Downloads installeren voor De Sims 4

In deze gids leggen we uit hoe je downloads en mods kan installeren voor De Sims 4.

 

De Sims 4 Package bestanden installeren

In De Sims 4 map (standaardlocatie: C:\(Mijn) Documenten\Electronic Arts\De Sims 4) vind je standaard de map Mods met daarin het bestand resource.cfg. In deze map moet je package bestanden voor De Sims 4 plaatsen. Vaak zullen downloads voor De Sims 4 verpakt zijn in een zip bestand. Deze kan je niet direct plaatsen in de Mods map, maar zal je eerst moeten uitpakken. Wij raden hiervoor 7-Zip aan. Dit programma is gratis en kan veel bestandsformaten in- en uitpakken waaronder rar en zip.


Klik met je rechtermuisknop op de download die je wilt uitpakken en kies bijvoorbeeld voor de optie “Pak hier uit” onder 7-Zip. Vervolgens wordt de inhoud van dat zip bestand in die map uitgepakt en zie je de package bestanden verschijnen. Deze package bestanden kan je vervolgens knippen of kopiëren naar jouw De Sims 4 Mods map: C:\(Mijn) Documenten\Electronic Arts\De Sims 4\Mods

De Sims 4 modificaties

Als je de package bestanden in de Mods map hebt geplaatst, dan zal je bij het opstarten van De Sims 4 een melding krijgen dat er modificaties zijn gevonden en zal je de downloads in je spel zien.


De Sims 4 Mods installeren (.pyo)

Mods voor De Sims 4 (te herkennen aan de .pyo bestanden) moet je niet uitpakken. Om een mod te installeren plaats je het ZIP-bestand waar de mod in staat in De Sims 4 Mods map: C:\(Mijn) Documenten\Electronic Arts\De Sims 4\Mods


Huizen en huishoudens installeren

Als je huizen of huishoudens niet van De Sims 4 Galerij downloadt moet je iets meer moeite doen om ze in je spel te krijgen.

Huishoudens
Huishoudens bestaan uit de volgende soort bestanden:
– .householdbinary
– .trayitem
– .hhi
– .sgi

Om een huishouden in je spel te krijgen, moet je de householdbinary, trayitem, hhi en sgi bestanden in de Tray map plaatsen (standaardlocatie: C:\(Mijn) documenten\Electronic Arts\De Sims 4\Tray)

Huizen en andere kavels
Huizen en andere kavels bestaan uit de volgende soort bestanden:
– .trayitem
– .blueprint
– .bpi

Om een huis of andere kavel in je spel te krijgen, moet je de trayitem, blueprint en bpi bestanden in de Tray map plaatsen (standaardlocatie: C:\(Mijn) documenten\Electronic Arts\De Sims 4\Tray).


Downloads installeren vanaf De Sims 4 Galerij

De makkelijkste methode om downloads te installeren is door De Sims 4 Galerij in het spel te gebruiken. Je hoeft dan alleen maar het huishouden of de kavel op te slaan in ‘Mijn bibliotheek’ om het te kunnen gebruiken in je eigen spel.

De Sims 4 Galerij