De Sims 3 Exotisch Eiland informatiepagina

Alles over De Sims 3 Exotisch Eiland. Informatie, afbeeldingen, blogs, gidsen, een prijsvergelijker, een preview en binnenkort ook een review van De Sims 3 Exotisch Eiland.

Releasedatum: 27 juni 2013
Adviesprijs: € 39,99

ReviewPrijzenLessenCheats Levenslange beloningenMinimale vereistenBlogs
In juni gaat De Sims 3 Exotisch Eiland voor anker, een uitbreidingspakket boordevol avontuur en een wereld aan nieuwe ontdekkingen aan de zonnige kust en het glinsterende water van een tropisch paradijs. Voor de allereerste keer kunnen Sims het roer pakken van volledig aanpasbare woonboten en koers zetten naar onbekende eilanden, hun eigen vakantieresort opzetten, hebben of beheren, en ontdekken wat er onder het blauwe water schuilgaat met de nieuwe vaardigheidsgebaseerde duik- en snorkelactiviteiten. De Sims 3 Exotisch Eiland introduceert gloednieuwe manieren om te bouwen – of het nu een luxe vijfsterrenresort is, een bungalow aan het water of een woonboot. Spelers kunnen hun eigen idee van een paradijs voor hun Sims creëren met dit nieuwe uitbreidingspakket en samen een onvergetelijke reis beleven.
 
We hebben een aantal gidsen geschreven over bepaalde onderdelen van De Sims 3 Exotisch Eiland zoals verborgen eilanden, ZeemeerSims en het diepzeeduiken.

 

 

Er staan je Sims nieuwe avonturen te wachten aan de zonnige kusten en het glinsterende water van een exotisch eiland! Van het verkennen van tropische eilanden tot het bouwen van een vijfsterrenresort, je Sims kunnen een onvergetelijke reis beleven of een nieuw huis voor zichzelf bouwen in deze nieuwe utopie. Sims met zeebenen kunnen zelfs het roer van volledig aanpasbare woonboten nemen en van eiland naar eiland varen! Als je Sims liever in het water dan op het water zijn, kunnen ze al snorkelend en duikend de oceaan verkennen. Wie weet ontdekken ze wel een gezonken schat of sluiten ze vriendschap met een zeemeermin! Met innovatieve nieuwe functies die nog nooit eerder zijn vertoond in De Sims en tal van nieuwe mogelijkheden ter land en ter zee, zullen je Sims van alle voordelen van een eigen exotisch eiland kunnen profiteren.

Er staan diverse exotische eilandavonturen te wachten op je Sims! Van het verkennen van de eilanden in volledig aanpasbare woonboten tot het bouwen van een vijfsterrenresort, je Sims zullen dol zijn op deze tropische levensstijl. Sims met zeebenen kunnen van eiland naar eiland varen en het water in duiken om naar gezonken schatten te zoeken, of vriendschap te sluiten met een zeemeermin! Inclusief tal van innovatieve nieuwe functies die nog nooit eerder zijn vertoond in De Sims.

Hijs de zeilen.
Of het nu met een roeiboot of speedboot is, je Sims kunnen nu de haven uitvaren om nieuwe gebieden te ontdekken en van eiland naar eiland te varen. Niet geschikt voor landrotten!

Bouw en run een vijfsterrenresort.
Creëer een gezinsvriendelijk resort met waterglijbanen en buffetten, een romantisch rustoord met minimalistische huisjes of een resort voor singles met meerdere poolbars waar je Sims kunnen kletsen en flirten. Kies en verfijn je voorzieningen, bepaal je prijzen en wacht tot de recensies—en Simdollars—binnenstromen. Hoe hoger je sterwaardering, hoe populairder je resort zal zijn!

Leef op het strand.
Kijk welke verrassingen er onder de zee verborgen liggen als je Sims hun vaardigheden opbouwen met snorkelen en duiken. Je Sims kunnen aanspoelen op de kust van een nieuw eiland of gezonken of begraven schatten vinden.

Woon op het water.
Of je Sims nu dol zijn op het water of geboren zijn om te zwerven, een woonboot zou wel eens het perfecte onderkomen kunnen zijn. Woonboten zijn volledig aanpasbaar en kunnen in elke open haven aan worden gelegd. Dus als je Sims het uitzicht zat zijn, kunnen ze zo naar een nieuwe locatie varen!

