De Sims 3 Tips en weetjes

Op deze pagina kan je verschillende tips en weetjes vinden voor De Sims 3 uitbreidingen. Voor meer informatie kan je onze reviews, gidsen of lessen bekijken.

De Sims 3 Vooruit in de Tijd tips en weetjes

Tips van de tijdreiziger

 • Je kunt je Spriet voeren als er een naniet in je persoonlijke inventaris zit.
 • Speel nieuwe interacties vrij door je geavanceerde technologievaardigheid verder te ontwikkelen. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om te schuifelen of zelfs O jaa! te doen in je Jetpack!
 • Wist je dat je de geavanceerde technologievaardigheid sneller kunt ontwikkelen terwijl je in de toekomst bent?
 • Wanneer je Sim eigenschappenchips uit een Plumbot haalt waarmee hij of zij niet bevriend is heeft dat een negatief effect op hun band!
 • Je moet vijf lamastukken zien te vinden om de RoboKabouter in elkaar te zetten!
 • Je kunt buisliften opstapelen. Zo nemen ze maar weinig ruimte in verslag in je futuristische huis!

Verdien genoeg levenslange blijdschap om de afstandsbediening voor de tijd te kunnen kopen! Hiermee kun je de toekomst in een wip veranderen in een van de drie alternatieve tijdlijnen.

Je kunt bij de Botterij terecht om Plumbots te kopen en verkopen. Plumbots van hogere kwaliteit leveren meer Simdollars op wanneer ze verkocht worden!

Tijdziekte kan een Sim fataal worden, dus ga op tijd naar het ziekenhuis om behandeld te worden. Met een hogere geavanceerde technologievaardigheid is de kans kleiner dat je Tijdziekte oploopt.

Kijk een beetje uit met de sifonkracht van een Plumbot! De kans bestaat dat je apparaat kapot gaat!

Heeft je Sim behoefte aan een eigen stekje tijdens het verblijf in Oasis Landing? Bel de makelaar op om een huis te kopen.

Heeft je Sim een vervelende droom terwijl hij of zij in de DroomPod ligt te slapen? Selecteer ‘Droom beïnvloeden’ terwijl je Sim aan het dromen is en wie weet verandert die nare nachtmerrie in een plezierige droom!

Sims die hun geavanceerde technologievaardigheid nog niet ver ontwikkeld hebben, weten nog maar weinig over de exotische technologische snufjes van de toekomst. De kans is dan ook groter dat er iets mis gaat. Door de vaardigheid verder te ontwikkelen, neemt de kans dat er iets mis gaat af.

In het Basiskamp van Oasis Landing kun je op een plezierig en futuristisch verblijf rekenen! Je kunt hier zo lang blijven als je wilt en van alle gemakken gebruik maken.

Oasis Landing is de bruisende stad van de toekomst. Het Plumbotstadion en de Galerie worden door de inwoners van de stad druk bezocht, terwijl dappere avonturiers zich prima kunnen vermaken in de Woestenij.

Wil je de geavanceerde technologievaardigheid sneller ontwikkelen? Reis naar de toekomst om de vaardigheid een stuk sneller te ontwikkelen dan normaal.
 

 

De Sims 3 Exotisch Eiland tips en weetjes

Duikers kunnen onderwater ZeemeerSims tegenkomen. Maak vrienden met hen, dan onthullen ze misschien hun geheim, zodat je zelf een ZeemeerSim kunt worden.

Wist je dat er zowel op het vasteland als in zee allerlei schatten verborgen liggen? Probeer schatkisten op te duiken en ga op verkenning in onderwatergrotten om unieke voorwerpen te vinden.

Er zijn veel geheime eilanden die ontdekt en ingenomen kunnen worden. Maar geen twee eilanden worden op dezelfde manier ontdekt! Lees meer hierover in deze gids: Verborgen eilanden ontdekken in De Sims 3 Exotisch Eiland.

Het verkennen van open zee is niet geheel zonder gevaar. Haaien zullen zich bijzonder aangetrokken voelen tot je Sims als ze vers vlees bij zich hebben. Er gaan zelfs geruchten over een angstaanjagend zeemonster dat schepen in één hap kan verslinden!

Zorg dat de gasten van je resort tevreden blijven door voldoende activiteiten aan te bieden. Kijk op het tabblad ‘Resortvoorwerpen’ in Bouwen en Kopen om te beginnen. Er zijn ook andere voorwerpen in de catalogus waar je gasten blij mee zullen zijn.

