De Sims Middeleeuwen Cheats

Hieronder volgt een overzicht van cheats voor De Sims Middeleeuwen. Om cheats in te voeren tijdens de game, moet je eerst de commandoconsole openen door tegelijkertijd op Ctrl-Shift-C te drukken. Druk op Enter of Escape om de commandoconsole te sluiten. Dit zijn een aantal cheats die je kunt gebruiken:

help: Een lijst van alle cheats die op dat moment beschikbaar zijn.
help [cheatnaam]: Er wordt specifieke informatie over de cheat weergegeven.
quit: Het spel verlaten.

kaching: Voegt § 1.000 toe aan het kapitaal van de geselecteerde Sim.
motherlode: Voegt § 50.000 toe aan het kapitaal van de geselecteerde Sim.

hideHeadlineEffects [on|off]: Alle effecten die boven het hoofd van een Sim worden
weergegeven, zullen verborgen worden (zoals praat- en gedachtenwolken).

fps [on|off]: De weergave van de framerate in de rechter bovenhoek wordt aan of uit gezet.

disableSnappingToSlotsOnAlt [on|off]: Als dit aan staat, dan zullen voorwerpen niet
op z’n plek springen terwijl je ALT ingedrukt houdt. Handig om voorwerpen te plaatsen,
zoals stoelen bij tafels, zonder dat ze verspringen. Ook kun je zo bijvoorbeeld aanrechten
bij andere aanrechten plaatsen etc.

fadeObjects [on|off]: Schakelt in en uit of voorwerpen vervagen als de camera er dicht bij
in de buurt komt. Niet van toepassing op Sims.

slowmotionViz [niveau]: De beelden van de game zullen in slowmotion worden weergegeven. Het is mogelijk om een “niveau”-waarde in te voeren. Geldige waarden liggen tussen 0 = normale snelheid tot 8 = langzaamst.
 

 

Geavanceerde cheats (testing en shift / ctrl cheats)

Naast de algemene cheats bestaan er ook nog cheats die enkel werken nadat je een bepaalde aanpassing hebt gedaan: de testing en shift/ctrl cheats. Hieronder volgt een instructie welke aanpassing je moet maken. Voordat je dit doet is het aan te raden om een back-up van je spelbestanden te maken. Bij normaal gebruik van de cheats zal er waarschijnlijk niets fout gaan, maar het is altijd handig om een back-up achter de hand te hebben.

Zoek en open het bestand “Commands.ini” in kladblok. Dit bestand vind je bij standaardinstallatie hier:
C:\Program Files\Electronic Arts\De Sims Middeleeuwen\GameData\Shared\NonPackaged\Ini

Het bestand “Commands.ini” kan je niet standaard aanpassen. Om te zorgen dat dit wel mogelijk is, dien je de box met “Alleen-lezen” uit te vinken. Je vindt dit onder de eigenschappen van het bestand (klik met de rechtermuisknop op het bestand om te openen).

Vervolgens kan je de regel “TestingCheatsEnabled=0” vervangen door “TestingCheatsEnabled=1“. Als je het bestand opslaat zul je nu meer cheats kunnen gebruiken.

Het is overigens mogelijk dat je voor een van deze handelingen adminrechten nodig hebt. Controleer dus altijd of je account deze heeft als het niet mocht lukken.
 

 

Testing cheats

Let op: de volgende cheats werken alleen als je de bij “Geavanceerde cheats (testing en shift / ctrl cheats)” beschreven aanpassing hebt gemaakt.

moveObjects [on|off]: Verwijdert voetafdrukbeperkingen voor het plaatsen van alle voorwerpen in de koopmodus. Verwijdert beperkingen die verbonden zijn aan het handje wanneer voorwerpen in gebruik zijn of in het algemeen niet kunnen worden verplaatst. Deze cheat kan problemen opleveren met bepaalde elementen van de game, routes, het genereren van verborgen voorwerpen en manipulatie, etc.
Denk eraan dat je met deze cheat voorwerpen kunt verplaatsen en verwijderen die je normaal gesproken niet kunt manipuleren, zoals Sims. Als je deze voorwerpen verwijdert, dan kun je ze op geen enkele manier terug krijgen, dus wees voorzichtig!

Setmood [min, max of supermax] of [getal tussen de -100 en 200]: Past de concentratie van de geselecteerde Sim aan.

setKingdomPoints # – Zet het aantal Rijkdomspunten (RP) op het aantal wat je zet onder #
setKP # – heeft hetzelfde effect als setKingdomPoints #

DisableRespos: Schakelt de dagelijkse verantwoordelijkheden uit.
EnableRespos: Schakelt de dagelijkse verantwoordelijkheden aan als deze uit stonden.

ShowAllQuests: Laat alle queesten zien in het queestenboek.
ShowAllValidQuests: Laat alle beschikbare queesten zien in het queestenboek die je kunt starten.

DisableClothingFilter [off/on]: Zorgt ervoor dat de kleding categorie filters worden uitgeschakeld. Hierdoor zijn vrijwel alle outfits beschikbaar voor je Sim in Creër-een-Sim.
 

 

Shift en ctrl cheats

Let op: de volgende cheats werken alleen als je de bij “Geavanceerde cheats (testing en shift / ctrl cheats)” beschreven aanpassing hebt gemaakt.

Als je met shift op je Sim klikt zul je een aantal nieuwe opties krijgen. Zo zul je onder andere het beroepsniveau van je Sim kunnen aanpassen.

Daarnaast is het ook mogelijk om met ctrl op een queestetaak te klikken. Deze zal dan normaal gesproken automatisch worden voltooid met als gevolg dat de volgende queestetaak zal verschijnen. Deze mogelijkheid zal voornamelijk van pas komen als de queestetaak bijvoorbeeld door een bug niet te volbrengen is. Het is daarnaast ook mogelijk om een (negatieve) gemoedstoestand te verwijderen door er met ctrl op te klikken.