Nieuwe manieren om te bouwen.
Nieuwe funderingen geven je Sims het beste van twee werelden—een huis dat deels op het water en deels op het land staat. Bouw een resort, creëer reizende woonboten en laat je Sims genieten van hun eigen exotische eiland!

 

 

De Sims 3 Exotisch Eiland Limited Edition

 
Bij de Limited edition van De Sims 3 Exotisch Eiland krijg je het ‘Eiland Overlevingspakket‘: een nieuwe set met spullen die je Sims kunnen gebruiken om te overleven op een onbewoond eiland. Van een provisorische woning op een vlot tot minimalistische kleding zoals lendendoeken; je Sims kunnen met behulp van de basismaterialen uit dit bonuspakket wel even als schipbreukelingen gedijen.

Het Eiland Overlevingspakket geeft je Sims alle mogelijkheden om een schamel bestaan op het verlaten eiland op te bouwen, een geïmproviseerd huis op een drijvende boot te maken, een minimalistisch onderkomen midden op zee te maken en naar te ontsnappen—of in alle comfort van de beschaving van deze terug-naar-de-basis stukken te genieten! Met meer voorwerpen dan alle voorgaande Limited Editions van De Sims 3, hebben je Sims alles wat ze nodig hebben voor de ultieme survivallook: van gerafelde kleding tot meubels geïnspireerd op scheepswrakken. Met het Eiland Overlevingspakket zijn je Sims klaar om hun leven op een exotisch eiland een stuk eenvoudiger te maken!

  • Een verloren en gevonden paradijs – van verhalen over Sims die aanspoelen als schipbreukelingen tot het inrichten van een statig huis, je kunt tal van nieuwe verhalen beleven die je een compleet andere kant van het exotische eiland laten zien.
  • Breng het eiland naar het huis van je Sim – richt huizen in met unieke op scheepswrakken geïnspireerde meubels. Zo kunnen je Sims van een perfecte nachtrust genieten in een hemelbed gemaakt van getransformeerd drijfhout.
  • Meer Limited Edition materiaal dan ooit te voren – boordevol kleding, meubels en decoraties om je mogelijkheden op je eigen paradijselijke eiland nog verder uit te breiden.

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


 

 
Hieronder volgt een overzicht van een aantal tweets van producers (SimGuru’s) over De Sims 3 Exotisch Eiland. We hebben ook een verslag gemaakt van De Sims 3 Exotisch Eiland live broadcast die je op deze pagina kunt lezen. Er zijn tot nu toe twee live broadcasts gehouden over De Sims 3 Exotisch Eiland die je hieronder kan bekijken. Verder staat er erg veel informatie in onze De Sims 3 Exotisch Eiland Preview.

 

Woonboten

Vraag: Would it be too late to add the ability to make our own houseboat hull shapes, like placing floor tiles?
Antwoord SimGuruGraham: With the way houseboats work that simply won’t be possible. They’re pre-defined object models with floor tiles making the actual deck. We need set sizes to be able to have the houseboats route, turn, and dock properly.

Vraag: How big is the biggest house boat? 64×64 ?
Antwoord SimGuruGraham: Can’t share final sizes, but not that large. They have to fit within a port.

Vraag: Will Houseboats work in other worlds?
Antwoord SimGuruGraham: Yes they will! You’ll just need to build a port for them on the ocean water level.

Vraag: In IP will there be pre-made ports in the lot bin/library to place in other worlds?
Antwoord SimGuruGraham: Probably not ports, they really need to be built to work with wherever they’re placed. The plan is to include pre-built houseboats in the bin though.

SimGuruGraham: Absolutely. The houseboats are fully buildable like your home; they just also motor around on the water!

Vraag: will kids/babies be allowed to live on house boats as well? (With an adult, of course)
Antwoord SimGuruGraham: They sure can. Just think of them as a mobile version of your current Sim’s home. Can’t go into the nitty gritty beyond that; but I’ll talk all about them when we start divulging more!

SimGuruGraham: Houseboats are too big to be contained within a single blueprint, but the plan is to make some available in the residential lot bin.

