Hier kun je de laatste nieuwe mededelingen over de site en het forum vinden.
Forumfuncties (BBCodes)
Om het gebruikersgemak te optimaliseren hebben we een aantal handige BBCodes toegevoegd. Hiermee kan je de opmaak van je forumberichten aanpassen. Alle BBCodes kan je (bij 'desktopweergave') zien bij het plaatsen of bijwerken van je bericht.

Code: Selecteer alles[b]tekst[/b] = maakt bepaalde tekst vet
[i]tekst[/i] = maakt bepaalde tekst cursief
[u]tekst[/u] = onderstreept bepaalde tekst
[del]tekst[/del] = doorstreept bepaalde tekst
[quote]tekst[/quote] = maakt een citaat


Spoilers
Code: Selecteer alles[spoiler]tekst[/spoiler]

Met bovenstaande BBCode kan je een spoiler toevoegen. Dit kan je bijvoorbeeld gebruiken voor feiten waarvan wellicht niet iedereen ze meteen wil lezen, zoals bijvoorbeeld het einde van een boek of film. In dat geval kan je dat einde in een spoiler zetten zodat mensen die het boek of de film nog niet hebben gezien het niet per ongeluk lezen.

Er zijn echter ook andere toepassingen. Bepaalde berichten kunnen soms erg lang worden of niet meer helemaal relevant zijn. In dat geval kan je een (deel van de tekst) doorhalen, maar je kan dus ook een spoiler hiervoor gebruiken.

Voorbeeld
Spoiler: show
Een voorbeeld hiervan kan je in dit bericht vinden. De reeds afgelopen acties zijn hier in een aparte spoiler geplaatst, zodat men duidelijk kan zien dat deze acties voorbij zijn. Je hoeft zodoende niet het hele bericht af te speuren naar wat nog relevant is, maar je kan eventueel nog wel bekijken welke acties er zoal zijn geweest.Youtube video's
Code: Selecteer alles[youtube]ID van een video op Youtube[/youtube]

Met bovenstaande code kan je video's van Youtube invoegen. Houd er echter wel rekening mee dat deze video's van jezelf moeten zijn of dat je toestemming hebt om de video te 'embedden' (invoegen).

De ID van een YT-video is het gedeelte dat staat achter "watch?v="

VoorbeeldHandige toetscombinaties
Er zijn een aantal handige toetscombinaties om sneller en gemakkelijker te kunnen werken. Hieronder volgen er een aantal.

ctrl c = tekst kopiëren
ctrl v = tekst plakken
ctrl f = zoeken op een bepaalde pagina. Met deze functie kan je snel opzoeken of een bepaalde term voorkomt op een pagina.

alt printscreen = maakt enkel een printscreen van het venster waarmee je op dat moment aan het werken bent. Deze toetscombinatie kan erg handig zijn als je bijvoorbeeld een printscreen wilt maken van het 'dxdiag'-venster. Je hoeft dan niet meer de overbodige informatie weg te knippen.

Advertentie

Code: Selecteer alles[ganaar=][/ganaar]
[a][/a]

Er zijn twee nieuwe BBCodes waarmee je kan linken naar een gedeelte in een bericht.

Met [ganaar=][/ganaar] kan je een verwijzing maken die je bijvoorbeeld boven aan een lang bericht plaatst. Na de = zet je het woord of de woorden waar je naar wilt verwijzen. Vervolgens zet je tussen [a][/a] hetzelfde woord of dezelfde woorden waar je naar wilt verwijzen. Dit kan met name handig zijn bij lange berichten. De tekst tussen [a][/a] zal overigens niet in je bericht verschijnen. Dit is puur om de plaats aan te geven waar je naar wilt verwijzen binnen in een bericht. Je kan het eventueel een duidelijke omschrijving meegeven om het makkelijker te maken voor jezelf.

Voorbeeld
Code: Selecteer allesOverzicht
- [ganaar=Hoofdstuk 1]Op deze plek kan je een omschrijving invullen[/ganaar]
- [ganaar=Hoofdstuk 2]Klik hier om naar hoofdstuk 2 te gaan[/ganaar]

[a]Hoofdstuk 1[/a][size=150]Hoofdstuk 1[/size]
Veel tekst of bijvoorbeeld tekst met een afbeelding.

[a]Hoofdstuk 2[/a][size=150]Hoofdstuk 2[/size]
Tekst.


Resultaat:
Overzicht
- Op deze plek kan je een omschrijving invullen
- Klik hier om naar hoofdstuk 2 te gaan

Hoofdstuk 1
Veel tekst of bijvoorbeeld tekst met een afbeelding.

Hoofdstuk 2
Tekst.
Het is mogelijk om zonder de pagina te verlaten meerdere berichten te citeren.

Afbeelding
Onderaan het volledige reactieveld zie je alle voorgaande berichten in het topic staan. Aan de rechterzijde van een reactie is een knop te vinden waarmee je dat bericht kan citeren. Het zal dan automatisch in je bericht verschijnen. Op deze manier kan je meerdere citaten in één bericht verwerken (ook van meerdere personen) zonder dat je de pagina hoeft te verlaten.

Afbeelding
Met de volgende BBCodes kan je op ons forum makkelijk thumbnails maken van afbeeldingen.
Code: Selecteer alles[thumb2]link naar plaatje[/thumb2]
[thumb4]link naar plaatje[/thumb4]


Met thumb2 maak je thumbnails van 350 pixels breed. Dit is bijvoorbeeld geschikt om twee afbeeldingen naast elkaar te krijgen op desktopweergave.
Met thumb4 maak je thumbnails van 175 pixels breed. Dit is bijvoorbeeld geschikt om vier afbeeldingen naast elkaar te krijgen op desktopweergave.

Voorbeeld


Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 2 gasten