De Sims 3 Jaargetijden informatiepagina

Alles over De Sims 3 Jaargetijden. Informatie, afbeeldingen, prijzen en een review van De Sims 3 Jaargetijden.

Releasedatum: 15 november 2012
Adviesprijs: € 39,99

ReviewPrijzenLessenBlogs Levenslange beloningenMinimale vereisten  

Laat je Sims op een warme zomerdag in zee zwemmen, naar appels happen in de herfst, hun snowboardkunsten testen in de half-pipe of de lentebuien verwelkomen met een kleurrijke paraplu en een dansje in de regen! Gloednieuwe activiteiten brengen het gevoel van elk seizoen tot leven. Je Sims kunnen hun lippen tuiten in het kushokje tijdens het Lentefestival, of kijken welke Spookdagverrassing ze te wachten staat in het spookhuis. Kleed je op het weer met de nieuwste mode. Kies uit regenjassen en winterkleding. Met nieuw eten en nieuwe decoraties en weereffecten kunnen je Sims genieten van de continu veranderende seizoenen en op een unieke manier met het leven spelen!

Verblijd je Sims met nieuwe activiteiten voor elk seizoen
Of ze nu een knusse iglo bouwen, een enge pompoenlantaarn maken, van de duikplank springen of gloednieuw vuurwerk afsteken, je Sims vinden altijd wel iets nieuws om te doen.

Bezoek gezellige seizoensfestivals
Sims kunnen aan een sneeuwballengevecht meedoen op het jaarlijkse Winterfestival, hun gezicht laten schminken op het Zomerfestival, met de beentjes van de vloer gaan op het Lentebal of naar appels happen op het Herfstfestival.

Geniet van de pret en de uitdagingen van het veranderende weer
Speel met Moeder Natuur en geniet van nieuwe weerseffecten en de reacties van je Sims! Sims kunnen nu een kleurtje krijgen, door bliksem worden getroffen of zelfs verkouden worden!

Haal het buitenleven naar binnen
Je Sims kunnen nu het recept voor pompoentaart leren of hun huis aankleden met nieuwe meubels en decoratievoorwerpen. Elk seizoen verwelkomt andere nieuwe voorwerpen. Krijg op tijd een kleurtje voor de zomer in de bruiningscabine, of begroet de feestdagen in stijl met huisverlichting- en decoraties.
Kleed je op het weer: dos je Sims uit met nieuwe stijlen voor het seizoen, inclusief winterkleding, regenjassen en paraplu’s en nieuwe Spookdagpakken!

Verwelkom geheimzinnige bezoekers
Nieuwe weerpatronen zijn niet de enige dingen die in de lucht verschijnen! Sluit vriendschap met een buitenaardse bezoeker en gebruik zijn UFO om je buren te ontvoeren, een openbaar kavel binnen te vallen of naar de sterren te reizen.


 

 

De Sims 3 Jaargetijden Limited Edition
Relax in stijl in de IJs Lounge
Reserveer De Sims 3 Jaargetijden Limited Edition en ontvang de exclusieve IJs Lounge. Deze stijlvolle sociale club kan in elke wereld uit De Sims 3 worden geplaatst en is beschikbaar in alle seizoenen. Het is een geweldige plek voor je Sims om op een hete zomerdag te chillen of onderdak te zoeken tegen de koude winterwind. Deze locatie is inclusief nieuwe ijsvoorwerpen die op elk kavel kunnen worden geplaatst om het leven van je Sims wat cooler te maken.

Bouw een hangplek in het huis van je Sims
Ontvang andere Sims in stijl met de elegante ijsbar, barkruk en bartafel.

Maak de alledaagse omgevingen van je Sims een tikkeltje cooler
De limited edition bevat 12 gloednieuwe voorwerpen die volledig van ijs zijn gemaakt. Voorwerpen zoals de eetkamerstoel, tafel, koffietafel, bank en tweezitter van IJsplosie geven elke kamer van je Sim een aparte uitstraling.

Doe iets leuks met de architectuur
De IJs Lounge bevat ook architectonische elementen om de gebouwen van je Sims een subtiele make-over te geven. Installeer de ijskolom, dubbele deurboog, kroonluchter of wandlamp voor wat ijskoude flair.

 

 

Exclusief Lollig Lekkers Kostuumpakket van Origin

Bestel De Sims 3 Jaargetijden op Origin.com en ontvang deze exclusieve kostuums – perfect voor speciale gelegenheden of om de kledingkast van je Sim wat leuker te maken!

Haaienkostuum – Je Sim zal het middelpunt van elk feest zijn in dit maffe haaienpak. Voor zowel mannen als vrouwen en kinderen en volwassenen. Je Sim kan er zelfs in zwemmen!