Vraag: With the new house boats in island paradise, how do you receive your mail?
Antwoord SimGuruGraham: Mailman takes a boat to you if you’re not docked.

Vraag: is it possible to crash your houseboat?
Antwoord SimGuruGraham: Nope, smooth sailing.

SimGuruGraham: You can have your home lot on land, and then also own a houseboat as your private lot. Ports are community lots that aren’t owned by anyone, so you can move your houseboat freely between them

Vraag: Can we own a regular house and a houseboat at the same time?
Antwoord SimGuruRyan: Of course! Add a private island and resort too!

SimGuruGraham: The game comes with lots of pre-built houseboats though!

SimGuruGraham: Curved houseboat hulls were a late addition; fan feedback matters to us =)

Vraag: I was wondering in IP if you put a window in a houseboats basement if you can see water outside?
Antwoord van SimGuruGraham: Houseboat basements are similar to land basements – aka, you’re not going to actually see the ocean floor around them. That said, we’re simulating a water effect around houseboat basements so that they’ll still feel underwater.

Vraag: Is it possible to put already made lot into houseboat platform? 🙂 I mean buildings from the exchange etc.
SimGuruGraham: Sorry, no. Only lots built as a houseboat can be placed on a matching size houseboat.

SimGuruGraham: Yes, houseboats can have regular roofs 🙂

SimGuruGraham: The most expensive of the empty houseboats will run you $9000. The smallest one is free.

SimGuruMike: Yes, dogs and cats are allowed on houseboats

SimGuruGraham: You can move a houseboat between ports or head out to sea anytime you like.

Woonboot formaten
Klein – 10×8
Normaal – 15×10
Groot – 20×15
Smal – 14×6
Met een ronde boeg (smal) – 14×6
Met een ronde boeg (breed) – 12×8

– katten en honden zijn toegestaan op een woonboot
– baby’s, peuters en kinderen zijn toegestaan op een woonboot
– diensten zoals de reparateur zullen in een speedboot naar je woonboot varen als je niet bent aangemeerd
– de bouwopties op een woonboot zijn grotendeels hetzelfde als de mogelijkheden bij een normaal huis. Je kan meerdere verdiepingen bouwen, normale daken plaatsen, muren bouwen, voorwerpen plaatsen en zelfs een kelder aanleggen. Zwembaden zijn ook mogelijk, maar alleen niet op het dek. Je kan ze wel op de eerste of hogere verdieping plaatsen.
– Je kan ook een resort bouwen op een woonboot
– Er zijn vijf kant-en-klare woonboten aanwezig in de bibliotheek in het spel (het kaveldepot) en daarnaast zijn er nog een aantal in de nieuwe wereld Isla Paradiso te vinden.
– Je kan zelf bepalen waar je naartoe vaart met de woonboot. Ook kan je van haven naar haven varen.
– Sims kunnen zeeziek worden op een woonboot
– woonboten werken in elke wereld (ook de reisbestemmingen in Wereldavonturen)
 
 
Resorts

Vraag: does Island Paradise see the return of hotels?
Antwoord SimGuruGraham: Yup, hotels/resorts are in #TS3IslandParadise. You can choose to stay at one or own and run your very own. Much more info coming on those in the future!

Vraag: are the hotels in your world? Or do you have to travel to something like Bon Voyage in #TS2
Antwoord SimGuruGraham: Resorts will be within your own world, no loading necessary.

Vraag: Question do you think resorts can be made into cruise liners is you can incorporate that into this EP that would be lovely
Antwoord SimGuruGraham: Can’t get into many details on that, but you’re not going to see any boats the size of a typical cruise liner.

SimGuruMike: There will be 3 premade resorts to choose from when you launch our new world.

SimGuruRyan: 2 ways 2 start managing a resort 1)Buy an existing resort or 2) Buy a lot, convert it to a Resort Lot type, and build your own!

SimGuruMike: Unfortunately resorts will not work in WA and university worlds. We found the management aspect to b best in home worlds only.

SimGuruGraham: Sorry, but no. The resorts are only buildable on the home worlds that you can select from the main menu

Vraag: If your Sim runs a resort, do they live their or have a house?
Antwoord SimGuruMike: Yes you will still have your own house. Think of a resort as a business you own. It just so happens that you can sleep there.

