De Sims 4 Back-up maken

Het is aan te raden om regelmatig een back-up te maken van je opgeslagen spellen van De Sims 4. Vooral voor het installeren van een grote, nieuwe patch (als je Origin niet automatisch laat updaten) of in de toekomst met een nieuwe uitbreiding is dit verstandig om te doen. Mocht er onverhoopt iets mis gaan, dan kan je namelijk na een eventuele nieuwe installatie de opgeslagen spellen terugzetten.

Je kan een back-up van de opgeslagen spellen maken door de map “saves” te kopiëren naar een willekeurige plek op je (externe) harde schijf of ander opslagmedium. Het beste doe je dit in een nieuwe map die je makkelijk kan terugvinden. Op de volgende pagina kan je meer informatie en tips lezen over savegames: De Sims 4 uitleg en tips over savegames.

De map “saves” is bij standaardinstallatie hier te vinden:

C:\(Mijn) Documenten\Electronic Arts\De Sims 4\saves

Je kan echter ook van de gehele De Sims 4 map (C:\(Mijn) Documenten\Electronic Arts\De Sims 4) een back-up maken. Op deze manier hoef je niet uit te zoeken welke bestanden je exact moet kopiëren en heb je meteen ook een back-up van je opslagen huishoudens, kavels en ingerichte ruimtes (Tray), afbeeldingen (Screenshots), video’s (Opgenomen video’s) en dergelijke.


Back-up terugzetten

De back-up kan je vervolgens indien gewenst later terugzetten door de inhoud van De Sims 4 map te vervangen door de inhoud van je back-up. Het kan echter wel zo zijn dat een back-up gemaakt met een bepaalde gameversie niet of niet goed samengaat met een nieuwe gameversie (een recentere patch). Soms helpt het om de cachebestanden te verwijderen en vervolgens het spel opnieuw te starten. De cachebestanden worden opnieuw aangemaakt zodra je De Sims 4 opnieuw start.

De volgende cachebestanden kan je verwijderen wanneer De Sims 4 niet is geopend:

  • In de cache map: bestanden die eindigen met .cache.
  • Alle bestanden in de cachestr en cachewebkit map.
  • localthumbcache.package

Standaardlocaties:

C:\(Mijn) documenten\Electronic Arts\De Sims 4\cache
C:\(Mijn) documenten\Electronic Arts\De Sims 4\cachestr
C:\(Mijn) documenten\Electronic Arts\De Sims 4

Bron: SimGuruModSquad op het officiële forum.