Verborgen kavels in De Sims 4 ontdekken

In elke wereld in De Sims 4 is een verborgen buurt te ontdekken. In deze gids kan je lezen hoe je de verborgen kavels kan ontdekken.

 

Willow Creek: Sylvanheuvel

De verborgen kavel in Willow Creek is de Sylvanheuvel. Deze kan je bereiken via een speciale boom in de woonwijk rechts onderaan Willow Creek. Je Sims hoeven niet per se in deze buurt te wonen, ze kunnen ook naar een kavel in deze buurt reizen. De speciale boom bevindt zich in de woonruimte achter de huizen.

De boom die toegang biedt tot Sylvanheuvel moet je bekijken totdat je de optie water geven krijgt. Vervolgens geef je de boom water totdat je de optie ‘een compliment geven over bladeren’ krijgt. Voer deze interactie uit en dan kan je de natuur bespreken met de boom (de naam van deze interactie kan verschillen). Nadat je met de boom hebt gekletst kan je de ingang van de boom verkennen. Voor elke Sim moet je dit overigens weer apart doen. Je zal een aantal opties krijgen en als je de goede antwoorden kiest kom je uiteindelijk bij de Vergeten Grot uit.

De toegang tot de boom: voor het na het ontdekken.

De goede antwoorden zijn:

 • Het geluid volgen
 • Stroomafwaarts gaan
 • De mist betreden
 • Naar de open plek gaan
De Sylvanheuvel ziet er niet alleen mooi uit, maar je kan hier ook naar kikkers zoeken, planten verzamelen, stenen graven en vissen.


Oasis Springs: de Vergeten Grot

De verborgen kavel in Oasis Springs is de Vergeten Grot. Deze locatie is te bereiken via het Woestijnbloem park. Helemaal achterin dit park is een opening voor een mijnschacht. Sims die niveau 10 van de handigheidsvaardigheid hebben bereikt kunnen de toegang openen (je kan eventueel de cheat stats.set_skill_level Major_Handiness 10 gebruiken om je Sim meteen niveau 10 in handigheid te geven). Nadat je de toegang hebt vrij gemaakt kan je Sim de grot verkennen. Je zal een aantal opties krijgen en als je de goede antwoorden kiest kom je uiteindelijk bij de Vergeten Grot uit.

De goede antwoorden zijn:

 • Breed pad nemen
 • Ladder beklimmen
 • Op de richel stappen
 • Naar de grot reizen
In de Vergeten Grot zijn prachtige lichteffecten en hoor je het water druppelen. Ook vliegen er vleermuizen (slechts visuele effecten) en kunnen je Sims er kikkers, planten, stenen graven en vissen.


De Sims 4 In de Natuur: Het diepe woud

In De Sims 4 In de Natuur is een verborgen gebied dat je kan bereiken via het nationale park in Granite Falls (de Granite Falls bossen): het diepe woud. Achterin het bos zie je een opening met wat takken ervoor. Als je Sim de bramenstruik ingaat krijg je een aantal opties voorgeschoteld.

De stappen kunnen per keer verschillen, maar hieronder volgens de juiste antwoorden op de stappen die veel voorkomen:

 • Stapje vooruit / Terugtrekken uit avontuur
 • Alternatieve route vinden / Door web gaan
 • Het voorwerp negeren / Het voorwerp pakken
 • Doorlopen / Vissen
 • Naar Sim toe reizen / De braamstruiken verlaten
Als je de keuze krijgt tussen wel of geen bestrijdingsmiddel gebruiken, dan moet je wel bestrijdingsmiddel gebruiken. Als je de keuze krijgt tussen een dutje doen of doorzetten, dan moet je Sim doorzetten. Uiteindelijk krijgt je Sim de vraag om naar het diepe woud te reizen.

De kluizenaar en schimmelkunstmest
Het diepe woud is in de bergen gelegen. Hier vind je het huis van de kluizenaar. Door goede vrienden te worden met de kluizenaar kan je het plantkunderecept “Schimmelkunstmest” ontgrendelen. Klik op de kluizenaar als je goede vrienden met hem bent en kies de optie “plantkunderecept leren”. Je kan vervolgens schimmelkunstmest maken met de volgende ingrediënten: Morieljepaddenstoel (3), nepmorieljepaddenstoel (2), zwarte bessen (1), stofgeest (1). Zie voor meer informatie over dit onderwerp onze gids over de plantkundevaardigheid.

Verder kan je in het diepe woud onder meer zwarte bessen vinden en kom je hier relatief vaker zeldzame insecten tegen. Ook kan je bij de waterval alle nieuwe vissen uit In de Natuur vangen.


De Sims 4 Aan het Werk: Sixam

In De Sims 4 Aan het Werk kunnen je Sims de buitenaardse wereld Sixam (Maxis achterstevoren) bezoeken. Deze wereld kunnen ze bereiken via de Electroflux Wormgatgenerator en de raket. Als je wetenschapper niveau 10 heeft bereikt, dan kunnen ze de Electroflux Wormgatgenerator upgraden om te reizen naar Sixam. Zie onze gids over de uitvindingen van de wetenschapper voor meer informatie. Daarnaast kan je een raket upgraden met een Wormgatgenerator als je niveau 10 van de raketvaardigheid hebt bereikt.

Cheats
Vind je het te lang duren om niveau 10 te bereiken van de carrière wetenschapper? Met behulp van cheats kan je de wormgatgenerator sneller vrijspelen. Met bb.showhiddenobjects kan je de Electroflux Wormgatgenerator vrijspelen (je kan de Electroflux Wormgatgenerator in de koopmodus vinden bij de categorie activiteiten en vaardigheden) en met careers.promote Scientist kan je een wetenschapper laten promoveren. Daarnaast kan je met stats.set_skill_level Major_RocketScience 10 de raketwetenschapvaardigheid van je Sim aanpassen naar niveau 10 zodat ze meteen de raket kunnen upgraden met een Wormgatgenerator die ze naar Sixam kan brengen.

Sixam
Op Sixam kan je aliens ontmoeten en verschillende buitenaardse planten, kristallen en geoden verzamelen. Als je Sim werkzaam is in de carrière wetenschapper, dan kunnen ze uitgenodigd worden voor een feestje dat wordt gegeven door aliens op Sixam. Op het platform zal je dan onder meer een bar en een stereo zien. Ook zullen er veel aliens aanwezig zijn die zich vermaken op het feestje. Als het alienfeest niet aan de gang is dan zal je helaas deze voorwerpen niet zien. Je kan eventueel wel als je op Sixam bent de kavel bewerken met behulp van de cheat bb.enablefreebuild.