De Sims 3 spelen zonder disc via Origin

Steeds vaker komt het voor dat laptops geen dvd-station hebben of dat je om een andere reden De Sims 3 graag wilt spelen zonder telkens de speldisc te moeten gebruiken. Gelukkig is hiervoor een makkelijke oplossing, namelijk via Origin spelen.

Je kan namelijk al je Sims spellen op je Origin-account registreren, waarna je een digitale versie via Origin kan downloaden en installeren. Mocht je Origin nog niet hebben, dan kan je de nieuwste versie hier downloaden: http://www.origin.com/download


Je kan De Sims 3, uitbreidingen en accessoirespakketten op de volgende manier registreren:
Open Origin en ga vervolgens naar Origin > Spel toevoegen > Productcode toevoegen en voer het serienummer in van het spel dat je wilt registreren (zie de screens hierboven). Dit spel zal vervolgens aan jouw Origin account worden gekoppeld en in de lijst bij jouw games komen te staan. Mocht je het serienummer kwijt zijn en staan nog wel de uitbreidingen geïnstalleerd op jouw systeem, dan kan je het serienummer nog achterhalen zodat je de games kan registreren.


Als je wilt overschakelen van spelen met speldisc naar digitaal, dan kan je eventueel de laatste Sims 3 uitbreiding (meest recent uitgekomen uitbreiding die je hebt geïnstalleerd) deïnstalleren (het is misschien handig om voordat je dit doet een back-up te maken van je spelgegevens). Vervolgens kan je de digitale versie via Origin downloaden en installeren waardoor je geen speldisc nodig zal hebben. Als je later een recentere uitbreiding koopt, dan zal je die ook weer via Origin moeten installeren als je zonder speldisc wilt blijven spelen.

Je kan natuurlijk ook alle spellen die eventueel nog op je systeem staan deïnstalleren en vervangen door een digitale versie, maar dat is dus niet per se nodig. Je kan ook De Sims 3 en een paar uitbreidingen via de speldisc geïnstalleerd hebben terwijl je de laatste uitbreiding (meest recent uitgekomen uitbreiding die je hebt geïnstalleerd) via Origin hebt geïnstalleerd. In beide gevallen zal je zonder speldisc kunnen spelen.

 

Digitale downloads combineren met fysieke versies

Het is ook mogelijk om fysieke versies (via de speldisc geïnstalleerd) te combineren met digitale downloads van Origin. Het kan gebeuren dat je bij het installeren van de games via Origin een DLC Compatibiliteitsmelding krijgt, maar die is gelukkig makkelijk te omzeilen: Origin DLC Compatibiliteitsmelding.