Vaardigheden in De Sims 3 en uitbreidingen

In het vaardigheidsverslag van je Sim worden verschillende dingen bijgehouden over de vaardigheden die ze hebben geleerd. Hieronder volgt een overzicht van alle vaardigheden, hun statistieken en uitdagingen.

Voor een aantal vaardigheden hebben we ook aparte gidsen gemaakt.

De Sims 3 Vooruit in de Tijd

Geavanceerde technologie

Wat heeft de toekomst in petto? Er is niemand die het weet! Geavanceerde technologie is in het begin misschien wat overweldigend, maar als je naar de toekomst reist zul je deze vaardigheid sneller ontwikkelen. Met een flinke dosis oefening en geduld, kan deze Sim leren hoe de geavanceerde technologie professioneel gebruikt kan worden! Beginnelingen hebben de mogelijkheid om de toekomst via het Tijdportaal aan te passen, recepten voor Fruitstukkies te programmeren in de Voedselsynthese en extra dromen voor de DroomPod te programmeren.

Statistieken
Aantal unieke droomresultaten in de DroomPod
Number of Food recipies programmed into synthesizer
Aantal Jetpackvluchten
Aantal keren dat Sprieten via de Holodisk zijn gedeeld

Uitdagingen
Digitale Dromer
Dromen kunnen de dag van een Sim behoorlijk beïnvloeden. Word een Digitale Dromer door 25 unieke droomresultaten te behalen en je dromen in de DroomPod zullen altijd met een fijne droom beginnen.

Gesynthetiseerd
Als digitale kok moet je meer in huis hebben dan wat willekeurig gedruk op de knoppen van de Fotosynthese. Je moet al die knoppen in precies de juiste volgorde indrukken! Programmeer een recept in 20 verschillende Voedselsyntheses om als beloning de vaardigheid te krijgen om Voedselsyntheses zodanig te programmeren, dat ze een voedselkwaliteit van niveau 4 leveren!

Vang ze allemaal
Andere Sims om een Sprietvorm vragen is een goede manier om je eigen Sprietencollectie uit te breiden. Verzamel de tien Sprieten op de Holodisk om een extra elfde Spriet te verdienen!

The Sims 3 Into the Future lesson
Sims kunnen met veel tijd en moeite de geavanceerde technologievaardigheid zo ver ontwikkelen, dat ze allerlei futuristische voorwerpen onder de knie kunnen krijgen! Een Sim die deze vaardigheid nog niet ver ontwikkeld heeft, maakt meer kans op fouten. Sims met een hoger vaardigheidsniveau zullen meer succes hebben met voorwerpen met geavanceerde technologie. Verder zullen er steeds meer interacties ontgrendeld worden naarmate je Sim de vaardigheid beter onder de knie krijgt. Met een hoger vaardigheidsniveau neemt de kans op tijdziekte af en bovendien zullen je Sims nieuwe tijdlijnen voor de toekomst ontgrendelen.

Een aantal nieuwe interacties en beloningen die je Sim kan vrijspelen:
Tijdcontinuüm herstellen via het Tijdportaal.
Extra dromen in de DroomPod.
Jetpackzoen en rondvliegen met anderen als nieuwe interacties met de Jetpack.
O jaa! met de Jetpack.
Voedselkwaliteit kan naar een hoger niveau geprogrammeerd worden met behulp van de Voedselsynthese.
Het recept ‘Bol van het Lot’ kan geprogrammeerd worden met behulp van de Voedselsynthese.
Meer HoloSprieten voor de Holodisk.
Mogelijkheid om de sonische douche te verbeteren naar een krachtreiniging.
 
The Sims 3 Into the Future lesson
Sims zullen de geavanceerde technologievaardigheid sneller ontwikkelen terwijl ze in Oasis Landing zijn. Om de vaardigheid te leren, hoeft je Sim alleen maar een van de volgende voorwerpen te gebruiken: Dranksynthese, Holografische Computer, Voedselsynthese, Jetpack, Zweefbord, DroomPod, Sonische Douche, LuchtbuisLift en Tijdportaal.


Botbouwvaardigheid

Een botbouwer is een sleutelaar in hart en nieren die alles kan maken; van eenvoudige mechanische Nanieten tot ingewikkelde Sim-achtige robots. Het kost heel wat tijd en oefening voordat deze Sim in staat zal zijn om Plumbots te bouwen, maar zelfs een beginneling kan Nanieten en Eigenschappenchips ontwerpen om alvast een beginnetje te maken!

