Nieuwe opties van patch 1.42 voor De Sims 3

Patch 1.42 bevat een aantal nieuwe opties voor De Sims 3.

Blauwdrukmodus


Een van de nieuwe dingen in patch 1.42 is de blauwdrukmodus. Door op het nieuwe icoontje in de koop- of bouwmodus te drukken, kan je de blauwdrukmodus openen. Vervolgens krijg je per type kamer (woonkamer, badkamer, slaapkamer etc.) als een aantal volledig ingerichte kamers. In de toekomst zullen er meer blauwdrukken aan het spel worden toegevoegd. Jammer genoeg kan je op het moment niet je eigen blauwdrukken toevoegen.


Vervolgens kan je de ingerichte kamers ergens op je kavel plaatsen. Je ziet dan alvast een plattegrond zodat je snel globaal de inrichting kan bekijken.


Als je vervolgens op de knop ‘blauwdrukken bekijken’ drukt, dan kan je zien hoe de nieuwe kamers eruit komen te zien. Bevalt het resultaat je, dan kan je het opslaan. Anders kan je annuleren en eventueel kamers verplaatsen, verwijderen of andere kamers toevoegen. Kortom: de blauwdrukmodus is ideaal als je snel een volledig ingerichte kamer of huis wilt bouwen. Mocht je later nog iets willen toevoegen, dan kan je dit natuurlijk via de gewone koop- en bouwmodus doen.
 

 

Herinneringen uitschakelen

Er was al eerder een optie om de melding van herinneringen uit te schakelen, maar de herinneringen bleven dan in het plakboek van je Sims verschijnen. Met patch 1.42 is er ook een optie bijgekomen waardoor je herinneringen volledig in en uit kan schakelen.
 

 

Duikplank


Verder is er sinds patch 1.42 een duikplank in de bouwmodus bij het zwembad te vinden. Je Sims kunnen hier vanaf duiken of een bommetje maken.


 

 

Zwemmen in de zee


Ook kunnen je Sims met patch 1.42 in de zee zwemmen.
 

 

WenskaartenEen andere nieuwe optie is dat je nu wenskaarten kan maken en eventueel online kan delen. Sims kunnen alleen of met andere Sims bij een aantal openbare locaties (het gemeentehuis, de school en het wetenschapslab) een wenskaart laten maken. Er kunnen maximaal 8 Sims samen op de foto staan. De foto komt vervolgens in de inventaris van je Sim en kan je op een tafeltje zetten of aan de muur hangen.


De wenskaart kan je vervolgens uploaden naar desims3.nl, facebook en/of twitter.
 

 

Nieuwe sliders en opties in Creëer-een-Sim (CAS)Met patch 1.42 zijn er ook een aantal nieuwe sliders toegevoegd om aliens een speciale look te kunnen geven. Ook is er een nieuwe groene huidskleur bijgekomen. Ook kunnen Sims nu kaal zijn en is er een optie om geen wenkbrauwen te hebben.


Ook is er een nieuwe geest bijgekomen voor De Sims 3 Jaargetijden: doodgevroren. Verder is er een nieuwe optie waardoor je kleding kan sorteren op uitbreiding.
 

 

Dakpatronen