De Sims 3 loopt vast tijdens het opslaan

Als je veel bouwt in De Sims 3 dan komt je dit vast bekend voor: je bent lekker aan het bouwen maar als je wilt opslaan is hij oneindig lang bezig en moet je het spel wel afsluiten via bijvoorbeeld taakbeheer. In deze gids zullen we een aantal tips geven om de kans hierop te verminderen.

Tip 1: Bouw in kale werelden

Bouw alleen in “speciale werelden” met zo min mogelijk andere huizen en openbare kavels. De rest van je wereld moet natuurlijk ook opgeslagen worden, dus door de wereld zo kaal mogelijk te houden zal het opslaan minder lang duren en is de kans ook minder groot dat De Sims 3 zal vastlopen tijdens het opslaan. Je kan van bestaande werelden zoveel mogelijk huizen en openbare kavels verwijderen, maar je kan eventueel ook je eigen ‘bouwerswereld’ maken of downloaden. Voorbeelden hiervan zijn Builder’s Island en Builder’s Island – DIY door armiel.


Tip 2: Zet cheats weer uit voordat je gaat opslaan

Niet ieder spel is hier gevoelig voor, maar als je cheats gebruikt tijdens het bouwen dan is het aan te raden om die eerst even weer uit te zetten voordat je gaat opslaan (bijvoorbeeld met testingcheatsenabled false en buydebug off). Met name buydebug kan problemen opleveren.


Tip 3: Let op met voorwerpen plaatsen uit buydebug

Ook hier is niet ieder spel gevoelig voor, maar toch raden we aan om voorzichtig te zijn met het plaatsen van voorwerpen uit buydebug. Bouw bijvoorbeeld eerst zonder buydebug te gebruiken en sla dan op. Plaats vervolgens alleen een paar voorwerpen met buydebug en probeer dan weer op te slaan. Op deze manier verminder je de kans dat je spel vast zal lopen tijdens het opslaan. Mocht dat toch gebeuren, dan moet je alleen de voorwerpen die je hebt geplaatst met buydebug opnieuw plaatsen en ben je niet je ‘normale voortgang’ kwijt.

Soms kan je spel ook gevoelig zijn voor bepaalde voorwerpen uit buydebug zoals de onzichtbare plafondlampen. Ons advies is hier weer om eerst op te slaan voordat je die voorwerpen gaat plaatsen. Nadat je de voorwerpen uit buydebug hebt geplaatst probeer je weer op te slaan. Loop het spel nu vast? Dan kan je het eventueel nog eens proberen en als het als maar blijft gebeuren dan weet je dus dat je die voorwerpen beter niet kan plaatsen.


Tip 4: Schakel virusscanners tijdelijk uit

Het kan soms helpen om virusscanners tijdelijk uit te schakelen tijdens het laden en opslaan van het spel. Daarnaast is het ook handig om meldingen van je virusscanner in de gaten te houden. Voornamelijk McAfee, Norton en Kaspersky worden genoemd als virusscanners die wel eens problemen kunnen opleveren. Bij McAfee gebruikers helpt het wel eens om de “Real-Time Scanning” uit te zetten tijdens het laden en opslaan van je savegame in De Sims 3.

Ook is het verstandig om niet te veel programma’s op de achtergrond te laten draaien tijdens het opslaan.


Tip 5: Sla het spel regelmatig op

Deze tip ligt erg voor de hand: wil je niet als te veel kwijt raken als De Sims 3 vastloopt, sla dan regelmatig op.