Kan je de inhoud van DCBackup veilig verwijderen?

Er duikt wel eens de vraag op of je de inhoud van DCBackup in De Sims 3 map veilig kan verwijderen zonder dat het gevolgen heeft voor je spel. Kort antwoord: nee. Met name het bestand ccmerged.package dat in deze map aanwezig is mag je niet verwijderen. Dit bestand bevat namelijk informatie over onder meer de gemoedstoestanden, recepten en vaardigheden die horen bij premiummateriaal. Als je dus premiummateriaal uit De Sims 3 Store hebt geïnstalleerd dan loop je dus (een grote) kans dat het premiummateriaal wat je hebt geïnstalleerd niet meer goed werkt.
 
 

Kan ik de overige bestanden in DCBackup wel verwijderen?

Het is dus in ieder geval niet de bedoeling dat je ccmerged.package verwijdert als je premiummateriaal in je spel hebt. De overige bestanden in DCBackup zijn echter zoals de naam al doet vermoeden een back-up van je downloads in package formaat. Alle geïnstalleerde sims3pack downloads worden ook al opgeslagen in DCCache (DCBackup is hier in feite een back-up van in package formaat). De inhoud van DCCache moet je dan ook nooit verwijderen als je niet al je (officiële) downloads wilt verliezen.

Afgezien van ccmerged.package kan je in beginsel de overige bestanden in DCBackup wel verwijderen. Het voordeel hiervan is natuurlijk dat je veel ruimte bespaart als je veel downloads hebt geïnstalleerd. Ook geven sommige spelers aan dat ze het idee hebben dat het hun spel sneller maakt. Er kunnen echter ook een aantal nadelen zijn verbonden aan het verwijderen van deze bestanden. Allereerst geven sommige spelers aan dat ze makkelijker Sims 3 Store downloads weer kunnen verwijderen als ze alle bestanden in DCBackup laten staan. Dit zal niet voor iedereen op gaan en daarnaast is het ook niet bewezen of dit ook echt verschil maakt, dus dit nadeel zal voor de meeste mensen niet zo zwaar wegen. Wat wel erg belangrijk kan zijn is de invloed op CC (custom content) voor mensen die Sims en/of huizen als Sims3pack willen uploaden.
 
 

Is de inhoud van DCBackup nodig voor bouwers?

De bestanden in DCBackup worden gebruikt om toegevoegd te worden aan Sims en kavels die zijn opslagen als Sims3packs. Als er dus geen bestanden in deze map staan, dan kunnen ze ook niet toegevoegd worden aan jouw uploads. Downloaders van jouw uploads zullen deze CC (custom content) dus apart moeten downloaden als ze dat in hun spel willen hebben. Het voordeel hiervan is dat er niet zo maar CC zal zitten bij jouw uploads. In sommige gevallen zal je echter misschien juist willen dat de CC wordt toegevoegd. Stel bijvoorbeeld dat je een huis hebt gemaakt waarin je CC hebt gebruikt. Als de DCBackup leeg is, dan zal deze CC ook niet worden meegeleverd bij jouw huis. Dat betekent dat als iemand vervolgens jouw huis installeert, ze geen CC zullen zien tenzij ze al eerder die CC hadden geïnstalleerd in hun spel. Dit is dus enigszins vergelijkbaar met het downloaden van stijlen voor materiaal uit De Sims 3 Store. Stel bijvoorbeeld dat je een leuk jurkje uit De Sims 3 Store andere kleuren hebt gegeven en deze stijl vervolgens op de uitwisseling zet. Als iemand anders die dit jurkje niet heeft gekocht in De Sims 3 Store nu jouw stijl voor het jurkje downloadt, dan zullen ze er weinig aan hebben aangezien ze alleen de stijl krijgen en het jurkje niet wordt toegevoegd. Hebben ze wel het jurkje gekocht, dan zullen ze ook de stijl zien en kunnen gebruiken.
 

Conclusie

Als je alleen materiaal uit De Sims 3 (en uitbreidingen en/of accessoirespakketten) of uit De Sims 3 Store gebruikt, dan zal het verwijderen van DCBackup geen invloed hebben op het uploaden van jouw creaties. Gebruik je echter CC en wil je dat iedereen die jouw Sim of kavel downloadt (ongeacht of ze die CC al eerder hadden geïnstalleerd of niet) ook de CC die je hebt gebruikt in hun spel krijgt, dan moet je dus niet de inhoud van DCBackup verwijderen. De inhoud van DCBackup heeft verder geen invloed op het functioneren van downloads uit De Sims 3 Store of CC, dus als je geen creaties wilt uploaden dan kan je afgezien van ccmerged.package de inhoud van DCBackup verwijderen. Je kan natuurlijk altijd voor de zekerheid eerst een back-up maken van deze map voordat je dingen gaat verwijderen.