De Sims 3 Store premiummateriaal problemen

Soms kan het gebeuren dat premiummateriaal uit De Sims 3 Store niet meteen goed werkt. Op deze pagina zullen we uitleggen hoe je dit het makkelijkst kan oplossen. Let op: deze tips zullen niet helpen als je het premiummateriaal niet uit De Sims 3 Store hebt gedownload en/of bewerkt met decrapify (als je niet weet wat dit is, dan zal je dit waarschijnlijk ook niet hebben gebruikt).
 

Methode 1: premiummateriaal opnieuw installeren

Soms kan het helpen om het premiummateriaal dat niet goed werkt via het De Sims 3 Startprogramma te verwijderen en weer opnieuw te installeren. Start eventueel een nieuw spel in De Sims 3 om te zien of het heeft geholpen. Als deze simpele oplossing niet werkt, dan kan je “Methode 2: ccmerged.package vernieuwen” die hieronder staat beschreven proberen.


Methode 2: ccmerged.package vernieuwen

Onderstaande methode verhelpt de meeste problemen bij premiummateriaal wat niet werkt, missende gemoedstoestanden en Sims die resetten als ze het premiummateriaal willen gebruiken. Met dank aan Crinrict’s Sims 3 Hilfe Blog.

In ccmerged.package worden bepaalde gegevens van bijna al het premiummateriaal wat je hebt geïnstalleerd opgeslagen. Als je dit bestand verwijderd dan zal hoogstwaarschijnlijk je premiummateriaal dan ook niet meer goed functioneren. Het kan echter gebeuren dat ccmerged.package “corrupt” is. Er is dan bijvoorbeeld wat mis gegaan met de installatie waardoor er een fout zit in dit bestand of je hebt bijvoorbeeld nog een oude versie van het premiummateriaal die niet goed werkt of samen gaat met een recentere patch.

Om dit probleem op te lossen moet je dus ccmerged.package opnieuw laten aanmaken zodat hopelijk alle verwijzingen in dit bestand nu wel goed zijn waardoor het premiummateriaal weer zoals het hoort zal functioneren. Om deze reden is het ook handig om af en toe een back-up te maken van ccmerged.package (en een back-up van je andere opslagen gegevens kan zeker ook geen kwaad) zodat als er wat mis gaat in de toekomst je altijd nog een back-up hebt en niet alles meteen weer opnieuw hoeft te installeren. Bij het installeren van nieuw premiummateriaal wordt trouwens ccmerged.package bijgewerkt, dus dan zal je ook weer een nieuwe back-up moeten maken.

 

 1. Sluit allereerst De Sims 3 en het De Sims 3 startprogramma af mochten deze nog aan staan.
 2. Je kan eventueel eerst een back-up maken van De Sims 3 map: C:\(Mijn) Documenten\Electronic Arts\De Sims 3. Kopieer die map naar een willekeurige locatie buiten de Electronic Arts map die je makkelijk kan terug vinden.
 3. Hernoem De Sims 3 map in (Mijn) Documenten naar bijvoorbeeld De Sims 3-backup.
 4. Start het De Sims 3 Startprogramma (Launcher) en sluit deze daarna weer af. Je zal nu zien dat er een nieuwe De Sims 3 map is verschenen.
 5. Ga nu terug naar de Downloads map van je De Sims 3-backup map (locatie: C:\(Mijn) Documenten\Electronic Arts\De Sims 3-backup\Downloads). Zoek al het premiummateriaal in deze map (Dus niet alleen het premiummateriaal dat niet werkt! Dit is belangrijk aangezien je anders problemen kunt krijgen met het andere premiummateriaal) en kopieer deze naar de Downloads map van de nieuwe De Sims 3 map (locatie: C:\(Mijn) Documenten\Electronic Arts\De Sims 3\Downloads). Je kan natuurlijk ook al het premiummateriaal opnieuw downloaden en vervolgens die bestanden kopiëren naar de Downloads map.
 6. Start vervolgens het startprogramma en installeer al het premiummateriaal weer opnieuw (Dus niet alleen het premiummateriaal dat niet werkt! Dit is belangrijk aangezien je anders problemen kunt krijgen met het andere premiummateriaal). Als je veel premiummateriaal hebt is het aan te raden om niet al het premiummateriaal in één keer te installeren maar stapje voor stapje zodat de kans kleiner is dat het startprogramma vastloopt.
 7. Sluit het De Sims 3 Startprogramma weer af.
 8. Ga nu naar de DCBackup map van de nieuwe De Sims 3 map en zoek het bestand ccmerged.package (locatie: C:\(Mijn) Documenten\Electronic Arts\De Sims 3\DCBackup\ccmerged.package). Kopieer ccmerged.package naar een willekeurige locatie buiten de Electronic Arts map die je makkelijk kan terug vinden.
 9. Verwijder nu de nieuwe De Sims 3 map (locatie: C:\(Mijn) Documenten\Electronic Arts\De Sims 3).
 10. Hernoem De Sims 3-backup weer naar De Sims 3.
 11. Kopieer nu ccmerged.package die je zojuist opnieuw hebt aangemaakt naar de DCBackup map van De Sims 3 map (locatie: C:\(Mijn) Documenten\Electronic Arts\De Sims 3\DCBackup). Laat het bestand overschrijven (vervangen).
 12. Verwijder de volgende cache-bestanden in De Sims 3 map zodat ze opnieuw aangemaakt kunnen worden:
  • SocialCache.package
  • CASPartCache.package
  • CompositorCache.package
  • ScriptCache.package
  • SimCompositorCache.package

Start hierna De Sims 3 weer op en test je premiummateriaal. Als het goed is zou alles nu weer goed moeten functioneren.


Methode 3: ccmerged.package downloaden

Als het goed is zou methode 2 moeten helpen om het premiummateriaal weer goed te laten functioneren. Sommige mensen geven echter na het aanmaken van een nieuwe ccmerged.package nog steeds aan dat hun premiummateriaal niet goed werkt terwijl ze wel alles legaal uit De Sims 3 Store hebben gedownload. Het is niet helemaal duidelijk waarom bepaalde mensen hier last van hebben en andere mensen weer niet, maar het probleem is dan alleen op te lossen door een werkende ccmerged.package van iemand anders te gebruiken. Het is dan ook belangrijk dat die ander al het premiummateriaal hebt wat jij ook hebt. Hebben ze meer premiummateriaal dan jij dan is dat ook niet erg want in ccmerged.package worden alleen bepaalde gegevens zoals informatie over gemoedstoestanden en vaardigheden van bijna al het premiummateriaal wat je hebt geïnstalleerd opgeslagen. Als je dit bestand van iemand anders gebruikt zal je dus niet ineens ook hun premiummateriaal in je spel hebben. Je hebt alleen wat extra informatie waar je spel verder niets mee kan.

Op Nona’s Sims kan je een actuele ccmerged.package downloaden (onderaan het bericht, aangegeven door “Download ccmerged.zip”). Dit bestand kan je zonder problemen gebruiken zelfs al je niet al het premiummateriaal hebt wat zij heeft. Veel mensen geven aan dat na het plaatsen van dit bestand in hun DCBackup map (locatie: C:\(Mijn) Documenten\Electronic Arts\De Sims 3\DCBackup) al hun problemen meteen verholpen waren. Maar het kan natuurlijk nooit kwaad om regelmatig een back-up te maken van je downloads uit De Sims 3 Store.