Weerwolven in De Sims 3 Bovennatuurlijk

Op deze pagina kan je alles lezen over weerwolven in De Sims 3 Bovennatuurlijk.

In de Sims 3 Bovennatuurlijk zijn weerwolven de belichaming van kracht, passie en ongetemde emoties. In hun karakter zijn menselijke tederheid en monsterlijke kracht met elkaar versmolten, plus een flinke dosis onvoorspelbaarheid. Weerwolven moeten de balans zien te vinden om met de dramatische effecten van de weerwolfvloek een zo normaal mogelijk leven te kunnen leiden.

Weerwolven kunnen vanaf dat ze kinderen zijn transformeren naar hun weerwolfvorm en terug. De transformatie kan optreden uit vrije wil, maar ook een onbedwingbare drang, slecht humeur of volle maan kan de gedaantewisseling in gang zetten. Een ongewenste transformatie zal in de regel geen effect op de gemoedstoestand hebben, maar een gewenste transformatie zal daarentegen meestal een positieve invloed hebben (+30). Tijdens de transformatie wordt de neus breder en de neusgaten zullen op die van een wolf gaan lijken. Bovendien worden de onderste snijtanden groter en zullen de oren naar achteren gaan staan. De haargroei wordt wilder en voller, zodat de wenkbrauwen dikker worden en in een agressievere hoek komen te staan. Op de handen, voeten en schouders verschijnt er een vacht met textuur. Tenslotte zullen er grote klauwen uit de vingertoppen schieten. Andere Sims kunnen behoorlijk schrikken van een weerwolftransformatie die vlak voor hun ogen optreedt. Zo deed een fee het zelfs in haar broek toen ze zag dat onze Sim in een weerwolf veranderde.

De kleding van een weerwolf zal overigens niet door de transformatie veranderen. Je kan echter natuurlijk wel de outfit van je Sim aanpassen en hem of haar bijvoorbeeld kleding geven met scheuren erin zodat het beter bij de weerwolfgedaante past. Als je een weerwolf in Creëer-een-Sim (CAS) maakt, dan kan je ook het uiterlijk van de weerwolfvorm bepalen. Zo kan je bijvoorbeeld de weerwolf minder of geen lichaamsbeharing geven, de lichaamsbeharing een andere kleur geven of andere typische weerwolfkenmerken meer of juist minder laten opvallen.

Weerwolfsims hebben de mogelijkheid om rauw vlees direct vanuit hun inventaris op te eten. Alleen laten hun tafelmanieren wat te wensen over… Weerwolven kunnen nog wel eens dierlijke neigingen hebben zoals in vuilnisbakken rommelen en op de meubels kauwen als een hond. Hebben weerwolven echter de karaktereigenschap netjes, dan zullen ze minder snel de neiging hebben om in vuilnisbakken te gaan rotzooien.

Weerwolven hebben een aantal nieuwe sociale interacties met normale Sims, andere weerwolven of andere bovennatuurlijke Sims. Zo kunnen ze bijvoorbeeld andere Sims besnuffelen of hun weerwolftanden laten zien aan een andere bovennatuurlijke Sim. Ook kunnen weerwolven oefengevechten houden met elkaar als ze in hun weerwolfgedaante zijn. In tegenstelling tot normale gevechten zal een oefengevecht juist de band tussen de weerwolven verbeteren.

Niet elke Sim vindt het even fijn om door een weerwolf besnuffeld te worden. Als je weerwolf toch zo maar anders Sims gaat besnuffelen, dan kan hij wel eens een tik op zijn snuit verwachten met een krant! Er zijn echter ook Sims die graag met weerwolven omgaan. Ze kunnen bijvoorbeeld met ze apporteren of hun buikje kriebelen.

Naarmate weerwolven beter leren omgaan met hun primitieve natuur, wordt het eenvoudiger om de gedwongen transformaties zelf in de hand te krijgen. Bovendien kunnen weerwolven dan ook bepaalde talenten ontwikkelen. Uiteindelijk zullen weerwolven die alleen of in een roedel jagen ook naar bepaalde verzamelvoorwerpen kunnen zoeken, namelijk edelstenen, metalen of insecten. Dit zal vooral van pas kunnen komen bij Sims met de nieuwe vaardigheid alchemie. Voor sommige elixers heb je namelijk zeldzame ingrediënten nodig en weerwolven kunnen helpen die te verzamelen door de omgeving af te speuren met behulp van hun jachtinstinct. Naarmate hun (verborgen) weerwolfvaardigheid zich ontwikkeld, zullen het aantal oncontroleerbare transformaties afnemen terwijl ze daarnaast beter zullen worden in het jagen. Ook zullen weerwolven met betere weerwolfvaardigheden in staat zijn om andere Sims te bijten zodat de weerwolfvloek zich kan verspreiden. Weerwolven zien er fysiek intimiderend uit en kunnen zich onbehoorlijk gedragen, maar ze zijn ook heel eervol, waardoor ze de weerwolfvloek echter niet zomaar roekeloos zullen verspreiden.

Dankzij hun grillige natuur kan het voor weerwolven lastig zijn om een liefje te vinden, maar in hun hart zijn het hele tedere wezens. Ze kunnen kinderen krijgen met andere weerwolven of menselijke Sims. Wanneer er gepaard wordt met een Sim die geen weerwolf is, is de kans op een weerwolf als nakomeling 50%. Weerwolven hebben verder een speciaal weerwolfloopje en ze kunnen ook erg snel op handen en voeten rennen.


Onze weerwolfsim wist een toverstaf in handen te krijgen en wilde natuurlijk eens proberen of hij er ook mee zou kunnen toveren. Jammer genoeg voor onze weerwolfsim, mislukte zijn eerste (en meteen laatste) poging en kreeg hij te horen dat hij toch echt een heks moet zijn om te kunnen toveren.