Patches voor De Sims 3

Het is mogelijk om De Sims 3 (en eventueel ook uitbreidingen/accessoires) handmatig te updaten. Hieronder volgt een lijst met de cumulatieve en specifieke links naar de patches voor de Windows versie van De Sims 3.

De patches voor de Mac kan je onder aan de pagina vinden.

Wat doet een patch?
Patches lossen bepaalde fouten (ook wel bugs genoemd) op die kunnen voorkomen in het spel. Het kan echter altijd voorkomen dat een bepaalde patch verkeerde bijwerkingen heeft. Je kan patches nadat deze geïnstalleerd zijn niet meer op een normale manier verwijderen. Je zou dan het spel opnieuw moeten installeren (en vervolgens de patch niet meer uitvoeren) als je deze patch niet wenst. Een eventuele andere manier zou nog kunnen zijn om terug te gaan naar een herstelpunt voor het installeren van de patch met systeemherstel van Windows. Deze methode is echter niet aan te raden en kan soms het spel instabiel maken. Het opnieuw installeren van het spel heeft dan ook de voorkeur.

Het is om deze reden aan te raden om altijd een back-up te maken van je spelbestanden voordat je een patch installeert. Mocht er onverhoopt iets misgaan, dan kan je op dat moment nog je oude spelbestanden terugzetten bij een nieuwe installatie van het spel.

Welke patch heb ik nodig?
Als je de recentste patch voor De Sims 3 wilt installeren, dan heb je de patch nodig die bovenaan een van de kopjes cumulatieve patches of specifieke patches staat. Speel je echter De Sims 3 op een Mac, dan heb je de patch nodig die bovenaan het kopje patches voor de Mac staat.

De cumulatieve patches bevatten alle voorgaande updates en kan je gebruiken ongeacht de huidige gameversie van De Sims 3. Deze bestanden zijn om deze reden ook relatief groot (soms rond de 1 GB).

De specifieke patches bevatten daarentegen slechts één patch, waardoor deze bestanden veel kleiner zijn. Bij deze patches moet je echter opletten dat je de link voor de juiste gameversie gebruikt (een patch voor een andere gameversie zal overigens niet geïnstalleerd kunnen worden). Daarnaast moet het spel al een bepaalde update hebben (“Van versie #” ) om deze update succesvol te kunnen installeren.

De volgende informatie is alleen relevant als je niet de recentste patches wilt en daarnaast De Sims 3 Levensweg of een recentere uitbreiding niet hebt geïnstalleerd.

Bij het oude systeem moeten nog alle spellen apart worden bijgewerkt. Deze patches kan je hier vinden.

Elk spel (basisspel, uitbreidingen en accessoires) heeft zijn eigen gameversie.
Zo begint bijvoorbeeld de gameversie van De Sims 3 met een 1.
De gameversie van De Sims 3 Wereldavonturen begint met een 2.
De gameversie van De Sims 3 Luxe accessoires begint met een 3.
etc.

De gameversie van je spellen kan je bij standaardinstallatie voor elk spel apart vinden in:

C:\Program Files\Electronic Arts\De Sims 3 (of een andere game waarvan je de versie wilt weten) \Game\Bin\skuversion.txt

De gameversie staat in dit tekstbestand achter “GameVersion =

Het is echter wel zo dat het basisspel en het meest recent uitgekomen spel dat je geïnstalleerd hebt een gameversie van hetzelfde ‘niveau’ moeten hebben. Als ze niet van hetzelfde ‘niveau’ zijn, dan zal je de volgende melding krijgen als je spel probeert op te starten:

“Je basisspel van De Sims 3 is niet compatibel met het huidige Sims 3 uitbreidingspakket. Update je spel via het Startprogramma”

In dat geval moet je dus het basisspel of het meest recent uitgekomen spel dat je geïnstalleerd hebt bijwerken naar hetzelfde ‘niveau’ van je andere spel.

