Deïnstalleren van De Sims 3 en uitbreidingen

Op deze pagina kan je uitleg vinden over hoe je De Sims 3 (en uitbreidingen) kan deïnstalleren / verwijderen. Voordat je een uitbreiding of De Sims 3 gaat installeren kan je overigens een back-up maken van je saves en dergelijke. Op deze pagina over back-ups maken voor De Sims 3 kan je lezen hoe je dit kan doen.
 
 

Deïnstalleren via Origin

Als je De Sims 3 en uitbreidingen via Origin hebt geïnstalleerd dan kan je ze ook weer makkelijk via Origin verwijderen. Klik in de Origin bibliotheek op het spel dat je wilt verwijderen en klik dan op het informatie icoontje. Klik vervolgens op “Verwijderen” om het spel te verwijderen. Je kan ook met de rechtermuisknop op het spel dat je wilt verwijderen klikken en dan de optie “verwijderen” aan klikken. Voordat je De Sims 3 of een uitbreiding verwijdert kan je eventueel de Verificatie voor installatie van De Sims 3 op jouw computer intrekken.

 

 

Deïnstalleren met Windows

Als je De Sims 3 en uitbreidingen op een systeem met Windows hebt geïnstalleerd, dan kan je de spellen makkelijk verwijderen via de lijst met software. Ga daarvoor naar start en dan het configuratiescherm. Klik onder “Programma’s” de optie “Een programma verwijderen” aan. Zoek in deze lijst vervolgens het spel dat je wilt verwijderen en klik vervolgens op verwijderen om de uitbreiding te deïnstalleren.

Als het verwijderen via deze methode niet goed is gelukt, dan kan je eventueel ook De Sims 3 en uitbreidingen handmatig verwijderen. Doe dit echter alleen pas wanneer het deïnstalleren via de lijst met software niet goed werkt.
 

 

Deïnstalleren met Mac

Als je De Sims 3 en uitbreidingen op een Mac systeem hebt geïnstalleerd, dan wordt door EA Games aangeraden om de spellen te deïnstalleren door de Uninstaller app te gebruiken die in jouw Sims 3 map staat. Op help.ea.com staat ook een uitgebreid artikel over hoe je De Sims 3 en uitbreidingen weer kan installeren op een systeem met een Mac OS.

Als dat niet goed werkt, dan kan je De Sims 3 ook handmatig deïnstalleren. Zie daarvoor onderstaande uitleg van EA Games.

For Leopard/Snow Leopard users:
1. Open a Finder window.
2. Click on your Home/User folder (This should be the one with the icon of a house).
3. Open the Library folder in the right-hand pane.
4. Open the Preferences folder.
5. Delete “Cider Preferences” folder.
6. Delete “The Sims 3 Preferences” folder.
7. Delete any files that have “Trans gaming” in the name.
8. Delete any files that have “Sims” in the name.
 
 

For Lion users:
1. Open Finder by clicking anywhere on the Desktop or see “Finder” in the menu bar by the Apple logo
2. Click on Go.
3. A dropdown box will appear – press the Option key (alt) on your keyboard.
4. The Library folder will now appear.
5. Click on Library.
6. Open the Preference folder.
7. Delete “Cider Preferences” folder.
8. Delete “The Sims 3 Preferences” folder.
9. Delete any files that have “Trans gaming” in the name.
10. Delete any files that have “Sims” in the name.
11. Go to “Main Library” folder.
12. Open “Saved Application State” folder.
13. Delete any files that have “Trans gaming” in the name.
14. Delete any files that have “Sims” in the name.