Informatie en tips over De Sims FreePlay. Stel hier je vragen over het spel en vind nieuwe buren in het De Sims FreePlay burentopic.
De Sims Freeplay is alweer een tijd beschikbaar en ondertussen zijn er alweer verschillende updates uitgebracht. In deze review kan je lezen wat De Sims Freeplay inhoudt en welke opties er zoal in zitten. Bekijk ook eens ons De Sims Freeplay informatietopic voor meer informatie over dit spel. Voor onze review hebben we overigens gebruik gemaakt van een Android tablet.


Doelen
Afbeelding

Afbeelding
In De Sims Freeplay is niet meteen alles al beschikbaar. Je begint met een huis, Sim en hond die je van het spel krijgt. Linksonderin het scherm is een knop met een blauw wolkje met een uitroepteken erin. Dit zijn doelen die je kan gaan voltooien. Door het voltooien van doelen speel je onderdelen in het spel vrij en verdien je ook beloningen. De eerste doelen zijn vrij simpel en helpen om het spel uit te liggen. Je moet bijvoorbeeld je Sim wat laten eten of andere behoeften laten vervullen. Later krijg je ook andere opdrachten zoals bijvoorbeeld het bouwen van een werkplek of bedrijf zodat je je stad kan uitbreiden.


Sims creëren
Nadat je de eerste beginselen hebt geleerd van het spel is het tijd om je eerste Sim te maken.

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Je kan kiezen uit een aantal verschillende gezichten en kapsels voor je Sim. Er is niet extreem veel keuze, maar zeker voor een gratis spel is het aanbod niet verkeerd. Als er niets voor je tussen zit dan kan je natuurlijk altijd nog nieuwe dingen kopen in de Store. Verder kan je een broek en bovenstuk los van elkaar uitzoeken of een volledige outfit selecteren. Je kan zelfs bepalen welke schoenen je Sims moeten dragen. Het kledingaanbod vonden we al stukken beter dan het aanbod voor de kapsels. Er zijn veel verschillende broeken, shirts en schoenen die ook beschikbaar zijn in verschillende kleuren. Mocht je later de outfit van je Sim aan willen passen, dan kan dat via de kledingkast.


Tijdsverloop
Het opvallendste verschil met de gewone Sims op de pc is dat alle interacties tijd kosten. Dit kan variëren tussen 2 seconden of zelfs een dag. Dit spel speel je dan ook totaal anders. Het vervullen van de meeste behoeften duurt niet zo lang (tussen de 15 seconden en 2 minuten gemiddeld). Nadat je dat gedaan hebt raken je Sims geïnspireerd en geef je ze opdrachten die langer duren. Zo kan je ze bijvoorbeeld naar hun werk laten gaan, laten tuinieren, schaatsen of iets anders doen. Als je het spel afsluit dan wordt je voortgang opgeslagen en gaan je Sims verder met hun bezigheden. Als je het spel een aantal uren later weer opstart dan zullen je Sims intussen met hun opdrachten klaar zijn en geld of andere beloningen hebben verdiend die je dan weer kan gebruiken om bijvoorbeeld nieuwe dingen te kopen.

Afbeelding


Niveaus
Zoals we al eerder zeiden moet je sommige dingen in De Sims Freeplay eerst vrij spelen voordat je het kan gebruiken. Met de acties die je Sims uitvoeren verdienen ze ervaringspunten (EP). Als je voldoende ervaringspunten hebt behaald, dan zal je telkens een niveau stijgen. Iedere keer dat je een niveau stijgt ontgrendel je nieuw meubilair, leuke spullen, tuinperkjes, bakrecepten en de mogelijkheid om meer Sims, werkplaatsen en bedrijven toe te voegen aan de stadskaart.

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding


Geld verdienen
In De Sims 3 Freeplay zijn geen cheats. Je zal dus Simdollars moeten gaan verdienen op de normale manier zonder cheats. Sims kunnen Simdollars verdienen door te tuinieren, bakken, werken of door een hond naar schatten te laten graven. Met die Simdollars kan je vervolgens weer meubilair, leuke spullen, tuinperkjes, bakrecepten, huisdieren, auto’s, huizen, bedrijven en werkplekken kopen. Mocht je het te lang vinden duren om zelf geld te verdienen, dan kan je eventueel Simdollarpakketten kopen in de Store.

