De Sims 3: FeaturedItems onbeschrijfbaar maken

Bij het opstarten van De Sims 3 worden er allerlei bestanden geladen als de shopmodus aan staat: de featured items. Hierdoor kunnen er opstartproblemen ontstaan en het kan ook De Sims 3 minder snel maken. Gelukkig kan je de shopmodus uitschakelen en eventueel de map FeaturedItems onbeschrijfbaar maken zodat er niet meer onnodig thumbnails worden geladen door het spel. Op deze pagina kan je lezen hoe je dit kan doen.
 

De shopmodus uitschakelen

Je kan in De Sims 3 bij de opties de shopmodus aan- of uitzetten.

Als je De Sims 3 niet kan opstarten, dan kan je ook buiten het spel de shopmodus uitschakelen door het bestand Options.ini aan te passen. Options.ini kan bij standaardinstallatie in de volgende map gevonden worden:
C:\(Mijn) Documenten\Electronic Arts\De Sims 3

Dit bestand kan niet aangepast worden indien dit bestand het kenmerk ‘alleen-lezen‘ heeft. Je kan de kenmerken aanpassen onder de eigenschappen (rechtermuisknop > eigenschappen) van het bestand. Laat het hokje alleen-lezen uitgevinkt en open vervolgens Options.ini in bijvoorbeeld Kladblok.

Zoe vervolgens naar de tekst ‘enableingamestore‘. Dit kan je bijvoorbeeld snel doen via ‘ctrl f’.

Shopmodus uit: enableingamestore = 0
Shopmodus aan: enableingamestore = 1

Om de shopmodus uit te zetten verander je dus de 1 achter “enableingamestore =” naar een 0. Sla vervolgens Options.ini op en probeer De Sims 3 weer te starten.

Sims 3 options.ini aanpassen Sims 3 options.ini aanpassen


De map FeaturedItems onbeschrijfbaar maken

Als De Sims 3 na het uitschakelen van de shopmodus nog steeds niet opstart, dan is het aan te raden om de map FeaturedItems onbeschrijfbaar te maken.

Dit kan je als volgt doen:
Klik met de rechtermuisknop op de map FeaturedItems (deze map staat in C:\(Mijn) Documenten\Electronic Arts\De Sims 3\FeaturedItems) en klik dan op Eigenschappen.


Ga vervolgens naar het tabblad Beveiliging en klik op bewerken. Vervolgens opent er een nieuw venster. Hier selecteer je jouw eigen account (dus niet SYSTEEM of Administrators) waarop De Sims 3 staat geïnstalleerd. Bij de machtigingen zet je vervolgens een vinkje bij Weigeren achter Schrijven. Klik vervolgens op toepassen. Hierna kan je de inhoud van de map FeaturedItems verwijderen. De bestanden die in deze map stonden zullen met deze aanpassing niet meer opnieuw worden aangemaakt als je De Sims 3 opnieuw start. Hierdoor kan je spel sneller worden, maar als de in-game shopmodus aan staat dan zal je dus geen thumbnails meer zien.