Verslag van De Sims 3 Jaargetijden broadcast

Op 9 oktober was er een live Maxis broadcast over De Sims 3 Jaargetijden. Deze broadcast kan je hier (nogmaals) bekijken: Maxis live broadcast. Op deze pagina kan je een verslag vinden van deze live broadcast waarin je de belangrijkste dingen kan vinden die aan bod zijn gekomen over De Sims 3 Jaargetijden.


Een van de weersomstandigheden in De Sims 3 Jaargetijden is mist. De weersomstandigheden en seizoenen kunnen in alle werelden (zowel officieel als van fans) voorkomen. Op de afbeelding hierboven kan je zien hoe de mist eruit ziet in de wereld Moonlight Falls.


In de herfst zullen bomen langzaam hun bladeren verliezen. Door de hele wereld zul je bladeren zien liggen. Sims kunnen die op hun eigen kavel bij elkaar vegen zodat ze grote hopen bladeren krijgen waarin Sims kunnen spelen of zelfs Ojaa! kunnen doen. Alleen naaldbomen en dergelijke zullen vanzelfsprekend het hele jaar door groen blijven.


Er is een nieuw type feest dat je Sims kunnen organiseren. Elke uitgenodigde Sim zal dan zelf wat te eten mee nemen, zoals je hierboven kunt zien. Er zijn ook een aantal nieuwe maaltijden bijgekomen in De Sims 3 Jaargetijden waaronder pompoentaart.


Elke wereld heeft een unieke festivalkavel. De werelden die horen bij bepaalde uitbreidingen zullen ook festivalkavels hebben waarop voorwerpen aanwezig zijn die horen bij die uitbreiding. Zo zie je bijvoorbeeld op het seizoensfestival van Moonlight Falls in de herfst de bezembaan waar Sims kunnen rondvliegen op hun bezem.


Een van de festivalactiviteiten is de eetwedstrijd. Sims zullen hier tegen elkaar strijden om als eerste de taart op te eten zonder hun handen te gebruiken. Door deel te nemen aan deze festivalactiviteiten kunnen je Sims festivalkaartjes verdienen: of ze nu winnen of niet.


De festivalkaartjes die ze verdienen kunnen ze gebruiken om bij het festivalkraampje in te ruilen tegen leuke prijzen. Deze prijzen kan je niet vinden in de koopcatalogus en ze kunnen ook verschillen per festival. Het is dus zeker aan te raden om met alle festivals deel te nemen aan de verschillende festivalactiviteiten.


Bij De Sims 3 Jaargetijden Limited Edition zit als bonus de ijslounge met 12 voorwerpen gemaakt van ijs.


Aliens zijn de nieuwe speciale wezens in De Sims 3 Jaargetijden. Ze zien er niet alleen anders uit, maar ze hebben ook speciale eigenschappen en vaardigheden. Zo hoeven aliens niet te slapen, maar hebben ze wel een andere behoefte: mentale kracht/energie. Deze mentale krachten kunnen ze aanvullen door te mediteren of door ruimtestenen te gebruiken. Hun mentale krachten kunnen ze gebruiken om de gedachten van andere Sims te lezen om zo bijvoorbeeld achter hun eigenschappen te komen. Ook kunnen ze hun mentale krachten aanwenden om een telepathische band met een andere Sim te vormen. Hierdoor kunnen ze bijvoorbeeld langzaam de behoeften van de andere Sim laten afzwakken en naar zichzelf laten vloeien, maar ze kunnen ook direct voordelen van de andere Sim overnemen of de andere Sim een humeuroppepper geven door hun eigen behoeften op te offeren.


Aliens hebben ook hun eigen ufo. Hiermee kunnen ze niet alleen door de wereld heen reizen zoals met ieder ander vervoersmiddel, maar ze kunnen ook vanuit hun ufo alieninvasies starten. Je ziet ze dan in hun ufo boven een openbare kavel vliegen en zo nu en dan laserstralen naar beneden schieten. Als Sims worden geraakt door de laserstraal, dan zullen ze helemaal zwartgeblakerd zijn.


Daarnaast kunnen aliens andere Sims ontvoeren. Er is bevestigd dat alienzwangerschappen aanwezig zullen zijn in De Sims 3 Jaargetijden, dus misschien lopen je mannelijke Sims de kans zwanger te worden van zo’n ontvoering.


Als je De Sims 3 Jaargetijden en De Sims 3 Bovennatuurlijk beide hebt geïnstalleerd, dan zal er ergens in de wereld een weersteen verschijnen. Bovennatuurlijke Sims uit De Sims 3 Bovennatuurlijk kunnen bij deze weersteen hun eigen magisch weer oproepen. Welk weer ontstaat, is afhankelijk van het soort bovennatuurlijke Sim. Weerwolven kunnen bijvoorbeeld een magische sneeuwstorm oproepen waarbij verzamelbare voorwerpen (edelstenen e.d.) zullen verschijnen zoals hierboven is te zien.

Koop meerdere pakketten en ontgrendel de exclusieve Weersteen:
Speel met zowel De Sims 3 Bovennatuurlijk als De Sims 3 Jaargetijden en ontgrendel een exclusief magisch voorwerp: de Weersteen! Als beide uitbreidingspakketten zijn geïnstalleerd, verschijnt dit mystieke voorwerp op een openbaar kavel ergens in de huidige wereld*. Heksen, vampiers ,weerwolven en feeën uit De Sims 3 Bovennatuurlijk kunnen de Weersteen dan in elk jaargetijde tot leven wekken en hun eigen magische weer oproepen.

Heksenregen – Als een heks deze spreuk uitspreekt, daalt er op de hele wereld een groene regen neer. Alle Sims die in de buitenlucht door deze regen worden overvallen zullen wild dansen en gek doen, maar worden niet nat!

Mysterieuze mist – Vampiers kunnen deze spreuk gebruiken om een ijskoude mist boven het stadje te maken om zelfs de warmste zomerdag te verkoelen. Daarnaast kunnen je bloeddorstige vrienden een stuk eenvoudiger wat gewillige snacks vinden.

Fris buitje – Wie zegt dat regenachtige dagen saai moeten zijn? Als feeën dit lentebuitje vol bloesems creëren, krijgen alle tuinen in de wereld van de Sims een gezonde oppepper. De beroemde regenboog mag uiteraard ook niet ontbreken!

Jachtstorm – Weerwolven zijn al geweldige jagers, maar deze magische storm geeft ze nét dat beetje meer. Verzamelbare voorwerpen vallen samen met de sneeuw neer en je wolfachtige Sims maken veel meer kans om ze op te sporen als ze de ijsachtige vlakten verkennen.

* De Weersteen verschijnt in alle werelden, met uitzondering van die van De Sims 3 Wereldavonturen.