De Sims 4 minimale en aanbevolen systeemvereisten

Op deze pagina vind je de minimale systeemvereisten voor De Sims 4. Ben je ook benieuwd waar jouw laptop of PC minimaal aan moet voldoen? Hier vind je niet alleen de minimale vereisten voor De Sims 4, maar ook meer informatie over welke desktops en laptops geschikt zijn voor De Sims 4 en uitbreidingen en tips waar je zoal naar moet kijken bij het kiezen van een nieuwe videokaart, laptop of desktop voor De Sims 4.

Minimale vereisten voor De Sims 4 (PC)

Online vereisten: Internetverbinding vereist voor productactivering (via Origin)
Besturingssysteem: Windows XP (SP3), Windows Vista (SP2), Windows 7 (SP1), Windows 8 of 8.1, Windows 10
Processor: 1.8 GHz Intel Core 2 Duo, AMD Athlon 64 Dual-Core 4000+ of gelijkwaardig (Voor computers met ingebouwde chipsets heeft de game het volgende nodig: 2.0 GHz Intel Core 2 Duo, 2.0 GHz AMD Turion 64 X2 TL-62 of gelijkwaardig)
Werkgeheugen: Minstens 2 GB RAM
Videokaart: 128 MB aan Video RAM en ondersteuning voor Pixel Shader 3.0 Ondersteunde videokaarten: NVIDIA GeForce 6600 of beter, ATI Radeon X1300 of beter, Intel GMA X4500 of beter

Opslagruimte: Minstens 9 GB vrije ruimte op de harde schijf met ten minste 1 GB aanvullende vrije ruimte voor aangepast materiaal en opgeslagen spelbestanden
DVD-ROM: DVD-ROM-speler enkel vereist voor installatie (tenzij je De Sims 4 downloadt en installeert via Origin)
Geluidskaart: Compatibel met DirectX 9.0c
DirectX: Compatibel met DirectX 9.0c
Invoer: Toetsenbord en muis


Aanbevolen vereisten voor De Sims 4 (PC)

Online vereisten: Internetverbinding vereist voor productactivering (via Origin)
Besturingssysteem: 64 bit Windows 7, 8, 8.1 of 10
Processor: Intel Core i5 / AMD Athlon X4 of sneller
Werkgeheugen: 4 GB RAM
Videokaart: GeForce GTX 650 / Radeon HD 7770 of beter

Als je systeem aan de minimale vereisten voldoet, dan kan je De Sims 4 in ieder geval op de laagste instellingen redelijk draaien. Als je systeem aan de aanbevolen vereisten voldoet, dan kan je De Sims 4 op hoge of ultra instellingen spelen.
 

Laptopadvies

Ben je op zoek naar een laptop die De Sims 4 aan zou kunnen, dan kan je eens een kijkje nemen in het systeem gedeelte van onze website waar we regelmatig uitgebreid laptopadvies geven. Verder kan je uiteraard op ons forum terecht met vragen.

de sims 4 pc systeemeisen


Minimale vereisten voor De Sims 4 voor de Mac

Online vereisten: Internetverbinding vereist voor productactivering (via Origin)
Besturingssysteem: Mac OS X 10.7.5 (Lion)
Processor: Intel Core 2 Duo 2.4 GHz of beter
Werkgeheugen: 4 GB RAM
Videokaart: NVIDIA GeForce 9600M GT, ATI Radeon HD 2600 Pro of beter (en 256 MB videogeheugen of meer)
Opslagruimte: Minstens 10 GB vrije ruimte op de harde schijf met ten minste 1 GB aanvullende vrije ruimte voor aangepast materiaal en opgeslagen spelbestanden
Invoer: Toetsenbord en muis


Aanbevolen vereisten voor De Sims 4 voor de Mac

Online vereisten: Internetverbinding vereist voor productactivering (via Origin)
Besturingssysteem: Mac OS X 10.9 of later
Processor: Intel Core i5 of beter
Werkgeheugen: 8 GB RAM
Videokaart: NVIDIA GTX 650 of beter
Opslagruimte: Minstens 12 GB vrije ruimte op de harde schijf
Invoer: Toetsenbord en muis


Onze aanbevolen vereisten voor De Sims 4

De minimale vereisten voor De Sims 4 zijn vrij laag in vergelijking met andere moderne games. Vaak draaien spellen echter niet zo goed als je systeem krap aan de minimale vereisten voldoet. Om deze reden hebben we de aanbevolen vereisten opgesteld. Deze vereisten zijn dus niet opgesteld door EA, maar een richtlijn waarvan wij verwachten dat je De Sims 4 op ongeveer medium instellingen of hoger zal kunnen draaien.

Aanbevolen vereisten

  • Processor: Intel Core 2 Duo van 2,6 GHz of beter (voorbeelden: Intel Core 2 Duo E6700, Intel Core 2 Duo E8200, AMD Athlon 64 X2 6000+ of AMD Athlon II X4 620)
  • Werkgeheugen: 4 GB RAM of meer
  • Videokaart: Radeon R7 240, GeForce GT 730 of beter (laptop: GeForce GT 720M of beter)

Onze ideale vereisten voor De Sims 4

Als aanvulling op onze aanbevolen vereisten hebben we ook de ideale vereisten voor De Sims 4 opgesteld. Deze vereisten zijn de ideale uitgangspositie voor als je een nieuw systeem zoekt waarmee je De Sims 4 op ultra instellingen kunt draaien. Een systeem dat iets minder goed is dan de ideale vereisten zal overigens De Sims 4 ook wel moeiteloos kunnen draaien, maar we hebben de vereisten expres wat naar omhoog bijgesteld zodat het ideale systeem zeker weten goed genoeg is om De Sims 4 met in de toekomst ook alle uitbreidingen met gemak te kunnen draaien.

  • Processor: Intel Core i5-4440 of beter
  • Werkgeheugen: 6 GB RAM of meer
  • Videokaart: Radeon R7 260X of beter (laptop: GeForce GTX 850M of beter)

Hoe achterhaal ik mijn specificaties?

De makkelijkste manier om de specificaties van je laptop of PC te achterhalen is via de Windows-toepassing dxdiag. Deze toepassing kan je starten door “dxdiag” zonder aanhalingstekens te typen bij uitvoeren (of het zoekvenster) dat je bij het startmenu linksonderin kan vinden. De processor en hoeveelheid RAM (geheugen) kan je vinden bij het eerste tabblad Systeem en bij het tabblad beeldscherm kan je meer informatie over de videokaart vinden.

Daarnaast zijn er programma’s die je uitgebreide informatie over de onderdelen van jouw computer kunnen geven. Een voorbeeld hiervan is PC-Wizard (gratis).


Geen constante internetverbinding vereist voor De Sims 4

Het is voor De Sims 4 overigens niet noodzakelijk om een constante verbinding met internet te hebben. Je hebt wel een Origin-account nodig om De Sims 4 te installeren en te registreren.

Is er een constante verbinding met het internet nodig om De Sims 4 te kunnen spelen?
Je hebt een internetverbinding nodig om de game voor de eerste keer te activeren. Daarna heb je echter geen constante verbinding met het internet nodig om De Sims 4 te kunnen spelen.

Is De Sims 4 ook online te spelen?
Spelers die ervoor kiezen om de game online te spelen kunnen gebruik maken van de galerij waar ze huishoudens, huizen en meer kunnen delen en downloaden, maar de game is in principe ontworpen om offline gespeeld te worden. De speler kan zelf kiezen hoe hij of zij wil spelen.