Statistieken
Aantal Nanieten gemaakt
Aantal Eigenschappenchips ontdekt
Aantal Eigenschappenchips gemaakt
Fooien verdiend met afstellen
Aantal Plumbots gemaakt
Aantal Plumbots verkocht

Uitdagingen
Domo Arigato Mr. Plumboto
Verdien minstens § 5.000 met afstellen. Als resultaat zal de gemoedstoestand ‘Goed afgesteld’ na het afstellen langer aanhouden.

Micromeester
Maak minstens 200 Nanieten om een Micromeester te worden. Sims die dit doel bereikt hebben, kunnen Nanieten maken die dubbel zoveel waard zijn.

Meechippen
Chip mee door 20 verschillende recepten voor Eigenschappenchips te ontdekken. Na mee te chippen, krijg je 50% korting op alles wat je bij de Botterij koopt!

The Sims 3 Into the Future lesson
De botbouwvaardigheid is ideaal voor Sims die graag mechanische maatjes ontwerpen en bouwen. Met behulp van de Botwerkplaats kan jouw Sim de botbouwvaardigheid verder ontwikkelen.
 
The Sims 3 Into the Future lesson
Door Nanieten te ontwerpen en te creëren, kun je snel en eenvoudig aan de botbouwvaardigheid van je Sim werken. Je kunt Nanieten ook vinden en verzamelen in de toekomst. Na het ontleden van een Naniet houd je losse onderdelen over voor het maken van meer geavanceerde botbouwcreaties. Bovendien komt je Sim er zo achter hoe deze Naniet precies in elkaar zit, zodat je Sim de Naniet na kan bouwen.
 
The Sims 3 Into the Future lesson
Sims kunnen behalve Nanieten ook Eigenschappenchips ontwerpen en creëren in de Botwerkplaats. Met behulp van Eigenschappenchips kunnen de meest geavanceerde botbouwcreaties extra functies en gedrag krijgen. Deze creaties heten Plumbots.
 
The Sims 3 Into the Future lesson
Plumbots zijn de mechanische Sims van de toekomst! Sims kunnen hun eigen Plumbots maken in de Botwerkplaats, maar ze zijn ook te koop bij de Botterij in Oasis Landing. Plumbots worden in eerste instantie zonder geïnstalleerde chips gemaakt, maar Sims kunnen Eigenschappenchips toevoegen om hun Plumbots op allerlei verschillende manieren aan te passen.

Meer weten over eigenschappenchips? Bekijk dan nu onze handige gids over eigenschappenchips in De Sims 3 Vooruit in de Tijd.


Laserharp

Het bespelen van de Laserharp is niet te vergelijken met het bespelen van andere instrumenten! Je hebt de unieke combinatie van een stel snelle voeten en een vaste hand nodig om de beste beats te kunnen produceren. Muziek zal nooit meer hetzelfde zijn nadat je dit exotische instrument onder de knie hebt!

Als je Sims beter worden met de laserharp dan kunnen ze voor fooien gaan spelen en andere Sims een prachtige Serenade brengen. Sims kunnen ze boekenwinkel bezoeken om nieuwe liedjes te kopen die ze kunnen spelen op de laserharp.

Statistieken
Bekende composities
Aantal uitvoeringen van composities
Geld verdiend door op de Laserharp te spelen
Aantal keren dat Sims je hebben zien optreden

Uitdagingen
MeesterLaserharpist
MeesterLaserharpisten hebben geleerd om alle nummers die ze verdiend hebben en te koop zijn te spelen. Na zoveel nummers geleerd te hebben, verdienen ze een speciaal Meesternummer!

Laserharpster
Laserharpsterren moeten op tenminste 10 feesten en partijen in de stad hebben gespeeld om deze titel te verdienen. Daarna verdienen ze meer Simdollars als fooi en voor optredens!

Geldmaker
Verdien § 25.000 door op de Laserharp te spelen om een nieuw Meesternummer te krijgen. Je kunt geld verdienen met fooien of door Kansen te voltooien.