Vind je het lastig om een rendabel resort te runnen? Lees regelmatig de resortreacties aan de balie, zodat je weet wat de gasten van je resort vinden.

Door ladders toe te voegen aan de ‘Alles in één-badkamer’ bespaar je ruimte in een kleine woonboot.

Wie op een woonboot woont, is automatisch kapitein. Vaar wanneer je maar wilt naar een andere haven, of kies het ruime sop en ga voor anker midden op zee.

De symptomen van zeeziekte verdwijnen als je Sim aan land gaat of de woonboot aanmeert. De misselijkheid verdwijnt ook als je Sim eens flink kotst.
 

 

De Sims 3 Studententijd tips en weetjes

Gebruik een smartphone om de sociale netwerkvaardigheid van je Sim te ontwikkelen en toegang te krijgen tot betere apps… en misschien zelfs betere vrienden!

Er kleven veel voordelen aan het hebben van een heleboel blogvolgelingen. Zo verdien je sneller invloed bij sociale groepen en krijg je hulp bij je academische prestaties.

Je aansluiten bij een sociale groep kan extraatjes als nieuwe sociale interacties of een extra karaktereigenschap opleveren.

Soms gaat het bij het verkrijgen van die droombaan meer om wie je bent dan om wat je weet… verhoog je invloed bij de sociale groepen en krijg toegang tot nieuwe carrières!

Elke sociale groep heeft andere activiteiten die je helpen om je populariteit binnen die groep op te bouwen. Controleer je sociale status voor meer details.

Je moet er wel wat voor doen om je reputatie binnen een sociale groep te onderhouden. Als je geen tijd doorbrengt met de andere leden, zal je invloed langzaam afnemen.

Zodra je een onderdeel van een sociale groep hebt ontgrendeld, mag je ‘m houden! Maar kijk uit, als de invloed afneemt zal je Sim een stuk minder in die activiteiten presteren.

Sims met vaardigheden en carrière-ervaring kunnen extra punten en zelfs een beurs winnen door de Sims Universiteit Vaardigheidstest te nemen!

Elke student krijgt een vaardigheid opbouwend voorwerp dat met zijn of haar hoofdvak te maken heeft en je thuis of tijdens de les kunt gebruiken om je academische prestaties te verbeteren!

Hoe hoger de cijfers van je Sim op de universiteit, hoe hoger de voordelen voor de bijbehorende carrière.

Pak een straatkunsttas en spuit wat kunst op de muur. Naarmate je vaardigheid toeneemt, zou je zelfs een meesterwerk kunnen creëren!

Gooi wat kruiden in het vuur bij tijdens het volgende kampvuurfeest om de boel een beetje op te schudden!

Sims die in de put zitten, moeten het administratiecentrum bezoeken en een babbeltje met hun academische adviseur. Een adviseur kan wonderen met het humeur van een Sim verrichten!

Sims hoeven niet in een studentenhuis te wonen om huisgenoten te hebben! Je kunt huisgenoten op elk woonkavel verzoeken door ‘Onroerend goed en reisservices’ te bellen.

Als je met een goed humeur aan een examen begint, maak je meer kans op een hoger cijfer en een verhoging van je academische prestaties.

Sims die op zoek zijn naar wat feestelijker universiteitsleven moeten in een studentenverenigingshuis gaan wonen. In deze huizen zijn feestjes schering en inslag.

Kijk op het dichtstbijzijnde berichtenbord voor banen, uitdagingen of zelfs manieren om populairder te worden bij je favoriete sociale groep.

Huisgenoten die geen respect hebben voor jouw persoonlijke ruimte? Stel de vergrendelingsopties op je deur in om alleen Sims toegang te geven die je in jouw persoonlijke heiligdom wilt toelaten.