Klein bijtje – Dit snoezige kinderkostuum is voor jongens en voor meisjes en is geweldig om Lollig Lekkers mee te spelen of gewoon gezellig in rond te zoemen.

 

 

Overzicht van nieuwe toevoegingen die bij de patch 1.42 zitten

Rond de release van elke uitbreiding van De Sims 3 verschijnt er ook een patch voor het basisspel. Hierdoor hebben de mensen zonder de uitbreiding ook bepaalde mogelijkheden die met de uitbreiding zijn geïntroduceerd. Hieronder volgt een kort overzicht van de toevoegingen die bij patch 1.42 zitten. Deze toevoegingen zal je dus in je spel hebben als je de patch hebt geïnstalleerd maar De Sims 3 Jaargetijden (nog) niet hebt. De patch wordt automatisch geïnstalleerd met De Sims 3 Jaargetijden, waardoor je deze toevoegingen natuurlijk ook hebt als De Sims 3 Jaargetijden is geïnstalleerd.

  • Optie om herinneringen volledig uit te schakelen: op dit moment verschijnen herinneringen automatisch in het plakboek van je Sims. Er is wel een optie om de meldingen over nieuwe herinneringen uit te schakelen, maar ze blijven dan wel nog steeds in het plakboek verschijnen. Met de nieuwe patch zal er echter een optie worden toegevoegd waarmee je de automatische herinneringen volledig kan uitschakelen.
  • Zwemmen in de zee: de patch zal er ook voor zorgen dat Sims nu kunnen zwemmen in de zee en in andere wateren die niet geheel op een kavel liggen. Sims zullen overigens ook kunnen zwemmen in het water waar met terreinverf is aangegeven dat Sims daar niet naartoe geloosd zullen worden (de blauwe terreinverf in de Creëer-een-Wereld tool). Ze zullen echter vanzelfsprekend niet kunnen zwemmen in een gedeelte waar met terreinverf is aangegeven dat er geen camera’s kunnen komen (de gele terreinverf in de Creëer-een-Wereld tool). Als je zelf werelden maakt hoef je dus waarschijnlijk weinig of geen aanpassingen te doen om Sims te kunnen laten zwemmen in de zee.
  • Duikplank: Je Sims kunnen nu eindelijk het zwembad induiken vanaf een duikplank!
  • Blauwdruk-modus: Er wordt een nieuwe blauwdruk-modus toegevoegd in de koop- en bouwmodus. Met deze nieuwe functie kan je onder meer makkelijk nieuwe kavels maken en bewerken door kant-en-klare kamers neer te zetten.

 

 

Weersomstandigheden en seizoenen


De Sims 3 Jaargetijden brengt eindelijk weeromstandigheden en seizoenen naar De Sims 3: sneeuw, hagel, regen, bliksem, mist of hittegolven, het kan allemaal! In de lente bloeien de bloemen en kunnen er frisse regenbuien vallen, terwijl in de herfst de bladeren aan de bomen bruin kleuren en de winterse kou de wereld omtovert tot een winterwonderland. Sims zullen op hilarische wijze reageren op klimaatsveranderingen en de weersomstandigheden. Zo kunnen ze ongelijkmatig bruin kleuren met zebrastrepen tot gevolg, kou vatten of door de bliksem geraakt worden. Sims kunnen ook verkouden worden of last krijgen van hooikoorts. Als je Sims last krijgen van hooikoorts of een griepje, dan kunnen ze een bezoekje brengen aan het ziekenhuis voor een allergieprik of griepprik. De allergiesymptonen zullen daarna spoedig weer verdwijnen.

Er zullen overigens geen tornado’s voorkomen in het spel, maar je kan wel te maken krijgen met sneeuwstormen en zware onweersbuien. Het kan zelfs zo hard sneeuwen dat kinderen sneeuwvrij krijgen. Er zijn echter verschillende instellingen toegevoegd waarmee je de weersomstandigheden en seizoenen kan regelen. Zo zijn er bij de opties voor hagel, regen, sneeuw en mist vier aparte vakjes die je aan en uit kunt vinken. Als je een bepaalde weeromstandigheid uitvinkt, dan zal die niet in je spel voorkomen. Ook kan je bij de opties instellen welke seizoenen er in het spel zullen voorkomen en kan je de duur van elk seizoen apart aanpassen. Standaard zal een seizoen zo’n 7 dagen duren, maar je kan de duur ook aanpassen zodat een seizoen bijvoorbeeld slechts 3 dagen duurt of maximaal 28 dagen. Je kan dus bijvoorbeeld instellen dat het enkel herfst en winter wordt in jouw spel en dat de herfst 7 dagen duurt en de winter 14 dagen. Je kan alleen niet de volgorde van de seizoenen aanpassen.