Laserharpcomposities
Bouw van de eenhoorn
De derde uitdoving
De milde mist
Drakenschubben
Een plattelandstocht
Gewiebel in Bes
Het ontwaken van de stalen bizon
Luchtschepen met neonreclame
Mijn zomer met Cecil
Noedels en doedels
Polonaise in A majeur, Op. 53
Toccata en Fugue in D mineur, BWV 565
Trage zuigers
Wolken in mei
Meesternummer: Rombus vecht terug


De Sims 3 Exotisch Eiland

Duiken

Statistieken
Uren gesnorkeld
Uren gedoken
Verzamelde schelpen
Flessenpost verzameld
Aantal keren gebeten door een haai
Grotten verkend
Aantal schatkisten geopend
Verzamelde zeewezens

Uitdagingen
Parelduiker
Parelduikers hebben minimaal 50 schelpen verzameld. Doordat ze bekend staan vanwege hun goede vondsten, kunnen ze hun schelpen voor meer geld verkopen.

Onderwaterspelonker
Onderwaterspelonkers zijn dappere duikers die minstens 15 keer een onderwatergrot hebben verkend. Doordat Onderwaterspelonkers zoveel expedities door donkere grotten hebben gemaakt, maken ze tijdens het verkennen van grotten meer kans om verzamelbare voorwerpen te vinden.

Slimme Snorkelaar
Slimme Snorkelaars hebben minstens 40 uur in het water gesnorkeld. Omdat ze onderwater veel naar verborgen voorwerpen hebben gezocht, maken ze meer kans om verzamelbare voorwerpen te vinden tijdens het snorkelen.

Meer over de vaardigheid duiken uit De Sims 3 Exotisch Eiland kan je lezen in onze gids over duiken.


De Sims 3 Studententijd

Straatkunst

Statistieken
Voorwerpen besmeurd
Aantal schilderingen gemaakt
Meesterlijke schilderingen
Simdollars met straatkunst verdiend

Uitdagingen
Superpopulair
Voltooi 5 straatkunstmeesterwerken (op de muur of op de grond) en je kunt overal straatkunst maken zonder toestemming te hoeven vragen of je zorgen te maken dat je in problemen komt.

Meesterbeschilderaar
Voltooi 10 schilderingen en je hebt meer kans dat ze een meesterwerk worden.

Precisiespuiter
Voltooi 30 straatkunstprojecten en alle toekomstige straatkunstprojecten zullen 15 procent sneller worden voltooid.


Wetenschap

Statistieken
Voltooide experimenten
Voorwerpen gemaakt
Epische mislukkingen experiment
Planten geanalyseerd
Vissen geanalyseerd
Insecten geanalyseerd
Mineralen geanalyseerd
Sims getest
Simdollars verdiend met het correleren van wetenschappelijke gegevens
Simdollars verdiend met de verkoop van wetenschappelijke monsters

Uitdagingen
Scharrelwetenschapper
Analyseer 100 planten, vissen, insecten en stenen in totaal om de afkoelingstijd van het correleren van wetenschappelijke gegevens te verkorten.

Ervaren experimentalist
Voltooi 100 experimenten met het wetenschappelijk onderzoekstation en/of het wetenschappelijk groepsproject en ontvang een internationale wetenschapsprijs en een geldbeloning!


Sociaal netwerken

Statistieken
Hoogste aantal volgelingen
Meeste volgelingen met een blogplaatsing verdiend
Totaal aantal Simdollars verdiend met blogdonaties en opgekochte blogs
Totaal aantal vijfsterren-blogs geschreven
Totaal aantal nieuwe Sims ontmoet via de SimZoeker
De meest voorkomende ingestelde relatiestatus met de Relatietransmogrifeerder

Uitdagingen
Blogbaron
Verkoop de rechten van 5 verschillende blogs. Hierdoor zal je Sim meer donaties van volgelingen ontvangen.

Professionele begroter
Ontmoet 25 verschillende Sims met behulp van de Simzoeker. Hierdoor zal je Sim de eigenschap ‘Opgewonden’ krijgen bij het ontmoeten van nieuwe Sims via de Simzoeker.

Matchmaker
Verander de relatie van 30 verschillende Sims met behulp van de Relatietransmogrifeerder in Liefje of Partner. Hierdoor kan je Sim het gedeelte ‘Beste vrienden voor altijd’ gebruik van de Relatietransmogrifeerder.


De Sims 3 Bovennatuurlijk

Alchemie

Statistieken
Aantal alchemierecepten ontdekt
Aantal alchemie-elixers gemaakt
Aantal alchemie-elixers naar anderen gegooid
Aantal bovennatuurlijke wezens naar menselijke vorm getransformeerd
Aantal Sims getransformeerd tot bovennatuurlijke wezens
Simdollars verdiend met de verkoop van elixers

Uitdagingen
Uitstekende Elixers
Voor Uitstekende Elixers moeten 150 elixers gemengd worden. Zo gauw je deze uitdaging bereikt hebt, kun je iedere keer dat je elixers mengt bij het alchemielab meerdere elixers tegelijkertijd maken.

