Informatie en tips over De Sims FreePlay. Stel hier je vragen over het spel en vind nieuwe buren in het De Sims FreePlay burentopic.
Hier vind je de beste tips en cheats voor De Sims FreePlay waarmee je snel veel geld en LP kunt verdienen. Weet jij ook nog een goede tip? Aarzel dan niet om het hier te delen. Let op: het is niet toegestaan om hier hacks te posten of te bespreken. Je mag hier enkel tips en 'cheats' delen (trucs zoals bijvoorbeeld de tijd vooruit zetten waarbij je dus verder niets aan het spel zelf verandert).

Glitches Tips Snel geld verdienen
Werken en tuinieren
Om snel geld te verdienen in De Sims FreePlay kan je het beste je Sims laten werken in de carrière acteur of atleet en/of ze laten tuinieren. De opties uien (7 uren) of bonen (9 uren) zijn het meest geschikt. De zaadjes kan je bij de supermarkt kopen aangezien ze daar goedkoper zijn. Als je meerdere Sims 's ochtends de zaadjes laat planten, dan kan je 's avonds oogsten en opnieuw planten. De volgende dag kan je dat weer herhalen etc. Met veel Sims kan dat aardig oplopen zonder dat het je erg veel tijd kost. Vergeet ook niet om af en toe een Simdollarkiemplantje te planten zodat je met de loterij een extra bonus kan verdienen.

Andere mogelijkheden:
- Haal elke dag de geldbonus bij de brievenbus en bij de huizen van de stad op. Vooral als je Het Beroemde Simstad-bord tot het hoogste niveau hebt verbeterd (kans op geldbonus van 600 Simdollars) kan je hier elke dag best een aardig bedrag ophalen.
- Laat je oudere Sims meedoen met bingowedstrijden.
- Als je het Aarderijkdom (op het mysterieuze eiland) in ieder geval tot niveau 5 of hoger hebt verbeterd, dan zou je 10 Sims op een kavel continu paprika's (30 seconden) kunnen laten planten. Voor de geldbonus die het Aarderijkdom geeft maakt het namelijk niet uit hoe lang de interactie duurt, dus elke 30 seconden heb je per Sim kans op de bonus. Stel bijvoorbeeld dat de bonus 300 Simdollars is en je krijgt die elke 2 minuten. In 10 minuten verdien je dan met één Sim al 1.500 Simdollars en met 10 Sims dus al 15.000. Als je ook de geluksbron hebt gebouwd zal de kans hoger zijn om vaker een geldbonus te krijgen.
- Soms is er tijdelijk een voorwerp gratis. Met name als dit een duur voorwerp is, is het aan te raden om hiervan veel aan te schaffen. Nadat de actie voorbij is, kan je de voorwerpen verkopen. Je krijgt dan wel veel minder dan de oorspronkelijke waarde (10%), maar als je veel gratis voorwerpen opslaat dan kan je hiermee een aardig bedrag verdienen. Let op: Met deze methode vermindert wel je stadswaarde en daarmee je dagelijkse beloning. Op het moment dat je een tijdelijk gratis voorwerp aanschaft krijg je geen hogere stadswaarde, maar als je dit voorwerp later weer verkoopt dan gaat het wel van je stadswaarde af.. Hierdoor gaat je stadswaarde achteruit als je tijdelijk gratis voorwerpen later weer verkoopt.


Levensstijlpunten verdienen
Haal elke dag de bonussen op bij de partyboot. Meestal krijg je geld, maar soms verdien je ook 1 LP hiermee. Als je ziet dat je huisdier iets wilt opgraven, klik dan altijd op het icoontje aangezien er een kans is dat ze 1 LP vinden.

De hobby koken
De hobby koken is momenteel de meest efficiënte manier om LP te verdienen. Met de hobby koken kan je snel veel LP verdienen door 9 of 10 Sims tegelijk de kortste interactie (1 minuut) te laten uitvoeren. Je hoeft maar één Sim te hebben die het hoogste kookniveau heeft gehaald. Als je Sims het hoogste kookniveau hebben bereikt kan je ze even een andere hobby laten doen en dan weer verder laten koken zodat je alle promotiebonussen opnieuw kan verdienen per Sim.

Afbeelding
Je kan overigens de goedkoopste kookvoorwerpen gebruiken. Hierboven kan je zien hoe een opstelling eruit zou kunnen zien. Zorg dat je een Sim de borden laat opruimen aangezien er anders enorme stapels ontstaan die het spel kunnen vertragen. Als je Sim een bord heeft opgepakt kan je de actie meteen annuleren om het opruimen te versnellen.


De hobby modeontwerpen
Verder zijn onder meer de hobby's modeontwerpen, duiken en spokenjagen geschikt om LP te verzamelen. Koop meerdere modestudio's om zoveel mogelijk Sims aan de slag te kunnen zetten. Ze zullen niet telkens een nieuwe medaille vinden, maar als je telkens Sims 10 minuten aan de slag zet zal je uiteindelijk de collecties compleet kunnen maken. Net zoals bij de hobby koken hoeft maar 1 Sim het hoogste niveau in de hobby gehaald te hebben. Ook heb je bij interacties die korter duren even veel kans om de zeldzame medailles te verdienen als bij de activiteiten die langer duren.


