De Sims 4 Jungle Avonturen Lessen

Ontdek alles over De Sims 4 Jungle Avonturen in deze lessen boordevol tips met hoe jouw Sims het meeste kunnen halen uit hun reis naar de jungle. Zijn jouw Sims goed voorbereid?

Avontuurvoorbereiding

Het is tijd om op vakantie te gaan naar het prachtige Selvadorada. Haal je telefoon tevoorschijn, klik op ‘Op vakantie gaan…’, bepaal wie er met je meegaat en selecteer de wereld van Selvadorada. Kies je favoriete villa of bungalow om te huren en blijf er een tijdje.

Sims 4 Jungle Avonturen lessen 01

Selvadorada is verdeeld in twee regio’s. In het Plaza-district vind je huurkavels, de cantina, de Puerto Llamante-marktplaats en het Alam Archeologiemuseum. Hier kun je je in een veilige omgeving onder de Selvadoradianen mengen. Het Belomisia Jungle-district is waar avonturiers op zoek gaan naar Omiscaanse ruïnes en eeuwenoude artefacten. De natuurlijke gevaren van de jungle zijn levensecht. Zorg dat je wat spullen meebrengt om het tegen deze gevaren op te nemen.

Sims 4 Jungle Avonturen lessen 02

Op de Puerto Llamante-marktplaats vind je plaatselijke bewoners die de beste avonturenuitrusting verkopen om het op te nemen tegen de natuurlijke gevaren van de Belomisia Jungle. Sla spullen in als het junglekapmes om korte metten te maken met obstakels op je pad. Bewaar spullen als de kant-en-klare kaastosti in je inventaris zodat je wat te eten hebt tijdens die lange expedities. Vergeet ook niet om zoveel mogelijk insectensprays mee te nemen. Deze verdrijven automatisch natuurlijke gevaren die je tegenkomt.

Sims 4 Jungle Avonturen lessen 03

Vaardige Sims zullen het een stuk makkelijker hebben in de jungle. Een goed ontwikkelde Selvadoradiaanse cultuurvaardigheid helpt je niet alleen bij het leggen van sociale contacten met de plaatselijke bewoners, op hogere niveaus helpt het je ook om vuurvliegjes en bliksembeestjes te ontwijken. Inzicht- en fitnessvaardigheden helpen ook als je op valstrikken stuit. De tuiniervaardigheid helpt je om door de planten te hakken die het pad blokkeren.

Sims 4 Jungle Avonturen lessen 04


De Selvadoradiaanse Cultuur

Als je in Selvadorada bent, doe dan zoals de Selvadoradianen doen. Sims kunnen de Selvadoradiaanse cultuurvaardigheid verbeteren als ze acties met de plaatselijke bewoners uitvoeren. Sims met deze vaardigheid kunnen plaatselijke survivaltips leren, de smaak van lokale gerechten op prijs stellen, nieuwe gitaarnummers leren en zelfs een paar dansmoves oppikken.

Sims 4 Jungle Avonturen lessen 05

Het verbeteren van deze vaardigheid is net zo eenvoudig als acties uitvoeren met de Selvadoradianen, hun gerechten proeven en shoppen op de openluchtmarkt. Plaatselijke bewoners bezitten heel wat kennis. Vraag ze eens naar de plaatselijke bezienswaardigheden, de Omiscaanse ruïnes of de jungle. Je zult binnen no-time Selvadoradiaanse begroetingen gebruiken of plaatselijke volksverhalen kunnen navertellen.

Sims 4 Jungle Avonturen lessen 06

Niet iedereen in Selvadorada komt daar ook vandaan. Laat je niet door de andere toeristen verwarren. Let op Sims die plaatselijke kledij dragen of in de plaatselijke winkels werken. Plaatselijke bewoners hebben unieke sociale eigenschappen. Tijdens noodgevallen kunnen Sims bottenstof ruilen voor antidota met plaatselijke bewoners.

Sims 4 Jungle Avonturen lessen 07

Sims met hogere Selvadoradiaanse cultuurvaardigheden kunnen de Rumbasim dansen. Dit is de hotste nieuwe dansrage in Selvadorada. Sims met een hoog vaardigheidsniveau hebben ook toegang tot het geheime menu van handelaars op de Puerto Llamante-marktplaats. Klik op een handelaar en kies ‘Geheime voorwerpen kopen’. Een hoog vaardigheidsniveau geeft Sims ook de kans om vuurvliegjes en bliksembeestjes te verjagen, zonder daar een avonturenuitrusting voor nodig te hebben. Maar uiteindelijk draait het allemaal om de Rumbasim.