Meesterlijke alchemist
Een meesterlijke alchemist moet alle alchemistenrecepten leren. Zo gauw je deze uitdaging hebt afgerond, krijg je de kans om niet al je ingrediënten te verbruiken tijdens het volgen van een alchemistenrecept. Je zult ook korting krijgen op spullen in de elixerwinkel.

Anonieme alchemisten
Om de Anonieme Alchemisten-vaardigheidsuitdaging te verdienen, moet je 50 toverdranken naar andere Sims gooien. Zo gauw je deze uitdaging gehaald hebt, zullen andere Sims het niet erg vinden dat je schadelijke toverdranken naar hen gooit. Ze zullen je zelfs nog leuker vinden als je een positief drankje naar hen gooit.


De Sims 3 Beestenbende

Rijden

Statistieken
Succesvolle sprongen
Aantal paarden als beste vrienden
Racewedstrijden gewonnen (beginner, gevorderd en internationaal)
Showspringwedstrijden gewonnen (beginner, gevorderd en internationaal)
Veldloopwedstrijden gewonnen (beginner, gevorderd en internationaal)
Wilde paarden geadopteerd

Uitdagingen
Kampioenpaard
Kampioenpaarden hebben minstens 20 manegewedstrijden gewonnen op gevorderd of internationaal niveau gewonnen. Ze zijn zo beroemd binnen het paardenwereldje, dat ze extra prijzengeld van sponsoren krijgen als ze winnen.

Mustangmeester
Mustangmeesters hebben minstens 3 wilde paarden geadopteerd, dus zij weten hoe ze het beste naar boven kunnen halen in een paard. Als een mustangmeester een wild paard adopteert, mag hij/ze een paar eigenschappen voor het paard kiezen.

Paardenvriend
Paardenvrienden zijn beste vrienden met minstens 10 paarden. Ze voelen zich op hun gemak tussen hun paardenmaatjes en dat voelen andere paarden goed aan! Paarden zullen zelden verlegen reageren op paardenvrienden.

Legendarische Ruiter
Een Sim moet de drie verschillende soorten wedstrijden van de manege op internationaal niveau winnen om een Legendarische Ruiter te worden. Deze Sims verdienen voor hun inzet en paardrijdkunst een prachtig standbeeld.


De Sims 3 Na Middernacht

Piano

Statistieken
Percentage van de composities geleerd
Aantal composities gespeeld
Geld verdiend

Uitdagingen
Meesterpianist
Meesterpianisten kunnen alle nummers spelen die ze hebben gekregen of gekocht. Als beloning krijgen ze een speciaal Meesternummer!

Pianoster
Pianosterren moeten op ten minste 10 feesten en partijen hebben gespeeld om deze titel te verdienen. Daarna verdienen ze meer Simdollars als fooi en voor optredens!

Geldmaker
Verdien § 25.000 met pianospelen om een nieuw Meesternummer te krijgen. Je kunt geld verdienen met fooien of door Kansen te voltooien.


Bas

Statistieken
Percentage van de composities geleerd
Aantal composities gespeeld
Geld verdiend

Uitdagingen
Meesterbassist
Meesterbassisten kunnen alle nummers spelen die ze hebben gekregen of gekocht. Als beloning krijgen ze een speciaal Meesternummer!

Basster
Bassterren moeten op ten minste 10 feesten en partijen hebben gespeeld om deze titel te verdienen. Daarna verdienen ze meer Simdollars als fooi en voor optredens!

Geldmaker
Verdien § 25.000 met het spelen van de bas om een nieuw Meesternummer te krijgen. Je kunt geld verdienen met fooien of door Kansen te voltooien.


Drums

Statistieken
Percentage van de composities geleerd
Aantal composities gespeeld
Geld verdiend

Uitdagingen
Meesterdrummer
Meesterdrummers kunnen alle nummers spelen die ze hebben gekregen of gekocht. Als beloning krijgen ze een speciaal Meesternummer!

Drumster
Drumsterren moeten op ten minste 10 feesten en partijen hebben gespeeld om deze titel te verdienen. Daarna verdienen ze meer Simdollars als fooi en voor optredens!

