Achtergrond veranderen op het officiële Simsforum

We hebben nieuwe stijlen gemaakt voor het nieuwe officiële forum (forums.thesims.com) waarmee je onder meer de achtergrond kan veranderen. Wil je in plaats van de groene achtergrond Roaring Heights, Dragon Valley of Oasis Landing? Dan kan dat nu! Ook hebben we een aantal andere kleine aanpassingen gemaakt waardoor onder meer de tekst minder vet is (door het gebruik van een ander lettertype) en de regelafstand aangepast.

Installeren van een stijl

  • Installeer de add-on Stylish voor Firefox of Chrome.
  • Download één van onze stijlen op userstyles.org (overzicht van alle stijlen volgt hieronder). Je hoeft alleen maar op de groene knop met “Install with Stylish” te klikken en klaar ben je! Als je een stijl eventueel weer wilt uitschakelen dan gaat dat erg simpel via het add-ons overzicht.

Stijlen

We hebben op dit moment de volgende stijlen:

Achtergrond + Arial font + grijs (v4) styles

 
 
Alleen Dragon Valley achtergrond

Met de eerste stijl wordt alleen de achtergrond van het forum veranderd naar die van Dragon Valley. Hierboven zie je hoe het forum er nu uit ziet en daarnaast hoe het eruit ziet met de Dragon Valley stijl geïnstalleerd.
 
 
Ander lettertype en aanpassingen
Omdat veel mensen de tekst op het huidige forum wat vet vinden, hebben we ook stijlen gemaakt met een ander lettertype zodat de tekst minder vet is. We hebben gekozen voor Arial (en Helvetica en Trebuchet MS hebben we ook toegevoegd voor als je Arial niet mocht hebben of iets anders willen).

Hierboven kan je zien hoe de stijl eruit komt te zien. Links zie je hoe het forum was en rechts zie je de stijl geactiveerd.

Dit zijn alle aanpassingen:
– Ander lettertype (Arial).
– Koppen in het forumoverzicht zijn iets kleiner.
– Bepaalde tekst op activiteitenpagina is kleiner.
– Titels van onderwerpen zijn niet meer uitsluitend in hoofdletters.
– Regelafstand bij berichten is kleiner gemaakt (compacter).

We hebben ook twee stijlen met Roaring Heights en Oasis Landing gemaakt. Ook deze stijlen hebben het Arial lettertype en andere wijzigingen.

Ook hebben we nog een extra stijl voor Dragon Valley toegevoegd waarmee je de kopjes in het forumoverzicht en de onderkant van het forum een lichtblauwe kleur geeft (enigszins vergelijkbaar met de kleur op het oude forum).

Ook is er een stijl voor als je niet de achtergrond wilt veranderen, maar wel het lettertype (en de andere aanpassingen).

De Sims 3 Dragon Valley achtergrond + Arial font + grijs (v3)

Oude font (vet)

Oude font + De Sims 3 Dragon Valley achtergrond

Achtergrond + Arial font + grijs(v4) stijlen


Een lokale afbeelding gebruiken als achtergrond

Bij de meeste van onze stijlen laten we de achtergrondafbeelding laden vanaf de server van EA Games. De achtergronden met Sunset Valley, Sunlit Tides en Monte Vista staat niet meer op hun servers waardoor we deze niet makkelijk kunnen aanbieden als stijl. Je kan deze achtergronden (en zelfs eigengemaakte achtergronden!) wel laden vanaf jouw eigen computer. Hieronder leggen we uit hoe je dat kan doen met Firefox of Chrome.


Lokale afbeelding gebruiken met Firefox

Deze methode werkt alleen bij de webbrowser FireFox.

1. Installeer de add-on Stylish voor Firefox.

2. Installeer een willekeurige door ons gemaakte stijl voor het forum (voorbeeld: De Sims 3 Dragon Valley achtergrond). Het maakt niet uit welke stijl je kiest. Deze stijl dient als basis voor de stappen die hierna volgen.

3. Download ons Sims3backgrounds ZIP-bestand. Hierin zitten de officiële achtergronden van Sunset Valley, Sunlit Tides en Monte Vista. Pak het ZIP-bestand ergens uit.

Om bestanden uit te kunnen pakken heb je een programma nodig dat met .zip bestanden kan werken. Wij raden hiervoor 7-Zip aan. Dit programma is gratis en kan veel bestandsformaten in- en uitpakken waaronder rar en zip.


