Featured Items in De Sims 3

De Sims 3 Featured Items
 
In de Sims 3 map vind je onder meer een map met de naam “FeaturedItems” die allerlei afbeeldingen bevat nieuwe en/of populaire items uit De Sims 3 Store. Als de in-game shopmodus aan staat, dan zullen deze items in de koopmodus en in CAS met een gouden rand weergegeven worden zodat je ze makkelijker kan aanschaffen met SimPoints.
 
De Sims 3 in-game shopmodus aanbieding
 
In de regel is de in-game shopmodus gelijk aan wat je kan vinden in De Sims 3 Store. Het enige voordeel van de in-game shopmodus is dat je tijdens het spelen op zoek kan gaan naar nieuwe items. Persoonlijk raden wij dan ook aan om de shopmodus uit te schakelen bij opties zodat het niet onnodig je spel vertraagt. Onderaan deze pagina kan je lezen hoe je kan voorkomen dat alle thumbnails door het De Sims 3 worden geladen.
 
De Sims 3 in-game shopmodus uitzetten


Premiummateriaal los aanschaffen

In de Sims 3 in-game shopmodus kan je soms premiummateriaal los aanschaffen terwijl het nog niet wordt verkocht in De Sims 3 Store. Hiervoor zal je wel de recentste patch voor De Sims 3 geïnstalleerd moeten hebben.

De Sims 3 in-game shopmodus premiummateriaal los aanschaffen

De Sims 3 locatie premiummateriaal

Wil je niet de hele koopmodus afspeuren naar premiummateriaal, dan kan je op de productpagina van het premiummateriaal de locatie in het spel bekijken. Vervolgens kan je in De Sims 3 naar die locatie gaan. Het aanbod kan overigens per persoon en periode verschillen. Sommige mensen zien al vrij snel na de release premiummateriaal te koop staan en andere mensen niet. Je kan het beste op de knop klikken waardoor je alleen maar materiaal uit De Sims 3 Store ziet. De kans is dan groter dat je vindt wat je zoekt. Premiummateriaal wat bij een (locatie van een) wereld hoort, zal overigens in de regel NIET apart worden verkocht in de in-game shopmodus.

Sims 3 premiummateriaal los aanschaffen

Sims 3 premiummateriaal los aanschaffen

Sims 3 premiummateriaal los aanschaffen

Denk eraan dat het aanbod telkens kan veranderen. Dit kan je ook zelf stimuleren door naar een ander tabblad in de koopmodus te gaan. Vervolgens zal je zien dat er weer andere aanbiedingen zijn. Een andere optie is om op het Simdollaricoontje aan de rechterkant te klikken (zie de rode omlijning op onze screen) zodat je meteen alle voorwerpen uit De Sims 3 Store ziet. Je zal dan direct alle voorwerpen en dus ook het premiummateriaal moeten zien wat te vinden is in de in-game shopmodus.


Tijdelijk gratis downloads

Af en toe zijn er echter tijdelijk wat gratis voorwerpen te vinden in de koopmodus als je de shopmodus aan laat staan. Meestal melden wij dit wel op de homepage, maar je kan natuurlijk ook zelf telkens eventjes de shopmodus aanzetten om te zien of er nieuwe gratis voorwerpen zijn. Meestal zal dit in het weekend zijn tot zondag of maandag 9 uur ’s ochtends.

De Sims 3 Store gratis downloads

De laatste tijd hoef je gelukkig niet meer per se in-game te gaan om de gratis voorwerpen te kunnen downloaden, maar kan dat ook in De Sims 3 Store. Je zou daarom de map FeaturedItems leeg kunnen maken en de map onbeschrijfbaar maken zodat er niet meer onnodig thumbnails worden geladen door het spel. Deze aanpassing kan daardoor De Sims 3 sneller maken. Bij het volgende kopje (“Featured items onbeschrijfbaar maken (uitschakelen)”) kan je lezen hoe je dit kan doen.


Featured items onbeschrijfbaar maken (uitschakelen)

Je kan eventueel de map FeaturedItems leeg en onbeschrijfbaar maken zodat er niet meer onnodig thumbnails worden geladen door het spel. Deze aanpassing kan daardoor De Sims 3 sneller maken.

Dit kan je als volgt doen:
Klik met de rechtermuisknop op de map FeaturedItems (deze map staat in C:\(Mijn) Documenten\Electronic Arts\De Sims 3\FeaturedItems) en klik dan op Eigenschappen.

De Sims 3 Featured items onbeschrijfbaar maken De Sims 3 Featured items onbeschrijfbaar maken
Ga vervolgens naar het tabblad Beveiliging en klik op bewerken. Vervolgens opent er een nieuw venster. Hier selecteer je jouw eigen account (dus niet SYSTEEM of Administrators) waarop De Sims 3 staat geïnstalleerd. Bij de machtigingen zet je vervolgens een vinkje bij Weigeren achter Schrijven. Klik vervolgens op toepassen. Hierna kan je de inhoud van de map FeaturedItems verwijderen. De bestanden die in deze map stonden zullen met deze aanpassing niet meer opnieuw worden aangemaakt als je De Sims 3 opnieuw start. Hierdoor kan je spel sneller worden, maar als de in-game shopmodus aan staat dan zal je dus geen thumbnails meer zien. Het is ook beter om de in-game shopmodus uit te schakelen als je Featured items onbeschrijfbaar maakt.