Geldmaker
Verdien § 25.000 met drummen om een nieuw Meesternummer te krijgen. Je kunt geld verdienen met fooien of door Kansen te voltooien.


Mixologie

Statistieken
Drankjes gemaakt
Geweldige drankjes gemaakt
Verschrikkelijke drankjes gemaakt
Unieke drankjes gemaakt
Sims geserveerd
Geld verdiend met het mixen van drankjes

Uitdagingen
Hippe Maker
Hippe Makers zijn Mixologen die echt een stapje verder zijn gegaan met het mixen en 25 unieke drankjes hebben gemaakt. Ze zijn zo ervaren, dat hun aangepaste drankjes altijd van hoge kwaliteit zijn.

Poseidon
Je moet in totaal 500 drankjes mixen tijdens je leven om een fenomeen in de vloeibare wereld te worden. Sims met zoveel ervaring zullen nooit meer een slecht drankje mixen!

Meestermixoloog
Het is knap als je lekkere drankjes kunt mixen, maar het is pas echt een kunst om de drankjes aan klanten te serveren. Meestermixologen hebben 60 drankjes aan andere Sims geserveerd. Ze zijn zo gewend om achter de bar te staan, dat ze meer geld kunnen verdienen terwijl ze achter de bar staan en betere banden op kunnen bouwen met klanten.

Stemmingsmeester
Alleen Sims die minstens 200 stemmingsdrankjes hebben gemaakt, mogen de titel Stemmingsmeester voeren. Hun stemmingsdrankjes zijn sterker en beter.

Drankprofessor
Een Drankprofessor heeft minstens 42 aangepaste drankrecepten geleerd in de verschillende horecagelegenheden in de stad! Een Sim met dit soort kennis kan speciale aangepaste drankjes serveren!


De Sims 3 Ambities

Uitvinden

Informatie over de vaardigheid uitvinden kan je lezen in onze De Sims 3 vaardigheid uitvinden gids.

Statistieken
Hoeveelheid verzameld schroot
Aantal technische snufjes gemaakt
Aantal stuks speelgoed gemaakt
Aantal voorwerpen tot ontploffing gebracht
Aantal ondergronde avonturen
Aantal tijdreizen
Percentage van ontdekte uitvindingen

Uitdagingen
Snufjestechneut
Snufjestechneuten hebben 250 technische snufjes gecreëerd. Hierdoor zullen de technische snufjes die deze Sim maakt verbeterde technische snufjes zijn, die meer waard zijn. Het duurt vanaf nu ook minder lang om technische snufjes te maken.

Ontzettende Ontploffer
Ontzettende Ontploffers hebben 150 voorwerpen opgeblazen. Als beloning kost het minder om spullen te laten ontploffen. Bovendien zullen de explosies meer Schroot opleveren en is de kans kleiner om beboet te worden!

Schrootverzamelaar
Schrootverzamelaars hebben persoonlijk meer dan 1000 stukken Schroot verzameld en kunnen hierdoor sneller door puinhopen graven en meer Schroot vinden!

Meesteruitvinder
Meesteruitvinders hebben 100 grote uitvindingen gecreëerd. Als beloning duurt het minder lang om dingen uit te vinden en zijn de kosten van Schroot lager. Alle uitvindingen zijn vanaf nu meesterlijk. Dat betekent dat ze meer waard zijn. Meesterlijke grote uitvindingen zullen nooit mislukken!

Ontdek hoe je de Ultieme Uitvinding kunt maken!
Bereik niveau 10 van de uitvindersvaardigheid en wacht op een speciaal telefoontje. Volg de aanwijzingen voor de uitdagingen op om te ontdekken hoe je de ultieme uitvinding kunt maken!


Beeldhouwen

Statistieken
Totaal aantal beeldhouwwerken
Beeldhouwwerken van klei
Stenen beeldhouwwerken
Houten beeldhouwwerken
IJssculpturen
Metalen beeldhouwwerken
Vormboomsculpturen
Briljante beeldhouwwerken
Beeldhouwmeesterwerken
Geld verdiend
Hoogste opbrengst van verkocht beeldhouwwerk
Favoriete materiaal
Aantal Simbeeldhouwwerken gemaakt

Uitdagingen
Beitelmeester
Beitelmeesters hebben ten minste 20 beeldhouwwerken gemaakt. Hierdoor kunnen ze sneller beeldhouwen.