SimGuruMike: Yes you will be able to manage multiple resorts.

Vraag: if we own a private lot and house, could we swap to make our private lot our main home? 🙂
Antwoord SimGuruMike: Yep you can choose a private lot to be your main house but it will move your entire household there and turn the old lot into a private lot.

SimGuruGraham: You can have multiple private lots 🙂 If I recall correctly we didn’t put any limit on the number of private lots you can own. Go nuts!

Vraag: will a perfect resort always need the same objects or can you get an x star resort without a pool or bar?

Antwoord SimGuruMike: If by “perfect” you mean a 5-star resort then yes. However it will likely be more difficult to do so as we give you a good amount of “bonus” for pools. The backend calculation for resorts is based on variety and quantity. Quantity for most objects is based on occupancy as well. For example as your resort grows your guests will start asking you to provide more pool bars. There are other things that affect your rating as well such as decor and lot location.

The feedback is directly tied to the “reviews” so it’s always a good place to look to see how to achieve that next star.

SimGuruGraham: Sure – reviews come from other Sims who stay at your resort. They aren’t written by other players. Yes, we gave them new names that look like something people might use online 🙂 The reviews give important feedback on what the Sims want you to do to improve your resort.

SimGuruRyan: Resrorts require a Resort Tower rabbithole, but you’re free to create as many additional private rooms as you please!

SimGuruGraham: There are 3 resort tower “styles”, and a 4th smaller one that uses the beach style. All of them have multiple color variations.

SimGuruMike: we’ll have 4 different towers. Styles range from beach (from the lb) Spanish-style and modern.
The smallest RH (rabbithole) is 4×8. Small enough to hide IMO.

Vraag: If you have the Massage Table from ST gold can you hire a resort masseuse?
Antwoord SimGuruMike: Sorry no resort masseuse. However, there’s no reason why you can’t place one on your resort anyway.

Vraag: Are resorts going to cost a fortune?
Antwoord SimGuruRyan: Depends on the type of resort! You can also build your own

SimGuruSarah: You can customize the buffet food served at your resort, & guests will socialize & eat in the dining area if you make one.

SimGuruMike: If a resort exists in your world (3 included in the new world) you can click on its map tag or walls to purchase it (if you have the $$). From your phone or computer you can choose to become a resort owner and it will display all the properties available for you to run a resort on. You can also use the updated real estate panel to purchase resorts.

SimGuruMike: You will start in a residential lot like you always do. Resorts are optional so you can play IP without ever visiting or managing one but why would you avoid such a cool feature? 🙂

SimGuruMike: You still live in ur own house but since ur the owner of the resort you can choose to stay there as long as you want for free!

SimGuruMike: You can run ur resort without hiring any workers at all but you’ll have to do all the cleaning, fixing, and tending…so yes you can run the bar and save a little on your payroll

SimGuruMike: Yes, babies, toddlers, and children are welcome to stay at resorts as well.

SimGuruMike: The buffet tables are exclusive to resorts.

SimGuruMike: U have a choice 2 check in for 1-4 days. However, you can extend your stay as many times as you want. I sound like a travel agent.

SimGuruSarah: You can set Low, Medium, and High price points per Resort. The price is determined based on amenities/resort star rating.

SimGuruMike: VIP rooms/door locks are part of the Island Paradise resort system. Not to be confused with the VIP ropes in LN…this is a whole new lock type used to assign rooms to resort guests

SimGuruMike: The roaches (or lack of) will make you appreciate your resort employees alot more. The roaches were actually from basegame. Don’t worry they’re only being spawned at resorts that have been completely neglected.

Vraag: Will Sims from the town you live in come to stay at the resorts or will the game generate random NPCs to stay? Or both?
SimGuruMike: You will see town Sims and randomly generated ones.

SimGuruMike: You will definitely see guests choosing to stay in VIP/build-buy rooms. It’s random where they decide to check-in to.

SimGuruMike: Resorts will still get Sims from world townies and in-world households but story progression should eventually make new ones.

