De Sims 3 Cheats

Hier vind je een compleet overzicht van De Sims 3 cheats waaronder cheats voor veel geld, een goed humeur, levenslange blijdschap, verborgen voorwerpen en meer. Om een cheat in te kunnen voeren moet je eerst het cheatvenster openen. Het cheatvenster kan je in De Sims 3 openen door tegelijkertijd op Ctrl + Shift + c te drukken. Linksbovenaan zal dan een klein scherm verschijnen waarin je de cheats kan invoeren (sluit af met Enter). Wil je het cheatvenster sluiten, druk dan op Esc.

Cheats voor De Sims 3

help: Een lijst van alle cheats die op dat moment beschikbaar zijn.
help [cheatnaam]: Er wordt specifieke informatie over de cheat weergegeven.
quit: Het spel verlaten.

kaching: Voegt § 1.000 toe aan het kapitaal van het huishouden.
motherlode: Voegt § 50.000 toe aan het kapitaal van het huishouden.

resetSim [volledige Simnaam]: Deze cheat kun je gebruiken voor het geval dat een Sim vast komt te zitten tijdens een interactie of ergens anders vastloopt, of in het geval dat er iets vast komt te zitten aan de Sim zelf. Het kan even duren voor de Sim verschijnt, omdat de Sim weer volledig opgebouwd moet worden.
Voorbeeld van toepassing: resetSim Christiaan van de Kerkhof
resetSim *: Deze cheat is hetzelfde als de vorige, alleen kan je hiermee alle Sims in de wereld ‘resetten’ in plaats van één enkele Sim.

fps [on|off]: De weergave van de framerate in de rechter bovenhoek
wordt aan of uit gezet.

moveObjects [on|off]: Verwijdert voetafdrukbeperkingen voor het plaatsen van alle voorwerpen in Bouwen en Kopen. Verwijder beperkingen die verbonden zijn aan het handje wanneer voorwerpen in gebruik zijn of in het algemeen niet kunnen worden verplaatst. Deze cheat kan problemen opleveren met bepaalde elementen van de game, routes, het genereren van verborgen voorwerpen en manipulatie, etc.
Denk eraan dat je met deze cheat voorwerpen kunt verplaatsen en verwijderen die je normaal gesproken niet kunt manipuleren, zoals Sims. Als je deze voorwerpen verwijdert, dan kun je ze op geen enkele manier terug krijgen, dus wees voorzichtig!

constrainFloorElevation [true|false]: Zorgt dat alle terreinaanpassingen mogelijk zijn,
ongeacht voorwerpen, Sims en andere obstakels die op de kavel staan. Muren, vloeren en voorwerpen zullen met het terrein mee bewegen, zodat je muren op heuvels kunt plaatsen en heuvels kunt betegelen. Maar als je nieuwe muren/vloeren plaatst, zal het terrein nog steeds vlak worden gemaakt. Als je voorwerpen wilt plaatsen, zal het terrein nog altijd vlak moeten zijn om de voorwerpen te kunnen plaatsen, als dat normaal gesproken ook nodig is.

SetImportedTerrainOffset [waarde]: Hiermee kan je de hoogte van het gedeelte van het terrein waarop het huis staat verhogen of verlagen. Bekijk voor meer informatie over het gebruik van deze cheat ons artikel De Sims 3: Terrein van kavel is te hoog of te laag.

disableSnappingToSlotsOnAlt [on|off]: Als dit aan staat, dan zullen voorwerpen niet op z’n plek springen terwijl je ALT ingedrukt houdt. Handig om voorwerpen te plaatsen, zoals stoelen bij tafels, zonder dat ze verspringen. Ook kun je zo bijvoorbeeld aanrechten bij andere aanrechten plaatsen etc.

hideHeadlineEffects [on|off]: Alle effecten die boven het hoofd van een Sim worden weergegeven, zullen verborgen worden (zoals praat- en gedachtenwolken).

fadeObjects [on|off]: Schakelt in en uit of voorwerpen vervagen als de camera er dicht bij in de buurt komt. Niet van toepassing op Sims.

slowmotionViz : De beelden van de game zullen in slowmotion worden weergegeven. Het is mogelijk om een “niveau”-waarde in te voeren. Geldige waarden liggen tussen 0 = normale snelheid tot 8 = langzaamst.

unlockOutfits [on|off]: Werkkleding en service-uniforms voor Sims zijn beschikbaar in het menu “Sim creëren”. Je moet de cheat invoeren voordat je het menu “Sim creëren” opent.