Productieve beeldhouwer
Productieve beeldhouwers hebben minstens 35 beeldhouwwerken gemaakt, waardoor ze zoveel korting krijgen op materialen, dat ze gratis kunnen beeldhouwen.

Meesterbeeldhouwer
Meesterbeeldhouwers hebben minstens 5 beeldhouwwerken van iedere materiaalsoort gemaakt en zijn zo beroemd dat Sims meer geld over hebben voor beeldhouwwerken die door hen gemaakt zijn.

IJskarakter
IJscoole beeldhouwers hebben minstens 25 ijssculpturen gemaakt. Doordat ze zoveel ervaring hebben met het materiaal, zullen hun sculpturen nooit meer smelten.


De Sims 3 Wereldavonturen

Nectarbrouwen

Statistieken
Aantal flessen gemaakt
Aantal glazen gedronken
Totaal andere flessen nectar gemaakt voor verkoop
Hoogste bedrag waarvoor een enkele fles verkocht is
Aantal vruchten gebruikt bij het maken van nectar
Aantal Sims geserveerd
Aantal keren fruit geperst
Aantal verschillende combinaties

Uitdagingen
Meesterlijke nectarbrouwer
Na 200 Nectar gebrouwen te hebben, zul je per persing meer flessen produceren.

Smakelijke voeten
Na 40 trossen druiven geperst te hebben, zal Nectar die je maakt vanaf nu meer waard zijn.

Druivenrankdruïde
Maak van 400 trossen zelfverbouwde druiven Nectar. Daarna zullen aan alle druivenranken in je tuin meer druiven komen te staan.

Mengmeester
Maak 15 verschillende Nectarcombinaties. Daarna zal je Sim de uiteindelijke kwaliteit van een Nectarrecept kunnen voorspellen, voor de Nectar gebrouwen wordt.


Fotografie

Statistieken
Foto’s gemaakt
Unieke Sims gefotografeerd
Vreemden gefotografeerd
Gefotografeerde monumenten
Geesten gefotografeerd
Inbrekers gefotografeerd
Geld uitgegeven
Geld verdiend
Favoriete onderwerp
Favoriete stijl
Favoriete aspect

Uitdagingen
Foto
Zet 75 verschillende onderwerpen op de foto om de basiswaarde van je foto’s te laten stijgen.

Architectenblik
Leg 10 Unieke monumenten vast om de waarde van alle foto’s waar Monumenten op staan in waarde te laten stijgen.

Expert in menselijke vorm
Na het vastleggen van 50 unieke Sims, kunnen Experts in menselijke vorm hun relatie met Sims die ze al kennen verbeteren door hen te fotograferen.

Paparazzi
Zet 60 verschillende vreemdelingen op de foto. Daarna zullen jouw foto’s van onbekende Sims meer waard worden.

Sluiterkornuit
Maak 5 verschillende fotocollecties compleet, om daarna gratis foto’s te kunnen maken.


Oosterse vechtkunst

Statistieken
Toernooirang
Toernooien gewonnen en verloren
Totaal aantal sparwedstrijden gewonnen
Uren gemediteerd
Concentratie door meditatie bereikt
Sterkste bord gebroken
Leerlingen getraind

Uitdagingen
Grootmeester
Bereik toernooiniveau 5 om de titel ‘Grootmeester’ in de wacht te slepen en andere Sims te helpen om hun Oosterse vechtkunstvaardigheid sneller te kunnen ontwikkelen.

Sim Fu Koning
Neem deel aan 75 Sparwedstrijden om een Sim Fu Koning te worden en zo voortaan Sparwedstrijden met gemak te winnen.

Meditatiemeester
Mediteer 150 uur lang om ‘Meditatiemeester’ te worden en gemakkelijk te kunnen Zeniporteren.

Timmerterminator
Sims die minstens 150 eiken borden of hardere borden breken, zullen daarna zelden falen om borden te breken. Bovendien hebben ze meer kans op het vinden van waardevolle edelstenen bij het splijten van ruimtestenen.


De Sims 3 Store

Gokken

Statistieken
Potjes gewonnen
Potjes verloren
Simdollar gewonnen
Simdollar verloren

Uitdagingen
Geen.


De Sims 3

Atletisch

Statistieken
Uren besteed aan cardiotraining
Uren besteed aan krachttraining
Afstand gejogd
Voetbalrang
Gewonnen-Verloren-Gelijkgespeeld

Uitdagingen
Bodybuilder
Bodybuilders hebben tenminste 60 uur besteed aan krachttraining. Het resultaat hiervan is dat ze nooit moe zijn na een krachttraining.

