Informatie en tips over De Sims FreePlay. Stel hier je vragen over het spel en vind nieuwe buren in het De Sims FreePlay burentopic.

Advertentie

Hieronder vind je een overzicht van alle speciale missies die nieuwe dingen ontgrendelen in De Sims FreePlay met de link naar de walkthrough hoe je deze missies kan volbrengen. De hoofdmissies kan je alleen in de hieronder beschreven volgorde doen, de ontdekkingsmissies kan je starten wanneer je wilt. Bij hoofdmissies zie je als je al het vereiste niveau heb behaald één of meerdere wachtende missies staan.

Hoofdmissies
1. Kostwinner: Ontgrendelt de hobby koken (deze missie is beschikbaar vanaf niveau 6).
2. Geld groeit aan bomen: Ontgrendelt het Simdollarkiemplantje en de levenspuntenbonus (deze missie is beschikbaar vanaf niveau 7).
3. Er hangt liefde in de lucht: Ontgrendelt het park en de mogelijkheid voor je Sims om te trouwen (deze missie is beschikbaar vanaf niveau 7).
4. Baby's geen bezwaar: Ontgrendelt baby’s (deze missie is beschikbaar vanaf niveau 8).
5. Oceaanzicht: Ontgrendelt nieuwe oceaanzicht kavels aan de kust van Simstad (deze missie is beschikbaar vanaf niveau 9).
6. De Mysterieuze Eilandmissie: Ontgrendelt het Mysterieuze eiland (deze missie is beschikbaar vanaf niveau 10).
7. Hoeders van de Verloren Artefacten: Ontgrendelt de monumenten en grondstoffen op het Mysterieuze eiland (deze missie is beschikbaar vanaf niveau 10).
8. Lekker rossen: Ontgrendelt de stallen en paarden (deze missie is beschikbaar vanaf niveau 11).
9. Een peutermissie: Ontgrendelt peuters (deze missie is beschikbaar vanaf niveau 12).
10. In de zwemstemming: Ontgrendelt de mogelijkheid om zwembaden te bouwen (deze missie is beschikbaar vanaf niveau 13).
11. De verborgen eenhoorn: Ontgrendelt de hobby showspringen (deze missie is beschikbaar vanaf niveau 14).
12. In ’t clubhuis: Ontgrendelt de hobby 'speelhuisje' voor peuters (deze missie is beschikbaar vanaf niveau 14).
13. Zet je schrap voor jonge Sims: Ontgrendelt de mogelijkheid om peuters op te laten groeien tot kinderen (deze missie is beschikbaar vanaf niveau 15).
14. Sous-beoordeling: Ontgrendelt het restaurant (deze missie is beschikbaar vanaf niveau 16).
15. Een buitenaards concept: Weermachines: Ontgrendelt de weermachine (deze missie is beschikbaar vanaf niveau 16).
16. Verbouwingen voor meerdere verdiepingen: Ontgrendelt meerdere verdiepingen voor de huizen van je Sims (deze missie is beschikbaar vanaf niveau 17).
17. Opgroeien (tienerSim): Ontgrendelt de mogelijkheid om kinderen op te laten groeien tot tieners (deze missie is beschikbaar vanaf niveau 18).
18. Voortgezet onderwijs: Ontgrendelt de middelbare school (deze missie is beschikbaar vanaf niveau 19).
19. De piraat en zijn godin: Ontgrendelt het piratenschip waar je grondstoffen kan ruilen tegen edelstenen (deze missie is beschikbaar vanaf niveau 19).
20. Tienerster: Ontgrendelt het Beroemde Simstad-bord (deze missie is beschikbaar vanaf niveau 20).
21. Volwassenheid: Ontgrendelt de mogelijkheid om tieners op te laten groeien tot volwassenen (deze missie is beschikbaar vanaf niveau 21).
22. Spokenjagers: Ontgrendelt de hobby spokenjagen (deze missie is beschikbaar vanaf niveau 22).
23. Senioren: Ontgrendelt de mogelijkheid om volwassenen op te laten groeien tot ouderen (deze missie is beschikbaar vanaf niveau 23).
24. Vogels voeren: Ontgrendelt de hobby vogels voeren (deze missie is beschikbaar vanaf niveau 24).
25. Met naald en draad: Ontgrendelt de quilthobby (deze missie is beschikbaar vanaf niveau 25).
26. Levensdromen & nalatenschap: Ontgrendelt levensdromen, persoonlijkheden en automatisch opgroeien (deze missie is beschikbaar vanaf niveau 26).