Afwezige Sims zullen het moeilijker hebben om goed te presteren op de universiteit.
Ambitieuze Sims zullen het uitstekend doen op de universiteit.
Hengelaars zullen profiteren van een graad in wetenschap aan de Sims Universiteit.
Artistieke Sims zullen profiteren van een graad in kunst aan de Sims Universiteit.
Sportieve Sims zullen profiteren van een graad in lichamelijke opvoeding aan de Sims Universiteit.
Boekenwurmen zullen profiteren van een graad in communicatie aan de Sims Universiteit.
Dappere Sims zullen profiteren van een graad in techniek aan de Sims Universiteit.
Sims die een hekel aan kunst hebben kunnen maar beter geen graad in kunst halen aan de Sims universiteit.
Charismatische Sims zullen profiteren van een graad in zaken aan de Sims Universiteit.
Onhandige Sims kunnen maar beter geen graad in lichamelijk opvoeding halen aan de Sims universiteit.
Computernerds zullen profiteren van een graad in techniek aan de Sims Universiteit.
Bankhangers kunnen maar beter geen graad in lichamelijk opvoeding halen aan de Sims universiteit.
Laffe Sims kunnen maar beter geen graad in techniek halen aan de Sims universiteit.
Waaghalzen zullen profiteren van een graad in techniek aan de Sims Universiteit.
Gedisciplineerde Sims zullen profiteren van een graad in lichamelijke opvoeding aan de Sims Universiteit.
Valse Sims zullen profiteren van een graad in zaken aan de Sims Universiteit.
Zuinige Sims zullen profiteren van een graad in zaken aan de Sims Universiteit.
Verzamelaars zullen profiteren van een graad in wetenschap aan de Sims Universiteit.
Geniale Sims zullen profiteren van een graad in zaken aan de Sims Universiteit.
Sims met groene vingers zullen profiteren van een graad in wetenschap aan de Sims Universiteit.
Handige Sims zullen profiteren van een graad in techniek aan de Sims Universiteit.
Einzelgängers kunnen maar beter geen graad in communicatie halen aan de Sims universiteit.
Verliezers kunnen maar beter geen graad in communicatie halen aan de Sims universiteit.
Bietsers zullen profiteren van een graad in zaken aan de Sims Universiteit.
Geboren artiesten zullen profiteren van een graad in kunst aan de Sims Universiteit.
Geboren koks zullen profiteren van een graad in kunst aan de Sims Universiteit.
Opmerkzame Sims zullen profiteren van een graad in zaken aan de Sims Universiteit.
Beeldige beeldhouwers zullen profiteren van een graad in kunst aan de Sims Universiteit.
Vlotte babbelaars zullen profiteren van een graad in communicatie aan de Sims Universiteit.
Verlegen Sims kunnen maar beter geen graad in communicatie halen aan de Sims universiteit.
Sociale vlinders zullen profiteren van een graad in communicatie aan de Sims Universiteit.
Workaholics zullen profiteren van een graad in communicatie aan de Sims Universiteit.
Hippe Sims zullen profiteren van een graad in kunst aan de Sims Universiteit.
 

 

De Sims 3 Jaargetijden tips en weetjes

Seizoenfestivals veranderen met de jaargetijden. Bezoek ze het hele jaar door om leuke nieuwe activiteiten te beleven!

Draag zomers lichte kleding of pak een parasol om koel te blijven. Draag inde winter warme buitenkleding of ga naar binnen om op te warmen.

Neem regelmatig een kijkje tijdens de seizoenfestivals om te kijken of je nieuwe beloningen hebt gekregen die je voor je festivalkaartjes kunt inwisselen!

Speel je in een wereld met een ongewoon klimaat? Kijk dan in het tabblad Seizoenopties om het gewenste weer in te stellen!

Voeg een feestelijk tintje aan je wijk toe door de Feestverlichting op je huis te hangen! Klik op je voordeur.

Als je vaak met de beentjes van de vloer gaat tijdens het Lentefestival, verhoog je de kans om tot Danskoning of Danskoningin uit te worden geroepen.

Hebben allergieën of bacteriën je Sim te pakken? Ga naar het ziekenhuis en haal een passende spuit voor je Sim.

Vakantiedagen vallen op de laatste vrijdag van elk seizoen. Als er geen vrijdag is, valt het op de laatste dag van het seizoen.

Sims kunnen een dag voor Spookdag al Lollig Lekkers spelen. Klik op de woonkavels in je wijk om de activiteit te starten. Neem een volwassene mee om de bedtijdbeperkingen te omzeilen.

Klik op de Sims van je huishouden en kies ‘Pak aantrekken’ voordat je naar buiten gaat om Lollig Lekkers te spelen.

 

 

De Sims 3 Bovennatuurlijk tips en weetjes

Probeer bij het maken van elixers een weerwolf op ingrediënten te laten jagen, of gebruik de slijpmachine voor edelstenen om je edelstenen in verschillende edelsteenpoeders te transformeren.

Feeënaura’s zullen een positief hebben op Sims in de buurt, maar de magische krachten van je fee zullen afnemen.

Door naar de maan te huilen bij andere weerwolven in de buurt zullen anderen met je mee gaan huilen!

