Heksen in De Sims 3 Bovennatuurlijk

Op deze pagina kan je alles lezen over heksen in De Sims 3 Bovennatuurlijk.

Heksen zijn magische wezens die kunnen toveren. Ze hebben wel een toverstaf nodig om hun talenten optimaal te kunnen benutten. Heksen zullen vanaf de leeftijdsfase tiener kunnen toveren met behulp van een toverstaf. Ze kunnen echter hun toverkrachten niet onbeperkt gebruiken. Elke heks zal een toverkrachtmeter hebben die aangeeft hoeveel toverkracht ze nog kunnen gebruiken. Als een heks over te weinig magie beschikt, dan zullen zijn of haar krachten steeds zwakker worden totdat de toverkracht helemaal is uitgeput. Als ze weinig magie hebben, dan is de kans ook groter dat toverspreuken zullen mislukken. De toverkrachtmeter zal overigens automatisch langzaam aangevuld worden. Om hun toverkrachtmeter snel weer aan te vullen kunnen heksen een rondje door de bezembaan vliegen of een toverextract-elixer innemen.Heksen kunnen ook appels oproepen. De ene keer zal je misschien een rotte appel krijgen en de andere keer wellicht een vergiftigde. We hebben onze heks haar eigen vergiftigde appel laten eten en hierboven kan je zien wat er vervolgens precies gebeurde. Ze viel na het nemen van een hap meteen in een diepe slaap en hield er ook nog eens een nare gemoedstoestand van -50 aan over en daarna werd ze ook nog eens misselijk (-25 voor twee uren).


Heksen kunnen verschillende toverspreuken uitspreken. Toverspreuken vallen over het algemeen onder een van deze drie categorieën: bezweringen, vloeken en rituelen. Bezweringen vallen onder de positieve of goede toverspreuken. Sims kunnen bezweringen op zichzelf of anderen gebruiken. Bezweringen variëren van eenvoudige geluksbezweringen tot liefdesbezweringen. Vloeken zijn schadelijke ‘valse’ toverspreuken. Enkele voorbeelden zijn de blaasvloek (leuk tijdens feestjes) en de paddenvloek. Rituelen zijn toverspreuken die op voorwerpen of kavels kunnen worden gebruikt. De effecten zijn zeer verschillend en variëren van het transformeren van verzamelbare voorwerpen (overgangsritueel) tot het schoonmaken van het huis.

Hier zijn een aantal toverspreuken die ons Sims konden gebruiken:
Bezweringen: blaasspreuk, geluksspreuk, hongerbetovering, hygiënebetovering, liefdesspreuk en zonnespreuk
Vloeken: blaasvloek, hongervloek, hygiënevloek, pestvloek, spookvloek en paddenvloek.
Overige toverspreuken: ijsbal en vuurbal

Welke toverspreuken precies beschikbaar zijn hangt af van hoeveel ervaring jouw heks heeft en soms ook van de Sim waarop je de betovering wilt uitspreken. Sommige Sims zijn namelijk immuun voor bepaalde spreuken. Zo zijn heksen en zombies bijvoorbeeld immuun voor de paddenvloek (door deze vloek verandert het hoofd van de Sim in een pad).

Eerst hebben we onze heksen met elkaar laten duelleren om op te warmen voor het echte werk. Duelleren met andere heksen is een geweldige manier om beter te worden in het uitspreken van toverspreuken en om tegelijk nieuwe toverspreuken te leren. Na afloop krijgt de heks die verloren heeft een negatieve gemoedstoestand van -10 en de heks die gewonnen heeft een positieve gemoedstoestand van +10.
De eerste toverspreuk die we hebben uitgeprobeerd is zonnespreuk. De betoverde Sim kreeg een gloed over zich heen die na afloop van het uitspreken van de toverspreuk tijdelijk bleef hangen en de positieve gemoedstoestand van +15 voor 2 uren. De zonnespreuk kan ook het effect van de paddenvloek ongedaan maken.Hierna probeerden we de geluksspreuk. Deze toverspreuk leverde de betoverde Sim de gemoedstoestand ‘geluksdag’ op van +5 voor 23 uren.