Meer geavanceerde cheats

Door bij voorkeur de cheat testingcheatsenabled true in het hoofdmenu in te voeren kan je verschillende opties vrijspelen. Zo kan je onder meer de behoeften en relatie balkjes van je Sim verslepen. Als je met shift op de brievenbus, op je Sim of ergens op de kavel klikt, dan zul je extra opties krijgen zoals meteen je Sim bewerken in Creëer-een-Sim, teleporteren en meer.


Gemoedstoestanden verwijderen

Ook kan je als testingcheatsenabled true is geactiveerd gemoedstoestanden laten verdwijnen door erop te klikken terwijl je ctrl ingedrukt houdt. Zo kan je dus heel simpel van negatieve gemoedstoestanden afkomen, maar het is bijvoorbeeld soms ook handig als je last hebt van een bug waardoor de gemoedstoestand bij je Sim blijft staan.


Buydebug

De Sims 3 buydebug
Nadat je eerst testingcheatsenabled true hebt ingevoerd, kan je met de cheat buydebug een speciale modus in de koop- en bouwmodus openen. Er komt dan zoals hierboven ook is te zien een vraagteken in de koopmodus en als je daarop klikt dan krijg je allerlei ‘verborgen’ items te zien waaronder planten die je kan oogsten, magische kabouters en meer.


Cheat voor meer levenslange blijdschap

Mocht je zonder enige moeite meer levenslange blijdschap willen hebben zodat je levenslange beloningen kan aanschaffen, dan kan je deze punten ook erbij cheaten. Daarvoor dien je eerst de code testingcheatsenabled true in het cheatvenster (druk tegelijkertijd op Ctrl-Shift-C om het cheatvenster te krijgen) in te voeren in het hoofdmenu. Vervolgens kan je in het vlak waarin staat hoeveel levenslange blijdschap je hebt klikken terwijl je ctrl ingedrukt houdt om meer punten te krijgen. In principe kan je op meerdere plaatsen klikken in het vlak, maar de beste plaats is rechts van het aantal punten voor levenslange blijdschap. Mocht het niet meteen lukken, verschuif dan je muis een beetje en klik herhaaldelijk.

De Sims 3 cheat levenslange blijdschap


Levenslange beloningen verwijderen

Wil je van een bepaalde levenslange beloning af? Door het gebruik van cheats kan je alle levenslange beloningen verwijderen. Allereerst voer je de code testingcheatsenabled true in het cheatvenster (druk tegelijkertijd op Ctrl-Shift-C om het cheatvenster te krijgen) in het hoofdmenu in.

Klik vervolgens terwijl je Shift ingedrukt houdt op de Sim waarvan je de levenslange beloningen wilt verwijderen. Kies voor de optie “Sim aanpassen in ‘Sim creëren’“. In ‘Sim creëren’ ga je naar de eigenschappen van je Sim en vervang je één eigenschap door een andere. Zorg er ook voor dat nog steeds dezelfde levenswens is geselecteerd want anders heeft je Sim misschien opeens een andere levenswens.

Sims 3 levenslange beloningen verwijderen
Sla vervolgens de Sim op door op ‘accepteren’ te drukken. Hierna zul je zien dat alle levenslange beloningen zijn verdwenen. Je kan nu de eigenschappen van je Sim nu weer veranderen zoals ze eerst waren. Daarnaast kan je door rechts naast het puntenaantal te klikken terwijl je ctrl ingedrukt houdt weer snel levenslange blijdschap krijgen zodat je eventueel de levenslange beloningen die je wel wilde behouden makkelijk terug kan krijgen.