Ontdekkingsmissies
Ontdekkingsmissies hoef je niet op een bepaalde volgorde af te ronden. Je kan deze missies vaak starten door met een bepaalde Sim te praten (bijvoorbeeld de dansers in de park om de dansmissie te starten). Veel van deze missies kan je tegelijk doen met de bovenstaande hoofdmissies, maar je kan slechts één ontdekkingsmissie tegelijk doen.

1. Spreukenboek: Ontgrendelt de toverspreukenhobby (deze missie is beschikbaar vanaf niveau 8).
2. Gered door magie: Ontgrendelt de hobby 'Drankjes brouwen' (deze missie is beschikbaar vanaf niveau 8).
3. Een dans om nooit te vergeten: Ontgrendelt de hobby salsadansen (deze missie is beschikbaar vanaf niveau 9).
4. Nanny weet raad: Ontgrendelt nieuwe interacties voor baby's en de hobby muzikale expressie (deze missie is beschikbaar vanaf niveau 10).
5. Vakantiegids voor het buitenleven: Ontgrendelt de Deer Spring Falls camping en de hobby's Survivalist en Verhalenverteller (deze missie is beschikbaar vanaf niveau 11).
6. Winkelcentrum Zonsondergang: Ontgrendelt het winkelcentrum (deze missie is beschikbaar vanaf niveau 12).
7. Geheime missie superpeuter: Ontgrendelt de vingerverfhobby voor peuters (deze missie is beschikbaar vanaf niveau 13).
8. Mooie plantenpotjes: Ontgrendelt nieuwe winkels en Speelcentrum Woppie (deze missie is beschikbaar vanaf niveau 13).
9. Van koninklijke huize: Ontgrendelt het Noordelijke Valleikasteel (deze missie is beschikbaar vanaf niveau 14).
10. Klushuizen: Vredige veranda: Ontgrendelt veranda's en tuinmeubels en -decoraties voor veranda's en gazons (deze missie is beschikbaar vanaf niveau 15).
11. Klushuizen: Beter Balkon: Ontgrendelt balkons (deze missie is beschikbaar vanaf niveau 17).
12. Klushuizen: Koningskelder: Ontgrendelt kelders (deze missie is beschikbaar vanaf niveau 17).
13. Pup op avontuur
14. Extreme woningovername

Een volledig overzicht van alle walkthroughs kan je in het Overzicht en informatie over walkthroughs topic vinden.


Soorten missies
In De Sims FreePlay zijn er verschillende soorten missies:
1. de wekelijkse taken: willekeurige taken waarmee je beloningen en een sleutel voor de verrassingsdozen kan verdienen als je ze binnen een week afrondt
2. hoofdmissies: je kan maar 1 zo'n missie tegelijk doen en alleen in een bepaalde volgorde
3. ontdekkingsmissies: deze beginnen als je bepaalde gebouwen bouwt of een Sim aanspreekt
4. sociale missies: taken die je bij de buren moet uitvoeren om SP te verdienen
5. evenementen: evenementen zijn tijdelijk van aard en komen soms nog eens terug. Sommige hobby's hebben ook tijdelijke hobbyprijzen voor als je de eerste hobbycollectie binnen de tijd haalt. Deze tijdelijke hobbyprijs is slechts eenmalig dus als je deze mist kan je de bonus niet nog eens later verdienen.
6. tijdelijke missies: vaak zijn er rond de feestdagen (kerst, Pasen etc.) speciale eenmalige tijdelijke missies die automatisch starten
Basis: besturing, behoeften, acties en Simtracker
Tijdsverloop
Het tijdsverloop in deze game is hetzelfde als in de echte wereld. Als het bij jou overdag is, is het voor je Sims ook overdag. Je kunt een complete stad bouwen vol unieke Sims en ervoor zorgen dat zo’n beetje alles doen wat je maar wilt! Jouw Sims blijven ook hun ding doen terwijl jij weg bent. Je kunt ze overal mee naartoe nemen en naar hartenlust opzoeken!

