De Sims Middeleeuwen: Hulp bij queesten

Op deze pagina staan een aantal tips voor het spel De Sims Middeleeuwen. Mocht je de locaties willen weten waar je planten en stenen kunt vinden, dan kan je daarvoor op deze pagina terecht.

Let op: deze pagina kan spoilers bevatten!

Bugs

De optie “sparren” is niet beschikbaar

Het kan zo zijn dat je tijdens een queeste moet sparren met een ander, terwijl je deze optie niet krijgt. Soms moet je beter bevriend worden met diegene of heeft het te maken met zijn of haar concentratie. Het kan echter ook voorkomen dat de optie “Ridder…” niet beschikbaar is en je daardoor ook niet de optie “Sparren” kan selecteren. In dat geval dien je het spel opnieuw te laden of het spel opnieuw op te starten. In de meeste gevallen is de optie dan weer beschikbaar.
 

 

Hulp bij queesten

Plat brood en koninklijke pudding bereiden

Bepaalde gerechten kan je niet via de kookketel bereiden. Zo kan je plat brood bijvoorbeeld enkel maken via de steenoven. Deze staat standaard in het kasteel naast de ontvangsthal of kan je zelf neerzetten via de koopmodus. Je kan vervolgens plat brood bereiden door op de steenoven te klikken of via de proviandkast te kiezen voor de optie “plat brood”.

Koninklijke pudding kan je ook via de steenoven bereiden. Je kunt overigens via de steenoven en het spit diverse soorten voedsel klaarmaken. Als je geen optie krijgt om een bepaalde maaltijd te bereiden via de kookketel, probeer dan eens in plaats daarvan de steenoven of het spit te gebruiken om de maaltijd te bereiden.
 

 

Een enorme katalysator brouwen in de vuurketel

Er is geen speciale “vuurketel”. Hiermee wordt gewoon de kookketel bedoeld. Onder de optie “Eten maken” kan je vervolgens de fantastische katalysator selecteren. De priester kan zelf geen stenen derven, maar je kan wel items overzetten van de inventaris van de ene Sim naar de andere Sim. Het is dus de bedoeling dat de smid op zoek gaat naar manasteen (hulp bij verzamelen), zodat deze het item kan doorgeven aan de priester. Wijwater kan je verkrijgen door eerst de put te laten zegenen door de Peteraanse priester en kort hierna water uit de put te halen.

 

 

Vegen

Je kan soms de opdracht krijgen om de vloer te laten vegen door je held. Deze optie kan je vinden door op je Sim te klikken. Je hoeft verder geen bezem te kopen.

 

 

Zwaard slijpen

Hiervoor moet je eerst naar de inventaris van jouw Sim. Vervolgens selecteer je het zwaard dat je wilt slijpen en kies je voor de optie “zwaard slijpen”.

 

 

Grote eik (queeste: Curiosadag)

Op een gegeven moment moet je Sim een verborgen koninklijk voorwerp vinden bij de grote eik. Deze vind je naast het Peteraanse klooster. Het verborgen koninklijk voorwerp kan je vinden tussen de planten of kruiden die in de buurt van de boom groeien.

 

 

Knuffelbeer (queeste: Curiosadag)

De verloren knuffelbeer van de vorst kan je vinden door op de troon te gaan zitten.

 

 

Kikkerhoed en kikkertraan (queeste:De legende van de pratende kikker)

De kikkerhoed kan je in de grot vinden en de kikkertraan via het schip bij de haven.
De kikker kan je vervolgens in het bos vinden als je de kikkertraan hebt en de kikkerhoed opzet.

 

 

Vetgemeste bloedzuiger

De vetgemeste bloedzuiger kan je in de dorpswinkel kopen. Let wel op dat je geen gewone bloedzuiger koopt. Je moet echt een vetgemeste bloedzuiger kopen die ook beduidend duurder is dan een gewone bloedzuiger.