SimGuruMike: U can check in w/ ur entire household. If there are not enough beds in VIP to satisfy ur party the rest will stay in the RH

SimGuruMike: If you have Late Night + IP EPs installed the pool bar will function exactly like a pro bar except that you will not be able to order drinks for others. So you will be able to place them in non-resort community lots and a mixologist will be assigned to it just like it does for pro bars. On your home lot you can use services to hire a mixologist to run the bar. I hope that made sense.

SimGuruMike: Oh did I mention that resorts will recognize Late Night pro-bars so you will be able to hire a resort worker for it as well.

– Je Sims kunnen overnachten in een resort of er zelf eentje (of meer) runnen.
– Je kan een resort aanschaffen of gratis een slecht lopend resort overnemen. Daarnaast kan je zelf resorts volledig bouwen en inrichten. Om je daarbij te helpen zijn er nieuwe blauwdrukken met resortontwerpen. Hiermee kan je met enkele klikken complete ruimtes neerzetten voor je resort. Ook is er een nieuwe categorie in de koopmodus voor resorts. Hier staan voorwerpen waar je gasten blij van worden. Als je dit gebruikt in combinatie met de reviews van je gasten, dan kan je dus vrij gemakkelijk een goed resort bouwen.
– Je Sims kunnen 1 tot 4 dagen overnachten in een resort. Als ze langer willen blijven, dan moeten ze opnieuw inchecken.
– Baby’s, peuters, kinderen en huisdieren zijn toegestaan in resorts.
– Resorts werken niet in de reisbestemmingen van De Sims 3 Wereldavonturen of op de campus in De Sims 3 Studententijd.
– Je kan de prijs voor het verblijven in je resort instellen op: betaalbaar, gemiddeld en duur. De exacte prijzen zijn afhankelijk van de kwaliteit en hoeveelheid sterren van je resort. Bij de financiën van je resort kan je alle inkomsten en uitgaven van je resort bekijken.
– Je kan personeel inhuren van lage, normale en hoge kwaliteit. Personeel van hogere kwaliteit zal beter werken afleveren, maar ze zijn wel duurder om in te huren (§ 25 voor laag, § 50 voor normaal en § 100 voor hoog). Je Sims kunnen ook zelf in hun resort gaan werken om personeelskosten te besparen.
– Je kan veel dingen bepalen in een resort zoals (de kwaliteit van) het voedsel en de drankjes die geserveerd worden bij de buffettafel, het bikkesement en de zwembadbar.
– Je kan bij de resortreacties lezen wat je gasten vinden van jouw resort.
– Elk resort heeft in ieder geval de volgende twee verplichte voorwerpen nodig: de receptiebalie en minstens één resorttoren. De resorttoren is een zogenaamde rabbithole. Deze plek kan je dus niet van binnen bekijken. Je gasten kunnen hier echter wel al hun behoeften vervullen (als er geen andere VIP-kamers aanwezig zijn) en daarnaast verblijft ook het personeel hier.

Formaat resorttorens
Kleine strandresorttoren = 4×8
Strandresorttoren = 13×8
Resorttoren in Spaanse stijl = 9×29
Resorttoren in moderne stijl = 16×22

 
 

Wateractiviteiten en bouwopties

Vraag: the câmera limit from CAW will be a problem in ISLAND PARADISE?
Antwoord SimGuruGraham: Are you asking about how far out in the ocean you can go? It’ll be similar to swimming, if you can’t move your camera there, you can’t drive your boat there.

Vraag: will there be diagonal pools in Island Paradise?
Antwoord SimGuruGraham: No diagonal pools, sorry. Tried to get us to add it, but there were engineering concerns in the time we had available to us.

Vraag: so, i think that we need some “circled” walls on Islandparadise…. You know… To make houseboats looks more like a boat+
Antwoord SimGuruGraham: Rounded walls aren’t coming. I’ve explained it before, but it simply isn’t something you’re going to see on The Sims 3 engine. If you look at the curved pools on the level they’re actually built on, you can see that the effect is faked and they’re actually square.

