Sims 3: Bugs in bestaande spellen zijn niet verholpen

Soms lijkt een patch een bepaalde bug niet te hebben opgelost als je een (oud) bestaand spel opent in De Sims 3 terwijl het wel in de lijst met wijzigingen staat. Als je echter een nieuw spel start, dan is de bug ineens wel verholpen. Dit komt doordat patches niet altijd bugs in bestaande spellen kunnen oplossen. Hieronder kan je lezen wat je kunt doen als je tegen zo’n probleem aanloopt.
 

 

Tip 1: Zet het huishouden hun woning uit en plaats ze weer terug

In sommige gevallen is het voldoende om via stad bewerken het huishouden tijdelijk hun woning uit te zetten en vervolgens weer terug te plaatsen. Dit zal overigens niet bij alle bugs helpen. Je kan eventueel ook je Sims laten verhuizen, dit kan soms ook bepaalde problemen oplossen.
 

 

Tip 2: Sla het huishouden op in de bibliotheek

Als bovenstaande tip niet werkt, dan gaat het om een meer hardnekkige bug. Het is dan vaak niet mogelijk om de getroffen savegames te herstellen zonder mods te gebruiken. Mocht je toch graag je huishouden willen behouden, dan kan je via stad bewerken een kopie van het huishouden opslaan in de bibliotheek. Vervolgens kan je dat huishouden in een nieuw spel plaatsen. Als het goed is moet dan de bug die opgelost is met een patch zich niet meer voor doen.

Met De Sims 3 Exotisch Eiland of patch 1.55 geïnstalleerd kan je jouw huishouden eventueel ook laten verhuizen naar een andere wereld. Bepaalde voortgang blijft dan behouden bij zo’n verre verhuizing, maar voor de rest begin je met een schone lei zodat waarschijnlijk de bugs zijn verholpen.