Plantkundevaardigheid – De Sims 4 In de Natuur

In De Sims 4 In de Natuur kunnen je Sims de plantkundevaardigheid leren door kruiden die ze hebben verzameld proberen te identificeren. Ze kunnen de plantkundevaardigheid verder verbeteren door kruidenmengsels te brouwen op de barbecue of het fornuis of door vaardigheidsboeken over plantkunde te lezen.

Hieronder kan je een overzicht vinden van de verschillende kruidenmengsels die je Sims kunnen maken en welke ingrediënten en vaardigheidsniveau voor plantkunde ze daarvoor nodig hebben. Nadat ze een kruidenmengsel hebben gemaakt zal het in de inventaris van je Sim worden geplaatst en kan je een Sim zich ermee laten insmeren. In de tabel hieronder kan je ook zien welke effecten de kruidenmengsels hebben op Sims.

KruidenmengselVaardigheidIngrediëntenEffect
Anti-siplotion1vlierbes (2), vuurvliegje (1)Als een Sim verdrietig is, dan zal het anti-siplotion deze gemoedstoestand laten verdwijnen.
Insectenafweermiddel1schadelijke vlierbes (2), basilicum (2)De Sims 4 In de Natuur plantkunde
Dit insectenafweermiddel houdt insecten 10 uur op afstand. Je Sims kunnen niet gebeten worden als ze proberen insecten te verzamelen.
Schimmelkunstmest1Morieljepaddenstoel (3), nepmorieljepaddenstoel (2), zwarte bessen (1), stofgeest (1)Dit is een goede kunstmest voor planten. Je kan het recept voor schimmelkunstmest leren van de kluizenaar bij de verborgen kavel in Granite Falls.
Deocrème2vlierbes (1), aardbei (1), peterselie (2)De Sims 4 In de Natuur plantkunde
Je Sims blijven met behulp van de deocrème 4 uur lang fris. Als hun hygiëne laag was, dan is deze weer aangevuld nadat ze de deocrème hebben gesmeerd.
Verzachtende Huidbalsem3kamille (2), basilicum (2), treksprinkhaan (1)Geneest je Sim van jeuk (bijvoorbeeld van een vuurbladplant) en insectenbeten of zorgt ervoor dat ze er minder lang last van zullen hebben. Het smeren van verzachtende huidbalsem zal geen effect hebben als je Sim geen insectenbeet of jeuk heeft.
Anti-stressmengsel4kamille (2), mosbessen (2), wandelende tak (1)Stressvolle gemoedstoestanden zullen verdwijnen door het gebruik van het anti-stressmengsel.
Buiktherapie5bosbessen (2), salie (2), termiet (1)Je Sims kunnen het buiktherapiemengsel gebruiken als iets dat ze hebben gegeten niet goed is gevallen.
Helder van geest6giftige kamille (2), bosbessen (2), peterselie (2)De Sims 4 In de Natuur plantkunde
Maakt je Sim geconcentreerd voor 4 uren (+2 geconcentreerd gemoedstoestand).
Vuurbladextract6giftig vuurblad (2), morieljepaddenstoel (2), rode mierDe Sims 4 In de Natuur plantkunde
Zorgt voor jeuk en buikpijn voor 8 uren. Je kan dit kruidenmengsel ook op voorwerpen smeren zodat de eerste Sim die dat voorwerp vervolgens gebruikt enorme jeuk krijgt.
Natuurlijke onkruidverdelgingsolie7giftige kamille (2), vuurblad (3), stinkbeestje (1)Als een plant onkruid heeft dan kan je het natuurlijke onkruidverdelgingsolie gebruiken om het onkruid te verwijderen. Het duurt daarna ook langer voordat het onkruid terug groeit.
Energiek brouwsel8mosbessen (3), giftig vuurblad (2), libel (1)De Sims 4 In de Natuur plantkunde
Geeft je Sim de energieke gemoedstoestand voor 4 uren.
Woedewerende zalf9schadelijke vlierbes (3), vuurblad (2), tomaat (1), regenboogvliegje (1)Laat boze gemoedstoestanden verdwijnen.
Vruchtbaarheidselixer10nepmorieljepaddenstoel (4), salie (2), bij (1), dwaallicht (1)Verhoogt de kans op tweelingen en drielingen.
In De Sims 4 In de Natuur zijn er 10 nieuwe planten. Als de plantkundevaardigheid van je Sims nog niet zo hoog is lukt het ze niet altijd om planten te identificeren. Je kan echter aan de vorm van de planten wel zien met welk soort plant je te maken hebt. Bij de groene struik op de eerste afbeelding hierboven kunnen je Sims bessen verzamelen: (schadelijke) vlierbessen, bosbessen en mosbessen. Bij de plant met bloemen (tweede afbeelding hierboven) kunnen je Sims kamille of giftige kamille oogsten. Bij de paddenstoelen (derde afbeelding) kunnen ze morieljepaddenstoel en de nepmorieljepaddenstoel vinden. En bij de laatste plant met groene en donkere bladeren kunnen ze vuurblad of giftig vuurblad oogsten. Het hoeft trouwens niet zo te zijn dat je telkens dezelfde plant oogst op een bepaald punt. Je kan bijvoorbeeld de ene keer kamille vinden en de andere keer giftige kamille oogsten bij dezelfde struik. Je moet dus altijd planten eerst identificeren voordat je ze gaat gebruiken of opeten.

Cheats
Heb je geen zin om je Sim vele planten te laten identificeren of vaardigheidsboeken te laten lezen? Met de cheat stats.set_skill_level Major_Herbalism 10 kan je jouw Sim meteen niveau 10 geven in de plantkundevaardigheid zodat je meteen alle kruidenmengsels kan maken. Bekijk voor meer informatie over cheats en andere cheats onze uitgebreide De Sims 4 cheatspagina.