Zelfs weerwolven kunnen wel wat modieuze kleding gebruiken! Probeer een alledaagse outfit als speciale outfit te gebruiken wanneer je in weerwolfvorm bent.

Vind je auto’s maar saai en bezems een tikkie langzaam? De LAMA is de uitkomst voor iedereen die vliegensvlug door de stad wil reizen.

Ben je op zoek naar een snelle oppepper? Vraag de toverspiegel om een magische makeover om de dag van je Sim helemaal op te fleuren.

Experimenteer met de verschillende toverstafjes. Iedere staf heeft weer een ander effect op de toverspreuken van je Sim. Probeer ze allemaal!

Sims kunnen door wat ervaring op te doen op de Toverbezembaan indrukwekkende stuntritjes maken.

Een blije bij is een bezige bij en dat betekent betere honing met minder steken. Probeer de bijenkorf te roken om de bijen tevreden te stellen.

Heksen zullen de alchemievaardigheden en het ontdekken van nieuwe elixers sneller leren dan anders Sims.

Heksen met katten of kleine huisdieren krijgen meer resultaat als ze een spreuk gebruiken.

Je hebt meer kans om je elixers te verkopen bij de elixerkringloopwinkel tijdens een volle maan.

Nadat je weerwolf meer ervaring heeft opgedaan, kun je de weerwolfvloek aan andere Sims doorgeven!

Zombies, Sims die in padden zijn getransformeerd en tragische clowns zijn geen volwaardige bovennatuurlijke wezens. Ze zijn enkel getransformeerd en kunnen na verloop van tijd weer gewone Sims worden.

Sims die graag spoken tegenkomen, moeten het kerkhof maar eens bezoeken bij volle maan.

Waarzeggers kunnen een zakcentje bijverdienen door privésessies te houden of paranormale beurzen te organiseren!

Heksen krijgen een speciale korting bij de elixerkringloopwinkel.

Heksen beheersen de elementen met spreuken als ‘ijsbal’ en ‘vuurbal’, maar kijk uit! Door teveel toverkracht te verbruiken, kunnen je spreuken slecht uitpakken.

Sims die in padden zijn getransformeerd kunnen de vliegen eten die rond vieze borden zoemen. De bijen die rond de bijenkorf vliegen zijn pas echt een traktatie!

 

 

De Sims 3 Showtime tips en weetjes

Als je voor de show begint decorstukken op het podium plaatst, zal het publiek nog meer van het optreden genieten!

Bij het indelen van je podium doe je er goed aan om zoveel mogelijk verschillende decorstukken uit dezelfde set te gebruiken. De beste decorstukken kun je ontgrendelen door je Sim via SimPort op tournee te sturen.

Het publiek zal bij aanvang veel enthousiaster zijn als je al een hoger niveau binnen je carrière hebt bereikt.

Door SimPort te gebruiken om een Sim van een bevriende speler te ontvangen voor een optreden in jouw stad, krijg je toegang tot locaties die je anders misschien nooit had kunnen bezoeken!

Stuur je Sim op tournee via een SimPort en kijk hoe je Sim in niveau stijgt, Simdollars verdient en meer… zelfs terwijl je niet aan het spelen bent!

SimFests kunnen een mooie kans zijn om geld en werkervaring te verdienen, zonder dat je daarvoor een optreden op een locatie hoeft te plannen.

Alleen Sims met een vergelijkbaar vaardigheidsniveau kunnen worden uitgedaagd tot een prestatieduel. Kies iemand die ongeveer even goed is!

Kijk in de krant om te zien wat voor optredens er allemaal te zien zijn in de stad.

Als je van plan bent om op een privélocatie een feestje te geven, dan moet je wel even de openingstijden bekijken. Anders loop je het risico dat jij en je gasten niet meer binnenkomen op het moment dat je feest van start gaat!
Olielampen kunnen opduiken op de meest magische en mysterieuze plekken!

Gebruik de ‘Delete’-toets om voorwerpen te verwijderen, of de plaatsing van voorwerpen te annuleren in Kopen (en wanneer je jouw podium aan het inrichten bent!).

Je kunt een aantal speciale sets met decorstukken voor op het podium en coole nieuwe werkkleding ontgrendelen door tourneestops af te ronden via SimPort.

Je kunt het individuele uiterlijk van je artiest aanpassen in het nieuwe carrièreonderdeel van ‘Sim creëren’. Gebruik de kledingkast en spiegel om de perfecte stijl voor je ster te bepalen!