Cheats voor De Sims 3 Na Middernacht

rbbb [on|off] of RestrictBuildBuyInBuildings [true|false]: Hiermee
kunnen kavels die gemarkeerd zijn als openbare gelegenheden bewerkt worden.
(om deze cheat te kunnen gebruiken moet je eerst de cheat testingcheatsenabled true ingevoerd hebben)

Public Room Markers (markeringen voor openbare ruimten): Alleen voor woonkavels die bebouwd kunnen worden. Alleen beschikbaar in de BuyDebug-catalogus en alleen zichtbaar in Bouwen/Kopen of indien de cheats RestrictBuildBuyInBuildings of BuyDebug aan staan. Een Public Room Marker moet in alle ruimten geplaatst worden die openbaar moeten worden, behalve de “buitenkamer”.

Hidden Room Markers (markeringen voor verborgen ruimten): Alleen beschikbaar in de BuyDebug-catalogus en alleen zichtbaar in Bouwen/Kopen. Kamers waarin deze markeringen zijn geplaatst, zullen mistig weergegeven worden, tenzij de cheats RestrictBuildBuyInBuildings of BuyDebug aan staan. Een ruimte met een van deze markeringen bevat dezelfde beperkingen voor Bouwen/Kopen als openbare gelegenheden. Deuren die naar kamers met deze markeringen leiden, hebben niet de interactie ‘Door deur gaan’.

Level Skip Marker (markering om etage over te slaan): Alleen beschikbaar in de BuyDebug-catalogus en alleen zichtbaar Bouwen/Kopen. Een etage die hiermee gemarkeerd is, zal overgeslagen worden wanneer de speler een etage naar boven of beneden gaat, tenzij de cheats RestrictBuildBuyInBuildings of
BuyDebug actief zijn.


Cheats voor De Sims 3 Levensweg

Front of Lot Marker: Alleen beschikbaar in Bouwen/Kopen. Om de huidige voorkant van de kavel op te heffen en van een andere kant de voorkant te maken, moet je CTRL+SHIFT ingedrukt houden en op de grond klikken. Vervolgens kun je ervoor kiezen om een andere zijde als voorkant van de kavel te gebruiken.

moviemakerCheats enabled [true|false]: Hiermee kun je de filmmodus aan en uit zetten,
waardoor je nieuwe cheats in kunt schakelen voor spelers die wel wat hulp kunnen gebruiken bij het maken van een film. Om de filmmodus te openen, moet [testingcheatsenabled true]ingesteld worden. Hierdoor kunnen niet speelbare personages bestuurd worden. Je kunt het gewenste personage selecteren door SHIFT ingedrukt te houden en met de rechtermuisknop op de Sim te klikken. Bovendien komen de volgende interactieve cheats beschikbaar wanneer je SHIFT ingedrukt houdt en met de linkermuisknop op een Sim klikt:
• Animation: Je kunt een specifieke animatie op je Sim gebruiken
• Disable All Lookouts: Hiermee kun je ervoor zorgen dat alle Sims ergens wel of niet naar kijken.
• Edit in CAS: Hiermee komt de Sim in ‘Sim creëren’ terecht, waar de Sim volledig bewerkt kan worden.
• Sim Shutdown: Zorgt ervoor dat Sims alleen de interacties van spelers uitvoeren.
• Set Looping On/One-Off: Stel in dat animaties automatisch oneindig herhaald worden, of na één keer ophouden.


Cheats voor De Sims 3 Bovennatuurlijk

De bovennatuurlijke bevolking beheren
Met behulp van testingcheatsenabled true kan de de bovennatuurlijke bevolking in de wereld beheren. Als je deze cheat bij voorkeur in het hoofdmenu invoert, dan krijg je de optie ‘beheer van de bovennatuurlijke bevolking’ wanneer je op de brievenbus van je huishouden klikt terwijl je shift ingedrukt houdt. Vervolgens verschijnen er twee opties waarmee je bepaalde bovennatuurlijke Sims uit de wereld kan halen of juist kan toevoegen. Er kunnen echter na het gebruik van de cheat nog steeds automatisch bovennatuurlijke wezens worden aangemaakt door het spel als deze groep tenminste niet is uit gevinkt bij de opties. Zo kunnen bijvoorbeeld zombies nog steeds worden aangemaakt, zodat je dus deze cheat telkens opnieuw zal moeten gebruiken als er opnieuw zombies verschijnen.

