De Sims 3 Showtime

Release: 8 maart 2012
Adviesprijs: € 34,99

ReviewPrijzenLessenCheats Levenslange beloningenMinimale vereisten

Groei uit tot de ster van de show in De Sims 3 Showtime. Voer kunstjes uit en zing uit volle borst tot iedereen je kent, in de nieuwe wereld die Starlight Shores heet. Hier kunnen je Sims laten zien hoeveel talent ze hebben en hun dromen waarmaken. Ze kunnen van straatartiesten uitgroeien tot wereldberoemde supersterren.

Sims die het pad van de acrobatiek bewandelen zullen unieke vaardigheden ontwikkelen en kansen krijgen om nieuwe stunts te leren en hun optredens te verbeteren. Acrobatische Sims beginnen als straatartiest met pantomime. Door het oefenen van kleinschalige stunts kunnen ze ervaring opdoen en een zakcentje verdienen. Terwijl ze zich ontwikkelen worden er nieuwe voorwerpen, locaties en kledingsets ontgrendeld. Al deze elementen kunnen van pas komen tijdens hun carrière. Acrobatische Sims met een gemiddeld niveau kunnen hun talenten laten zien tijdens live shows op verschillende podia. In hun shows kunnen ze nieuwe stunts verwerken, zoals buitelingen op een bal. Zo gauw de Sims van spelers succes hebben, kunnen ze optreden voor een groot publiek op enorme podia. Hier kunnen ze echt al hun acrobatische talenten uit de kast halen op een speciaal ingericht podium voor hun act.

Sims kunnen als goochelaar aan hun carrière beginnen door op straat trucjes te doen om zo wat fooien te verdienen. Ze kunnen nieuwe locaties bezoeken en kennis maken met de uitbaters om geboekt te worden voor steeds grotere optredens. Goochelaars hebben unieke sociale interacties tot hun beschikking, waarmee ze allerlei kleine trucjes uit kunnen halen. Zo kunnen ze bij Sims een muntje achter het oor tevoorschijn toveren en vlinders en duiven op magische wijze laten verschijnen. Terwijl goochelaars in niveau stijgen, krijgen ze nieuwe voorwerpen tot hun beschikking die op het podium gebruikt kunnen worden. Om de illusies nog leuker te maken, kunnen je Sims de doos der geheimen gebruiken om bijvoorbeeld de zware zwaarden-truc op te voeren. Tijdens deze truc worden er voorzichtig messen door de doos heen gestoken, zonder dat de Sim aan de binnenkant gewond raakt. Kijk uit voor de doos der gevaren! Als een Sim de illusies met deze doos niet tot een goed einde weet te brengen, kan dat weleens een fatale afloop hebben.

Zangers en zangeressen nemen binnen de game een unieke plaats in. Zij kunnen namelijk betaalde klussen accepteren en zangtelegrammen bezorgen, om zo ervaring op te doen. Zangtelegrammen vormen ook een sociaal onderdeel en de klussen die je zingende Sims aangeboden krijgen zullen afhangen van wat er allemaal in de stad gebeurt. Als een Sim uit de stad bijvoorbeeld net ontslagen is, kun je hem of haar weer opvrolijken met een zangtelegram. Jarige Sims kun je met een liedje in het zonnetje zetten. Net als bij de andere carrières kunnen zingende Sims hun talent ook gebruiken om in het openbaar voor fooien op te treden, bijvoorbeeld in het park of de plaatselijke horeca. Terwijl zingende Sims voortgang boeken zullen er decorstukken voor op het podium, kostuums en nieuwe nummers ontgrendeld worden. Hiermee zullen je Sims er fantastisch uitzien en kunnen ze allerlei verschillende nummers ten gehore brengen. Zangers en zangeressen willen de top bereiken en als superster een knalconcert geven op een grote showlocatie.

Er zijn met alle carrières, dus zowel die van acrobaat als die van goochelaar en zangers en zangeressen, speciale voorwerpen en kleding vrij te spelen. Al deze spullen houden direct verband met de betreffende carrières. Alle kleding kan aangepast worden in ‘Sim creëren’, zodat je de sfeer van de locatie en het podium goed tot uitdrukking kunt laten komen in het kostuum dat je Sim tijdens de show draagt. Bovendien kunnen Sims uit de verschillende carrières meedoen aan een SimFest. Dit is een enorme talentenjacht waarin acrobaten, goochelaars en zangers en zangeressen uit de stad het tegen elkaar op kunnen nemen. Voor Sims die wel van een uitdaging houden is er nu ook een nieuwe interactie beschikbaar, waarmee Sims elkaar in de game ook buiten de SimFests om uit kunnen dagen voor een duel.

 

Belangrijkste kenmerken

  • Groei uit tot een superster: betreed een nieuwe wereld en maak je dromen waar als zanger, zangeres, acrobaat, goochelaar of DJ. Kijk toe hoe je Sims beroemd worden, of zie hoe ze tijdens optredens voor andere Sims afgaan als een gieter.
  • Creëer nieuwe Sims: nieuwe karaktereigenschappen en levenswensen geven spelers meer mogelijkheden om verhalen op hun eigen manier te vertellen.
  • Word beroemd: spelers kunnen hun eigen aangepaste podia bouwen en hun Sims op zien treden in uitverkochte zalen, voor een groot publiek. Bouw een hip poppodium, een enorm stadion of een kleine onafhankelijke zaal. De indeling van het podium is van invloed op het optreden en de voortgang van de carrière van je Sim.
  • Boek of organiseer optredens: met behulp van het nieuwe onderdeel dat SimPort heet kunnen spelers, als ze dat willen, hun Sims naar de game van een bevriende speler sturen voor een optreden, beloningen verdienen, optredens boeken, op tournee gaan en gerecenseerd worden.
  • Blijf verbonden (optioneel): maak nieuwe vrienden, houd contact en deel je verhalen en ervaringen zonder dat je de game ooit hoeft te verlaten. Spelers hebben dankzij de nieuwe individuele nieuwsmeldingen, berichten en live-updates in de game de mogelijkheid om berichten over het succes van hun Sims, speeltechnieken en verlanglijstjes te delen, maar ze kunnen ook cadeaus versturen, naar nieuwe vrienden zoeken en herinneringen delen.
  • Nieuw prestatiesysteem: verdien beloningen voor het bereiken van doelen en volbrengen van speciale uitdagingen, die allemaal bijgehouden en gedeeld kunnen worden via berichten en meldingen in de game.