Feeën in De Sims 3 Bovennatuurlijk

Op deze pagina kan je alles lezen over feeën in De Sims 3 Bovennatuurlijk.

Feeën zijn wispelturige bovennatuurlijke wezens met toverkrachten en een aangeboren verbintenis met de natuur waardoor ze minder snel oud zullen worden dan andere normale Sims. Ze hebben prachtige vleugels waarmee ze ook daadwerkelijk (laag boven de grond) kunnen vliegen en zelfs achterwaartse salto’s kunnen maken. Er zijn zes soorten vleugels voor feeën. Als je een fee maakt in Creëer-een-Sim kan je zelf de vorm en kleur kiezen van de vleugels. Verandert je Sim echter tijdens het spelen in een fee, dan worden de vleugels willekeurig gekozen door het spel. Er is ook een apart feeënhuisje waar feeën hun dagelijkse behoeften kunnen vervullen of een gezellig feeënfeestje kunnen organiseren. Ze kunnen dit huisje betreden door te krimpen naar een klein elfenformaat. Af en toe kan je feeën wat zien spelen met feeënstof.


Feeën beschikken over toverkrachten. Ze kunnen echter niet onbeperkt hun toverkrachten gebruiken. Elke fee zal een toverkrachtmeter hebben die aangeeft hoeveel toverkracht ze nog kunnen gebruiken. Als er in één keer te veel worden verbruikt, dan zullen hun krachten afnemen, waardoor een aantal vaardigheden niet benut kunnen worden. De toverkrachtmeter zal automatisch langzaam aangevuld worden. Ze kunnen ook door middel van een toverextract elixer hun toverkracht direct herstellen. Feeën kunnen daarnaast sneller hun toverkrachtmeter vullen door te transformeren naar hun kleine elfenformaat en taken in een feeënhuis uit te voeren of door een ritje te maken in de modeltreintjesset.

Feeën kunnen tegen planten praten en ze sneller laten groeien met behulp van hun toverkrachten. Door het uitspreken van de toverspreuk ‘bloeien’ zal de groeistatus van de plant één niveau hoger gaan.

Groeistatus: net geplant, kiemplant, aan het groeien, volwassen, (klaar voor) oogsten

Als ze deze toverspreuk uitspreken over een plant die net geoogst is, dan zullen dus de vruchten of gewassen meteen weer terug groeien zodat je opnieuw kan oogsten. Als het zaadje net geplant is en de fee ‘bloeien’ uitspreekt, dan zal de plant veranderen in een kiemplant. De toverspreuk kan echter ook mis gaan, waardoor de plant één niveau zakt in de kwaliteit. Gelukkig kunnen feeën ook met planten praten waardoor de kwaliteit verbeterd. Het is dan ook zeer effectief om eerst meerdere malen tegen een plant (bijvoorbeeld met groeistatus kiemplant) te praten en ‘m vervolgens met ‘bloeien’ te laten groeien. De kwaliteit van de vruchten en gewassen zullen dan veel beter zijn dan normaal.

Feeën kunnen daarnaast hun feeënkrachten gebruiken om feeëntrucs uit te halen of feeënaura’s te creëren. Hierboven kan je zien hoe een fee zo’n feeënaura creëert. Er zijn drie verschillende feeënaura’s die elk herkenbaar zijn aan hun eigen kleur: de aura van kalmte (blauw), de aura van creativiteit (groen) en de aura van lichaam en geest (rood). Actieve feeënaura’s zullen voortdurend feeënmagie verbruiken, wat weergegeven wordt met de roze toverkrachtmeter. Feeënaura’s beïnvloeden niet alleen de fee die ‘m uitspreekt, maar ook de Sims die in hun buurt aanwezig zijn.

De aura van kalmte is de eerste feeënaura die feeën leren. Deze feeënaura laat een kalmerende golf over de fee en iedereen in de buurt heen spoelen. Dit levert een beter humeur en minder stress dan voorheen op. De aura van lichaam en geest helpt de fee en andere Sims in de buurt aan een betere concentratie op het gebied van sport, inzicht, charisma, handigheid en Oosterse vechtkunsten. Hiermee kunnen deze vaardigheden beter ontwikkeld worden. De aura van creativiteit inspireert de fee en omringende Sims om de volgende vaardigheden sneller te ontwikkelen: schilderen, schrijven, gitaar, piano, drums, bas en koken.