Een ander leuk weetje is dat met De Sims 3 Jaargetijden ook de buitentemperatuur zal worden aangegeven door het spel. Je kan dan bij de opties instellen of de temperatuur in graden Celsius of in Fahrenheit weergegeven moet worden. Ook kan je via de computer of de tv het weerbericht bekijken.
 
Tijdens het spelen zie je bij het gebruikerspaneel aan de linkerkant van je Sim een icoontje dat aangeeft welk seizoen het op het moment is in het spel.
 
 
Regen
In De Sims 3 Jaargetijden is het niet alleen maar zonnig weer, maar kan er ook af en toe motregen, mist, zware regenbuien en zelfs onweer zijn. Hoewel je Sims kletsnat worden van de regen, zijn er ook een paar voordelen aan regenachtige dagen. Sims kunnen in plassen water springen, brandjes blussen of er de planten mee water geven. Mocht het gaan regenen, dan zullen je Sims automatisch hun paraplu opsteken. Met deze waterbestendige paraplu’s in de hand kunnen je Sims wandelen, een babbeltje maken en zelfs buiten rondrennen zonder nat te worden. Pas wel op dat ze niet worden geraakt door de bliksem!

Je kunt niet alleen de kleur en de patronen van de paraplu veranderen, je kunt ze zelfs upgraden zodat ze licht geven!

 

 

Geen nieuwe wereld

Er zal helaas geen nieuwe wereld zitten bij De Sims 3 Jaargetijden, maar daarentegen zullen wel in alle buurten (ook die uit De Sims 3 Store en die door fans zijn gemaakt) weersomstandigheden worden ondersteund met uitzondering van de werelden in Wereldavonturen aangezien daar de tijd voor het spel stil staat.

 

 

Nieuwe dingen in Creëer-een-Sim (CAS)

Je Sims kunnen zich gelukkig kleden op het weer met de nieuwe stijlen voor elk seizoen inclusief winterkleding, regenjassen en paraplu’s en nieuwe Spookdagpakken (halloweenkostuums) voor alle leeftijden. Er is ook nieuwe kleding toegevoegd voor peuters, kinderen, tieners en ouderen. Niet alleen de nieuwe kleding die in De Sims 3 Jaargetijden zal zitten is geschikt om buiten te dragen als het koud is, maar ook kleding uit het basisspel, uitbreidingen en accessoires die daarvoor geschikt is kan buiten worden gedragen als het koud is. Als makers van custom content bij het creëren van outfits aangeven dat het voor buiten bedoeld is, dan zullen je Sims ook deze kledingstukken buiten kunnen dragen als het koud is. Verder zijn er ook verschillende nieuwe kapsels toegevoegd.

Er zijn twee nieuwe karaktereigenschappen toegevoegd: “liefhebber van kou” en “liefhebber van hitte”. Sims met een van deze eigenschappen zullen meer van extreme temperaturen houden en kou of hitte aangenaam vinden in plaats van oncomfortabel.

 

 

Festivalkavels

In De Sims 3 Jaargetijden zullen je Sims festivalkavels kunnen bezoeken. In onze De Sims 3 Jaargetijden Preview gaan we hier uitgebreid op in.

 

 

Lente

Na de winterse sneeuwstormen wordt de lente verwelkomd met een explosie aan kleuren. De bomen krijgen weer blaadjes en er schieten her en der wilde bloemen uit de grond. Sims kunnen deze wilde bloemen plukken om wat extra kleur aan hun huizen toe te voegen. Maar kijk uit, het kan zijn dat ze aan hooikoorts lijden. Maar maak je geen zorgen, met een allergiespuit in het plaatselijke ziekenhuis zijn de symptomen van je Sims zo verholpen.

De lente luidt een nieuw begin in en bloemen zijn niet de enige dingen die tot bloei komen. Deze tijd van het jaar is ideaal voor kalverliefde, omdat de wereld juist dan tot leven komt en de mogelijkheden eindeloos zijn. In De Sims 3 Jaargetijden zijn er nieuwe manieren toegevoegd om andere Sims te ontmoeten. Sims kunnen (zwembad)feestjes geven, liefdesbrieven per post versturen en zelfs online naar een date op zoek gaan. Zodra je een leuke Sim hebt gevonden, biedt het lentefestival tal van activiteiten waar nieuwe tortelduifjes optimaal van kunnen genieten. Ze kunnen een rondje wagen op de rolschaatsbaan, hun kennis van de ander testen met de Liefdetest, een gooi doen naar de titel van Lentekoning of -koningin of elkaar uitdagen voor een potje Hoefijzers.

 

Er zijn verschillende nieuwe romantische interacties. Sims kunnen een kus vragen onder de mistletoe (maretak), liefdesbrieven naar elkaar versturen, slowdancen of een profiel aanmaken voor online dating. Ook tieners zullen met elkaar kunnen slowdancen.
 