Door een gitaar te kopen en in de inventaris van je zingende Sim te stoppen kan je Sim nummers voordragen op het podium met gitaarbegeleiding.

Als je een handige Sim hebt moet je eens proberen om de Stralende Discobal van PlasmaPomp te upgraden. Dat avontuur zul je niet snel meer vergeten!

Als je graag wilt optreden op het podium, maar liever geen carrière wilt maken als artiest, kun je een draaitafel kopen en op die manier het dak eraf laten gaan!

 

 

De Sims 3 Beestenbende tips en weetjes

In ‘Een huishouden creëren’ kun je je huisdieren verder aanpassen met behulp van de geavanceerde mogelijkheden voor de vorm en vacht.

Als je Sim een nieuw huisdier wil adopteren, dan kan dat via de telefoon of computer voor weinig tot geen kosten.

Als je Sim toe is aan een nieuw uiterlijk kun je het erop wagen en plastische chirurgie ondergaan in het ziekenhuis.

Paarden kunnen de springvaardigheid sneller leren met behulp van de Cavaletti. Daarna kun je je aan de moeilijkere hindernissen wagen.

Na het uitmesten van de stal houd je mest over, die goed van pas komt in je tuin.

Je Sim moet een goede band opbouwen met wilde paarden, anders zal je Sim deze dieren nooit kunnen adopteren.

Vind je het lastig om een hert te aaien? Bekijk het dier eerst even rustig, om zo het vertrouwen te winnen.

Gebruik de HuisdierenHygiënator om te voorkomen dat je huisdier vlooien krijgt.

 

 

De Sims 3 Levensweg tips en weetjes

Een midlifecrisis klinkt misschien negatief, maar door de midlifecrisiswens van je Sim uit te laten komen, kun je extra punten voor levenslange blijdschap verdienen!

Kinderen en tieners met de eigenschap ‘rebels’ lopen minder kans om in de kraag te worden gevat door de politie, wanneer ze na bedtijd nog op pad zijn, of wanneer ze kattenkwaad uithalen bij hun buren in de stad!

Als je verloofd bent, moet je niet vergeten om voor jezelf een vrijgezellenfeestje te organiseren! Je weet maar nooit wat de vrienden van je Sims doen wanneer ze helemaal los gaan en wie weet wie er allemaal op komt dagen!

Tieners kunnen met behulp van hun mobiele telefoon geintjes uithalen met hun vrienden.

De Sims in de stad houden je liefdesleven in de gaten en er zal dan ook flink geroddeld worden over romantische interacties die je in het openbaar uitvoert. Ga dus discreet te werk als het op dubieuze relaties aankomt!

Kinderen (en kinderachtige Sims) kunnen voor de lol langs de leuning van een wenteltrap naar beneden glijden!

Tieners die proefjes doen op het Scheikunde Labstation kunnen stinkbommen maken en daar heel wat kattenkwaad mee uithalen!

Sims met de Inzichtvaardigheid kunnen brouwsels, gemaakt met het Scheikunde Labstation, mixen tot een onschuldig ogend drankje. Dit mysterieuze drankje lijkt een glas water, maar elke Sim die ervan drinkt krijgt hetzelfde effect als van het brouwsel.

Oudere Sims vinden het heerlijk om samen over vroeger te keuvelen.

Kinderen en tieners kunnen door klusjes in huis te doen kenbaar maken dat ze spijt hebben van hun gedrag. Zo kunnen ze bijvoorbeeld de afwas doen, het vuilnis buiten zetten of hun tanden poetsen om hun berouw te tonen.

Oudere Sims met kleinkinderen vinden het leuk om iedereen te laten weten dat ze fantastische kleinkinderen hebben.

Ben je wat opstandig? Tieners kunnen in de stad kattenkwaad uithalen. Gooi bijvoorbeeld eens wat eieren naar een huis!

Met hoogslapers kun je heel wat ruimte besparen in een kleine woning. Je kunt er allerlei spullen onder zetten!

Lees slaperige kinderen vaardigheidsboeken voor om hen iets bij te brengen terwijl ze in slaap vallen.

De levensbeloning Mobiliserende Mobiel is een mooie manier van transport. Bovendien kun je er zo voor zorgen dat je behoeften hoog blijven!

Slapende kinderen en tieners hebben allerlei dromen… Je kunt de interactie ‘Dromen over’ gebruiken als ze slapen. Zo kun je kiezen waar ze over gaan dromen. Hopelijk veranderen hun mooie dromen niet in nachtmerries!

