SimCity 4

In SimCity 4 bouw je niet alleen een stad, je brengt hem tot leven! SimCity 4 is uitgebracht op 22 september 2003. Je kan de SimCity 4 Deluxe Edition (digitale download) nog steeds aanschaffen via Origin en Steam. De Deluxe Edition bevat SimCity 4 en de uitbreiding SimCity 4 Rush Hour.

Speel voor god
Stamp bergen uit de grond, diep valleien uit en laat vulkanen lava spuwen als basis voor je meesterwerk. Vul je landschap met dieren die in het landschap ronddwalen en grazen… en af en toe op hol slaan en je stad binnen komen denderen. Ontketen vulkaanuitbarstingen, laat tornado’s razen, en meteoren en bliksem uit de hemel regenen.

Speel voor burgemeester
Bedenk, bouw en bestuur de meest realistische stad die je je kunt voorstellen. Zet een gigantische regio op poten met meerdere steden die gebruikmaken van en strijden om dezelfde grondstoffen. Zet de politie en brandweer in bij het bestrijden van branden, misdaad en meer.

Speel met je Sims
Importeer je eigen Sims in de stad om het nieuws over wat er in de stad gebeurt uit de eerste hand te horen. Volg je Sims als ze naar hun werk of huis gaan. Beleef het leven in de stad: vreedzame protestmarsen en luidruchtige relletjes, de drukte van de spits en de stilte van de nacht.
 
 

Belangrijkste kenmerken van SimCity 4

  • Ontwerp een compleet gebied vol steden — Verbind steden met elkaar via een compleet vervoersnetwerk en laat ze dezelfde bronnen gebruiken.
  • Regeer als een god — Geef het landschap vorm en schep je eigen fantasiewereld; een wereld vol vulkanen, tornado’s, meteoren en bliksemschichten.
  • Wees een wijze burgermeester — Bouw een stad van wereldklasse, met stadions, vliegvelden, universiteiten en echte bezienswaardigheden. Geef leiding aan nooddiensten in hun strijd tegen vuurzeeën, bendes en ander kwaad.
  • Weet wat je Sims bezighoudt — Let op wat er in de stad gebeurt, van helse files tot autovrije zondagen, van razende drukte tot rustige dromen.

 
 
Belangrijkste kenmerken van SimCity 4 Rush Hour

  • U-Drive-It! – Raas in auto’s, helikopters en ambulances door je stad. Zet het zwaailicht van je politiewagen aan of zoek de bankrovers met het zoeklicht van je helikopter. Neem de leiding, voltooi missies en verdien nieuwe gebouwen en voertuigen.
  • Prachtige nieuwe vervoersmogelijkheden — Laat je stad bewegen als een echte metropool met eenrichtingsverkeer, brede boulevards, hogesnelheids-monorails en nog veel meer.
  • Nieuwe rampen — Wat dacht je van een buitenaardse invasie, verkeersongelukken op helse snelwegen of ontspoorde treinen? Bekijk alle chaos vanuit je luie stoel, of duik erin en stel orde op zaken.
  • Nieuwe bouwset-instellingen — Bepaal zelf hoe je wereldstad eruit komt te zien. Gebruik de compleet nieuwe bouwset Modern Europees of ga aan de gang met de originele SimCity 4-sets: 1890’s Chicago, 1940’s New York, en 1990’s Houston.
  • Nieuwe tutorials en moeilijkheidsniveaus — Dankzij de vier nieuwe tutorials kun je meteen aan de slag; makkelijker en sneller dan ooit. En je kunt nu zelf het moeilijkheidsniveau bepalen.