Vraag: Would there be a technical reason why we couldn’t have glass floor/ceiling tiles? Would be awesome for boats….
Antwoord SimGuruGraham: No technical reason we don’t have glass floors, although they are a bit tricky. As I’m sure you’re aware, lighting in Sims 3 doesn’t cast across different floors. Glass ceilings/floors can feel somewhat fiction breaking without some sort of light casting through them, so the challenge becomes faking some appropriate lighting. We’re aware people want them, and we’ve wanted to make them… if I remember correctly they were originally being worked on for Late Night and got cut, and we also originally had them in the plans for Island Paradise but got cut. IP is going to be a really feature rich pack for builders though, so hopefully that doesn’t sting too badly. I think there’s still a good chance Glass Floors will make it in-game someday.

Vraag: will we have the option to have a house with a backyard that leads 2 the dock with ur boat there nd sail off from the Bakyard
Antwoord SimGuruGraham: Yes, lots that are half on the water is one of the new things you’ll be able to do.

SimGuruMike: Waterfall is a new pool object and there will be blueprints that have them built in

SimGuruMike: Yes, in Edit Town you can now pretty much place lots anywhere in the world even fully on water like an island.

Vraag: Can the underwater decor also be used on land? For eg: I did think some of the underwater plants might look ok in Lunar Lakes.
SimGuruMike: Yes , you can place them on land. We’ve tucked them away under the debug catalog sort but you’ll still have access to them.

SimGuruGraham: Ladders can be placed anywhere… indoors, outdoors, basement, etc. You just need a floor tile to the left or right at the top.

SimGuruGraham: I asked about getting the ladder working with WA tomb functionality, similar to tombs. Had you in mind actually. Unfortunately the work involved isn’t trivial – I imagine why that’s why it hadn’t been added to other objects post WA either. Sorry, I would have been happy to add it if it wouldn’t have impacted the schedule.

SimGuruGraham: Yes; houseboats & building over the ocean can be in every world (even in World Adventures, how often do I get to say that? heyo!)

 
 

Creëer-een-Sim (CAS)

Vraag: Is that an anchor tattoo on his arm? Cool!
Antwoord SimGuruGraham: It is! New tattoos coming!

 
 

De nieuwe wereld bij Exotisch Eiland (Isla Paradiso)

Vraag: How many worlds are actually included with IP?
Antwoord SimGuruGraham: One new home world, filled with islands to discover and explore.

Vraag: How big would you say the Island Paradise world is? Is it bigger than the usual worlds? How far out in the ocean can boats go?
Antwoord SimGuruSarah: It’s pretty big…because we have water you’ll be able to route around more of the map than you can in a regular world.

SimGuruMike: Although the world is quite large u will still be limited within the edges of the world.

SimGuruGraham: Indeed, one of our worldbuilders told me they were making mangrove trees, which I was excited to hear! Their root system isn’t as complex as a real tree, but nice nonetheless.

SimGuruSarah: It is huge! I think it’s the biggest world we’ve made thus far, but a lot of the world is taken up by the wide open sea…

Vraag: are you allowed to tell us what size Isla Paradiso is? Is it larger than 2048×2048 maps we get in CAW? It seems enormous.
SimGuruSarah: No but it feels larger b/c we spread the playable area out so that there was lots of room for boats and places to explore by boat

SimGuruSarah: Most of the RHs are on the two main islands, but the Criminal and the Science facility are on their own islands.

SimGuruSarah: Yes! If you don’t own a boat a water taxi will take you from island to island.

SimGuruGraham: Isla Paradiso is a full home world that you live in, not one that you travel to.

 
 

Verborgen eilanden

SimGuruMike: As you discover the islands they become “private lots”. Think of private lots as ur 2nd home so no need to sell your main one.

SimGuruMike: Private lots are indeed part of the upgraded real estate system from AMB. When you discover a hidden island it is automatically granted to you as an additional home. Outside of the hidden islands you do have to purchase them.

Vraag: Is it too early to ask how the “fog” over the hidden islands will function? ie, Can we place it in CAW?

SimGuruSarah: Unfortunately they are not shipping player facing. They have special functionality tied to them that won’t work…

SimGuruSarah: Only player Sims can discover uncharted islands, and no 2islands are discovered the same way. The fog will fade when discovered

SimGuruSarah: The different islands unlock different ways, so you’ll have to play with all the new IP features!

SimGuruGraham: The hidden islands will only exist in Isla Paradiso.

SimGuruSarah: There is one that unlocks that way too 😉 There are 8 hidden islands, each one unlocks differently!