Tieners kunnen nu tienerfeesten organiseren terwijl hun ouders de stad uit zijn! Probeer de boel wel in de hand te houden, anders bellen die vervelende buren misschien de politie!

Sims met een hele hoop vrienden maken meer kans om tot koning of koningin van het bal verkozen te worden.

Sims met zware lichaamsbeharing doen er goed aan om zich regelmatig te laten harsen bij het plaatselijke kuuroord.

Je kunt de filmmodus gebruiken terwijl de debugcheats aan staan. Op die manier krijg je binnen De Sims 3 allerlei nieuwe mogelijkheden voor het maken van films!

 

 

De Sims 3 Na Middernacht tips en weetjes

Metro’s zijn een geweldige manier om de stad door te flitsen, maar je loopt altijd het risico te worden overvallen!

Verlegen Sims gaan liever met een klein clubje vrienden op en doen het niet zo goed in gezelschap van vreemden.

Houd je ogen op in Bridgeport voor de voedselwagen. Het is de beste plek om een lekkere vette bek te halen voor onderweg!

Het voeren van digitale vissen is niet nodig, maar het geeft Sims het gevoel dat ze iets belangrijks doen.

UV-lampen – ze zijn niet alleen maar voor raves! Probeer een van je lampen thuis aan te passen zodat het feest de hele nacht door kan gaan.

Zodra je Sim een vaardigheidspunt voor een instrument heeft verdiend, kun je een andere Sim vragen om een band mee te vormen!

Er kunnen maximaal vier Sims in je band zitten. Als je er eentje niet zo goed vindt, of superirritant, zet je hem of haar er gewoon uit!

Zit je Sim in een band? Er zijn veel bandinteracties te vinden op instrumenten, je Sim of de bandleden.

Zin in iets nieuws? Geef je band een nieuwe naam als je in een gekke bui bent.

Optredens zijn een geweldige manier om geld en roem te verdienen. Als je Sims op komen dagen tenminste… .

Ben je het zat om altijd weer datzelfde optreden met de band te geven? Sims met wat meer vaardigheden zouden een kunstje moeten overwegen om wat meer schwung aan een optreden te geven.

Een serenade aan andere Sims brengen is een geweldige manier voor vaardige muzikanten om een bepaalde sfeer te creëren. Waarom probeer je het niet eens?

Wil je muziek met andere Sims maken? Ga eens jammen. Het is ook een leuke manier om nieuwe vrienden te maken.

De sleutel om je Sim beroemd te maken is vriendschap met beroemdheden te sluiten. Stuur ze naar de hotste plekken van de stad om wat sterren te spotten!

Er kleven een heleboel voordelen aan beroemd zijn, van een korting in de stad tot gratis producten van grote bedrijven!

Beroemde Sims worden nauwlettend in de gaten gehouden, dus houd de acties van je Sims in de gaten! Anders gaan ze over de tong in de stad…en niet altijd op een goede manier.

Sterren praten niet met Jan en alleman. Maak indruk op beroemdheden door over onderwerpen te praten die ze interesseren en misschien dat ze dan vaker met je Sims praten.

Informatie over plaatselijke beroemdheden nodig? Probeer wat informatie te verzamelen door andere Sims naar sterrenroddels te vragen.

Sterren bouwen hoge muren om hun huizen om te voorkomen dat nieuwsgierige fans ze bezoeken. Je Sims zullen vriendschap met sterren moeten sluiten voordat ze hun huis mogen bezoeken.

Vampiers kunnen zich….voortplanten? Dat is een schattige baby…alleen jammer van de grote tanden!

Vampiers zijn ’s nachts op hun best. Ze verdienen sneller vaardigheden, hun behoeften nemen minder snel af en ze kunnen de gedachten van andere Sims lezen om erachter te komen wat ze leuk en niet zo leuk vinden!

Vegetarische vampiers houden van een speciaal tussendoortje: Plasmafruit! Je eet het net zoals andere vruchten met zaadjes die je in de stad kunt vinden.

Vampiers genieten ’s nachts van speciale voordelen, maar overdag moeten ze op hun hoede zijn. Teveel zon en ze betalen een hoge prijs….

Houd je van modern? Bouw platforms in het huis van je Sim. Een geweldige manier om ruimtes af te bakenen in open indelingen.

Als je Sim hardop uitroept hoe saai een locatie wel niet is, probeer dan een hotspot te vinden om te kijken waar de actie gaande is!

