De Sims 3 Exotisch Eiland lessen

Hieronder volgen de lessen uit De Sims 3 Exotisch Eiland.
 
 

Een resort bezitten en beheren

Verdien wat geld of beheer je eigen enorme mega-resort. Resorts geven je Sims de kans om hun eigen bedrijf te besturen. Er zijn verschillende manieren om een resort te bemachtigen. Selecteer via je telefoon ‘Eigenaar van een resort worden’ en kies een kavel waarop je een resort wilt bouwen. Als je privé al een woonkavel of eiland bezit, klik je op het kaartplaatje en kies je ‘Omzetten in resort.’
 

Houd in de gaten hoe je resort ervoor staat door het menu ‘Financiën’ te bekijken. Dit menu kan geopend worden via de receptiebalie, een muur of het dak van je resort. In dit menu vind je belangrijke statistieken met betrekking tot de bezettingsgraad, omzet en uitgaven. Ook kun je hier beslissingen nemen over je voorzieningen of direct personeel inhuren. Zorg dat je financiën in balans zijn, zodat je resort niet gesloten wordt.
 

Neem als je benieuwd bent naar hoe het met je resort gesteld is een kijkje op het paneel ‘Resortrecensies.’ Je kunt dit menu vinden via de receptiebalie, of een muur of het dak van je resort. Hier kun je bekijken hoeveel sterren je resort op dit moment heeft en lezen wat je gasten van hun verblijf vonden. Verbeter je resort aan de hand van de kritiek van je gasten, of ga op dezelfde manier door. Het is helemaal aan jou. Waarom zou je iets veranderen als het geld binnenstroomt?
 

Nu je je eigen resort hebt wordt het tijd om je resort uit te breiden en aan te passen. Gebruik ‘Bouwen’ en ‘Kopen’ om gebouwen te plaatsen en voorzieningen neer te zetten. Er is een catalogus voor je resort, waarmee je snel en eenvoudig kunt filteren op voorwerpen die bij je hotel horen. Decoraties kunnen ook bijdragen aan een hogere waardering voor je resort. Je kunt de Blauwdrukmodus gebruiken om snel een resort te bouwen. Er zijn nieuwe resort blauwdrukken waar je uit kunt kiezen.
 

Als je blauwdrukken gebruikt om je resort te bouwen, kun je het beste de speciale instructies of hints voor de verschillende soorten resorts goed doorlezen. Voor sommige blauwdrukken moet je in Leven een aantal extra instellingen aanpassen, anders zullen je resorts misschien niet goed functioneren.
 

VIP-deursloten vind je alleen in resorts. Je moet ze voor iedere hotelkamer stuk voor stuk instellen, ongeacht of je de kamers via de blauwdrukmodus of Bouwen/Kopen hebt gebouwd. Klik in Leven op een deur om een nieuw VIP-deurslot in te stellen, of een bestaand slot aan te passen. Je moet een unieke sleutel aan ieder VIP-deurslot toewijzen dat bij een hotelkamer hoort. Voor resorttorens hoef je daarentegen geen sloten in te stellen, want die worden automatisch door het resort beheerd.
 

Pas de werkkleding van je personeel aan naar het thema van je resort. Kies een vooraf bepaalde stijl voor alle werknemers via de receptiebalie, of kies per functie een uniform door direct de optie te selecteren bij een voorzieningsvoorwerp. Klik op een werknemer en kies de mogelijkheid om een aangepast uniform te creëren en pas uniforms in nog meer detail aan. Aangepaste uniforms zijn verbonden aan één bepaalde Sim, dus een nieuwe werknemer zal het gebruikelijke uniform dragen.
 

Voordat je jouw resort openstelt zijn hier nog tips voor je over hoe je je bedrijf winstgevend maakt. Een van de belangrijkste doelen voor het beheren van een resort is het onderhouden van een hoge bezetting. De tevredenheid van de gasten bepaalt voor een groot deel of ze in de toekomst nog een keertje terug willen komen. Zorg dat er voldoende faciliteiten voor je gasten zijn en controleer of de ingestelde prijzen bij het aantal sterren dat je resort heeft horen.
 

Zo gauw je je resort via de receptiebalie opent zullen er onmiddellijk gasten langs komen. Bij sommige voorzieningsvoorwerpen horen bepaalde zakelijke beslissingen. Maak goed doordachte keuzes, want bij iedere beslissing horen voordelen en nadelen. Er zullen altijd automatisch werknemers aangesteld worden voor je receptiebalie, bar en Bikkesement, maar je hebt altijd de mogelijkheid om je personeel te vervangen.
 

Drukbezochte resorts hebben flink wat onderhoud nodig. Neem onderhoudspersoneel aan via de receptiebalie of bespaar geld door zelf alles schoon te maken en te repareren. Werknemers met een hoger niveau zijn efficiënter in hun werk. Zorg in ieder geval dat het schoon is in je resort. Niemand verblijft graag in een vies hotel.
 

Je Personeel, zoals receptionisten, serveersters en barmedewerkers, is vast in dienst. Deze werknemers staan in een lijst op je paneel met financiën vermeld. Maar je Onderhoudspersoneel heeft een tijdelijk contract. Deze werknemers kunnen automatisch vervangen worden door andere NPC’s, dus je moet er niet van opkijken als er ineens een nieuw gezicht rondloopt in je resort. Deze werknemers hebben we daarom ondergebracht binnen één enkele categorie in je paneel met financiën; het onderdeel ‘Onderhoudspersoneel’.
 

 

Verborgen (onbekende) eilanden

Terwijl je van eiland naar eiland reist kun je schatten en flessen vinden met daarin stukken van een landkaart. Open de persoonlijke inventaris van je Sim als deze vier stukjes heeft gevonden, klik op de onderdelen van de kaart en restaureer de kaart vervolgens! Je kunt niet alle onbekende eilanden met behulp van een kaart vinden, maar je Sim kan aan de hand van een complete kaart in ieder geval de weg vinden naar het eiland dat erop staat!
 

Onbekende eilanden zijn op allerlei verschillende manieren te vinden! Speel met resorts, ga duiken en ga aan de slag als plaatselijke strandwacht om de geheimen van deze locaties te ontrafelen. Wie weet, misschien helpt de plaatselijke bevolking (of zelfs een ZeemeerSim?) je een handje.
 

 

ZeemeerSims

ZeemeerSims zijn exotische zeewezens die zich aan hebben gepast aan het leven op het vasteland. Ze verschillen op een paar belangrijke punten van normale Sims.
 

ZeemeerSims kunnen normaal voedsel eten, maar ze eten liever maaltijden die uit de zee komen, zoals vissen en zeewier. Zeewier kan geoogst worden op duiklocaties, maar is ook gewoon te koop bij de supermarkt.
 

De huid van ZeemeerSims droogt snel uit en moet dus constant gehydrateerd worden. Het nemen van een bad, douche en frisse duik in het zwembad of de zee is dus een must! Als de behoefte ‘Hydratatie’ te laag is drogen ZeemeerSims langzaam maar zeker uit. Als een ZeemeerSim totaal uitgedroogd raakt kan Magere Hein zelfs langskomen!
 

ZeemeerSims komen oorspronkelijk uit zee. Ze moeten regelmatig in zout water zwemmen, anders kan er Zoutwatergebrek optreden. ZeemeerSims die niet genoeg in zee zwemmen kunnen uiteindelijk hun schubben en staarten kwijtraken en transformeren tot gewone Sims.