Verder staat er op het lentefestival een machine waar je een liefdestest kan doen om te zien hoe goed je past bij een andere Sim. Dit stelletje scoorde behoorlijk hoog bij de liefdestest.
 

En als je Sim vrijgezel is (of gewoon zin heeft om de lippen te tuiten) kan hij of zij om een kus vragen in het kushokje. Je kunt ook in het kushokje werken! Als je een onbemand kushokje ziet, kun je jouw Sims erheen sturen om zelf een lekkere pakkerd aan te bieden. Met een klein beetje charme en flair kunnen je Sims zo wat extra Simdollars verdienen.

Maar ook wie geen zin heeft om op de versiertoer te gaan of in het kushokje te duiken komt op het lentefestival aan zijn of haar trekken, want er valt nog veel meer leuks te beleven. Sims kunnen hun gezichten laten schminken. Er zijn allerlei verschillende ontwerpen, zoals konijnen of hartjes. Zoetekauwen kunnen een bezoekje brengen aan de snoepkraam om hier van seizoensgerechten te proeven, zoals sprinkhaantaart, fruitsap en schattige konijnenijsjes. Er wordt zelfs een paaseierenzoektocht georganiseerd voor de kleintjes (en Sims die nog jong van geest zijn)! Er worden elke dag eieren verstopt op het festivalterrein. Het vinden van deze kleurrijke eieren levert je Sims waardevolle festivalkaartjes op die ze in kunnen wisselen tegen prijzen. Misschien vind je zelfs wel een aantal andere verrassingen tijdens je zoektocht!

Andere activiteiten die geschikt zijn voor de lente zijn bijvoorbeeld rolschaatsen op de rolschaatsbaan, een zwembadfeest organiseren of een waterballonnengevecht houden.

 

 

Zomer

In De Sims 3 Jaargetijden kan de temperatuur van de wereld binnen een dag flink veranderen. Zo kan een koele, heldere ochtend gevolgd worden door een snikhete middag. Als je Sims te lang in de hitte blijven, beginnen ze te zweten en kunnen ze zelfs spontaan ontploffen! Maar maak je geen zorgen, er zijn een heleboel manieren om af te koelen. Om te voorkomen dat je Sim oververhit raakt, kun je zwemkleding dragen, een parasol gebruiken, een ijsje eten of gewoon naar binnen gaan. En als je de Levensbeloning ‘Immuun voor warmte’ hebt, kan je Sim gerust de hele dag van de zon genieten, zonder nare gevolgen of bijwerkingen.

En trouwens, over genieten van de zon gesproken, de zomer is het perfecte seizoen om je zwemkleding aan te doen en een lekker kleurtje te krijgen. Maar wees wel voorzichtig: als je te lang in de zon ligt, word je niet bruin, maar zo rood als een kreeft. Er zijn overigens geen strandlakens toegevoegd in De Sims 3 Jaargetijden, maar je Sims kunnen wel gaan zonnen op een ligbank.

Om dat te voorkomen, kun je altijd een paar Simdollars uitgeven en naar de zonnebank gaan. Maar zelfs bij de bruiningscabine kan het verkeerd aflopen. Kapotte bruiningscabines of kinderen die kattenkwaad uithalen, kunnen leiden tot hilarische resultaten.

Je Sims kunnen ook afkoelen door in het zwembad te springen. In het zwembad kunnen je Sims even lekker uitrusten op de zwembadlounger. Dit opblaasbare kussen is niet alleen geschikt voor het zwembad, maar kan ook worden gebruikt om op zee te dobberen.

En na een gezellige dag op het strand, gaan we naar het zomerfestival. In elk seizoen is er van alles te doen voor je Sims. In de zomer kunnen je Sims hun gezichten laten beschilderen, voetballen of zelfs meedoen aan een hotdog-eetwedstrijd!

Voetbal is een nieuwe activiteit in De Sims 3 Jaargetijden die de atletische vaardigheid van je Sim verhoogt. Er zit een voetbalgoal in het spel waar je Sims naar hartenlust een balletje kunnen trappen. Ze kunnen hier wat oefenen, een penalty wedstrijd houden tegen een vriend of zelfs deelnemen aan een toernooi.

Ook kunnen je Sims ijsjes maken op het festival en een ijsmachine voor thuis kopen. De gewone ijsmachine is geschikt voor feestjes buiten. De kleine ijsmachine past op het aanrecht en komt van pas als je midden op de dag ineens trek krijgt in iets kouds.

Ook ’s avonds is er van alles te doen. Zo is er niet alleen nieuw vuurwerk, maar er zijn ook rotjes, zoals tollen, raketten, rookbommen en nog veel meer! Rotjes afsteken kun je het hele jaar door doen, net als zwemmen in zee. In de zomer houdt de supermarkt een rotjesuitverkoop, dus zorg dat er genoeg inslaat voor de rest van het jaar.

