Vampiers in De Sims 3 Bovennatuurlijk

In De Sims 3 Bovennatuurlijk zijn ook vampiers aanwezig. Dit bovennatuurlijke wezen is niet helemaal nieuw, aangezien de vampier al eens eerder in Na Middernacht was toegevoegd. Als je beide uitbreidingen hebt geïnstalleerd, dan zal er slechts één type vampier zijn. Je hebt alleen nu wat meer mogelijkheden bij vampiers dan voorheen.

In plaats van de behoefte ‘honger’ hebben vampiers de behoefte ‘dorst’. Ze kunnen hun dorst lessen door bloed van andere Sims te drinken of door plasmavruchten of plasmasap te eten of drinken.

Vampiers kunnen nog steeds ‘jagen’. Ze zullen dan de kamer waarin ze zich bevinden afspeuren naar de beste prooi om plasma van te drinken die dan vervolgens zal oplichten. Vampiers kunnen proberen om andere Sims hun bloed te drinken of ze aanbieden om ook in een vampier te veranderen. Dit gaat nog steeds op dezelfde wijze als bij Na Middernacht. Nadat de andere Sim gebeten is verschijnt er een soort vleermuis animatie, maar het zal nog minstens een dag duren voordat de andere Sim ook daadwerkelijk in een vampier veranderd.

Vampiers kunnen ook in De Sims 3 Bovennatuurlijk nog steeds niet goed tegen de zon. Als ze te lang buiten lopen zullen ze eerst voor zo’n 3 uren in Simstijd een negatieve gemoedstoestand ontvangen. Daarna kan het gebeuren dat ze flauwvallen door de zon. Het is dan ook verstandig om vampiers niet zonder bescherming te lang buiten laten lopen overdag.

In De Sims 3 Bovennatuurlijk is echter een speciale zonnebrandcrème voor vampiers toegevoegd. Hierdoor kunnen ze overdag buiten lopen zonder een negatieve gemoedstoestand te krijgen of flauw te vallen. Er is echter alleen wel één bijwerking: vampiers zullen zo lang de zonnebrandcrème werkt (12 uren in Simstijd) een glinstering over zich heen krijgen. Er is ook een nieuwe levenslange beloning voor vampiers (‘onsterfelijk’) waarmee ze ook overdag buiten kunnen lopen maar ook hiervan zullen ze glitters rondom zich krijgen. Als je daar een fan van bent dan is dat een leuke extra, maar anders ben je (als je geen gebruikt maak van downloads) wel verplicht om de glitters te accepteren als je vampiers ook overdag buiten wilt laten lopen.


Vampiers kunnen ook nog steeds de gedachten van andere Sims lezen om zo hun carrière, sterrenbeeld, eigenschappen, relaties en favorieten te weten te komen. Daarnaast kunnen vampiers andere Sims dwingen om aan hen te denken. Hierboven kan je onze vampier zien die de gedachten leest van de zombiefee.


Hierna probeerden we de zombiefee aan onze vampier te laten denken. Het lijkt echter weinig effect te hebben op zombies, aangezien ze gewoon verder ging met het eten van planten in de tuin. Ook bij andere Sims merken we overigens weinig effect van deze sociale interactie.

Er zijn nieuwe sociale interacties bijgekomen voor vampiers in De Sims 3 Bovennatuurlijk: hypnotische blik en intimideren. De hypnotische blik kan je hierboven op de afbeeldingen zien. Rechtsbovenin verschijnt er dan een melding dat de gehypnotiseerde Sim helemaal in de war is van de hypnotiserende blik van de vampier en niet weet wat te doen. De hypnotische blik ziet er wel mooi uit, maar voor de rest is het een niet zo bijzondere toevoeging naar onze mening. Verder kunnen vampiers het vampier zijn ontkennen of opbiechten. Vooral weerwolven (ook al zijn ze bevriend) lijken het opbiechten niet echt te kunnen waarderen.

Ook is er een nieuw altaarbed toegevoegd waarop enkel vampiers kunnen slapen.

Vampiers kunnen net zoals weerwolven hun tanden laten zien aan andere (bovennatuurlijke) Sims. Bevriende weerwolven zullen er meestal positief op reageren en ook hun eigen tanden laten zien.