Sims kunnen onderwatergrotten niet verkennen

Het kan gebeuren dat je Sims een onderwatergrot proberen te verkennen in De Sims 3 Exotisch Eiland maar dat ze vervolgens in plaats van de diepzeegrot te verkennen ergens op het land belanden. Dit is een bug waar erg veel mensen last van hebben.

Meestal kan dit probleem opgelost worden door het gewoon nog eens te proberen. Je kan eventueel nadat je de cheat testingcheatsenabled true hebt ingevoerd de gemoedstoestand “Ontluchten” wegklikken door erop te klikken terwijl je ctrl ingedrukt houdt zodat je Sims meteen weer verder kunnen gaan met duiken.

Mochten je Sims na meerdere pogingen nog steeds niet de onderwatergrot kunnen verkennen, dan kan deze bug meestal als volgt worden opgelost:
1. Open het cheatvenster door tegelijkertijd op Ctrl-Shift-C te drukken.
2. Voer de cheat testingcheatsenabled true in en druk op enter.
3. Voer de cheat enablelotlocking true in en druk op enter.

Sims 3 Exotisch Eiland duiklocatie bewerken
Ga nu naar stad bewerken en klik op de kavel die je wilt gaan bewerken. Je kan nu op het slotje rechts klikken waarmee je het bewerken van de kavel mogelijk of onmogelijk kan maken. Als je er eenmaal op klikt, dan zal de Bouwen/Kopen knop beschikbaar worden zodat je de duiklocatie kan bewerken.

Sims 3 Exotisch Eiland duiklocatie bewerken Sims 3 Exotisch Eiland duiklocatie bewerken
Als je op de Bouwen/Kopen klikt dan zal je vervolgens de duiklocatie kunnen bewerken. De camera zal eerst op het oppervlakte van het water zijn gericht. Klik op de knop om een verdieping naar beneden te gaan om de onderwaterwereld te kunnen bewerken.

4. Voer de cheat moveobjects on in en druk op enter.

Zoek nu de onderwatergrot op waarmee je Sims problemen hebben en klik erop. Je hoeft de onderwatergrot niet te verplaatsen, alleen even erop klikken en ‘m dan weer op zijn plek zetten is voldoende.

Sims 3 Exotisch Eiland duiklocatie bewerken afsluiten
Vervolgens kan je weer terug gaan naar stad bewerken en daarna naar je familie. Je kan eventueel tussendoor opslaan maar dat is niet per se nodig. Als het goed is zullen de nu wel de onderwatergrot kunnen verkennen. Je kan eventueel nog de cheats uitzetten die je hebt gebruikt (en de mogelijkheid om duiklocaties aan te passen uitzetten) met: moveobjects off, enablelotlocking false en testingcheatsenabled false.