SimCity

SimCity banner

SimCity informatiepagina

Releasedatum: 7 maart 2013
Adviesprijs Limited Edition: € 59,99
Adviesprijs Digital Deluxe: € 79,99
Uitbreiding: SimCity Steden van de toekomst
Reviews: SimCity Review / SimCity Steden van de toekomst Review

De enige echte stadsimulator is terug! Ontwerp de stad van je dromen en maak keuzes die de toekomst van je stad en je Sims bepalen. Elke beslissing, groot of klein, heeft echte gevolgen. Als je in zware industrie investeert, bloeit je economie op – maar de toenemende vervuiling heeft gevolgen voor de gezondheid van je Sims. Ga je voor groene technologie, dan verbeter je de levensstandaard van je Sims, maar riskeer je hogere belastingen en meer werkloosheid. Werk samen met je vrienden en los internationale uitdagingen op: lanceer een spaceshuttle, verminder het broeikaseffect of bouw prachtige wereldwonderen. Daag elkaar uit via de internationale en regionale klassementen en ontdek welke stad het rijkst, het vervuildst of het gelukkigst is!

Hoofdkenmerken:

Prachtige werelden
Creatieve en volledig aan te passen wereld boordevol unieke gameplay-extra’s, inclusief een leuke touchbesturing.

Sims met een mening
De Sims spreken je direct aan. Jij maakt beloftes, waar je je natuurlijk aan moet houden. Bied je de Sims een luisterend oor en lopen ze met je weg? Of misbruik je je macht voor roem en het grote geld?

Specialiseer je in wat je leuk vindt
Richt je op wat je leuk vindt: verander je stad in een casinohemel, een gigantisch industrieterrein een onderwijsparadijs of iets heel anders en kijk toe hoe je stad een unieke look en sfeer krijgt.

Multiplayer
Bouw voor het eerst een regio met je vrienden! Speel met of tegen elkaar in regionale en internationale uitdagingen en neem beslissingen die van invloed zijn op de overkoepelende SimCity-wereld.

GlassBox-engine
SimCity introduceert GlassBox, de revolutionaire simulatietechnologie waarmee je invloed uitoefent op individuele Sims-levens, afzonderlijke steden en zelfs meerdere steden tegelijk.De Digital Deluxe edition is alleen verkrijgbaar via Origin.

Naast alle geweldige content van de Limited Edition, bevat Digital Deluxe drie Europese steden-packs. Leg een Europese wijk aan in het centrum van je stad! Bouw wereldberoemde trekpleisters zoals de Eiffeltoren, de Brandenburger Tor of de Big Ben en zorg dat de toeristen binnenstromen. Ontvang exclusieve missies, voltooi unieke prestaties en maak grote winsten terwijl de Sims de trekpleisters overspoelen. Kijk toe hoe bedrijven, huizen en voertuigen rond je internationale trekpleisters de sfeer, stijl en architectuur van de originele landen beginnen over te nemen.

 • Prachtige trekpleisters – steek met kop en schouders boven je omgeving uit met exclusieve trekpleisters die je stad een frisse, nieuwe uitstraling geven. De Sims komen op je stad af om de prachtige wereldwonderen te aanschouwen.
 • Internationale sfeer – kijk toe hoe straten, huizen, bedrijven en voertuigen in de buurt van de trekpleisters de sfeer van de originele landen overnemen.
 • Extra vrije kavels – Laat je Sims in stijl verhuizen met nieuwe vervoerkavels. Dubbeldekkers uit Londen, een hogesnelheidstrein uit Duitsland en politie en brandweer uit Parijs.

Exclusief Limited edition-pakket met materiaal
De Limited Edition is uitsluitend beschikbaar als reservering en bevat bonuscontent voor dezelfde prijs.
De Helden en Schurken-set bevat de volgende content.

 • Nieuwe personages – Beschermheer van SimCity MaxisMan neemt het op tegen de boosaardige Dr. Vu en zijn handlangers.
 • Misdaadgolf — De boosaardige Dr. Vu is ontsnapt en zet je stad in rep en roer. De reguliere politie heeft zijn handen vol aan deze superschurk. De boosaardige Dr. Vu zoekt Sims die hem willen helpen met zijn schimmige plannetjes.
 • Superhelden – Zet het hoofdkwartier van MaxisMan in je stad om de misdaad te bestrijden en de veiligheid van je Sims te garanderen. Breid de basis uit met de Turbomachinegarage en het Reticulator-landingsplatform.
 • Schuilplaats snode schurk – Plaats Dr. Vu’s Grot in je stad en veroorzaak een misdaadgolf. Zodra de boosaardige Dr. Vu meer misdaden pleegt, kun je zijn grot uitbreiden met een speciaal laboratorium en een garage voor zijn Duivelse VuMobiel.

De SimCity Collector’s Edition bevat:

 • SimCity en de extra’s van de Limited edition (De Helden en Schurken-set)
 • 3D Lenticular Sleeve
 • Unieke Collectors Steelcase
 • De Londen stedenset

De SimCity Collector’s Edition is dus grotendeels hetzelfde als de Limited edition, maar heeft daarnaast nog een afwijkende verpakking (3D Lenticular Sleeve), een Unieke Collectors Steelcase en één van de drie stedensets (Londen) die bij de Digital Deluxe versie zitten.


Minimale systeemeisen

Processor:
AMD Athlon 64 X2 Dual-Core 4000+ of beter of Intel Core 2 Duo Processor 2.0GHz of beter

Besturingssysteem:
Windows XP/Vista/7

Geheugen:
2 GB RAM

Grafische kaart:
ATI Radeon HD 2×00 of beter*
nVidia 7800 of beter*
Intel Series 4 integrated graphics of beter*

Opslag
Ten minste 10 GB vrije ruimte op de harde schijf.

Online multiplayer:
Minimaal 256 kbps download, 64 kbps upload

*Minimaal 256MB van on-board RAM en Shader 3.0 of betere ondersteuning.

 
 
Systeemvereisten voor de Mac

 • Besturingssysteem: Mac OS X Snow Leopard 10.6.4
 • Processor: Intel Core 2 Duo Processor 2.0GHz of beter
 • RAM: minstens 2 GB RAM
 • Opslag: minstens 10 GB vrije ruimte
 • Grafisch: minstens een nVidia 9400M of Intel HD3000 of beter

 

Aanbevolen systeemeisen

Processor: Intel Core i5 of hoger
Besturingssysteem: Windows 7
Geheugen: 4 GB RAM
Grafische kaart: nVidia GTX 275 of hoger, of ATI 5850 of hoger


Prijsvergelijker SimCity

Winkel of webshopVersiePrijs Verzendkosten (NL)Prijs (totaal)
Bol.comfysiek€ 18,99€ 1,99 € 20,98
Origindigitaal€ 19,99n.v.t.€ 19,99
Nedgame.nlfysiek€ 22,00€ 2,00€ 24,00
Wehkamp.nlfysiek€ 16,99€ 1,95€ 18,94