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding
Tuinieren is een van de manieren waarop je Sims geld (en ervaringspunten) kunnen verdienen. Je hoeft hier alleen een tuinperkje voor te hebben en dan kunnen je Sims al beginnen. Tik op het tuinperkje en kies de zaadjes die je wilt planten. De meeste zaadjes kosten geld, maar je krijgt er ook een hoge beloning voor terug. Vervolgens zal je Sim aan de slag gaan in de tuin en zie je langzaam de planten groeien. Als de interactie klaar is kan je de planten oogsten en de beloning verzamelen door erop te klikken.

Afbeelding

Afbeelding
Je Sims kunnen ook geld verdienen door te gaan koken. Hiervoor hebben ze een fornuis nodig. Voor de rest gaat het koken op dezelfde manier als tuinieren. Je selecteert het gerecht wat je Sim moet klaarmaken en als de interactie klaar is kan je door erop te tikken de beloning verzamelen. Bakken levert meestal wel minder Simdollars op dan tuinieren, maar je Sims verdienen meestal wel meer ervaringspunten met het bakken. Als je dus snel geld wilt verdienen, dan kan je beter voor tuinieren gaan. Maar als je jouw niveau wilt verbeteren, dan zou je kunnen gaan bakken zodat je Sims ook nog wat geld verdienen.


Werken
Een andere manier waarop je Sims geld kunnen verdienen is natuurlijk het nemen van een baan. Hiervoor moet je eerst de bijbehorende werkplek hebben gebouwd. Vervolgens kan je ze op hun werktijden naar hun werk sturen. Door te werken verdienen je Sims Simdollars en ervaringspunten. Als ze promotie maken dan zullen ze natuurlijk een hogere beloning ontvangen. Ze kunnen promotie maken door voldoende werkervaring op te doen. Sims kunnen werkervaring opdoen door gewoon naar hun werk te gaan, maar ze kunnen eventueel thuis aan de slag gaan met een relevant carrièrevoorwerp uit de Dumpwinkel om sneller promotie te maken.

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding


De woonwinkel (de koop- en bouwmodus)
Met Simdollars kan je vervolgens bijvoorbeeld allerlei voorwerpen kopen voor in het huis van je Sims. Er is een ruime keuze. Sommige voorwerpen zijn vrij goedkoop of zelfs gratis en voor andere voorwerpen zal je weer wat langer moeten sparen. Niet alles is meteen te koop. Voor bepaalde voorwerpen moet je een bepaald niveau hebben bereikt. Zo kan je bijvoorbeeld pas zwembaden bouwen vanaf niveau 20. Andere voorwerpen kan je weer op een andere manier vrijspelen. Zo kan je bijvoorbeeld de duikplank ontgrendelen door alle 12 duikmedailles te verzamelen met de hobby duiken.

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding


Je stad uitbreiden
Je kan ook je Simdollars gebruiken om je stad uit te breiden. Zo kan je bijvoorbeeld nieuwe huizen kopen voor je Sims of nieuwe werkplekken of bedrijven bouwen.

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding
Je kan onder meer een park, dierenwinkel, supermarkt, sneeuwpark en dumpwinkel bouwen. In de dumpwinkel kan je carrièrevoorwerpen kopen voor je Sims. Als ze die thuis gebruiken dan zullen ze meer werkervaring opdoen zodat ze sneller promotie maken en dus eerder meer geld zullen gaan verdienen.


Hobby's
Je Sims kunnen op het moment van schrijven zes verschillende hobby's uitoefenen. Misschien komen daar nog meer hobby's bij in de toekomst. Met hobby's kunnen je Sims niet alleen veel ervaringspunten (EP) verdienen, maar ze kunnen ook speciale voorwerpen vrijspelen en andere beloningen verdienen. In het Sims Freeplay informatietopic kan je meer informatie vinden over de verschillende hobby's.

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding
Als je het sneeuwpark hebt gebouwd dan kunnen je Sims de hobby kunstschaatsen leren bij de ijshockeybaan. Als ze lang genoeg oefenen dan kunnen ze medailles verdienen.

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding
Door het behalen van medailles verdienen je Sims niet alleen Simdollars, maar ze kunnen ook veel ervaringspunten verdienen en andere beloningen vrijspelen. In het hobbyoverzicht worden alle vorderingen van je Sim bijgehouden en kan je zien wanneer je wat vrij zult spelen.


