Verzamelen in De Sims Middeleeuwen

Sommige items zijn vrij zeldzaam in het koninkrijk en kun je enkel op bepaalde plaatsen vinden. Daarom volgt hieronder een tabel met een aantal items en hun vindplaats. Daarna volgt nog een uitgebreide uitleg met afbeeldingen van de vindplaatsen.

ItemsVindplaats
BloedzuigersIn de dorpswinkel, in de rivieren en in de zee bij de haven.
EngelkruidBij het Peteraanse klooster en langs het pad richting het bos.
SalemwortelIn de dorpswinkel, bij het Peteraanse klooster en in de buurt van de vuurtoren.
NachtschadeBij de grot en het kerkhof en vlakbij de barakken van het kasteel (linkerzijde van kasteel vlakbij de woning van de ridder).
MitrielVlakbij het trainingsveld, vlakbij het kasteel, langs het pad richting het bos en bij de haven.
FosforIn de dorpswinkel en achter de woning van de smid.
ManasteenBij de Jacobaanse kathedraal, het Wachterspaviljoen en op het schiereiland.

 

 

Bloedzuigers

Bloedzuigers kan je kopen bij de dorpswinkel, maar je kan ze ook verzamelen bij de haven en de rivier. De plekken waar bloedzuigers zitten zijn te herkennen aan het groene pruttelende water. In het deel van de rivier richting het stadsplein (bij de waterput) kan je al op vier plekken bloedzuigers verzamelen. In de haven kan je op twee plekken bloedzuigers verzamelen.

 

 

Engelkruid

Engelkruid kan je onder andere vinden langs het pad richting het bos. Als je al een muur rond het koninkrijk hebt staan, dan is het vlakbij deze muur te vinden. Daarnaast kan je ook nog engelkruid vinden aan de zijkant bij het Peteraanse klooster.

 

 

Salemwortel

Salemwortel kan je zowel in de dorpswinkel vinden als in je koninkrijk. Je kan salemwortel bijvoorbeeld aantreffen bij de rots bij het Peteraanse klooster. Als je iets verder doorloopt naar de zijkant van het Peteraanse klooster kan je nog meer salemwortel vinden.

Ook vlakbij de vuurtoren (haven) kan je salemwortel vinden.

 

 

Nachtschade

Nachtschade kan je in de buurt van de grot vinden naast het kerkhof. Ook bij het kasteel kan men nachtschade verzamelen aan de kant van de ridderspost.

 

 

Mitriel

In de hoek bij het trainingsveld (aan de andere kant van de ingang van de grot) kan je mitriel vinden. Er is ook mitriel tussenin het Peteraanse klooster en de Jacobaanse kathedraal.

Je kan daarnaast vlakbij het kasteel mitriel vinden en langs het pad richting het bos (vlakbij de kasteelmuur).

Verder kan je mitriel vlakbij de vuurtoren en de haven vinden.

 

 

Fosfor

Fosfor kan je kopen in de dorpswinkel, maar je kan het bijvoorbeeld ook verzamelen achter het huis van de smid. Hier kan je twee fosfor bronnen vinden.

Verder kan je nog meer fosfor vinden vlakbij het kasteel en dichtbij de kasteelmuur.

 

 

Manasteen

Manasteen kan je onder andere vinden op de heuvel bij de Jacobaanse kathedraal. Een andere plek waar je manasteen kan vinden is op het schiereiland waar de arts en te tovenaar zijn gevestigd. Vlakbij de woning van de tovenaar en in de buurt van de vuurtoren kan je het verzamelen.

Daarnaast kan je ook nog manasteen vinden bij het Wachterspaviljoen.