SimGuruSarah: There is 1 island that will unlock with a map. You will need to find map fragments and put them together
After you put them together they turn into a map you can hang on your wall. There are 3 different maps.

SimGuruSarah: There are 2 big ones and many small ones and you’ll be able to make your own lot-sized islands so there is a lot to explore!

 
 

Naar school gaan tijdens het verblijf op een woonboot

Vraag: psst do kids go to school the same was as usual in #islandparadise
Antwoord SimGuruGraham: Yes, we didn’t make any changes to schooling in Island Paradise.

SimGuruSarah: Children will take a water taxi to land and then get on the school bus.

 
 

Diepzeeduiken en duiklocaties

Vraag: Are there underwater lots?
Antwoord SimGuruGraham: Definitely. You’ll be able to explore along with your Sims when they go SCUBA diving.

Vraag: When diving into the deep blue sea, will there be some type of loading screen? Or just camera maneuvers?
Antwoord SimGuruGraham: No loading when SCUBA diving, just move your camera down.

Vraag: are sims going to be able to interact with the sea life?
Antwoord SimGuruMike: Yes you will be able to but I think I’ll leave the details for the next broadcast.

SimGuruMike: I guess technically speaking the dive spots are a new type of lot. And yes they’re “furnished” with a bunch of new underwater decor

SimGuruMike: You can only dive at designated areas

Vraag: Hi Sarah just curious is there any underwater community lots in Isla Paradiso? That would be really cool if it is.
SimGuruSarah: There are the new dive lots for scuba diving, which more or less fit the bill. You’ll see townies diving there too.

SimGuruGraham: Scuba Diving will only be possible in Isla Paradiso due to the depth of the ocean. The oceans in the existing worlds are too shallow for the Sims to go scuba diving in; the ocean is actually much deeper in Isla Paradiso. Players who want to edit or rebuild the existing dive lots from scratch will be able to within Isla Paradiso by using a lot unlocking cheat, but they can’t be moved or placed elsewhere. The only thing I’m not 100% clear on is if you could use the Isla Paradiso world as a template to achieve the proper ocean depth in CAW and build a custom world from scratch that starts with that correct depth. I included Sarah as she may be able to shed some light on that.

SimGuruGraham: Nope; you can only edit the ones that already exist in the world, not add new ones. I’m just not familiar enough with CAW functionality or how the scuba lots were built to confirm if the very advanced creators will have any recourse to alter ocean depth or modify the placement of dive areas if the ocean is at the correct depth. @SimGuruSarah may know better, or it may end up requiring some experimentation by the community, but I don’t expect it to be something the average player ever does. For the average player, editing a dive lot means entering the lot locking cheat and altering the dive lots that already exist in Isla Paradiso through Edit Town mode.


Is this an outfit we can unlock with the diving skill?
SimGuruGraham: It sure is. It’s the reward for maxing out the new diving skill.

 
 

ZeemeerSims

SimGuruSarah: Mermaids in Island Paradise will be playable, just like other occults. Your Sim can transform into a Mermaid!

SimGuruSarah: There are male Mermaids, however, for simplicity we refer to both genders as “Mermaid”

SimGuruSarah: They have tails in the water and the females wear seashell bras! We’ll be releasing more info on Mermaids in the coming weeks!

SimGuruSarah: If you befriend NPC Mermaids and build your relationship with them they may eventually gift you Mermadic Kelp! Mermadic Kelp is magical kelp that can transform your Sim into a Mermaid when eaten!

Vraag: will #TS3WA shower-in-a-can fulfil the hydration need bar? What about sprinklers – my sims love those… Too much. 😛
SimGuruSarah: I think the shower in a can should work, it is a shower after all! Sprinklers should work too 🙂

SimGuruSarah: Yep, Mermaids love the rain! It raises their hydration motive and walking around in it makes them happy 🙂

SimGuruSarah: If you befriend a Mermaid they might show you the way to a secret island, which then becomes a Private Lot owned by your Sim!

SimGuruSarah: Mermaids will have the same lifespan as other Sims.

SimGuruSarah: Only Teen+ can be turned into Mermaids, but Mermaids can have mermaid children.

SimGuruSarah: Mermaids have unique tails and swim faster than regular Sims, but they don’t really have magic abilities.