Camera
Schuiven: Gebruik één vinger om de camera te verschuiven.
Draaien: Gebruik twee vingers om de camera te draaien.
Zoomen: Knijp het scherm met twee vingers om in en uit te zoomen. Je kunt als alternatief ook op het icoontje van het vergrootglas drukken om totaal in of uit te zoomen.

Behoeften & Acties
Je Sims hebben zes behoeften: sociaal, plezier, honger, hygiëne, blaas en energie. Tik op meubels, voorwerpen, huisdieren en andere Sims en kies vervolgens acties waarmee je de behoeften van je Sims kunt vervullen. Iedere actie is verbonden aan een bepaalde behoefte, wat je kunt zien aan de icoontjes op de actieknoppen en behoeftebalken. Door alle behoeften van een Sim te vervullen, zorg je dat hij of zij gelukkig, gezond en bereidwillig blijft om te doen wat jij wilt!

Alle acties kosten tijd. Je kunt De Sims Freeplay op elk moment uitschakelen terwijl je Sims door zullen gaan met de bezigheden die jij hen hebt opgedragen. De game stuurt je meldingen zodra belangrijke acties zijn afgerond.

Inspiratie
Door de behoeften van je Sim te vervullen zal je Sim geïnspireerd raken! Geïnspireerde Sims verdienen heel wat meer ervaringspunten (XP) en Simdollars voor het afronden van acties.

Cupcakes
Je kunt cupcakes gebruiken om in één wip alle behoeften van je actieve Sim te vervullen zodat je Sim geïnspireerd raakt! Cupcakes komen vooral van pas wanneer je voor een hoop Sims in je stad moet zorgen, maar ze kosten wel levenspunten om te kunnen gebruiken.

Cocktails
Je kan je Sims ook geïnspireerd laten raken door ze een cocktail te laten drinken. Het maakt niet uit in wat voor een stemming je Sims zijn, want een hippe cocktail zal hoe dan ook voor een nieuwe inspiratie zorgen! Cocktails kan je bestellen aan de bar (voor § 2500) in het sneeuwpark of bij de nachtclub.

Simtracker
Simtracker wordt gebruik om alle Sims tegelijkertijd in de gaten te houden! Tik op hun portretten om ze een bezoekje te brengen of tik op de knop met het fluitje om ze naar je toe te laten komen! Denk eraan dat je een Sim moet opzoeken om Simdollars of ervaringspunten (XP) te innen die ze met het afronden van een actie verdiend hebben.

Diamantje
Het groene figuurtje dat boven het hoofd van een Sim zweeft noemen we een diamantje. Het diamantje geeft aan welke Sim je op dat moment aanstuurt. De betreffende Sim is jouw ‘actieve Sim’.

Foto’s
Wil je laten zien dat jij als geen ander een huis in kunt richten of sta je te popelen om hilarische foto’s van je Sims met anderen te delen? Tik op het icoontje van de camera om foto’s te maken en deel die via Facebook.

Partyboot
De partyboot is een sociale omgeving waarin je contact kunt leggen met Facebookvrienden die De Sims Freeplay spelen.

