De Sims 3 Bovennatuurlijk special


Deze special over De Sims 3 Bovennatuurlijk bevat alles wat je wilt weten over deze nieuwe uitbreiding voor De Sims 3. We hebben ook een aantal andere verslagen geschreven over De Sims 3 Bovennatuurlijk. Klik op de onderstaande knoppen om naar de andere verslagen van De Sims 3 Bovennatuurlijk te gaan.

Review Preview Hands-on deel 1 Hands-on deel 2  
 

Creëer een Sim (CAS)

Er zijn een aantal nieuwe opties toegevoegd aan Creëer een Sim (CAS). Zo is er allereerst een nieuwe optie die je laat bepalen of je een normale of bovennatuurlijke Sim wilt creëren. Je kan dus met de Sims 3 Bovennatuurlijk direct vanuit CAS bepalen of je Sim een heks, fee, weerwolf of vampier wordt. Zombies kan je niet direct vanuit CAS maken, maar er zijn nog genoeg andere manieren om zombies te krijgen. Je kan echter nu wel in CAS geesten creëren. De kleur van een geest is afhankelijk van de manier waarop hij of zij is gestorven. Alle verschillende soorten geesten zijn toegevoegd, dus je kan helemaal zelf bepalen welke kleur jouw geest moet krijgen. In De Sims 3 Bovennatuurlijk zijn er drie verschillende manieren voor je Sims om dood te gaan (namelijk door magie, alchemie en een van de nieuwe voorwerpen). Deze geesten hebben net zoals de andere geesten hun eigen kleur en kunnen ook worden gekozen in CAS.

Weerwolven kunnen overschakelen tussen hun menselijke en weerwolfvorm. In CAS kan je beide kanten van de weerwolfsim aanpassen. Boven het plaatje van de weerwolfsim is er een knop aanwezig zoals hieronder op de tweede afbeelding is te zien. Via deze knop kan je jouw Sim laten transformeren naar zijn of haar weerwolfvorm die je vervolgens helemaal naar wens kan aanpassen.

Niet alleen volwassenen en ouderen, maar ook kinderen en tieners kunnen veranderen in bovennatuurlijke wezens. Je zult dus ook in CAS bovennatuurlijke kinderen kunnen creëren. Bovennatuurlijke wezens kunnen daarnaast ook kinderen krijgen. Als bijvoorbeeld een heks en een weerwolf samen een kind krijgen, dan is er 50% kans dat dit kind een heks wordt en 50% kans dat hij of zij een weerwolf wordt. Op deze manier kan je dus ook bovennatuurlijke peuters krijgen.

Bovennatuurlijke wezens hoeven geen speciale kleding te dragen. Ze kunnen dus ook normale kleding dragen als je dat wilt. Er zijn wel een aantal outfits in De Sims 3 Bovennatuurlijk toegevoegd die goed passen bij bijvoorbeeld feeën, heksen of weerwolven, maar elke Sim zal deze kleding kunnen dragen.
De bovennatuurlijke wezens hebben echter wel een aantal eigenschappen die specifiek zijn aan dat wezen. Zo kunnen bijvoorbeeld enkel feeën vleugels hebben en zullen enkel weerwolven speciale lichaamsbeharing kunnen krijgen. Hieronder volgen wat afbeeldingen met nieuwe kleding en kapsels die zijn toegevoegd in De Sims 3 Bovennatuurlijk.

Er zijn vijf nieuwe sliders toegevoegd in CAS waarmee je het gezicht van je Sim kan aanpassen. Deze opties zijn voor alle Sims beschikbaar, maar zijn vooral geschikt om je bovennatuurlijke Sims een speciale look mee te geven.

  • Optie om de hoek van de oren te bepalen
  • Optie om puntige oren te maken
  • Optie om de kaak meer naar voren te plaatsen
  • Optie om de vorm van de wenkbrauwen aan te passen
  • Optie om een puntige neus te maken

Verder zijn er een aantal nieuwe levenswensen en eigenschappen. Heksen kunnen bijvoorbeeld ‘master of dark magic’ of ‘master of light magic’ worden, voor feeën is er de levenswens ‘ultimate trickster’ en weerwolven kunnen ‘leader of the pack’ worden. Sims kunnen daarnaast bijvoorbeeld de karaktereigenschap nemen waardoor ze helemaal fan zijn van het bovennatuurlijke of juist afwijzend hier tegenover staan. Deze karaktereigenschappen zullen dan ook beïnvloeden hoe je Sims tegenover bovennatuurlijke Sims zullen staan.

 
Het creëren van feeën
Bij het creëren van feeën kan je kiezen uit een aantal verschillende soorten vleugels. Daarnaast kan je de kleur van hun vleugels kiezen.

Het creëren van weerwolven
Weerwolfsims kunnen transformeren tussen hun menselijke en weerwolfvorm. Weerwolven hebben in hun normale Sim fase gloeiende ogen. Zodra ze transformeren in een weerwolf zullen ze een speciaal weerwolf-uiterlijk krijgen. Zowel het uiterlijk van de menselijke als de weerwolfvorm kan je zelf naar eigen wens aanpassen. Alleen weerwolven kunnen speciale lichaamsbeharing krijgen. Dit geldt overigens voor alle weerwolven, dus je kan ook kinderen en vrouwen lichaamsbeharing geven. Net zoals bij de normale lichaamsbeharing heb je een aantal opties voor het soort en de hoeveelheid lichaamsbeharing. Daarnaast kan je ook bepalen welke lichaamsdelen behaard moeten zijn en kan je de kleur aanpassen. Wil je liever weerwolven zonder lichaamsbeharing, dan is dat vanzelfsprekend ook mogelijk.