Aangezien de meeste rotjes te gevaarlijk voor kinderen zijn, is er ook een speciaal rotje (sterretjes) toegevoegd dat geschikt is voor bijna alle leeftijden! Er zijn twee soorten: wit en regenboog.


 

 

Herfst

Herfstfestival
Allereerst zal er tijdens de herfst een spookhuis op het festivalterrein staan. Hier kunnen Sims allerlei enge taferelen aanschouwen. Het is een openbare locatie waar de Sims op eigen houtje naar binnen gaan, maar het is nog steeds leuk. Sims die niet dapper genoeg zijn kunnen in paniek raken, misselijk worden of misschien zelfs in hun broek plassen. Sims met pech (of juist geluk; het ligt maar net aan hoe je er tegenaan kijkt), kunnen de gemoedstoestand ‘Vervloekt door de heks’ krijgen. Hierdoor worden ze tijdelijk in een geest veranderd nadat ze het spookhuis hebben verlaten.


 
Nadat je weer een beetje bekomen bent van de schrik van dat enge spookhuis, moet je zeker even naar het taartsmulstalletje gaan. Hier kun je de strijd met andere Sims aangaan in een taartsmulwedstrijd. Kijk wie er tot de grote winnaar van het festival wordt gekroond. De winnaar wordt beloond met een hoop taart in de inventaris. En natuurlijk kan je Sim volop opscheppen over zijn of haar grote overwinning!

Na deelname aan de taartsmulwedstrijd kun je je geluk beproeven bij de appelhaptank. Hier kun je maximaal drie andere Sims uitdagen. Kijk wie de beste appelhapper is! Deelnemers krijgen een fijne gemoedstoestand en festivalkaartjes als beloning; ongeacht of ze winnen of verliezen. Zoals vermeld in eerdere berichten, kun je festivalkaartjes inruilen voor speciale voorwerpen, die niet verkrijgbaar zijn via Bouwen/Kopen.

Ook zijn er een paar speciale herfstlekkernijen toegevoegd, die Sims kunnen kopen bij de Snoepkramen. Kaneeldonuts en heerlijke zoete aardappelfrietjes zijn een paar van de nieuwe lekkernijen.
 
 
Pompoenen
Pompoenen zijn de nieuwe gewassen die je in De Sims 3 Jaargetijden kan oogsten. Je kunt ze kopen bij de supermarkt, maar je Sim kan ook pompoenzaden planten en zo zelf pompoenen verbouwen. Zo gauw je pompoenen in je inventaris hebt, kun je heerlijke zelfgebakken pompoentaarten maken. Maar niet alle Sims kunnen zomaar even een pompoentaart bakken. Alleen Sims die hun kookvaardigheid tot minimaal niveau vijf hebben ontwikkeld, kunnen deze festivallekkernij maken.

 
 
Bomen
Hier zie je in de herfst dat het steeds vaker regent en dat de bomen langzaam aan hun eigen transformatie beginnen. De bladeren van loofbomen veranderen tijdens dit jaargetijde van kleur. Sommige bladeren zullen rood, oranje of geel kleuren, afhankelijk van de boomsoort. Als er wat meer tijd verstrijkt, zullen de bladeren langzaam maar zeker van de bomen beginnen te vallen. De takken van de bomen zullen kaler en kaler worden. Uiteindelijk zullen tegen de herfst alle bladeren volledig van de bomen zijn gevallen.

Het is niet alleen een prachtig tafereel om met eigen ogen te zien; het is ook nog eens heel leuk! Sims kunnen de gevallen bladeren bijeen harken en hiermee stapels op hun kavel creëren. Er zijn stapels bladeren in drie verschillende groottes. Een grotere stapel bladeren betekent dat er ook meer interacties beschikbaar zijn voor je Sims. Kinderen en volwassenen kunnen in de stapels bladeren spelen en behoorlijk vies worden. Volwassenen kunnen zelfs intieme momenten beleven in de bladeren met een stevig robbetje O jaa! Het is ongelofelijk dat de bladerberg zelfs hierna zijn vorm behoudt.

 

 

Winter
Snowboarden is een van de nieuwe verborgen vaardigheden in De Sims 3 Jaargetijden. Er is een snowboardhalfpipe waar je Sims kunnen oefenen en hun beste stunts kunnen laten zien. Hoe beter je Sims worden, des te meer verschillende stunts ze kunnen uitvoeren! Tijdens het spelen zal je ook meldingen krijgen van de vorderingen van je Sim. In de warmere seizoenen zal snowboardhalf-pipe bedekt worden met kunstsneeuw, zodat je Sims kunnen blijven snowboarden.
 
