Downloads voor De Sims 3 niet in het spel aanwezig

Er doet zich soms een probleem voor, waarbij sommige spelers downloads voor De Sims 3 niet kunnen zien in-game, terwijl het in het De Sims 3 Startprogramma wel genoteerd staat als gedownload en geïnstalleerd.

Deze onderstaande stappen verhelpen het probleem vooral op Mac-computers, maar kan ook onder Windows werken. We raden iedereen die last heeft van dit probleem aan deze oplossing te proberen.

1. Open het Startprogramma en vink “Zonder creaties laten draaien” aan.
2. Start het spel en sluit het vervolgens weer af.
3. Ga weer naar het Startprogramma en maak het vakje “Zonder creaties laten draaien” leeg. Start de game opnieuw.

Als het goed is kun je de missende content nu wel in-game zien. Als je de extra content nog steeds niet in-game kunt zien, moet je wellicht de “.ebc“-bestanden verwijderen uit de map DCCache, en de voorwerpen opnieuw downloaden.

1. Zoek de map DCCache. Je kunt deze map normaliter vinden onder C:\Gebruikers\JouwGebruikersnaam\Documenten\Electronic Arts\The Sims 3\DCCache
2. Verplaats alle *.ebc-bestanden uit de map DCCache naar het bureaublad.
3. Download/installeer de voorwerpen opnieuw en controleer of het nieuwe bestand wordt aangemaakt in de map DCCache.
4. Als dat het geval is, verplaats dan de *.ebc-bestanden terug in de map DCCache, en overschrijf de nieuw aangemaakte bestanden.

Let op: Mac-gebruikersmoeten de *.ebc-bestanden wellicht helemaal verwijderen, voordat ze de voorwerpen opnieuw downloaden/installeren.

Als het goed is kun je je voorwerpen nu in-game zien.


Bron: Electronic Arts, Ik kan de voorwerpen van de extra content voor De Sims 3 niet zien in-game.