De volgende gameversies horen bij elkaar (telkens worden enkel de eerste nummers gegeven):
– 1.7 / 2.2
– 1.8 / 2.3
– 1.9 / 2.4
– 1.10 / 2.5 / 3.1
– 1.11 / 2.6 / 3.2
– 1.12 / 2.7 / 3.3
– 1.14 / 2.9 / 3.5 / 4.2
– 1.15 / 2.10 / 3.6 / 4.3
– 1.17 / 2.12 / 3.8/ 4.5 / 5.2
– 1.18 / 2.13 / 3.9 / 4.6 / 5.4 / 6.1
– 1.19 / 2.14 / 3.10 / 4.7 / 5.5 / 6.2

Het is dus de bedoeling dat je patches op die niveaus met elkaar combineert. Daarbij geldt dat je het spel met het laagste niveau moet bijwerken naar hetzelfde niveau van je andere spel(len).

Voorbeeld
Stel je hebt De Sims 3, Ambities en Na Middernacht geïnstalleerd.
Je gameversies zijn:
1.14.11.0070xx
4.2.32.0070xx
6.1.11.0090xx

Van belang zijn de nummers voor de eerste 2 punten van je eerste en laatste game:
1.14.11.0070xx
4.2.32.0070xx
6.1.11.0090xx

Volgens bovenstaand overzicht zit versie 1.14 op een lager niveau dan versie 6.1.
Verder volgt uit het overzicht dat versie 6.1 en versie 1.18 op hetzelfde ‘niveau’ zitten.
Je basisspel zul je dus moeten bijwerken naar versie 1.18 om het compatibiliteitsprobleem op te lossen.

Je kunt er daarnaast ook voor kiezen om Ambities bij te werken naar versie 4.6.
Dit is echter niet noodzakelijk om het compatibiliteitsprobleem op te lossen.

Regionummer
Het laatste cijfer van de gameversie staat voor de regio. Zo zal de versie van de meeste bezoekers van deze site eindigen op een ‘2‘ of een ‘7‘. Het regionummer van Europa is namelijk ‘2’ en de digitale download van Origin heeft ‘7’ als regionummer. Sinds Luxe Accessoires is EA Games echter overgestapt op een ander systeem waardoor er nog maar twee regionummers zijn: ‘1’ voor alle fysieke versies waar ook ter wereld en ‘7’ voor alle digitale downloads van Origin. Het klopt dus dat het nummer opeens kan eindigen op een ‘1’ terwijl dit voorheen niet het geval hoeft te zijn. Dit zal je dus per spel moeten controleren.

Wat is het verschil tussen een cumulatieve en specifieke patch?
Een cumulatieve patch bevat alle voorgaande updates. Neem bijvoorbeeld patch 1.50, die bevat dus patch 1.2 t/m 1.50. De cumulatieve patches voor Windows zijn zo gemaakt dat je ze kan installeren ongeacht de huidige gameversie en regionummer van jouw spel. Dit bestand is dan ook in de regel vrij groot (meer dan 1 GB) omdat het alle voorgaande updates bevat.

Een specifieke patch bevat slechts één patch. Als de gameversie van je spel bijvoorbeeld 1.48 is, dan kan je de specifieke patch downloaden die het spel bijwerkt van gameversie 1.48 naar gameversie 1.50. Bij specifieke patches moet je wel opletten dat je de juiste patch voor jouw regionummer hebt. Specifieke patches zijn daarentegen wel veel kleiner dan een cumulatieve patch. Het nadeel van specifieke patches is dat ze tijdens het updaten relatief vaker de foutmelding geven dat er een ongeldig bestand is gevonden.

Opmerking: In zeldzame gevallen kan het gebeuren dat een cumulatieve patch wel wordt geïnstalleerd, maar dat er vervolgens een aantal opties van eerdere patches in het spel ontbreken. In dat geval is het aan te raden om De Sims 3 opnieuw te installeren en vervolgens in stapjes het spel bij te weken.

Wat is mijn gameversie?
De gameversie van De Sims 3 en uitbreidingen/accessoires kan men bij standaardinstallatie apart vinden in:

C:\Program Files\Electronic Arts\De Sims 3 (#uitbreiding/accessoires) \Game\Bin\skuversion.txt

De gameversie staat in dit tekstbestand achter “GameVersion =

Je kan de gameversie ook vinden via de spelicoontjes linksonderin het startprogramma. Voor de recentste specifieke patches (uit 2012 of later) is alleen de gameversie van De Sims 3 (het basisspel) van belang.
 