Het wedstrijdcentrum
Een andere manier om levensstijlpunten te verdienen is door je Sims mee te laten doen aan de wedstrijden bij het wedstrijdcentrum in de stad. Je zal dit gebouw natuurlijk wel eerst gebouwd moeten hebben. Deelname is gratis, maar je Sims zullen wel 24 uur lang weg zijn als je ze laat meedoen aan een wedstrijd. Zorg ervoor dat je alleen Sims laat mee doen die erg goed zijn in de hobby die centraal staat bij de wedstrijd en misschien sleep jij er dan wel een mooie prijs uit.Missies volbrengen
Bij sommige missies heb je opdrachten die je al eerder kan inplannen. Dit kan je alleen doen bij interacties die je Sims normaal gesproken ook hebben (inplannen kan helaas niet bij interacties die speciaal voor die missie zijn). Het is dan ook aan te raden om de Walkthroughs die we plaatsen op het forum te bekijken als je bezig bent met een missie.

Stel bijvoorbeeld dat je ziet dat je een paar opdrachten verder een Sim een pompoen moet laten telen (dit duurt 24 uren). Je kan dan alvast bij voorkeur bij een ander huis een Sim de opdracht geven om een pompoen te telen. Vervolgens ga je verder met de opdrachten waarmee je bezig was en pas als je de opdracht krijgt om een pompoen te telen ga je terug naar het huis van die Sim. Een doel wordt namelijk pas voltooid als je op de kavel bent waarop het doel is voltooid. Je Sim kan dus al lang klaar zijn met de pompoenen, maar zo lang je in de tussentijd die kavel niet bezoekt totdat je het doel krijgt om pompoenen te telen wordt deze actie niet afgerond. Op het moment dat je de opdracht krijgt kan je dan naar deze kavel gaan en is de opdracht meteen gehaald waardoor je veel tijd bespaart.

Heb je nog niet meerdere huizen? Schat dan in hoeveel tijd je nodig hebt en laat dan je Sim eerder beginnen met de opdracht zodat ze vlak achter elkaar af te ronden zijn. Voorbeeld: je moet 48 uren wachten op een opdracht, maar je weet door het lezen van de walkthrough dat erna een opdracht van 24 uren komt. Als er 24 uren verstreken zijn voor de eerste opdracht start je alvast de tweede zodat je ze vlak achter elkaar kan afronden.Tips van andere forumleden
In dit topic worden meerdere goede tips door andere forumleden gedeeld. Het is zeker aan te raden om dit topic helemaal door te lezen voor nog meer goede tips.

Advertentie

Over grondstoffen gesproken: ik heb nou al twee keer lavastenen en één keer windextract gekregen bij het Japanse optrekje (standaard woning die je kan bouwen). Zou je misschien in bepaalde huizen meer zeldzame grondstoffen krijgen dan normaal of was dit gewoon toeval. Er leven trouwens maar iets van 2/3 Sims en bij huizen met meer dan 8 Sims krijg ik al tijden niets of alleen pikhouweel enzo. Misschien heeft het iets met de waarde van de huizen te maken.
Nuttige tips!
Ik ben nu bezig met aarderijkdom en probeer goud te vinden om dat monument op te waarderen.
Misschien dus maar wat extra levenspunten proberen te verzamelen zodat ik goud kan kopen.
Fijn dat je wat aan de tips hebt. :)

Bepaalde grondstoffen zijn inderdaad erg lastig. Ik heb ook erg veel moeite met goud terwijl ik van die andere twee meer dan 100 heb. Als ik heel dicht bij het volgende niveau zit koop ik soms wat bij met LP. Het voelt alleen zo stom omdat je dan een klein stapje verder bent en vervolgens nog meer goud moet verzamelen. Ik vraag mij af of EA dat nog iets makkelijker gaat maken.
Wanneer Sims geïnspireerd zijn, verdien je meer XP en geld met tuinieren, dan wanneer ze niet geïnspireerd zijn.
Hieronder een plaatje met de gewassen doe ik tot nu toe heb vrijgespeeld:
Afbeelding
Spokenjagen daar verdien je ook veel simdollars soms kan dit oplopen tot ong. 500 simdollars (bij nieuwe spoken) bij spoken die je al gevangen had loopt het op tot ong. 200 à 300 simdollars maar als je een middeleeuws kasteel koopt heb je heel veel spullen die spoken aantrekken!
@ Berezoetski
Handig overzicht, bedankt voor het posten! :)

@ Jana
Dat is ook een handige tip. Hetzelfde geldt trouwens voor de hobby duiken. Daar krijg je ook een aardig geldbedrag voor het verdienen van bepaalde medailles.
Ik denk dat daarmee de aubergine wordt bedoeld. Hiervoor moet je niveau 24 hebben bereikt en het planten duurt 18 uren.

In De Sims 3 is er namelijk een echte eierplant (die eieren geeft, net zoals dat er een hamburgerplant is) en daar is ook wat verwarring geweest met de vertaling aangezien aubergine in het Engels eggplant is.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 16