In De Sims 3 Jaargetijden zijn er verschillende winterse activiteiten toegevoegd. Sims kunnen iglo’s en sneeuwpoppen maken en een sneeuwballengevecht houden. Ook kunnen Sims nu schaatsen op de schaatsbaan. Sims zullen overigens automatisch buitenkleding aandoen als ze buiten zijn wanneer het koud is. Pas echter wel op dat je Sims niet te lang buiten blijven in het koude weer (vooral als ze hier niet op gekleed zijn), want anders bevriezen ze!
 
Als een Sim bevroren is, dan kunnen ze geholpen worden door een andere Sim. Die zal ze weer warm proberen te krijgen met een haardroger. Is er geen andere Sim in de buurt, dan is er een kans dat je Sim dood zal vriezen.
 
Sims kunnen ook in de winter het koude water trotseren waardoor ze misschien een speciale gemoedstoestand zullen krijgen. Deze gemoedstoestand zal hun tijdelijk beschermen tegen de kou waardoor Sims minder snel zullen bevriezen.
 
Aan de rand van de daken kunnen in de winter als het hard heeft gevroren ijspegels verschijnen. Daarnaast kan je aan de randen van de daken buitenverlichting hangen via een nieuwe interactie met de deur van het huis van je Sims. Klik met je Sim op de deur van hun huis en vervolgens zal je de optie krijgen om verlichting toe te voegen. Met één klik is meteen heel je huis versierd!

 

Sims kunnen zowel op schaatsbanen als op bevroren meren schaatsen. Schaatsen is een nieuwe verborgen vaardigheid in De Sims 3 Jaargetijden. Dat houdt in dat je ‘m niet ziet zoals de andere vaardigheden, maar dat je Sims wel steeds beter hierin zullen worden als ze lang oefenen. Tijdens het spelen word je ook op de hoogte gehouden van de vorderingen van je Sim.
 
 

 

Weersteen


Als je De Sims 3 Jaargetijden en De Sims 3 Bovennatuurlijk beide hebt geïnstalleerd, dan zal er ergens in de wereld een weersteen verschijnen. Bovennatuurlijke Sims uit De Sims 3 Bovennatuurlijk kunnen bij deze weersteen hun eigen magisch weer oproepen. Welk weer ontstaat, is afhankelijk van het soort bovennatuurlijke Sim. Weerwolven kunnen bijvoorbeeld een magische sneeuwstorm oproepen waarbij verzamelbare voorwerpen (edelstenen e.d.) zullen verschijnen zoals hierboven is te zien.

Speel met zowel De Sims 3 Bovennatuurlijk als De Sims 3 Jaargetijden en ontgrendel een exclusief magisch voorwerp: de Weersteen! Als beide uitbreidingspakketten zijn geïnstalleerd, verschijnt dit mystieke voorwerp op een openbaar kavel ergens in de huidige wereld*. Heksen, vampiers ,weerwolven en feeën uit De Sims 3 Bovennatuurlijk kunnen de Weersteen dan in elk jaargetijde tot leven wekken en hun eigen magische weer oproepen.

Heksenregen – Als een heks deze spreuk uitspreekt, daalt er op de hele wereld een groene regen neer. Alle Sims die in de buitenlucht door deze regen worden overvallen zullen wild dansen en gek doen, maar worden niet nat!

Mysterieuze mist – Vampiers kunnen deze spreuk gebruiken om een ijskoude mist boven het stadje te maken om zelfs de warmste zomerdag te verkoelen. Daarnaast kunnen je bloeddorstige vrienden een stuk eenvoudiger wat gewillige snacks vinden.

Fris buitje – Wie zegt dat regenachtige dagen saai moeten zijn? Als feeën dit lentebuitje vol bloesems creëren, krijgen alle tuinen in de wereld van de Sims een gezonde oppepper. De beroemde regenboog mag uiteraard ook niet ontbreken!

Jachtstorm – Weerwolven zijn al geweldige jagers, maar deze magische storm geeft ze nét dat beetje meer. Verzamelbare voorwerpen vallen samen met de sneeuw neer en je wolfachtige Sims maken veel meer kans om ze op te sporen als ze de ijsachtige vlakten verkennen.

* De Weersteen verschijnt in alle werelden, met uitzondering van die van De Sims 3 Wereldavonturen.

 

 

Aliens

Het nieuwe speciale wezen in De Sims 3 Jaargetijden is de alien. Aliens kan je niet creëren in Creëer-een-Sim (CAS), maar je kan ze net zoals normale Sims wel toevoegen aan je huishouden als je goed genoeg bevriend met ze bent. Als je een alien toevoegt aan je huishouden, dan wordt hun ruimtepak vrijgespeeld in de kledingkast zodat al jouw Sims dit ruimtepak ook kunnen dragen. Aliens die toegevoegd zijn aan jouw huishouden kunnen overigens alle kleding dragen die ze willen. Ook kan je hun kapsel veranderen. Het is alleen niet mogelijk om plastische chirurgie uit te voeren op aliens.