 
 
(Zeldzame) planten plaatsen
In De Sims 3 Bovennatuurlijk zijn er verschillende nieuwe planten waaronder rode valeriaan, monnikskap, mandraakwortel en verschillende paddenstoelen bijgekomen. Sommige planten zijn echter vrij zeldzaam en daardoor lastig te vinden. Gelukkig kan je ze ook in buydebug vinden.

Stap 1: Voer bij voorkeur in het hoofdmenu de volgende cheat in het cheatvenster (ctrl-shift-c) in: testingcheatsenabled true
Stap 2: Voer vervolgens de cheat ‘buydebug‘ in het cheatvenster in.
Stap 3: Ga naar de koopmodus en druk op het vraagteken dat zojuist is verschenen. Het menu buydebug opent zich nu. Bij het tweede tabblad vind je allerlei planten uit De Sims 3 Bovennnatuurlijk zoals rode valeriaan en verschillende paddenstoelen. (tip: feeën die ‘Bloeien!’ hebben geleerd kunnen planten één groeistadium laten groeien. Hierdoor zul je planten die net geoogst zijn weer opnieuw kunnen oogsten na het succesvol uitspreken van “Bloeien!”)

De Sims 3 buydebug planten


Cheats voor De Sims 3 Jaargetijden

Nadat je de cheat testingcheatsenabled true invult en je ergens op de kavel klikt terwijl je shift ingedrukt houdt, zullen er een aantal nieuwe opties verschijnen. Zo kan je onder meer de seizoenen meteen aanpassen, het weer veranderen en het sneeuwniveau instellen.

Verder kan je met het gebruik van cheats seizoenkavels creëren. Meer informatie over het gebruik van de Jaargetijden kavelmarkeerder kan je in onze speciale gids hierover vinden.
 
 
Tip voor aliens
Mocht je graag een alien op bezoek willen laten komen, maar komt er geen één langs hoewel je Sim constant door de telescoop kijkt en verschillende ruimtestenen in zijn inventaris heeft? In dat geval kan je via de cheat testingcheatsenabled true ervoor zorgen dat je Sims alle Sims uit de buurt kent. Klik nadat je deze cheat hebt ingevoerd op de brievenbus bij je huis terwijl je shift ingedrukt houdt. Vervolgens klik je op de optie ‘Zorgen dat ik iedereen ken‘. Tussen alle Sims staan dan ook aliens (ze staan meestal ergens achteraan en hebben vaak een vreemde naam). Vervolgens kan je eventueel de relatiebalk verslepen en de alien uitnodigen op je kavel. Als je goed genoeg bevriend met ze bent, dan kan je de alien toevoegen aan je eigen huishouden. Op dat moment krijg je ook een ruimteschip, maar deze kan je eventueel ook in de buydebug modus vinden.


Cheats voor De Sims 3 Exotisch Eiland

In De Sims 3 Exotisch Eiland is er een nieuwe cheat beschikbaar waardoor je onbekende eilanden meteen kan vrijspelen.

discoverAllUnchartedIslands – Grants current active household all undiscovered Islands.


Overig

De Sims 3 hoogte aanpassen van muurdecoraties
Dit is geen cheat, maar eerder een leuk weetje. Je kan veel muurdecoraties op verschillende hoogtes plaatsen door met je muis voorzichtig op en neer te gaan als je een muurdecoratie in de koopmodus langs een muur hebt geselecteerd. Zo kan je dus bijvoorbeeld bovenstaand effect bereiken. In combinatie met de cheat moveobjects on kan je zo ook meerdere muurdecoraties onder elkaar op één muur plaatsen.