Hoe wordt mijn Sim een ZeemeerSim?

ZeemeerSims (zeemeerminnen) zijn het nieuwe speciale wezen in De Sims 3 Exotisch Eiland. In deze gids kan je alles lezen over ZeemeerSims en hoe jouw Sims er in eentje kunnen veranderen.

Informatie over ZeemeerSims

Er zijn zowel vrouwelijke als mannelijke ZeemeerSims. Vrouwelijke ZeemeerSims zullen in het water bovenstukjes gemaakt van zeeschelpen dragen. In het zwembad of in de zee hebben ZeemeerSims een staart. Die van de vrouwen is een stuk sierlijker dan die van de mannen. Als een ZeemeerSim op het land is dan kan je ze herkennen aan de gekleurde schubben op hun benen. Ook als ze in een badkuip of in een bubbelbad zitten zullen ZeemeerSims benen hebben. Je kan de kleuren van hun staart en schubben aanpassen via de spiegel als je dat wilt.

ZeemeerSims zijn net zoals andere Sims volledig speelbaar als ze bij jouw huishouden zitten. De behoeften van een ZeemeerSim zijn blauw in plaats van groen. Ze kunnen normale maaltijden eten, maar ze eten liever vis of zeewier. Zeewier is nu ook verkrijgbaar bij de supermarkt. Verder hebben ze niet de behoefte hygiëne, maar in plaats daarvan de behoefte hydratie. De huid van een ZeemeerSim droogt snel uit en moet daarom voortdurend gehydrateerd worden zodat hun huid zacht en soepel blijft. Door een bad of douche te nemen of te gaan zwemmen in de zee of in het zwembad kunnen ze deze behoefte op peil houden.

Als je Sim in een ZeemeerSim verandert zullen ze ook automatisch de duikvaardigheid helemaal beheersen (alle vaardigheidspunten voor duiken). Ze zijn dan ook dol op diepzeeduiken en hoeven in tegenstelling tot andere Sims niet af en toe bovenwater te komen om adem te halen. Houd er wel rekening mee dat ZeemeerSims ook regelmatig met zout water in aanraking moeten komen. Deze bijzondere wezens komen immers oorspronkelijk uit de zee. En als ze te lang niet in zout water zwemmen dan zal er een zoutgebrek optreden en kunnen ze uiteindelijk zelfs hun schubben en staart verliezen waardoor ze weer in een normale Sim veranderen. ZeemeerSims kunnen helaas niet permanent onderwater wonen en zullen dus net zoals andere Sims hun behoeften moeten vervullen op het land. Het is wel handig om in de buurt van de zee te wonen zodat je ZeemeerSims regelmatig een duik kunnen nemen in de zee.


Als je niet wilt dat je ZeemeerSims hun ‘visdelen’ kunnen verliezen als ze te lang niet meer hebben gezwommen, dan kan je de levenslange beloning Permanente ZeemeerSim aanschaffen voor 5.000 levenslange blijdschap. ZeemeerSims die deze levenslange beloning hebben zullen geen zoutgebrek meer krijgen en dus altijd een ZeemeerSim blijven.

Als je Sim een ZeemeerSim heeft ontmoet, dan kunnen ze de ZeemeerSim uitnodigen om aan land te komen. Als ze goed genoeg bevriend zijn dan zal de ZeemeerSim met de speedboot mee gaan naar het huis van jouw Sim. Op het land kan je net zoals bij normale Sims alle interacties uitvoeren met ZeemeerSims. Je kan dus bijvoorbeeld ook voorstellen dat de ZeemeerSim gaat samenwonen met jouw Sim. Als ze niet samenwonen, dan kan je een bevriende ZeemeerSim oproepen via een schelp. Het is wel een leuk detail van de makers van het spel dat je Sims naar ZeemeerSims kunnen seinen, maar het duurt jammer genoeg soms wel lang voordat een ZeemeerSim op de oproep van je Sim afkomt.

Een voordeel van het zijn van een ZeemeerSim is dat het grote zeemonster (de “Kraken” of grote inktvis) je Sim niet zal aanvallen. Ook haaien zullen ZeemeerSims met rust laten. Beginnende duikers zullen nog wel eens in hun broek plassen als ze haaien zien, maar voor ZeemeerSims zijn haaien net vrienden. Valse ZeemeerSims kunnen zelfs haaien oproepen als ze willen. Verder kunnen ze sneller en beter zwemmen dan normale Sims. Er zijn ook een aantal nieuwe interacties met andere Sims. Zo kunnen ze bijvoorbeeld zeewierrecepten bespreken met andere Sims of over dolfijnen, haaien, vissen en schelpen praten met andere Sims. Ook kunnen ze enthousiast zijn over duiken of over hun schubben vertellen.


Hoe wordt mijn Sim een ZeemeerSim?

Je kan helaas niet ZeemeerSims aanmaken in CAS, maar je Sims kunnen wel veranderen in een ZeemeerSim door het eten van zeemeerwier. Je Sims kunnen hieraan komen op twee manieren. Allereerst kunnen ze de nieuwe levenslange beloning “Zeemeerwier” kopen voor 25.000 levenslange blijdschap (je kan eventueel ook levenslange blijdschap erbij cheaten).

Daarnaast kunnen ze ook Zeemeerwier krijgen van andere niet-bestuurbare ZeemeerSims. Tijdens het duiken kan je aan niet-bestuurbare ZeemeerSims vragen naar hun visdelen. Als ze zeer goed bevriend zijn met de ZeemeerSim (goede of beste vrienden) dan is er een kans dat ze zeemeerwier van de ZeemeerSim zullen krijgen. Als ze dit zeemeerwier op het land opeten, dan veranderen ze in een ZeemeerSim. Je hebt de grootste kans om een ZeemeerSim tegen te komen bij de duiklocatie “de ZeemeerSimgrot”. Om hier te kunnen duiken heeft je Sim 7 vaardigheidspunten voor duiken nodig.

Maar je kan ZeemeerSims ook tegenkomen bij andere duiklocaties of zelfs boven water of aan land. Hierbij kan het helpen dat je via de kaart zwarte stippen kan zien op de plaatsen waar Sims zwemmen in de zee. Het is dus aan te raden om de kaart zo af en toe te controleren op zwarte stippen die redelijk snel bewegen: de kans is groot dat dit een ZeemeerSim is. Als je Sim een ZeemeerSim heeft ontmoet, dan kunnen ze de ZeemeerSim uitnodigen om aan land te komen. Als ze goed genoeg bevriend zijn dan zal de ZeemeerSim met de speedboot mee gaan naar het huis van jouw Sim. Op het land kan je net zoals bij normale Sims alle interacties uitvoeren met ZeemeerSims. Je kan dus bijvoorbeeld ook voorstellen dat de ZeemeerSim gaat samenwonen met jouw Sim.


ZeemeerSimbaby’s

ZeemeerSims kunnen ook baby’s krijgen. Als een normale Sim en een ZeemeerSim samen een baby krijgen dan is de kans 50% dat hun kindje een ZeemeerSim wordt als hij of zij opgroeit. Zijn beide ouders een ZeemeerSim, dan zullen hun kinderen automatisch een ZeemeerSim worden als ze opgroeien. Peuters en kinderen zullen al de schubben hebben op hun benen, maar pas als ze tiener zijn zullen ze een staart krijgen als ze in het water zwemmen. Ook zullen ze dan pas de speciale behoeften van een ZeemeerSim krijgen. Tijdens het opgroeien kunnen hun schubben ook van kleur veranderen.