 
Mac gebruikers kunnen hun gameversies op een andere locatie vinden. Zoek in de Finder het Sims 3 spel op waarvan je de gameversie wilt weten. Klik vervolgens met de rechtermuisknop op de naam van het spel en klik daarna op de optie Toon pakketinhoud (Show Package Content). Een nieuw venster zal nu geopend worden. Ga vervolgens naar de map Contents en open het bestand Info.plist. In dit bestand zie je ergens tussen [string]en [/string] (met < en > in plaats van [ en ]) jouw gameversie staan. Voorbeeld: 1.42.130.019002.

Hosten jullie de patches?
Nee, op deze pagina staan alleen links naar de bestanden op de server van EA Games. Deze bestanden zijn exact hetzelfde als de bestanden die je via het startprogramma kan installeren. Als EA Games besluit om bepaalde patches te verwijderen, dan zullen de links naar die patches om deze reden dan ook niet meer werken.
Hoe installeer ik een patch? (Windows)
Als je een patch hebt gedownload, dan kan je deze vervolgens uitvoeren door er tweemaal op te klikken. Je kan ook met de rechtermuisknop op het bestand klikken en vervolgens kiezen voor ‘uitvoeren (als administrator)’. Spoedig zal daarna het scherm van De Sims 3 updater starten waarna de patch automatisch geïnstalleerd zal worden.
Wat wordt er gewijzigd met een patch?
Je kan een overzicht van wijzigingen die patches bevatten op onze “De Sims 3 Patches – Overzicht van wijzigingen” pagina vinden.
Kan ik een patch verwijderen?
Als je een recente patch hebt geïnstalleerd en je wilt weer terug naar een oudere patch, dan zal je De Sims 3 (en uitbreidingen) opnieuw moeten installeren. Het is niet mogelijk om een patch te verwijderen en vervolgens een oudere patch te installeren. Daarnaast kan je aanlopen tegen een ander probleem: tijdens de installatie van recente uitbreidingen wordt ook automatisch de bijbehorende patch geïnstalleerd. Als je bijvoorbeeld de recentste uitbreiding hebt, dan heb je dus vaak ook automatisch de recentste patch. Hierdoor is het dan ook niet mogelijk om terug te gaan naar een oudere patch, tenzij je alles opnieuw installeert met uitzondering van de laatste uitbreiding(en).
Ik heb nog een andere vraag
Voor andere vragen kan je terecht op ons forum. Een account maken op ons forum is geheel gratis.
Het is aan te raden om altijd een back-up te maken van je spelbestanden voordat je een patch installeert. Mocht er onverhoopt iets misgaan, dan kan je op dat moment nog je oude spelbestanden terugzetten bij een nieuwe installatie.
Installeer patch 1.31, 1.32 of 1.33 niet voordat patch 1.29 apart is uitgevoerd. De cumulatieve patch 1.34 en recenter mag wel rechtstreeks worden uitgevoerd ongeacht wat de huidige gameversie op dat moment is. Bekijk voor meer informatie over de installatievolgorde deze pagina.


Cumulatieve patches

Let op: Patch 1.33 mag je pas installeren nadat patch 1.31 apart is uitgevoerd. Anders heb je kans dat er problemen optreden of dat er bepaalde opties ontbreken. Recentere patches hebben dit probleem niet en kunnen dus wel rechtstreeks worden uitgevoerd.

Let op: Patch 1.31 mag je pas installeren nadat patch 1.29 apart is uitgevoerd. Anders heb je kans dat er problemen optreden of dat er bepaalde opties ontbreken. Recentere patches hebben dit probleem niet en kunnen dus wel rechtstreeks worden uitgevoerd.Specifieke patches

Patch 1.67 (nieuw, 24/01/2014)

 
Patch 1.66 (14/01/2014)

 
Patch 1.63 (17/10/2013)

 
Patch 1.57 (4/9/2013)

 
Patch 1.55 (18/6/2013)

 
Patch 1.50 (19/2/2013)

 
Patch 1.48 (22/1/2013)

 
Patch 1.47 (8/1/2013)

 
Patch 1.42 ( 29/10/2012)

 
Patch 1.39 (27/09/2012)

 
Patch 1.38 (31/08/2012)

 
Patch 1.36 (09/07/2012)

 
Patch 1.34 (04/06/2012)

 
Patch 1.33 (15/03/2012)

 

Patch 1.32 (09/03/2012)

 

Patch 1.31 (01/03/2012)

 

Patch 1.29 (14/12/2011)

