PlumBots uit De Sims 3 Vooruit in de Tijd

In deze gids kom je alles te weten over PlumBots uit De Sims 3 Vooruit in de Tijd. PlumBots zijn de nieuwe speciale Sim in De Sims 3 Vooruit in de Tijd. Je Sim kan hierin niet veranderen aangezien PlumBots robots zijn, maar je kan wel zelf een PlumBot bouwen die deel uit zal gaan maken van jouw huishouden.

PlumBots bouwen
In de Botterij (Plumbotwinkel) in Oasis Landing kan je kant-en-klare PlumBots en onderdelen voor je Plumbot kopen. In de Botterij staat echter ook een botwerkplaats waarmee je onder meer zelf PlumBots kan maken of aanpassen. De botwerkplaats kan je ook vinden in de koopcatalogus.

Als je de optie selecteert om een PlumBot te bouwen, dan wordt de nieuwe modus Bot creëren geopend. Hierin kan je jouw PlumBot helemaal aanpassen. Je kan hun onderdelen aanpassen, maar ook een geslacht kiezen of de hoogte van hun stem aanpassen. Nadat je klaar bent met het bouwen van de PlumBot wordt de PlumBot aan je huishouden toegevoegd.

PlumBots hebben niet dezelfde behoeften als normale Sims. Ze hebben alleen “Accu” en “Onderhoud” nodig, maar gelukkig kunnen ze zichzelf opladen en onderhouden.
Accu – De interne accu van een Plumbot loopt leeg terwijl de Plumbot actief is. Met behulp van sifonkracht of een bezoekje aan een Laadstation kunnen Plumbots zichzelf weer opladen. Ze kunnen zich even snel opladen of volledig opladen (enigszins vergelijkbaar dus met een dutje doen en slapen zoals bij normale Sims).
Onderhoud – Zelfs de allerbeste technologie zal na verloop van tijd verouderen. Zonder regelmatige afstelbeurten en zelfdiagnose zal een Plumbot uiteindelijk kapot gaan.

Met de eigenschapchip Zonne-energie geïnstalleerd zal de accu van je Plumbot automatisch worden opgeladen als ze buiten in de zon lopen. Je ziet dan af en toe dat de Plumbot als het ware zonnestralen in zich opneemt.

PlumBots hoeven verder niet te slapen of te eten en ze zullen ook niet verouderen. Je kan eventueel ook je PlumBot weer verkopen als je ‘m niet meer in jouw huishouden wilt hebben. Op deze manier kan je ook een aardig centje verdienen door PlumBots op te knappen en voor een hoger bedrag weer te verkopen.

Alle Plumbots hebben daarnaast een kwaliteitsniveau dat bepaald wordt door de botbouwvaardigheid van hun maker. Plumbots van een hogere kwaliteit hebben minder onderhoud nodig en bovendien gaat hun accu langer mee. Verder brengen deze Plumbots meer geld in het laatje; mocht je Sim besluiten om ze te verkopen. Sims met een hoge botbouwvaardigheid kunnen de kwaliteit verbeteren tijdens het afstellen van Plumbots. Plumbots kunnen maximaal 10 punten voor kwaliteit verdienen.

 

 

Eigenschapchips
Bij een Plumbot zonder eigenschapchips zullen de behoeften sociaal en plezier grijs zijn. PlumBots hoeven dan ook niet deze behoeften te vervullen. Daarnaast is de humeurmeter standaard uitgeschakeld. Met behulp van eigenschapchips kan je deze en andere opties voor je Plumbot vrijspelen. Je kan alles over eigenschapchips lezen in onze uitgebreide gids over Eigenschapchips voor Plumbots in De Sims 3 Vooruit in de Tijd. Hoewel Plumbots met de eigenschappenchip “Capaciteit om lief te hebben” romantische interacties kunnen uitvoeren kunnen Plumbots jammer genoeg geen kinderen krijgen.

 

 

Plumbotwedstrijd
Plumbots kunnen bij het Plumbotstadion in Oasis Landing mee doen aan Plumbotwedstrijden. Ze kunnen aan de wedstrijden voor beginners mee doen zonder dat ze Eigenschappenchips geïnstalleerd hebben. Maar als ze ook aan internationale wedstrijden of het tegen gevorderden op willen nemen, dan moet ze de eigenschappenchip “eindeloos leren” geïnstalleerd hebben en ook een bepaald vaardigheidsniveau hebben bereikt.

Er zijn drie verschillende wedstrijden waaraan je Plumbots deel kunnen nemen: vechtbotwedstrijden, emibotwedstrijden en botbouwwedstrijden. Voor Vechtbotwedstrijden heb je de sportieve vaardigheid nodig, voor Botbouwwedstrijden heb je de botbouwvaardigheid nodig en voor EmotibotWedstrijden heb je charisma nodig. Hieronder volgt een overzicht van de toelatingseisen voor de verschillende wedstrijden.

Vechtbotwedstrijden
Beginner: elke Plumbot kan meedoen
Gevorderd: Eindeloos leren eigenschapchip + minstens niveau 3 van de sportieve vaardigheid hebben bereikt
Internationaal: Eindeloos leren eigenschapchip + minstens niveau 7 van de sportieve vaardigheid hebben bereikt

Emibotwedstrijden
Beginner: elke Plumbot kan meedoen
Gevorderd: Eindeloos leren eigenschapchip + minstens niveau 3 van de charismavaardigheid hebben bereikt
Internationaal: Eindeloos leren eigenschapchip + minstens niveau 7 van de charismavaardigheid hebben bereikt

Botbouwwedstrijden
Beginner: elke Plumbot kan meedoen
Gevorderd: Eindeloos leren eigenschapchip + minstens niveau 3 van de botbouwvaardigheid hebben bereikt
Internationaal: Eindeloos leren eigenschapchip + minstens niveau 7 van de botbouwvaardigheid hebben bereikt

Door op veilig te spelen heb je de meeste kans op succes, minimale kans op een bonus en geen kans op strafpunten.

Als je risico neemt, heb je ook een gemiddelde tot hoge kans op succes, een gemiddelde kans op een bonus en een kleine kans op strafpunten.

Alles of niets levert een gemiddelde kans op succes op, maar daar staat tegenover dat je een grote kans op een bonus en een grote kans op strafpunten hebt.

 

The Sims 3 Into the Future lesson

Plumbots hebben meer kans om te winnen als al hun behoeften vervuld zijn en ze de juiste Eigenschappenchips gebruiken. De Eigenschappenchip voor efficiëntie levert bijvoorbeeld een bonus op voor alle wedstrijdsoorten, terwijl gesimuleerde emoties van pas kunnen komen voor Plumbots die meedoen aan EmotibotWedstrijden. Plumbots die professioneel zijn afgesteld hebben ook wat meer pit, dus het is handig als je iemand kent die in het Plumbotstadion werkt.