Marathonloper
Marathonlopers moeten tenminste 500 kilometer hebben gelopen om deze titel te verdienen. Deze opmerkelijke prestatie heeft tot gevolg dat ze een langer en gezonder leven zullen leiden.

Fitnessfreak
Fitnessfreaks hebben tenminste 75 uur besteed aan cardiotrainingen. En met resultaat, want ze worden nu niet langer moe van een cardiotraining.


Charisma

Statistieken
Aanvullende relaties nodig voor volgend niveau
Aanvullende vrienden nodig voor volgend niveau
Bekende Sims
Vrienden gemaakt
Beste vrienden gemaakt
Eigenschappen geleerd
Soepel herstel
Leuke grappen verteld

Uitdagingen
Beroemdheid
Beroemdheden kennen tenminste 25 Sims. Beroemdheden kunnen makkelijker relaties aangaan door een flinke relatiebonus.

Charmant
Charmante Sims hebben minstens 50 eigenschappen van hun vrienden of buren geleerd. Ze leren eigenschappen sneller als ze met nieuwe mensen praten.

Supervriendelijk
Supervriendelijke Sims kunnen zeggen dat ze tenminste 20 vrienden hebben. Dit lijkt een enorme hoeveelheid, maar voor supervriendelijke Sims gaat een vriendschap nooit verloren.

Beste vrienden met iedereen
Om beste vrienden met iedereen te worden, hebt je minstens 10 beste vrienden nodig. Je vrienden zullen de fase ‘goede vrienden’ overslaan en direct beste vrienden worden.

Grappenmaker
Grappenmakers hebben tenminste 100 succesvolle grappen verteld, en op die manier bijgedragen aan behoorlijk wat gelach. Een grap van een grappenmaker mislukt zelden.


Gitaar

Statistieken
Bekende composities
Aantal uitvoeringen van composities
Geld verdiend met gitaarspelen
Aantal keren dat Sims je hebben zien optreden

Uitdagingen
Meestergitarist
Meestergitaristen kunnen alle nummers spelen die ze hebben gekregen of gekocht. Als beloning krijgen ze een speciaal Meesternummer!

Gitaarster
Gitaarsterren moeten op tenminste 10 feesten en partijen hebben gespeeld om deze titel te verdienen. Daarna verdienen ze meer Simdollars als fooi en voor optredens!

Geldmaker
Verdien § 25.000 met gitaarspelen om een nieuw Meesternummer te krijgen. Je kunt geld verdienen met fooien of door Kansen te voltooien.


Handigheid

Informatie over de vaardigheid handigheid kan je lezen in onze De Sims 3 vaardigheid handigheid gids.


Inzicht

Statistieken
Schaakrang
Hoogt geplaatste tegenstander verslagen met schaken
Schaakhistorie
Aantal ontdekte hemellichamen
Aantal Sims lesgegeven
Aantal uren kinderen lesgegeven
Aantal uren lesgegeven in vaardigheden
Aantal brouwsels gemaakt
Brouwsels ontdekt
Dominohistorie

Uitdagingen
Schaakmeester
Grote Schaakmeesters hebben het begeerde vijfde niveau van het wedstrijdschaakcircuit bereikt. Daar zitten ze op hun troon en kijken neer op hun slachtoffers. Sims die een potje schaak spelen tegen Grote Schaakmeesters, verbeteren hun vaardigheid in Inzicht en schaken sneller.

Sterrenverkenner
Sterrenverkenners hebben 20 hemellichamen ontdekt met hun telescoop. Door hun uitgebreide kennis van de hemel kunnen ze over de sterren praten met hun vrienden en buren.

Buitengewone leraar
Buitengewone leraren hebben ten minste 20 uur lesgegeven aan kinderen en studenten. Hierdoor zijn ze veel effectiever als ze anderen lesgeven.

Vaardigheidsprofessor
Vaardigheidsprofessoren hebben tenminste 30 uur lesgegeven in vaardigheden aan andere Sims. Hierdoor zijn ze effectiever als ze anderen vaardigheden leren.

Meesterscheikundige
* De Sims 3 Levensweg vereist
Meesterscheikundigen hebben 10 brouwsels ontdekt. Nadat ze alle mogelijke brouwsels hebben ontdekt, kost het maken van brouwsels hen minder geld!