SimGuruSarah: Mermaids are not in CAS, but you can change their scale/tail colors and the seashell top colors through the mirror.

 
 

De Kraken (het grote zeemonster)

SimGuruSarah: There is a kraken! He is more likely to appear the further you sail from the mainland, so be careful!

SimGuruSarah: The Kraken can swim by houseboats, but will not attack them. So you’re likely to see one, but safe aboard a houseboat!

SimGuruSarah: I can tell you that Kraken sightings and attacks are more likely in poor weather 🙂

 
 

Haaien

SimGuruSarah: No, sharks will only attack Teens, Young Adults, Adults, and Elders.

 
 

Patch

SimGuruSarah: We have fixed that issue in IP – all combo bistros should now allow Sims to dine outside if there are tables and chairs available. It should fix all combo bistros 🙂 It will be in the upcoming patch.

 
 

Overig

Vraag: And will whether affect the ocean waters?
Antwoord SimGuruGraham: We aren’t expanding weather in IP; same storm effects you already see in-game.

Vraag: has the system requirement changed for the next expansions?
Antwoord SimGuruGraham: Not that I’m aware of. We aren’t raising the min spec.

SimGuruSarah: We have several awesome new rocks this EP ^.^

Vraag: there doesn’t happen to be any new dances in Island Paradise is there? Like maybe a hula dance since it’s Island themed?
Antwoord SimGuruGraham: Sorry, no hula. Hula dancing is South Pacific – we’re going for a Caribbean theme.

Vraag: are pool slides coming in patch (as diving boards) or are they Island Paradise exclusive?
Antwoord SimGuruGraham: Pool Slides are exclusive to #TS3IslandParadise – there are lots of free goodies coming in the update though.

SimGuruGraham: The All-In-One bathroom is freestanding, so it doesn’t require a wall or privacy!

Vraag: Can you have a house on the main island & then have a holiday house on a island out in the open?
SimGuruRyan: Definitely!

SimGuruSarah: We are not updating any previous worlds (impossible for tech reasons) but IP features will work in other worlds.

SimGuruSarah: On the forums I saw some enthusiasm for the new underwater cave woohoo in IP…I wanted the cave monster tentacles to emerge and make a heart while your Sims were woohooing, but I was voted down…people who watch too much anime thought it was creepy : p

SimGuruSarah: But the cave monster is so cute!!! Tip: Mermaids will never be attacked by the cave monster.

SimGuruMike: Private lots are residential lots that you can own in addition to your main home. So in any home world take any residential lot, go into live mode, and use the real estate system to purchase them.

SimGuruGraham: Essentially the private lots can be used as a second residence (or converted into a resort).

SimGuruMike: We don’t have support for user created blueprints. For now there’s only developer created ones.

SimGuruMike: We’ll have 12 tropical trees and 1 flower.

SimGuruSarah: The two new radio stations are “Beach Party” and “Island Life”

Vraag: Do you know the name of the song in the Island Paradise trailers?
SimGuruSarah: I love it too! It’s so catchy! It’s called “Uppsie Bray” by The CayMan 🙂 I am happy to say it is in IP! It’s a part of the new Beach Party radio station!

SimGuruSarah: We have a new “Ocean Floor” terrain paint, but it doesn’t really look like coral.

SimGuruGraham: We won’t be introducing any new online features in Island Paradise.

SimGuruGraham: Yes, it’s now going to be possible to own multiple homes. You can keep the extra ones as your private lots.

Vraag: can Sims carry babies and toddlers up the ladders in IP?
SimGuruGraham: Yes in fact, they can. The ladders are quite handy!

SimGuruGraham: You did! Although some energy saving objects in-game lower household bills, the solar panel roof is just for visual effect.

SimGuruGraham: Houseboats/Resorts can be built in all of your home worlds; the other features we’ll discuss more in the next IP broadcast.

SimGuruSarah: The water taxi is free, just like the car taxi in town.

SimGuruSarah: Many of the IP features will also work in other worlds. A few of them are unique to the IP world.

SimGuruSarah: You should see this blue Sim I’m working on right now, lol
Her name is Marina 🙂
We have some awesome new plants in IP – lots of bold colors!
And Island Paradise clothing ^.^