Zin in wat woest plezier? Probeer een kroeg. Wil je de hele nacht dansen? Ga dan naar de disco! Wil je kletsen met stijlvolle beroemdheden en rijke Sims? Ga dan naar een lounge.

Neem zeker een kijkje in de disco’s. Met een beetje oefening heeft je Sim de nieuwste moves zo onder de knie.

Om de meest exclusieve clubs binnen te komen, moet je Sim een ster zijn….of genoeg geld hebben om de uitsmijter wat geld te geven.

Kijk in de krant of roddel met Sims om alle hotspots van die avond te ontdekken. Hotspots zijn drukke en populaire plekken waar alle Sims zullen zijn!

Je kunt de hoogte van muurdecoraties aanpassen door erop te klikken en je muis omhoog en omlaag te bewegen.

Het maken van kwaliteitsdrankjes vereist heel wat oefening, Je Sim zal elk drankje verschillende keren moeten maken om het te perfectioneren.

Een goede vaardigheid, een geweldig humeur en een goede lijst van standaarddrankjes helpt Sims om een centje bij te verdienen in bars.

Mixologen kunnen standaarddrankjes in bars leren maken door ze een paar keer te proeven.

Is een muur teveel privacy, maar is geen muur te weinig privacy? Bouw een halve muur voor voldoende privacy!

Ramen in een zwembad? Yep, nu kun je die maffe kinderen in de gaten houden of een waterballet voor je vrienden opvoeren.

In je blootje in het water springen is alleen voor volwassenen. Kinderen, bedek jullie ogen!

Let op feestjes die door andere Sims worden gegeven. Misschien dat je er op eentje kunt binnenvallen!

Je Sims kunnen nu in hoge gebouwen wonen! Als er geen hoge gebouwen in jouw wereld staan, kun je ze in de Bibliotheek of in Stad bewerken vinden.

De trap moe? Installeer liften in je huis!

Je kunt je eigen fontein bouwen door net zoals bij een zwembad vormen te slepen en te plaatsen. Maak het af met wat waterstralen voor wat extra flair.

 

 

De Sims 3 Ambities tips en weetjes

Je Sims kunnen de nieuwe beroepen uitoefenen door de krant te lezen, op de computer naar banen te zoeken of een locatie in de stad te bezoeken!

Brandweerlieden moeten tijdens werkuren in de brandweerkazerne zijn, voor het geval er een noodgeval plaatsvindt.

Brandweerlieden kunnen branden beter bestrijden met een Verbeterde Brandblusser!

Brandweerlieden moeten het brandalarm en de brandweerwagen op de plaatselijke brandweerkazerne goed onderhouden.

Sims die geïnteresseerd zijn in een makeover of een stoere nieuwe tatoeage moeten de plaatselijke schoonheidssalon bezoeken.

Stylisten kunnen gebruik maken van de stylingstations in de plaatselijke schoonheidssalon.

Superrijke Sims kunnen nu behalve gebouwen ook locaties kopen en verbeteringen uitvoeren om er meer Sims op af te laten komen.

Wees voorzichtig met het opblazen van openbare eigendommen! Alleen de meest listige Sims met heel veel geluk weten aan de boetes te ontkomen.

Getalenteerde Sims kunnen zich nu registreren bij het gemeentehuis als zelfstandige, om zo zelf geld te kunnen verdienen.

Ervaren spokenjagers kunnen geesten verzamelen over de hele wereld en deze geesten vervolgens verkopen aan het wetenschapslab, om zo wat extra inkomen te verdienen en werkervaring op te doen.

Sims kunnen nu hun afval recyclen, maar dan heb je wel een recyclebak nodig. Ze zijn verkrijgbaar in twee formaten!

Als je een wasmachine koopt, kunnen je Sims thuis de was doen.

Als je Sims hun kleren door het huis laten slingeren, kun je een wasmand kopen. Zo zorg je ervoor dat de kamer geen grote puinhoop wordt!

In de wasserette kun je de was doen en een praatje maken met de buurtbewoners.

Bekijk het gereedschap om de hellingsgraad van het dak in te stellen. Hiermee kun je de verschillende dakdelen afzonderlijk aanpassen, zodat ze niet allemaal dezelfde hellingsgraad hebben.

Gebruik de tekentafel om mode te ontwerpen! Deze schetsen staan leuk aan de muur en bovendien kun je als stylist wat extra ervaring opdoen.