Daarna was het tijd voor de vuurbalspreuk. Deze toverspreuk kan je net zoals ijsbal zowel op Sims als op bepaalde objecten uitspreken. Hierboven kan je zien hoe de vuurbal toverspreuk werkt.

Sims kunnen ook in brand vliegen door de vuurbalspreuk. Je kan ze eventueel meteen weer doven door de ijsbalspreuk uit te spreken. Ook kan de omgeving in brand vliegen door het gebruik van deze toverspreuk op een Sim. Daarnaast kunnen heksen de toverbalspreuk bewust ergens op uitspreken zodat er brand ontstaat.Onze heks probeerde hierna de liefdesspreuk op zichzelf uit. Ze ontving de speciale gemoedstoestand ‘imminent romance’ voor 24 uren. Volgens de beschrijving zal ze spontaan verliefd worden op de eerste Sim met wie ze zal praten na het uitspreken van de toverspreuk.Als je de ijsbal toverspreuk uitspreekt op een andere Sim, dan zal hij het ineens erg koud krijgen en gaan klappertanden en koukleumen. Net zoals bij de zonnespreuk blijft het effect van de ijsbal spreuk tijdelijk hangen. Ook is er een kans dat de betoverde Sim tijdelijk in een ijsblok veranderd. Je kan ‘m dan eventueel vroegtijdig ontdooien met de vuurbal toverspreuk.

Ook is het mogelijk om ijsbal uit te spreken op bepaalde objecten zoals wc’s en wasbakken. Hierdoor zullen de waterleidingen bevriezen waardoor het object kapot zal gaan. Dit is dan ook niet echt een nuttige toverspreuk als je graag het huis heel wilt laten.Onze andere heks vond toen dat het tijd was om wraak te nemen en sprak de spookvloek uit over de heks die haar eerder had betoverd. De spookvloek is echt een van die duistere toverspreuken aangezien je heks hiermee een geest uit het hiernamaals kan oproepen die een slachtoffer 2 dagen zal achtervolgen. Er zit voor een vervloekte Sim niets anders op dan wachten tot de vloek voorbij is of vrienden maken met de geest die het op hem of haar gemunt heeft. Wees gewaarschuwd: deze spreuk moet je heel voorzichtig uitspreken! Alle spreuken kunnen mislukken (wat soms resulteert in desastreuze gevolgen voor de heks) en bij de spookspreuk zijn de gevolgen wel heel extreem. Als het niet goed gaat, kan de heks die de spreuk gebruikte overlijden!

De laatste vloek die we zullen bespreken is de paddenvloek. Door de paddenvloek krijgt de betoverde Sim het hoofd en de huidskleur van een pad. Dit effect is blijvend totdat ze worden genezen. Het ziet er best grappig uit als een Sim die betoverd is door de paddenvloek probeert te praten, maar we besloten haar toch maar te genezen. Dit kan op twee manieren: een heks kan de paddenvloek opheffen door een zonnespreuk over de betoverde Sim uit te spreken en daarnaast kan de betoverde Sim proberen om een kus te krijgen van een andere Sim zodat de betovering wordt verbroken. Het is niet bepaald makkelijk om een Sim te vinden die bereid is om een pad te zoenen, maar uiteindelijk raakte onze Sim bevriend met een andere Sim die haar wel op haar wang wilde kussen. Ze was hem ontzettend dankbaar en gaf hem dan ook een knuffel achteraf.

Heksen kunnen bepaalde objecten ook magisch verbeteren als ze genoeg ervaring hebben. Zo kunnen ze bijvoorbeeld wasbakken en het toilet onbreekbaar en zelfreinigend maken. Persoonlijk vinden wij dit een handige toevoeging aangezien je dan niet meer een Sim in huis hoeft te hebben met veel vaardigheidspunten voor handigheid. Aan de andere kant duurt het natuurlijk ook wel even totdat een heks heeft geleerd hoe ze voorwerpen magisch kan verbeteren.

Kinderen die heks zijn kunnen nog geen toverspreuken uitspreken. Als ze echter gaan spelen met de speelgoeddoos kunnen er wel eens magische dingen gaan gebeuren…