Hoe krijg je een PlantSim?

PlantSims zijn het nieuwe speciale wezen in De Sims 3 Studententijd. In deze gids kan je lezen hoe je Sim in een PlantSim kan veranderen.
 

Methode 1: wetenschappelijk proefkonijn

Je kan op verschillende manieren een PlantSim krijgen. De makkelijkste manier is om je Sim op te geven als wetenschappelijk proefkonijn via het universiteitsgebouw waar je Sim onder meer wetenschapcolleges kan bezoeken. Na afloop van het onderzoek kan je Sim de gemoedstoestand ‘Botanitus minderus’ krijgen. Dit hoeft niet altijd te gebeuren, dus als je deze gemoedstoestand niet meteen krijgt dan moet je dus vaker proberen. De ‘Botanitus minderus’ gemoedstoestand duurt 4 uren. Je Sim kan binnen deze tijd naar het wetenschapslab of het universiteitsgebouw gaan om zich te genezen voor 3.000 Simdollars of niets doen. Als je ervoor kiest om niets te doen, dan verandert je Sim nadat de 4 uren verstreken zijn in een PlantSim. Je kan overigens op ieder moment alsnog naar het wetenschapslab gaan om je Sim te laten genezen.

 

 

Methode 2: Experiment met het splitsen van genen

Een andere manier om een PlantSim te krijgen is via de Laser Spectromatometer. Door te experimenteren met het splitsen van genen via de Laser Spectromatometer heeft je Sim de kans een ‘Verboden fruit-zaadje’ te ontdekken. Sims met een hogere wetenschapsvaardigheid hebben een grotere kans om dit zaadje te ontdekken. Meestal vinden ze dan al het Verboden fruit-zaadje’ nadat ze tweemaal met hetzelfde zaadje hebben geëxperimenteerd (de tweede keer splitsen ze dus de genen van het resultaat van de eerste succesvolle splitsing).

Het ‘Verboden fruit-zaadje’ kan je vervolgens in je tuin planten als je Sim minstens vaardigheidsniveau 7 heeft in tuinieren. Deze plant moet je vervolgens verzorgen totdat het zaadje is uitgegroeid tot een volwassen plant die je kan oogsten. Als je Sim de vrucht plukt, dan zullen ze een PlantSim-baby uit de grond trekken. Als je ze in de tuin laten werken zodat ze op de normale manier de planten zullen oogsten, dan krijgen ze het verboden fruit in hun inventaris. Hierna sterft de plant. Je Sim kan deze verboden vrucht eten waardoor ze zelf in een PlantSim veranderen. Denk er wel goed over na welke Sim het verboden fruit gaat plukken, aangezien als de PlantSim-baby degene die hem of haar uit de grond trok ziet als zijn of haar vader.

 

 

Methode 3: Ontmoet een PlantSim

Op de campus lopen er PlantSims rond. Met wat geluk kom je er eentje tegen en anders kan je met de cheat testingcheatsenabled true ervoor zorgen dat je Sims alle Sims uit de buurt kent. Klik nadat je deze cheat hebt ingevoerd op de brievenbus bij je huis terwijl je shift ingedrukt houdt. Vervolgens klik je op de optie ‘Zorgen dat ik iedereen ken‘. Tussen alle Sims die je Sim kent staan dan ook PlantSims.

Als je Sims weer in hun thuiswereld zijn, dan kunnen ze de PlantSims uitnodigen. Wanneer ze proberen een kindje te maken met een mannelijke PlantSim, dan zal er automatisch een ‘Verboden fruit-zaadje’ in de inventaris van je Sim verschijnen. Net zoals bij de vorige methode kan je dat zaadje planten als je Sim minstens vaardigheidsniveau 7 heeft in tuinieren en laten uitgroeien tot verboden fruit of een PlantSim-baby.
 

 

Informatie over PlantSims

PlantSims zijn uniek en hebben andere behoeften dan normale Sims. Aangezien ze meer flora dan fauna zijn, hoeven ze niet te eten en absorberen ze voedingsstoffen via hun omgeving. Ze gebruiken vloeistoffen ook op een veel efficiëntere manier dan normale Sims en hoeven nooit hun blaas te legen. Ook kunnen ze op een unieke manier met andere (oogstbare) planten communiceren door bijvoorbeeld naar hun dag te vragen of ze een complimentje te geven. Hierdoor kan binnen korte tijd de kwaliteit van de plant enorm toenemen,

PlantSims laten overal waar ze gaan een bloemenspoor achter. Overdag kunnen ze zich ingraven en ‘experimenten met fotosynthese’ om hun behoeften energie en water geven snel aan te kunnen vullen. PlantSims zien er ook anders uit dan andere Sims. Zo zijn ze vanzelfsprekend groen, maar ze hebben ook een speciale huidstructuur waardoor ze meer op een plant of boom lijken. PlantSims kunnen water opnemen door bijvoorbeeld te douchen of een duik in het zwembad te nemen, maar ze kunnen ook plasjes water absorberen.

PlantSims hebben niet alleen nieuwe interacties met planten en bomen, maar ook met andere Sims. Zo kunnen andere Sims PlantSims vragen om een kruid. Ook kunnen PlantSims andere Sims bestrooien met bloemblaadjes of een gifzoen geven. Door het bestrooien van een andere Sim met bloemblaadjes, wordt deze Sim tijdelijk geobsedeerd waardoor ze alleen nog maar aan de PlantSim kunnen denken. Door een gifzoen krijgt de andere Sim tijdelijk een andere huidskleur en een de negatieve ‘vergiftigd’ gemoedstoestand.

Vader-PlantSim naast zijn toekomstige PlantSim-kindje.