Het is belangrijk dat je achter de eigenschappen van je klanten komt, voor je aan een klus als binnenhuisarchitect begint.

Binnenhuisarchitecten en stylisten moeten altijd hun portfolio bij zich hebben als ze een nieuwe klus proberen binnen te halen!

Hoe uitgebreider de portfolio van een binnenhuisarchitect, des te meer vertrouwen zullen andere Sims in zijn of haar werk hebben.

Bekijk het bakverslag in de krant voor je de prijzen van je gebak bepaalt.

Privédetectives kunnen een nieuwe zaak zoeken op de computer, of een bezoekje brengen aan het plaatselijke politiebureau.

Op de uitkijk staan is een goede manier voor Privédetectives om lokale criminelen in de gaten houden.

Op de stortplaats kun je veel Schroot vinden, waar je uitvindingen mee kunt maken.

Uitvinders kunnen veel handige voorwerpen uitvinden voor vermaak, industrieel gebruik of om het huis efficiënter te maken!

 

 

De Sims 3 Wereldavonturen tips en weetjes

Sims kunnen eenvoudig reizen plannen met een telefoontje of een paar muisklikken op de computer!

Reizen kan behoorlijk duur zijn! Vergeet niet om je Sims flink te laten sparen voor je op avontuur gaat!

Al Simhara is een fantastische bestemming voor reizigers die graag door graftomben struinen en het gevaar niet schuwen.

Champs Les Sims is een rustig stadje waar fotografen, kunstliefhebbers en nectarkenners hun hart op kunnen halen.

Shang Simla is oude stad, die in mist gehuld is. In de eeuwenoude academie kunnen Sims de geheimen van de Sim Fu leren.

Op iedere vakantiebestemming kun je nieuwe beestjes vangen en waardevolle edelstenen en metalen vinden!

Zorg dat je van de plaatselijke specialiteiten proeft in Al Simhara, Champs Les Sims en Shang Simla!

Sims kunnen de status van hun Visum verbeteren door op reis avonturen te voltooien. Je hebt een Visum met een hoog niveau nodig voor een droomvakantie!

Sims kunnen veel leren van de plaatselijke bevolking door hun gedrag te observeren!

Kijk of je Eeuwenoude Munten op de grond ziet liggen als je rond aan het reizen bent. Ze zijn behoorlijk waardevol en je kunt ze uitgeven aan belangrijke Avonturenbeloningen.

Avonturiers hebben gedroogd voedsel en andere avontuurlijke hulpmiddelen nodig om beter te kunnen overleven in het buitenland.

Ga niet naar huis voor je een bezoekje hebt gebracht aan de plaatselijke kooplieden. Ze verkopen allerlei voorwerpen die je nergens anders kunt kopen!

Er is een verkoper op de markt die zeldzame Avonturenbeloningen aanbiedt. Deze beloningen kunnen goed van pas komen als je Sims op avontuur gaan en voorkomen dat je Sim overlijdt of verdwaalt.

Let goed op of je in graftomben aanwijzingen ziet om puzzels op te lossen om zo in de volgende kamer terecht te komen. Alleen de allerbeste avonturiers kunnen de test doorstaan en de Eeuwenoude Relikwieën in handen krijgen.

Je Sim is dan misschien onderwezen in de Oosterse vechtkunst, maar dat wil nog niet zeggen dat het tijd is om te gaan matten. In de Oosterse vechtkunst draait alles juist om innerlijke rust en vredigheid!

Kijk uit voor mummies, want zij kunnen een dodelijke vloek over je Sims uitspreken!

Experimenteer met de nieuwe pagodedaken bij het bouwen en inrichten van de Aziatische huizen van je Sims.

De allerlekkerste Nectar heeft jaren kunnen rijpen in een diepe kelder!

Beginnende fotografen kunnen best wel wat verdienen door Fotocollecties te voltooien. Bekijk het Fotografievaardigheidsverslag voor meer details!
 

 

De Sims 3 tips en weetjes

Wist jij dat…

 • de verjaardagstaart in de fik kan vliegen als de Sim die de kaarsjes uit blaast niet goed is uitgerust?
 • je bepaalde vissen alleen op een bepaald tijdstip of een bepaalde locatie kan vangen?
 • handige Sims het geluid van de deurbel kunnen aanpassen?
 • peuters al kunnen beginnen met het leren van bepaalde vaardigheden?
 • je met ambrosia dode Sims weer tot leven kan wekken en je Sims langer kan laten leven?