 

Patch 1.26

 

Patch 1.24

 

(patch 1.21 wordt geïnstalleerd wanneer je Levensweg installeert terwijl de versie 1.19 (of lager) is)

 

Patch 1.22

(patch 1.21 wordt geïnstalleerd wanneer je Levensweg installeert terwijl de versie 1.19 (of lager) is)Patches voor de Mac

Patch 1.67

 

Patch 1.66

Patch 1.63

Patch 1.57

Patch 1.55

Patch 1.50

Patch 1.48


 
Patch 1.47


 
Patch 1.42


 
Patch 1.39

 
Patch 1.38


 
Patch 1.36


 
Patch 1.34

 
Patch 1.33

 
Patch 1.32

 

Patch 1.31

 

Patch 1.29

 

Patch 1.24

 

Patch 1.22Patches van het oude systeem (voor 2012)


Cumulatieve patches (voor 2012)

Super patch voor De Sims 3
De Sims 3 super patch 1 zal De Sims 3 automatisch bijwerken naar versie 1.14.11, ongeacht welke versie je op dit moment hebt.

Het laatste nummer van je gameversie is je regionummer.

 

De Sims 3 super patch 2 zal De Sims 3 automatisch bijwerken naar versie 1.15.34, ongeacht welke versie je op dit moment hebt.

Het laatste nummer van je gameversie is je regionummer.

 

De Sims 3 super patch 3 zal De Sims 3 automatisch bijwerken naar versie 1.17.60, ongeacht welke versie je op dit moment hebt.

Het laatste nummer van je gameversie is je regionummer.

 

De Sims 3 super patch 4 zal De Sims 3 automatisch bijwerken naar versie 1.18.9, ongeacht welke versie je op dit moment hebt.

Het laatste nummer van je gameversie is je regionummer.

 

De Sims 3 super patch 5 zal De Sims 3 automatisch bijwerken naar versie 1.19.44, ongeacht welke versie je op dit moment hebt.

Het laatste nummer van je gameversie is je regionummer.

 

De Sims 3 super patch 6 zal De Sims 3 automatisch bijwerken naar versie 1.22.9, ongeacht welke versie je op dit moment hebt.

Super patch voor Wereldavonturen
De Sims 3 Wereldavonturen super patch zal De Sims 3 Wereldavonturen automatisch bijwerken naar versie 2.9.10, ongeacht welke versie je op dit moment hebt.

Het laatste nummer van je gameversie is je regionummer.

 

De Sims 3 Wereldavonturen super patch 2 zal De Sims 3 Wereldavonturen automatisch bijwerken naar versie 2.10.5, ongeacht welke versie je op dit moment hebt.

Het laatste nummer van je gameversie is je regionummer.

 

De Sims 3 Wereldavonturen super patch 3 zal De Sims 3 Wereldavonturen automatisch bijwerken naar versie 2.12.8, ongeacht welke versie je op dit moment hebt.

Het laatste nummer van je gameversie is je regionummer.

 

De Sims 3 Wereldavonturen super patch 4 zal De Sims 3 Wereldavonturen automatisch bijwerken naar versie 2.13.6, ongeacht welke versie je op dit moment hebt.

Het laatste nummer van je gameversie is je regionummer.

 

De Sims 3 Wereldavonturen super patch 5 zal De Sims 3 Wereldavonturen automatisch bijwerken naar versie 2.14.4, ongeacht welke versie je op dit moment hebt.

Het laatste nummer van je gameversie is je regionummer.

 

De Sims 3 Wereldavonturen super patch 6 zal De Sims 3 Wereldavonturen automatisch bijwerken naar versie 2.17.2, ongeacht welke versie je op dit moment hebt.

Het laatste nummer van je gameversie is je regionummer.

Super patch voor Luxe accessoires
De Sims 3 Luxe Accessoires super patch zal De Sims 3 Luxe accessoires automatisch bijwerken naar versie 3.5.8, maar is enkel geschikt voor gameversie 3.0.38. Heb je een andere gameversie, dan kan je deze super patch niet gebruiken.

Het laatste nummer van je gameversie is je regionummer.

 

De Sims 3 Luxe Accessoires super patch 2 zal De Sims 3 Luxe accessoires automatisch bijwerken naar versie 3.8.6, ongeacht welke versie je op dit moment hebt.

