De Sims 3: Vaardigheden en tips voor peuters en kinderen

Vaardigheden voor peuters en kinderen

Peuters en kinderen kunnen alvast een aantal vaardigheden leren. Bij peuters zie je dat nog niet meteen, maar zodra ze opgroeien en bepaalde activiteiten proberen zullen ze meteen een voorsprong krijgen afhankelijk van hoeveel ervaring ze eerder hebben opgedaan.

 
Peuters kunnen alvast punten verdienen voor de vaardigheden inzicht en gitaar verbeteren via de vormendoos en xylofoon. Je kan niet de exacte voortgang zien, maar het spel zal meldingen geven als ze beter worden totdat ze alles hebben geleerd wat ze kunnen. Je kan overigens die vaardigheidspunten niet meteen zien, maar nadat ze zijn opgegroeid krijgen ze die punten zodra ze een activiteit beginnen waarmee ze die vaardigheid kunnen opbouwen. Met de xylofoon zullen peuters als ze opgroeien een maximale voorsprong krijgen van 3 vaardigheidspunten voor gitaar en met de vormendoos kunnen ze een maximale voorsprong van 3 vaardigheidspunten opbouwen voor inzicht.

Kinderen kunnen via de blokkentafel en kinderbakoven vaardigheidspunten verdienen voor inzicht en koken.
 
 

 
Peuters kunnen ook alvast vaardigheden opbouwen door kinderboeken te lezen. Deze kunnen ze samen met een oudere Sim lezen of alleen als het boek ergens op de grond gelegd is. Er zijn in totaal negen kinderboeken waardoor peuters alvast vaardigheden kunnen verbeteren. Hieronder volgt een overzicht van welke vaardigheden ze kunnen verbeteren met welke boeken. Er is ook nog een andere serie boeken (de Jimmy Tandwiel boeken), maar hiermee kunnen peuters geen vaardigheidspunten verdienen.
 
Schrijven (groene boeken): maximaal drie vaardigheidspunten
Blauwe eieren met pastrami
Frank ben ik niet
O, de plekken waar je maar even bent

Schilderen (gele boeken): maximaal drie vaardigheidspunten
De basis van vingerverven
Handafdrukken van de Meesters
Blijf niet binnen de lijntjes

Inzicht (roze boeken): maximaal één vaardigheidspunt
Tellen voor hen die dat niet kunnen
Vierkanten zijn geen driehoeken
Slim zijn is leuk en winstgevend

Tip: Alle Sims kunnen veel sneller lezen als ze in de bibliotheek zijn door de speciale gemoedstoestand die ze dan krijgen. Dit geldt ook voor peuters.


Om te zien hoe groot het verschil is tussen het lezen thuis en het lezen in de bibliotheek lieten we onze twee peuters tegelijk beginnen met het lezen van de serie boeken. Het meisje lieten we in de bibliotheek lezen en haar broertje bleef thuis. Het verschil was duidelijk. Na een uur had het meisje al drie boeken gelezen, terwijl haar broertje amper op de helft van het eerste boek was. Nog een uur later was zij weer drie boeken verder en had hij net zijn eerste boek uit. In ongeveer drie uur tijd kunnen peuters dus alle negen vaardigheidsboeken uit lezen. Het is dus zeker aan te raden om ook je peuters mee te nemen als je Sims de plaatselijke bibliotheek bezoeken.

In de voorsprong box kunnen peuters bovendien met het telraam spelen om hun inzicht te verbeteren. Hiermee kunnen ze in totaal drie vaardigheidspunten voor inzicht verdienen. Je ziet die vaardigheidspunten niet meteen, maar zodra ze opgroeien zullen ze in één keer drie vaardigheidspunten erbij krijgen. Het heeft overigens voor de vaardigheidspunten geen zin om je Sim zowel met de vormendoos als het telraam te laten spelen. Als ze met beide spelen zullen ze nog steeds een voorsprong van maximaal drie punten krijgen voor inzicht.

In de voorsprong box hangt ook een spiegel waarmee peuters zichzelf kunnen leren praten. Als ze dit al geleerd hebben, dan kunnen ze alvast aan de vaardigheid charisma werken. Om de vaardigheid charisma te kunnen verbeteren hebben peuters net zoals andere Sims ook een bepaal aantal vrienden en relaties nodig. Als je peuter die niet heeft, dan kan hij of zij de vaardigheid charisma niet meer verder verbeteren. Als ze wel alle vrienden en relaties hebben die nodig zijn, dan kunnen ze maximaal drie vaardigheidspunten voor charisma verdienen. Ook hierbij geldt dat de vaardigheidspunten niet direct zichtbaar zijn, maar dat je ze pas zult zien zodra ze opgroeien.


Andere tips voor peuters en kinderen

 
Als je Sim een lekkere maaltijd heeft bereid, dan kan je de kliekjes daarvan bewaren in de koelkast. Deze kliekjes kan je dan serveren aan je peuter als ze in een hoge kinderstoel zitten. Elk gerecht zullen ze dan eerst in de keukenmachine doen om het vervolgens te serveren aan de peuter. Ook peuters krijgen van een lekkere maaltijd op deze manier de gemoedstoestand ‘Goede maaltijd’ van +15 voor 8 uren, dus het is zeker aan te raden om je peuter op deze manier te voeden voor een humeurboost. Bij een perfecte maaltijd krijgen ze zelfs de gemoedstoestand ‘magnifieke maaltijd’ van +50 voor 8 uren.