Sims 4 Jungle Avonturen lessen 08


Archeologie

Sims die dol zijn op geschiedenis en graven in de modder zullen deze passies terugvinden in archeologie. Deze vaardigheid beloont je met kennis en prachtige artefacten om het huis mee te decoreren.

Sims 4 Jungle Avonturen lessen 09

Sims kunnen hun hoofd in een vaardigheidsboek steken of het veld ingaan om archeologie te leren.In de Belomisia Jungle kun je in delfhopen of op opgravingen graven om de vaardigheid te verbeteren. Je kunt de archeologiewerktafel gebruiken om gevonden artefacten bloot te leggen en op echtheid te onderzoeken. Sims met een hoger vaardigheidsniveau kunnen ook verzoeken van het Archeologisch Instituut ontvangen om artefacten op echtheid te onderzoeken. Sims moeten niet vergeten om die voorwerpen weer terug te sturen om een servicevergoeding te ontvangen.

Sims 4 Jungle Avonturen lessen 10

Er zijn verschillende voorwerpen te vinden in delfhopen en op opgravingen. Je kunt modderklonten tegenkomen, nog niet op echtheid onderzochte artefacten, fossielen, bottenstof en meer. Modderklonten zien er misschien niet zo spannend uit, maar met behulp van een archeologiewerktafel kan een Sim daar een artefact in vinden. Als je bottenstof vindt, zorg dan dat je dat houdt. Je kunt bottenstof gebruiken om met Selvadoradianen te ruilen voor krachtige antidota.

Sims 4 Jungle Avonturen lessen 11

Een van de voordelen van de archeologievaardigheid is de mogelijkheid om delfhopen naar opgravingen te upgraden. Op opgravingen kunnen vier Sims tegelijkertijd graven. Deze opgravingen geven archeologen ook de kans om meer artefacten op te graven dan in een standaard delfhoop. Met een archeoloog met een vaardigheidsniveau van 6 of hoger klik je op een delfhoop en kies je ‘Opgraving vaststellen’.

Sims 4 Jungle Avonturen lessen 12

Elke archeoloog heeft een betrouwbare archeologiewerktafel nodig om aan te werken. Deze handige tafel geeft Sims de kans om modderklonten te ontleden en artefacten bloot te leggen. Ze kunnen deze artefacten dan op echtheid onderzoeken om hun zeldzaamheid vast te stellen. Als een artefact volledig op echtheid is onderzocht, kan de Sim het verzamelbare voorwerp nog steeds voor de lol en nog meer archeologievaardigheid onderzoeken!

Sims 4 Jungle Avonturen lessen 13


De jungle verkennen

Padobstakels blokkeren de voortang in de jungle. Als Sims een van deze grote overwoekerde poorten vinden, kunnen ze hun handen gebruiken om de klimplanten te verwijderen. Iets beter voorbereide avonturiers zullen het junglekapmes uit hun inventaris gebruiken om beurse handen te voorkomen. Sims met een beter ontwikkelde tuiniervaardigheid zullen deze padobstakels een stuk makkelijker kunnen verwijderen.

Sims 4 Jungle Avonturen lessen 14

Sims kunnen padobstakels zoals grote stenen poorten tegenkomen. Er is geen manier om deze paden te vervolgen tijdens de huidige vakantie. De paden openen zich mogelijk tijdens de volgende vakantie naar Selvadorada. Bezoek opnieuw om nieuwe paden te verkennen.

Sims 4 Jungle Avonturen lessen 15

Vuurvliegjes, spinnen, plasmavleermuizen, bliksembeestjes en bijen zijn allemaal natuurlijke gevaren die Sims in de jungle tegen kunnen komen. Slimme verkenners zullen altijd avonturenuitrusting in hun inventaris hebben om dit soort problemen te omzeilen. Iets minder voorbereide verkenners zullen lijdzaam brandwonden, vergiftiging en elektrische schokken moeten ondergaan. Hogere vaardigheidsniveaus in de Selvadoradiaanse cultuur, fitness en inzicht helpen Sims om een aantal van deze natuurlijke gevaren te ontwijken.

Sims 4 Jungle Avonturen lessen 16

Er zijn verborgen gebieden in de Belomisia Jungle. Onthul deze gebieden door langs de padobstakels te reizen. Sims zullen voor hun nieuwsgierigheid worden beloond. Deze gebieden bevatten delfhopen, verzamelbare voorwerpen en omgevingsgemoedtoestanden.