Koken

Statistieken
Favoriete maaltijd
Meest klaargemaakte maaltijd
Beste maaltijd
Recepten bereid
Bekende recepten

Uitdagingen
Sterren-chef-kok
Sterren-chef-koks hebben tenminste 50 gerechten gemaakt, dus ze kennen de weg in de keuken. De maaltijden die ze klaarmaken, geven meer voldoening.

Eersteklas-chef-kok
Eersteklas-chef-koks hebben tenminste 75 gerechten klaargemaakt, en zijn meesters in de keuken. Eersteklas-chef-koks staan erom bekend dat ze veel sneller koken.

Menu-expert
Menu-experts kunnen nu minstens 28 recepten bereiden. Je verdient recepten door je kookvaardigheid te verbeteren en je kunt ze kopen in de boekwinkel. De kwaliteit van gerechten die door Menu-experts zijn klaargemaakt, is hoger.


Schilderen

Statistieken
Aantal gemaakte schilderijgen
Aantal voltooide geniale schilderijgen
Aantal geschilderde meesterwerken
Waarde van het meeste waardevolle, verkochte schilderij
Geld verdiend met schilderijen
Aantal schetsboekschetsen gemaakt

Uitdagingen
Penseelmeester
Penseelmeesters hebben tenminste 30 schilderijen gemaakt. Hierdoor schilderen ze veel sneller als gewone schilders.

Kundige schilder
Kundige schilders hebben hun waarde bewezen door minstens 6 geniale schilderijen te maken. Ze schilderen meestal veel meer geniale schilderijen en meesterwerken dan minder kundige Sims.

Meesterschilder
Meesterschilders hebben tenminste 5 meesterwerken geschilderd. Elk schilderij dat ze verkopen, is veel meer waard dan het werk van gewone kunstenaars.


Schrijven

Statistieken
Boek gelezen
Huidige boek voltooid
Voltooide boeken
Weggegooid
Pagina’s geschreven
Flops
Hits
Bestsellers
Meeste ervaring met
Meest winstgevende boek
Geld verdiend met schrijven
Royalty’s deze week

Uitdagingen
Snelschrijver
Snelschrijvers zijn zo productief dat ze 30.000 aan royalty’s hebben ontvangen. Snelschrijvers schrijven sneller dan gewone schrijvers.

Productieve schrijver
Productieve schrijvers hebben tijdens hun carrière tenminste 20 boeken geschreven. Ze zijn zo bekend, dat ze veel meer hits en bestsellers schrijven dan anderen.

Gespecialiseerde schrijver
Schrijf 5 boeken binnen een bepaald genre.


Tuinieren

Statistieken
Aantal geplant
Geplante unieke planten
Geoogst
Perfect geoogst
Onbekende zaden geplant
Best te oogsten
Geld verdiend
Grootste geldzak geoogst

Uitdagingen
Meesterplanter
Een Meesterplanter moet iedere plantensoort die in de game te vinden is planten. Als je de verschillende plantensoorten onder de knie hebt, dan zul je in staat zijn om minder onkruid bij je toekomstige planten te laten groeien.

Botanische baas
Botanische bazen moeten tenminste 75 perfecte vruchten en groenten hebben geoogst. Na zo veel geoogst te hebben, gaan de planten van Botanische bazen bijna nooit meer dood door verwaarlozing.

Meesterboer
Meesterboeren hebben tenminste 650 vruchten en groenten geoogst. De planten van Meesterboeren blijven langer besproeid en bemest. Hierdoor leveren hun tuinen meer op.


Vissen

Statistieken
Gevangen aantal
Gevangen vissoorten
Zwaarste gevangen vis
Meest verdiend door vis te verkopen
Geld verdiend met vissen

Uitdagingen
Amateur-ichtyloog
Amateur-ichtyologen hebben minstens één van elke vissoort gevangen. Hun begrip van het leven in het water helpt ze grotere vissen te vangen dan gewone Sims.

Commerciële visser
Commerciële vissers hebben tenminste 350 vissen gevangen. Ze vangen vaak meer vis in minder tijd dan gewone Sims.

Niveau 1 Vissen – Sim kan nu water inspecteren om te zien hoe actief de visstek is en welke vissen er daar gevangen kunnen worden. Ze kunnen nu ook aas gebruiken tijdens het vissen.
Niveau 5 Vissen – Sim kan nu levend aas gebruiken tijdens het vissen.