Speldisc wordt niet (meer) herkend

Vooral sinds De Sims 3 Ambities melden steeds meer Simsfans dat hun dvd-speler de speldisc niet (meer) herkend. Dit kan verschillende oorzaken hebben:

  • Er zit vuil op de dvd-rom zodat deze niet goed kan worden afgelezen
  • Er zitten beschadigingen op de dvd-rom
  • Het dvd-station is kapot
  • Door de krappe tolerantie pakt het dvd-station het spel niet (altijd)

Controleer dus eerst of de speldisc wel schoon is. Anders moet je deze voorzichtig met een gladde (niet ruwe) doek schoonmaken. Mocht de speldisc schoon zijn en vrij van beschadigingen, dan is het aan te raden om eerst andere dvd-roms te testen zodat je zeker bent dat het dvd-station niet kapot is.

Als alle andere dvd-roms goed afspelen, dan ligt het waarschijnlijk aan de krappe tolerantie van de speldisc. Hier hebben voornamelijk meer mensen last van sinds de uitbreiding “De Sims 3 Ambities”. Door de krappe tolerantie pakken niet alle dvd-stations deze speldisc (in een keer). Als je de speldisc wilt blijven gebruiken, dan zit er weinig anders op dan vaak te proberen en telkens even te wachten tussen de pogingen. Verder zou je eventueel een nieuw dvd-station kunnen overwegen. Dit biedt overigens geen garantie dat deze het spel wel (altijd) goed zal pakken: zowel oudere als nieuwere dvd-stations kunnen last hebben van dit probleem.
 
 

Oplossing: digitale versie

Een andere oplossing is om voortaan met de digitale versie te spelen. Je kan namelijk al je Sims spellen op je Origin-account registreren, waarna je een digitale versie via Origin kan downloaden en installeren. Mocht je Origin nog niet hebben, dan kan je de nieuwste versie hier downloaden: http://www.origin.com/download
 
Je kan De Sims 3, uitbreidingen en accessoirespakketten op de volgende manier registreren (het is tegenwoordig ook weer mogelijk om je spellen via Origin te registreren):

  • Ga naar http://www.thesims3.com/
  • Log in op je account.
  • Ga naar: ‘Mijn pagina’ >> ‘Mijn account’ >> ‘Een game registreren’
  • Voer het serienummer in en druk op de knop ‘registreren’.

Voordat je het spel opnieuw kan installeren via Origin moet je echter eerst de spellen die je wilt vervangen door een digitale versie deïnstalleren. Het is daarbij mogelijk om je savegames (opgeslagen spelbestanden) te behouden door van tevoren een back-up te maken en deze na het installeren van de digitale versie weer terug te plaatsen. Het is ook mogelijk om digitale versies met fysieke versies te combineren. Zo kan je bijvoorbeeld De Sims 3 (en een aantal uitbreidingen) geïnstalleerd hebben via de speldisc en bijvoorbeeld de laatst uitgekomen uitbreiding gedownload hebben via Origin. In dat geval heb je dus geen speldisc nodig bij het opstarten en kan je ook via Origin het spel starten. Mocht je tegen problemen aanlopen bij het registreren van De Sims 3, uitbreidingen en/of accessoirespakketten, dan is het aan te raden om contact op te nemen met de EA Helpdesk.