Tik op “Uitnodigen” en kies een van je Facebookvrienden om contact te leggen. Zodra je Facebookvriend met De Sims Freeplay begint en de Partyboot bezoekt wordt hij of zij je buur. Om vanuit Facebook verbinding te maken met vrienden tik je op “Buren toevoegen” en selecteer je een Facebook-vriend. Controleer of je vrienden zijn ingelogd en breng een bezoekje aan de Partyboot.

Er verschijnen iedere 24 uur nieuwe cadeautjes dus neem regelmatig een kijkje! Hoe meer buren je hebt, hoe meer spullen je kunt kopen in de Woonwinkel en hoe meer dagelijkse cadeaus je ontgrendelt.


Ervaringspunten, levensstijlpunten en sociale punten (XP, LP en SP)
Ervaringspunten (XP)
Je Sims verdienen ervaringspunten (XP) voor het afronden van acties. Terwijl je Sims XP verdienen, zal jij telkens een niveau stijgen. Iedere keer dat je een niveau stijgt ontgrendel je nieuw meubilair, leuke spullen, tuinperkjes, bakrecepten en de mogelijkheid om meer Sims, werkplaatsen en bedrijven toe te voegen aan de stadskaart.

Levensstijlpunten (LP)
Je kunt levensstijlpunten (LP) verdienen door doelen te behalen, door een hond naar schatten te laten graven of door ze in de Store te kopen. Gebruik LP om een actie of verbouwing in één klap af te ronden! Je kunt LP ook gebruiken om cupcakes voor je Sims te kopen. Tips om LP te verdienen kan je vinden in het De Sims FreePlay Tips topic.

Sociale punten (SP)
Je kunt sociale punten verdienen door sociale doelen te volbrengen in de steden van je vrienden. Je kunt ze spenderen aan nieuwe en exclusieve voorwerpen in de Woonwinkel. Ben je op zoek naar nieuwe buren? Neem dan een kijkje in het De Sims FreePlay Buren topic.
Simdollars en geld verdienen
Simdollars (§)
Simdollars (of ook wel Simoleons genoemd) zijn de valuta die de Sims gebruiken. Sims kunnen Simdollars verdienen door te tuinieren, bakken, werken of door een hond naar schatten te laten graven. Je hebt Simdollars nodig om meubilair, leuke spullen, tuinperkjes, bakrecepten, huisdieren, auto’s, huizen, bedrijven en werkplekken te kunnen kopen. Je kunt Simdollarpakketten kopen in de Store. Tips om snel veel geld te verdienen kan je vinden in het De Sims FreePlay Tips topic.

Tuinieren
Tuinieren is een mooie manier om wat Simdollars te verdienen. Koop een tuinperkje in Bouwen en plaats het bij een Sim in de tuin. Tik daarna gewoon op het tuinperkje en kies welk zaadje je wilt laten planten. Er zullen meer zaden ontgrendeld worden naarmate je in niveau stijgt.

Sim-etende planten
Het onderzoeks- en ontwikkelteam van De Sims Freeplay hebben nieuwe experimentele zaden gekweekt die je Sims met meer Simdollars en ervaringspunten (XP) belonen dan normale planten. Er bestaat alleen een kleine kans dat ze in enorme Sim-etende planten veranderen. Laat je door die naam niet afschrikken. Met Sim-etende planten kan je goed onderhandelen.

Bakken en ovenbrandjes
Bakken werkt op dezelfde manier als tuinieren. Eerst moet je een fornuis kopen en op de juiste plek zetten met de Woonwinkel (de koop- en bouwmodus). Tik daarna op het fornuis en kies welk recept je wilt bereiden. Er zullen meer recepten ontgrendeld worden naarmate je in niveau stijgt. Sommige recepten hebben een kleine neiging om in brand te vliegen, breid deze gerechten dus op eigen risico! Deze recepten leveren vaak een grote hoeveelheid ervaringspunten (XP) en Simdollars op, maar het kan nodig zijn dat je een brandje moet blussen… dus wees verstandig als je een recept kiest!