 
 

 

Bovennatuurlijke Sims

In De Sims 3 Bovennatuurlijk kunnen Sims veranderen in vampiers, feeën, heksen, weerwolven en zombies. Alle bovennatuurlijke Sims hebben elk hun eigen eigenschappen en kenmerken. Hieronder zullen we elke bovennatuurlijke Sim apart bespreken. Alle bovennatuurlijke Sims kunnen andere Sims beschermen. De normale Sim kan een bovennatuurlijk Sim om bescherming vragen, maar de bovennatuurlijke Sim kan ook bescherming beloven. Er ontstaat dan een speciale beschermer/beschermde band tussen deze Sims. De Sim die wordt beschermd zal zich dan veiliger voelen, minder bang zijn en daarnaast hebben ze de mogelijkheid om hun beschermer op te roepen om hen te komen beschermen. Ook kan je nu geesten besturen net zoals bij andere Sims en zul je nu ook geesten al direct vanuit Creëer-een-Sim (CAS) kunnen maken.

 
 

 

Weerwolven

In de Sims 3 Bovennatuurlijk zijn weerwolven de belichaming van kracht, passie en ongetemde emoties. In hun karakter zijn menselijke tederheid en monsterlijke kracht met elkaar versmolten, plus een flinke dosis onvoorspelbaarheid. Weerwolven moeten de balans zien te vinden om met de dramatische effecten van de weerwolfvloek een zo normaal mogelijk leven te kunnen leiden. Ze kunnen overschakelen tussen hun menselijke en weerwolfvorm. De transformatie kan optreden uit vrije wil, maar ook een onbedwingbare drang, slecht humeur of volle maan kan de gedaantewisseling in gang zetten. Tijdens de transformatie wordt de neus breder en de neusgaten zullen op die van een wolf gaan lijken. Bovendien worden de onderste snijtanden groter en zullen de oren naar achteren gaan staan. De haargroei wordt wilder en voller, zodat de wenkbrauwen dikker worden en in een agressievere hoek komen te staan. Op de handen, voeten en schouders verschijnt er een vacht met textuur. Tenslotte zullen er grote klauwen uit de vingertoppen schieten. Je kan echter als je dat wilt hun weerwolfverschijning in CAS aanpassen zodat ze bijvoorbeeld een andere kleur of geen lichaamsbeharing krijgen of andere typische weerwolfkenmerken meer of juist minder opvallen.

Op de afbeeldingen hieronder kan je de optie zien om te transformeren en zie je de Sim vervolgens in haar bovennatuurlijke fase veranderen. Weerwolven hebben een aantal nieuwe sociale interacties met normale Sims, andere weerwolven of andere bovennatuurlijke Sims. Zo kunnen ze bijvoorbeeld andere Sims besnuffelen of hun weerwolftanden laten zien aan een andere bovennatuurlijke Sim. Daarnaast zullen ze af en toe de neiging hebben om net zoals honden op de meubels te gaan kauwen.

Weerwolven zien er fysiek intimiderend uit en kunnen zich onbehoorlijk gedragen, maar ze zijn ook heel eervol, waardoor ze de weerwolfvloek niet zomaar roekeloos zullen verspreiden. Weerwolven die hun primitieve natuur goed onder controle hebben, zullen hun (verborgen) weerwolfvaardigheid ontwikkelen. Hierdoor zullen het aantal oncontroleerbare transformaties afnemen, terwijl de jachtcapaciteiten juist toenemen. Ook zullen weerwolven met een hogere weerwolfvaardigheden in staat zijn om andere Sims te bijten zodat de weerwolfvloek zich kan verspreiden.

Dankzij hun grillige natuur kan het voor weerwolven lastig zijn om een liefje te vinden, maar in hun hart zijn het hele tedere wezens. Ze kunnen kinderen krijgen met andere weerwolven of menselijke Sims. Wanneer er gepaard wordt met een Sim die geen weerwolf is, is de kans op een weerwolf als nakomeling 50%. Weerwolfpeuters kunnen niet transformeren maar ze zullen wel dierlijk gedrag vertonen. Zo kunnen ze bijvoorbeeld gaan janken, krabben of jagen. Als kinderen zullen ze voor het eerst transformeren van hun menselijke vorm naar hun weerwolfvorm en andersom. Weerwolven kunnen als tiener alle voor- en nadelen die bij deze bovennatuurlijke levensstijl horen aan den lijve ondervinden.

Weerwolven trekken zich weinig aan van tafelmanieren en hebben er dan ook geen enkel probleem mee om een rauwe vis zo uit hun inventaris te eten of misschien moeten we beter verslinden zeggen gezien hun manier van eten? Hebben weerwolven echter de karaktereigenschap netjes, dan zullen ze minder snel de neiging hebben om bijvoorbeeld in vuilnisbakken te gaan rotzooien. Weerwolven hebben verder een speciaal weerwolfloopje en ze kunnen ook erg snel op handen en voeten rennen. Een andere bijzondere eigenschap is dat weerwolven kunnen jagen. Zo kunnen ze op zoek gaan naar edelstenen, metalen en insecten. Dit zal vooral van pas kunnen komen bij Sims met de nieuwe vaardigheid alchemie. Voor sommige elixers heb je namelijk speciale ingrediënten nodig en weerwolven kunnen die helpen verzamelen door de omgeving af te speuren met behulp van hun jachtinstinct. Weerwolven kunnen zowel alleen als in groepen gaan jagen. Naarmate ze langer een weerwolf zijn, zullen ze ook beter worden in het jagen.