Sims 4 Jungle Avonturen lessen 17


De Omiscaanse Tempel

Sims die diep de jungle in trekken, kunnen de Omiscaanse tempel tegenkomen. Deze eeuwenoude tempel heeft onverklaarbare eigenschappen die voor heel wat verwarring zorgen. De indeling van de tempel verandert bij elk nieuw bezoek aan Selvadorada. Muren verschijnen op een andere plek, trappen verplaatsen zich en schatkisten duiken ergens anders op. Als je Sim het even niet meer weet, probeer dan op een andere vakantie terug te komen.

Sims 4 Jungle Avonturen lessen 18

Om de Omiscaanse tempel te passeren, moeten Sims eerst een aantal tempelverdedigingen oplossen. Ze moeten de juiste triggers vinden en activeren om de poort te openen en de volgende kamer te onthullen. Sims kunnen elke valstrik bestuderen die dan zal onthullen of een trigger echt is of niet. Het succes van een Sim om een trigger te valideren hangt af van diens vaardigheidsniveau en de tempelverdediging die bestudeerd wordt. Houd de muis boven de actie ‘Onderzoeken’ om te kijken welke vaardigheid is toegewezen aan de verdediging.

Sims 4 Jungle Avonturen lessen 19

De Omiscaanse tempel heeft altijd een zeldzame schatkist aan het einde met tal van geweldige beloningen. Open deze kisten om stukken van mystieke relikwieën of Omiscaanse schatten te vinden.

Sims 4 Jungle Avonturen lessen 20


Mystieke relikwieën

Mystieke relikwieën zijn krachtige voorwerpen die worden gemaakt door de onder- en bovenkant met een geslepen kristal te combineren. Ze kunnen worden gebruikt om krachtige vloeken of zegeningen over Sims uit te spreken.

Sims 4 Jungle Avonturen lessen 21

De onder- en bovenkant van deze relikwieën zijn te vinden in schatkisten in de Omiscaanse tempel en op opgravingen in de Belomisia Jungle.

Sims 4 Jungle Avonturen lessen 22

Elk mystiek relikwie wordt aangedreven door een geslepen kristal. Sims met de archeologievaardigheid kunnen een archeologietafel gebruiken om een kristal te slijpen. Kristallen zijn ofwel gewoon, ongewoon of zeldzaam. Deze zeldzaamheden zijn van invloed op de vloek of zegening die een mystiek relikwie kan uitspreken.

Sims 4 Jungle Avonturen lessen 23

Om een mystiek relikwie te maken, moet een Sim alle onderdelen in diens inventaris hebben. De boven- en onderkant van een relikwie en een geslepen kristal zijn nodig. Klik eerst op de boven- of onderkant van een mystiek relikwie en kies ‘Samensmelten met…’. Selecteer vervolgens een onderdeel om mee te combineren. Eenmaal voltooid, klik je op het gecombineerde onderdeel van de mystieke relikwie en kies je ‘Kristal plaatsen’. Selecteer het geslepen kristal en rond het proces af.

Sims 4 Jungle Avonturen lessen 24

Elke Sim zal met vallen en opstaan moeten leren welk effect een mystiek relikwie heeft. Zodra Sims een mystiek relikwie op zichzelf toepassen, of op een andere Sim, leren ze de vloek of de zegening die door die mystieke relikwiecombinatie wordt uitgesproken. Deze informatie verschijnt in de tooltip naast het mystieke relikwie en in de tooltips van de boven- en onderkant tijdens het combinatieproces.

Sims 4 Jungle Avonturen lessen 25

Alle vloeken kunnen door hard werken op worden geheven. Bekijk de informatie van de gemoedstoestand voor aanwijzingen om de vloek op te lossen. Een succesvolle oplossing zal een zegening voor de Sim tot gevolg hebben. Sims kunnen vloeken ook opheffen door een donatie te geven aan het beeld van Madre Cosecha. Dit resulteert echter niet in een zegening.

Sims 4 Jungle Avonturen lessen 26

Mystieke relikwieën hebben tijd nodig om zich op te laden na het uitspreken van een vloek of zegening. Als een Sim recentelijk een vloek heeft uitgesproken, zal hij een paar uur moeten wachten voordat het mystieke relikwie weer opgeladen is. Als Sims worden getroffen door een vloek of zegening, kunnen ze geen andere vloek of zegening ontvangen.

Sims 4 Jungle Avonturen lessen 27

Telkens wanneer een vloek of zegening uit wordt gesproken, kan een mystiek relikwie worden beschadigd. Er verschijnen barstjes als dat gebeurt. Als het mystieke relikwie opnieuw wordt beschadigd, zal het kapot gaan. Bewaar alle mystieke relikwiestukken die je vindt zodat je oude mystieke relikwieën kunt repareren die door gebruik zijn vernietigd.

Sims 4 Jungle Avonturen lessen 28