Alien DNA
Aliens verschillen van andere speciale wezens zoals mummies. Ze zijn namelijk echt een nieuw type Sim met hun eigen DNA. Ze kunnen door Ojaa! hun DNA mengen met normale Sims. Net zoals bij normale Sims, kunnen alleen vrouwelijke Sims zwanger worden van een alien. Als er dan een kind wordt geboren, dan is er geen 50% kans dat hij of zij een alien wordt, maar kijkt het spel hoeveel alien DNA het kind heeft. Afhankelijk van hoe puur hun bloedlijn is, zullen de kinderen speciale alienkrachten krijgen. Dit betekent echter jammer genoeg niet dat er hybride Sims kunnen bestaan. Als een alien een kindje krijgt met een bovennatuurlijke Sim (bijvoorbeeld feeën uit De Sims 3 Bovennatuurlijk), dan is er een kans dat het kind opgroeit als fee (of als de ouder een andere bovennatuurlijke Sim is vanzelfsprekend dat wezen) met inactief alien DNA. Dit alien DNA kunnen ze dan wel weer doorgeven, maar ze zullen zelf geen alienkrachten hebben. Ze kunnen echter wel deels het uiterlijk van hun alienouder overnemen: zo kan je bijvoorbeeld een fee met een groene huid en een kale kop krijgen.
 
 
Nieuwe behoefte en interacties
Aliens zien er niet alleen anders uit, maar ze hebben ook een nieuwe behoefte en nieuwe interacties. Zo hoeven aliens niet te slapen, maar hebben ze wel een andere behoefte: mentale energie. Deze mentale krachten kunnen ze aanvullen door te mediteren of door ruimtestenen te eten. Hun mentale krachten kunnen ze gebruiken om de gedachten van andere Sims te lezen om zo bijvoorbeeld achter hun eigenschappen te komen. Daarnaast kunnen ze kapotte voorwerpen repareren met hun mentale energiegolven. Verder kunnen ze hun mentale krachten aanwenden om een telepathische band met een andere Sim te vormen. Hierdoor kunnen ze bijvoorbeeld langzaam de behoeften van de andere Sim laten afzwakken en naar zichzelf laten vloeien, maar ze kunnen ook de andere Sim een humeuroppepper geven door hun eigen behoeften op te offeren. Ze kunnen ook met behulp van hun mentale krachten van andere Sims hun bedienden maken, waardoor ze die Sim bijvoorbeeld de opdracht kunnen geven om hun huis schoon te maken.

Aliens kunnen ook hun mentale krachten gebruiken om de waarde van kostbare metalen en edelstenen te verhogen.

Als ook de uitbreiding De Sims 3 Ambities is geïnstalleerd, dan kunnen aliens een meteoor oproepen en die op een bepaalde locatie laten vallen, met allesvernietigende resultaten.

 
 
Ufo’s en alieninvasies

Aliens hebben ook hun eigen ufo. Hiermee kunnen ze niet alleen door de wereld heen reizen zoals met ieder ander vervoersmiddel, maar ze kunnen ook vanuit hun ufo alieninvasies (alienaanval) starten als ze een laserkanon op hun ufo hebben geplaatst. Je ziet ze dan in hun ufo boven een openbare kavel vliegen en zo nu en dan laserstralen naar beneden schieten. Als Sims worden geraakt door de laserstraal, dan zullen ze helemaal zwartgeblakerd zijn.

Ook kunnen ze hun vrienden voor de grap ontvoeren en ze kunnen het weer beïnvloeden door met hun ufo de atmosfeer in te vliegen en wolken te zaaien. De buitenaardse wezens hebben dit aspect van hun technologie nog niet helemaal geperfectioneerd, dus pas op voor rare sneeuwstormen midden in de zomer.

Aliens kunnen ook hun ufo op een andere manier verbeteren zodat ze verre reizen kunnen maken door het heelal. Ze kunnen dan planeten bezoeken of een tripje maken naar de maan en onderweg kunnen ze speciale voorwerpen tegenkomen die ze vervolgens meebrengen naar huis.

 
 
Aliencontact en alienontvoering
Aliens houden de Simwereld voortdurend in de gaten. Als je Sim graag naar de sterren kijkt of ruimtestenen verzameld in de buurt, dan kan dat wel eens de aandacht trekken van aliens. Als ze je wereld blijven bezoeken, dan kunnen je Sims vriendschappen of misschien zelfs relaties opbouwen met de aliens. Als hun band blijft verbeteren, dan zul je de alien uiteindelijk kunnen vragen om bij jouw huishouden te komen.