Klik met je rechtermuisknop op Sims3backgrounds-ZIP en kies dan bij voorkeur voor de optie “Pak hier uit” onder 7-Zip. Vervolgens wordt de inhoud in die map uitgepakt.

4. Open de achtergrond die je wilt instellen in FireFox (rechtermuisknop > openen met.. > FireFox). Kopieer het adres wat je in de browserbalk ziet met ctrl C. Dit gaan we in stap 7 gebruiken.

Let op: verwijder de achtergrond niet van je computer. Als je de afbeelding verwijdert, dan zal die niet weergegeven kunnen worden.

5. Open de add-ons in Firefox (Ctrl-Shift-A).

6. Ga naar het tabblad met Stylish stijlen. Klik op “Wijzigen” om de zojuist geïnstalleerde stijl te bewerken. Je kan eventueel de stijl een andere naam geven.

7. Op de derde regel zie je “background-image: url(‘” staan. Het is de bedoeling dat we het adres uit stap 4 hier gaan plakken met ctrl V tussen de aanhalingstekens. Klik vervolgens op “Opslaan” zodat je aanpassing wordt opgeslagen.

8. Ga naar forums.thesims.com en geniet van je nieuwe achtergrond.


Lokale afbeelding gebruiken met Chrome

Deze methode werkt alleen bij de webbrowser Chrome.

1. Installeer de add-on Stylish voor Chrome.

2. Installeer een willekeurige door ons gemaakte stijl voor het forum (voorbeeld: De Sims 3 Dragon Valley achtergrond). Het maakt niet uit welke stijl je kiest. Deze stijl dient als basis voor de stappen die hierna volgen.

3. Download ons Chrome-Sims3backgrounds ZIP-bestand. Hierin zit een bestand dat je nodig hebt om lokale afbeeldingen te gebruiken (manifest.json) en de officiële achtergronden van Sunset Valley, Sunlit Tides en Monte Vista. Pak het ZIP-bestand in een nieuwe map uit.

Om bestanden uit te kunnen pakken heb je een programma nodig dat met .zip bestanden kan werken. Wij raden hiervoor 7-Zip aan. Dit programma is gratis en kan veel bestandsformaten in- en uitpakken waaronder rar en zip.


Klik met je rechtermuisknop op Sims3backgrounds-ZIP en kies dan bij voorkeur voor de optie “Pak hier uit” onder 7-Zip. Vervolgens wordt de inhoud in die map uitgepakt.

4. Open de extensies (browse naar chrome://extensions/ of Menu > Extra > Extenties).

5. Schakel de Ontwikkelaarmodus aan en klik op Uitgepakte extensie laden…. Zoek en selecteer de map waarin je zojuist manifest.json en de achtergronden hebt uitgepakt.

6. Vervolgens komt “Sims3backgrounds” bij de extensies te staan en krijgt het een ID toegewezen. Dit ID is bij iedereen weer anders. Kopieer dit ID met ctrl C. Dit gaan we in stap 8 gebruiken.

7. Open de geïnstalleerde Stylish stijlen (Stylish icoon > Manage installed styles.).

8. Klik op “Edit” om de zojuist geïnstalleerde stijl te bewerken. Op de tweede regel zie je “background-image: url(‘” staan. Het gedeelte hier achter gaan we aanpassen.

Voorbeeld:

background-image: url(‘http://lvlt.thesims3.com/content/global/images/backgroundImages/Background_DragonValley_ver902864.jpg’) !important;

Je ziet dit staan. Verwijder het gedeelte tussen de aanhalingstekens (http://lvlt.thesims3.com/content/global/images/backgroundImages/Background_DragonValley_ver902864.jpg).

Vervolgens zetten we hier één van de achtergronden neer:

chrome-extension://[jouw ID]/MonteVista-background.jpg
chrome-extension://[jouw ID]/SunlitTides-background.jpg
chrome-extension://[jouw ID]/SunsetValley-background.jpg

Op de plek van [jouw ID] komt het ID uit stap 6 te staan.

Resultaat:

background-image: url(‘chrome-extension://[jouw ID]/SunsetValley-background.jpg’) !important;

Vervang “SunsetValley-background.jpg” door een andere bestandsnaam als je een andere achtergrond wilt instellen. Op deze manier kan je dus eventueel ook zelfgemaakte achtergronden instellen (die je in dezelfde map hebt opgeslagen).

Klik vervolgens op “Save” zodat je aanpassing wordt opgeslagen.

9. Ga naar forums.thesims.com en geniet van je nieuwe achtergrond.