Relaties
Je Sims kunnen relaties aangaan met andere Sims. In het relatiepaneel kan je zien wat ze van andere Sims vinden.
Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Als je twee Sims wilt laten trouwen of O jaa! laten doen, dan moeten ze eerst de relatiestatus "Partners" hebben bereikt. Als ze een aantal romantische interacties (te herkennen aan de roze kleur) met elkaar uitvoeren, dan zullen ze eerst de relatiestatus "Ontluikende liefde" bereiken. Als je ze vervolgens nog meer romantische interacties laat uitvoeren dan zullen ze de relatiestatus "Daten" en uiteindelijk "Partners" bereiken. Vanaf dat moment kunnen ze O jaa! met elkaar doen of elkaar een aanzoek doen.

Afbeelding

Afbeelding
Voor het doen van een aanzoek heb je een ring nodig. Elke ring kan je maar één keer gebruiken. Kies verstandig, want bij duurdere ringen is de kans groter dat het aanzoek niet wordt afgewezen.

Afbeelding

Afbeelding
Je Sims kunnen ook een baby krijgen. Hiervoor hoef je alleen een wiegje te kopen en die te plaatsen in het huis van het getrouwde stel. Klik vervolgens op de wieg om de baby toe te voegen. Het zal één dag duren voordat de baby wordt geboren.


Foto's maken en delen
Ook kan je foto's maken en die direct delen via onder meer Facebook.
Afbeelding


Conclusie
De Sims Freeplay is een vermakelijk spelletje. Het is wel erg wennen ten opzichte van de pc-versie en de insteek is ook totaal anders. Maar zeker in het begin is het erg leuk om verder te geraken in het spel en voor je het weet ben je meer dan 10 minuten per dag kwijt aan dit spel. Omdat alle interacties redelijk lang kunnen duren is dit geen spel wat je uren achter elkaar speelt, maar eerder een spel dat je even oppakt om vervolgens een paar uren later of de volgende dag weer verder te gaan spelen.

Het is wel wat jammer dat sommige dingen in De Sims Freeplay ontzettend duur zijn. Maar aan de andere kant is het ook weer begrijpelijk omdat dit een gratis spel is en EA zo hoopt nog wat te verdienen door het verkopen van Simdollarpakketten. Er komen regelmatig updates voor dit spel en dat kan natuurlijk niet volledig gratis blijven. Gelukkig zijn deze dure spullen wel optioneel en kan je je toch nog goed vermaken zonder ze aan te schaffen. De Sims Freeplay is dan ook zeker een leuk spel om even te spelen op je gsm of tablet, maar het kan natuurlijk niet op tegen de volledige vrijheid die je hebt in de pc-versie.

Advertentie

De Sims FreePlay is er voor iOS, Android en Windows Phone:
https://itunes.apple.com/nl/app/the-sim ... 65151?mt=8
https://play.google.com/store/apps/deta ... eeplay_row
https://www.microsoft.com/en-us/store/a ... zdncrfj30h

De Sims FreePlay is niet gemaakt voor de desktop en het lijkt mij ook best onhandig spelen. Maar aangezien er een Windows app is, is het misschien mogelijk om De Sims FreePlay op een systeem met Windows 10 te spelen. Op het officiële forum was er ook al een topic over: http://forums.thesims.com/en_US/discuss ... p-and-xbox
Ik krijg alleen niet het idee dat ook iemand het daadwerkelijk geprobeerd heeft.
Bedankt, nu ik de reacties heb gelezen is mijn nieuwsgierigheid gedaald. Het zag er leuk uit de sneeuw en zo. Ik ben echt simsverslaafd, al vanaf 1999 de eerste sims, en wil alles hebben :lol:

Ik had er nooit eerder over gelezen totdat ik hier kwam ook niet op de officiële sim site waar ik meestal ben. :o
Ja, thesims.com gaat tegenwoordig enkel over De Sims 4. Er is nooit echt veel aandacht geweest voor de mobile games op de officiële site. Maar De Sims FreePlay is behoorlijk anders dan alle andere Simsspellen die tot nu toe zijn verschenen doordat de acties vaak erg lang kunnen duren. Je zal dan ook niet zo snel uren achter elkaar spelen zoals bij de pc-versie, maar eerder een aantal keer per dag/week het spel opstarten.
Dit is niet echt de vraag en antwoord sectie dat terzijde.
Relaties kan bijna meteen het is zelfs 1 van de eerste opdrachten die je doet daarmee is je andere vraag ook beantwoordt want dat is ook 1 van de eerste opdrachten een sim uitnodigen.
Vergelijkbare onderwerpen Statistieken Laatste bericht
Sims
door Dolfijntje 28 maart 2020, 14:51 De Sims Freeplay Algemeen
6 Reacties
9071 Bekeken
door Sim Plist
13 apr 2020, 18:39

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 10 gasten