Daarnaast heb je kans dat je Sim midden in de nacht kan worden ontvoerd door aliens die niet al in de wereld wonen als hij of zij dan buiten is. Niemand weet wat er precies gebeurt in het ruimteschip, maar mannelijke Sims zouden zo maar eens ‘zwanger’ kunnen terugkomen! Alleen mannelijke Sims hebben kans om in verwachting terug te komen van een alienontvoering. Het kind dat hierdoor wordt geboren zal een 100% pure alien zijn. De mannelijke Sims zullen namelijk niet echt zwanger worden, maar alleen het toekomstige alienkindje bij zich dragen. Ze zullen dan ook vaak niet eens door hebben dat er een kindje op komst is totdat de alien wordt geboren. Alleen aliens die niet al in de wereld wonen kunnen overigens Sims ontvoeren en ze tijdens hun experimenten ‘zwanger’ maken. Aliens in je eigen huishouden kunnen alleen voor de grap andere Sims ontvoeren: de ontvoerde Sim zal ongedeerd terugkeren. Aliens uit je eigen huishouden kunnen echter wel Ojaa! doen met normale Sims en kinderen krijgen.


 

 

Nieuwe levenslange beloningenIn De Sims 3 Jaargetijden zijn er weer een aantal nieuwe levenslange beloningen toegevoegd. De weermachine is een van de nieuwe levenslange beloningen. Je kan hiermee instellen of er zon, hagel, regen, sneeuw of mist zal zijn. Op de bovenstaande screenshots zijn Sims te zien die de weermachine gebruiken.

Ook is er een beloning die ervoor zorgt dat je Sim niet ziek wordt, sneller festivalkaartjes verdient of nooit meer zal verbranden. Een overzicht van alle nieuwe levenslange beloningen kan je op onze Levenslange beloningen pagina vinden.

Een andere nieuwe levenslange beloning is de Wolk-inator 9.000. Hiermee kan je een stormwolk creëren die een andere Sim zal achtervolgen. Het werkt heel simpel: je kiest of je een regen- of sneeuwwolk wilt en selecteert dan welke Sim die je kent getroffen moet worden. Vervolgens zal je Sim de wolk op diegene afsturen en zal het slachtoffer boos en angstig wegrennen terwijl ze worden achtervolgd door de wolk. De Wolk-inator 9.000 is dan ook perfect voor vervelende Sims die jouw Sim dwars zitten of bijvoorbeeld vrienden waarmee je een grapje wilt uithalen.
 

 

Feestdagen

Elk seizoen heeft een eigen feestdag aan het einde van seizoen: sneeuwdag in de winter, de dag van de liefde in de lente (‘valentijnsdag’), een vakantiedag in de zomer en spookdag (‘Halloween’) in de herfst. Je kan niet instellen dat feestdagen worden overgeslagen: als je hebt ingesteld dat je een bepaald seizoen in je spel krijgt, dan zal ook automatisch de bijbehorende feestdag gehouden worden. Je Sims zijn echter natuurlijk niet verplicht om mee te doen met de speciale feestdagactiviteiten.

Als het Valentijnsdag is, dan zullen Sims makkelijker in een romantische stemming raken. Sims zullen uit zichzelf vaker romantische interacties uitvoeren en het zal ook makkelijker zijn om een andere Sim te vinden om Ojaa! mee te doen. Valentijnsdag draait overigens niet alleen om nieuwe liefdes (vinden): Sims zullen op deze feestdag ook graag dichtbij hun geliefde willen zijn en samen (romantische) dingen willen doen.

Met Spookdag kunnen de kinderen in de avond Lollig Lekkers vieren. Ze gaan dan verkleed in kostuums zoals superman, de koeplant, een alien of een hotdog langs de deuren om snoep op te halen. Sommige (valse) Sims zullen echter niet de kinderen snoep geven, maar juist proberen om ze te laten schrikken. Het snoep dat ze van buurtbewoners krijgen zal vervolgens ook in hun inventaris belanden zodat ze het later kunnen opeten.

 
Sneeuwdag draait om gezellig samen zijn met de familie. Geef elkaar cadeaus, geef een andere Sim een kus onder de mistletoe of organiseer een uitgebreid diner.

 

 

Overig

Er zijn geen nieuwe carrières toegevoegd, maar er is alleen voor aliens een nieuwe parttime baan als ‘onderzoeksobject’ bij het wetenschapslab. Verder zijn er verschillende nieuwe liedjes in De Sims 3 Jaargetijden, maar zullen er geen speciale liedjes zijn voor de feestdagen. Er zijn twee nieuwe vaardigheden in De Sims 3 Jaargetijden: voetbal en snowboarden.

 

 

Screenshots

We hebben van de Sims 3 Jaargetijden Feature preview video een aantal screenshots gemaakt die je hieronder kunt bekijken.

 
 
De Sims 3 Jaargetijden met De Sims 3 Bovennatuurlijk
 
 
De Sims 3 Jaargetijden met De Sims 3 Beestenbende

 
De Sims 3 Jaargetijden trailer screens