De Sims 3 Back-up maken

Het is aan te raden om regelmatig een back-up te maken van je opgeslagen spellen van De Sims 3. Vooral voor het installeren van een nieuwe patch of uitbreiding is dit verstandig om te doen. Mocht er onverhoopt iets mis gaan, dan kan je namelijk na een eventuele nieuwe installatie de opgeslagen spellen terugzetten.

Je kan een back-up van de opgeslagen spellen maken door de map “Saves” te kopiëren naar een willekeurige plek op je (externe) harde schijf of ander opslagmedium. Het beste doe je dit in een nieuwe map die je makkelijk kan terugvinden. Vanaf patch 1.31 kan je echter ook prestaties verdienen en met De Sims 3 Showtime kan je door middel van SimPort verschillende stempels verdienen. Deze voortgang wordt bijgehouden in de bestanden ChallengeData.package (prestaties) en PassportData.package (SimPort). Het is aan te raden om ook van deze bestanden een back-up te maken als je deze voortgang wilt behouden.
 
De map “Saves” is bij standaardinstallatie hier te vinden:

  • C:\(Mijn) Documenten\Electronic Arts\De Sims 3\Saves

 
De bestanden voor de prestaties kan je hier vinden:

  • C:\(Mijn) Documenten\Electronic Arts\De Sims 3\Downloads\[persoonlijk nummer]

 
Je kan echter ook van de gehele De Sims 3 map (C:\(Mijn) Documenten\Electronic Arts\De Sims 3) een back-up maken. Op deze manier hoef je niet uit te zoeken welke bestanden je exact moet kopiëren en heb je meteen ook een back-up van eventueel gemaakte Sims (SavedSims), afbeeldingen (Screenshots), video’s (Recorded Videos) en dergelijke.

Hieronder volgt een overzicht van welke bestanden er per map in zitten:
Collections: collecties uit de koop- en bouwmodus
DCBackup, DCCache en Downloads: downloads uit de Sims 3 Store en van de uitwisseling
Exports: downloads die je op de uitwisseling hebt gezet
InstalledWorlds: alle geïnstalleerde werelden uit De Sims 3 Store
Library: aangepaste kavels die in de bibliotheek staan
Recorded Videos: gemaakte video’s
SavedOutfits: opgeslagen aangepaste outfits
Saved Sims: opgeslagen Sims
Saves: opslagen spellen (savegames)
Screenshots: gemaakte screenshots


Back-up terugzetten

De back-up kan je vervolgens indien gewenst later terugzetten door de inhoud van De Sims 3 map te vervangen door de inhoud van je back-up. Mocht het spel daarna niet meteen opstarten, dan moet je de volgende bestanden verwijderen zodat deze opnieuw kunnen worden aangemaakt door het spel:

  • SocialCache.package
  • CASPartCache.package
  • CompositorCache.package
  • ScriptCache.package
  • SimCompositorCache.package
  • Version.tag

 
De bestanden kan je bij standaardinstallatie hier vinden: C:\(Mijn) Documenten\Electronic Arts\De Sims 3
 

Het verwijderen van deze bestanden is volkomen veilig en wordt ook aangeraden door moderators van EA Games, zoals Nichaedemus. Deze bestanden worden vervolgens automatisch opnieuw aangemaakt zodra je het spel opnieuw start. Zo voorkom je dat deze bestanden te groot of corrupt worden waardoor problemen kunnen ontstaan.