 4 automatisch zullen worden gedownload en geïnstalleerd als Origin geopend is.

Hoe zet ik automatisch updaten aan of uit?

sims 4 updaten origin

Onder Origin > Toepassingsinstellingen vind je de optie “Mijn games automatisch actueel houden“. Vink deze optie aan om automatisch updates voor alle games in Origin te krijgen. Persoonlijk raden wij aan om deze optie aan te laten staan omdat er soms gratis nieuwe content wordt toegevoegd met patches en daarnaast helpen patches om problemen in het spel te verhelpen.

Je kan echter deze optie ook uitzetten en via de Origin-bibliotheek af en toe controleren op updates zodat je eventueel bijvoorbeeld een back-up kan maken voordat je een patch installleert.


Hoe weet ik of De Sims 4 actueel is?

De Sims 4 controleren op updates
Je kan controleren of de recentste patch voor De Sims 4 is geïnstalleerd door met de rechtermuisknop op De Sims 4 in de Origin-bibliotheek te klikken en dan de optie “Controleren op update” te selecteren. Origin zal dan aangeven of je spel up-to-date is of dat er nog een patch is die je kan downloaden.

Wil je helemaal zeker zijn, dan kan je jouw gameversie in het volgende bestand vinden:

C:\Documents\Electronic Arts\De Sims 4\GameVersion.txt

Let op: als je De Sims 4 net hebt bijgewerkt zal je eerst nog de oude gameversie in dit bestand zien staan. Nadat je De Sims 4 hebt gestart zal je de nieuwe gameversie zien staan. Soms kan het nodig zijn om dit bestand te verwijderen zodat het opnieuw wordt aangemaakt met de juiste huidige gameversie.


Wat wordt er gewijzigd met een patch?

Patches lossen bugs in het spel op en voegen soms nieuwe mogelijkheden toe aan De Sims 4. Op De Sims 4 Patches – Overzicht van wijzigingen kan je een overzicht vinden van alle patches en hun lijst met wijzigingen.