Feeën halen graag feeëntrucs uit met andere Sims. Ze kunnen in totaal zes verschillende feeëntrucs leren: klappertanden, heethoofd, in je ondergoed, goud en padden, mangelmaag en innerlijke schoonheid. Hierboven kan je de feeëntrucs ‘in je ondergoed’ en ‘heethoofd’ zien.

Alleen gaan deze feeëntrucs niet altijd goed zoals hierboven is te zien bij de fee die ‘klappertanden’ uitsprak over haar vampiervriend. In plaats van de vampier, kreeg ineens de fee het erg koud!

Door de feeëntruc ‘innerlijke schoonheid’ uit te halen met een andere Sim, zal de andere Sim 24 uur lang een misvormt gezicht krijgen zodat ze hun ware innerlijke schoonheid kunnen laten stralen.

Feeën kunnen niet alleen feeëntrucs uithalen met andere Sims, maar ze kunnen ook feeënvallen plaatsen op bepaalde objecten zoals douches, wc’s, vuilnisemmers en brievenbussen. Het kan soms ook mislukken zoals bij onze fee gebeurde die een feeënval in de douche wilde zetten. De feeënval was niet gezet en daarnaast raakte ze zelf doorweekt. De volgende keer lukte het echter wel waardoor een huisgenoot opeens een (tijdelijke) gekke haarkleur aan de grap overhield. Als er een feeënval is gezet op een bepaald object, dan is dat duidelijk te zien aan de roze/paarse glinsteringen om het object. Helaas treft de brievenbus feeënval niet de bezorger van de rekeningen, maar wel Sims die de rekening uit de brievenbus halen. Deze Sim zal bij het ontvangen van de rekeningen ineens een hoop boze bijen tegenkomen.

Feeën kunnen hun feeënkrachten ook gebruiken om voorwerpen te repareren. De speciale ‘feeënreparatie’ houdt in dat ze zullen krimpen naar een klein elfenformaat om de reparatie uit te voeren. Hoewel het er wel grappig uit ziet, zal de reparatie niet echt sneller gaan dan normaal.

Daarnaast kunnen feeën andere (bovennatuurlijke) Sims een “Zweem van geluk” geven. Hierdoor zullen 20 uren lang een gele gloed om zich heen hebben. Ook kunnen Sims met een zweem van geluk net zoals feeën achterwaartse salto’s maken. Ook zal je ze af en toe zien spelen met feeënstof.

Andere Sims kunnen feeën om een betovering of feeënstof vragen. De feeënstof komt dan in een potje in hun inventaris terecht waarna ze het op zichzelf of andere Sims kunnen gebruiken. Normaal krijgt de Sim die feeënstof over zich krijgt een “Zweem van geluk’ voor 20 uren, maar bij sommige bovennatuurlijke wezens heeft het een ander effect. Onze mummie bleek bijvoorbeeld immuun te zijn voor feeënstof aangezien er niets gebeurde. Zombies daarentegen kan je genezen door wat feeënstof over ze te gooien. Ze zullen dan weer veranderen naar een normale Sim.


Er zijn ook verschillende nieuwe sociale interacties toegevoegd met andere (bovennatuurlijke) Sims. Zo kunnen ze bijvoorbeeld een soort tikkertje spelen met normale Sims of een bevriende weerwolf.

Ook kunnen feeën hun bijtkracht testen op bevriende vampiers. Deze vampier had duidelijk de bijtkracht van een kleine elf onderschat!


Voor feeën is er ook een speciale levenslange beloning die ‘feeënkoning of feeënkoningin’ heet. Met deze levenslange beloning kunnen ze de kleur en vorm van hun vleugels aanpassen. Dit zal vooral handig zijn voor Sims die tijdens het spelen in een fee veranderen, aangezien ze dan random vleugels krijgen door het spel. Met deze levenslange beloning kan je ze helemaal naar smaak aanpassen. Daarnaast kunnen ze met deze beloning andere feeën die ze kennen uit hun groep oproepen. Verder zullen er af en toe drie elfjes rondom een fee vliegen die deze levenslange beloning heeft. Ze kunnen verschillende kleuren hebben en verdwijnen ook weer vanzelf.