Het laatste nummer van je gameversie is je regionummer.

 

De Sims 3 Luxe Accessoires super patch 3 zal De Sims 3 Luxe accessoires automatisch bijwerken naar versie 3.9.6, ongeacht welke versie je op dit moment hebt.

Het laatste nummer van je gameversie is je regionummer.

 

De Sims 3 Luxe Accessoires super patch 4 zal De Sims 3 Luxe accessoires automatisch bijwerken naar versie 3.10.4, ongeacht welke versie je op dit moment hebt.

Het laatste nummer van je gameversie is je regionummer.

 

De Sims 3 Luxe Accessoires super patch 5 zal De Sims 3 Luxe accessoires automatisch bijwerken naar versie 3.13.1, ongeacht welke versie je op dit moment hebt.

Het laatste nummer van je gameversie is je regionummer.

Super patch voor Ambities
De Sims 3 Ambities super patch zal De Sims 3 Ambities automatisch bijwerken naar versie 4.5.6, maar is enkel geschikt voor gameversie 4.0.87. Heb je een andere gameversie, dan kan je deze super patch niet gebruiken.

Het laatste nummer van je gameversie is je regionummer.

 

De Sims 3 Ambities super patch 2 zal De Sims 3 Ambities automatisch bijwerken naar versie 4.6.6, ongeacht welke versie je op dit moment hebt.

Het laatste nummer van je gameversie is je regionummer.

 

De Sims 3 Ambities super patch 3 zal De Sims 3 Ambities automatisch bijwerken naar versie 4.7.4, ongeacht welke versie je op dit moment hebt.

Het laatste nummer van je gameversie is je regionummer.

 

De Sims 3 Ambities super patch 4 zal De Sims 3 Ambities automatisch bijwerken naar versie 4.10.1, ongeacht welke versie je op dit moment hebt.

Het laatste nummer van je gameversie is je regionummer.

Super patch voor Supersnelle accessoires
De Sims 3 Supersnelle accessoires super patch zal de Sims 3 Supersnelle accessoires automatisch bijwerken naar versie 5.4.4, maar is enkel geschikt voor gameversie 5.0.44.
Heb je een andere gameversie, dan kan je deze super patch niet gebruiken.

 

De Sims 3 Supersnelle accessoires super patch 2 zal de Sims 3 Supersnelle accessoires automatisch bijwerken naar versie 5.8.1, ongeacht welke versie je op dit moment hebt.

Super patch voor Na Middernacht
De Sims 3 Na Middernacht super patch zal de Sims 3 Na Middernacht automatisch bijwerken naar versie 6.5.1, ongeacht welke versie je op dit moment hebt.

Super patch voor Buitenleven accessoires
De Sims 3 Buitenleven accessoires super patch zal de Sims 3 Buitenleven accessoires automatisch bijwerken naar versie 7.3.2, ongeacht welke versie je op dit moment hebt.

 
Specifieke patches (voor 2012)

Specifieke patches voor De Sims 3
Patch 1.3


Patch 1.4

Patch 1.6

(patch 1.5 wordt geïnstalleerd wanneer je Wereldavonturen installeert terwijl de versie 1.4 of lager is)

 

Patch 1.7

 

Patch 1.8

 

Patch 1.9

 

Patch 1.10

 

Patch 1.11

 

Patch 1.12

 

Patch 1.14

 

Patch 1.15

 

Patch 1.17

 

Patch 1.18

 

Patch 1.19

Specifieke patches voor Wereldavonturen
Patch 2.2

 

Patch 2.3

 

Patch 2.4

 

Patch 2.5

 

Patch 2.6

 

Patch 2.7

 

Patch 2.9

 

Patch 2.10

 

Patch 2.12

 

Patch 2.13

 

Patch 2.14

Specifieke patches voor Luxe accessoires
Patch 3.1

 

Patch 3.2

 

Patch 3.3

 

Patch 3.5

 

Patch 3.6

 

Patch 3.8

 

Patch 3.9

 

Patch 3.10

Specifieke patches voor Ambities
Patch 4.2

 

Patch 4.3

 

Patch 4.5

 

Patch 4.6

 

Patch 4.7

Specifieke patches voor Supersnelle accessoires
Patch 5.2

 

Patch 5.4

 

Patch 5.5

Specifieke patches voor Na Middernacht