Banen
Sims hebben net als jij carrièredoelen! Bouw werkplekken via de stadskaart zodat je Sims een baan kunnen zoeken. De verschillende banen hebben verschillende werktijden, dus kies voor de baan die het best bij je past. Druk op het kloppende koffertje in Simtracker of op het informatiepaneel Carrrieres om Sims op tijd naar het werk te sturen. Maak je geen zorgen; je zult door het spel zelf ook herinnerd worden.

Promoties
Beginsalarissen voor de banen zijn meestal niet zo hoog, maar zo lang je trouw naar je werk blijft gaan en promotie maakt zal je uiteindelijk beloond worden. Zie het maar als een soort langdurige investering voor je Sims. Met iedere dag dat je Sim naar het werk gaat komt die promotie een stapje dichterbij. Dus ga zo door, dan zal je Sim uiteindelijk een hoop ervaringspunten (XP) en Simdollars verdienen. Om sneller promotie te maken, moet je een relevant carrièrevoorwerp in de Dumpwinkel kopen en je Sim thuis laten overwerken!

Carrière overzicht
Hieronder volgt een overzicht van alle banen in De Sims Freeplay en de beloningen.

Acteur
Niveau 1: 1310 Simdollars en 360 XP
Niveau 2: 1430 Simdollars en 650 XP
Niveau 3: 1520 Simdollars en 980 XP
Niveau 4: 1670 Simdollars en 1030 XP
Niveau 5: 1860 Simdollars en 1140 XP


Atleet
Niveau 1: 1310 Simdollars en 350 XP
Niveau 2: 1450 Simdollars en 650 XP
Niveau 3: 1580 Simdollars en 920 XP
Niveau 4: 1680 Simdollars en 1020 XP
Niveau 5: 1800 Simdollars en 1200 XP


Brandweerlid
Niveau 1: 1020 Simdollars en 480 XP
Niveau 2: 1120 Simdollars en 820 XP
Niveau 3: 1230 Simdollars en 1170 XP
Niveau 4: 1360 Simdollars en 1340 XP
Niveau 5: 1500 Simdollars en 1500 XP


Kunstenaar
Niveau 1: 890 Simdollars en 590 XP
Niveau 2: 900 Simdollars en 905 XP
Niveau 3: 1100 Simdollars en 1300 XP
Niveau 4: 1180 Simdollars en 1520 XP
Niveau 5: 1260 Simdollars en 1740 XP


Makelaar
Niveau 1: 1010 Simdollars en 462 XP
Niveau 2: 1135 Simdollars en 5864 XP
Niveau 3: 1270 Simdollars en 1085 XP
Niveau 4: 1400 Simdollars en 1300 XP
Niveau 5: 1525 Simdollars en 1475 XP


Muzikant
Niveau 1: 1350 Simdollars en 350 XP
Niveau 2: 1435 Simdollars en 570 XP
Niveau 3: 1590 Simdollars en 865 XP
Niveau 4: 1660 Simdollars en 1040 XP
Niveau 5: 1750 Simdollars en 1250 XP


Onderwijzer
Niveau 1: 650 Simdollars en 592 XP
Niveau 2: 700 Simdollars en 900 XP
Niveau 3: 800 Simdollars en 1345 XP
Niveau 4: 895 Simdollars en 1708 XP
Niveau 5: 1045 Simdollars en 1955 XP


Politicus
Niveau 1: 950 Simdollars en 595 XP
Niveau 2: 1030 Simdollars en 890 XP
Niveau 3: 1140 Simdollars en 1260 XP
Niveau 4: 1170 Simdollars en 1530 XP
Niveau 5: 1220 Simdollars en 1780 XP


Wetenschapper
Niveau 1: 1060 Simdollars en 420 XP
Niveau 2: 1160 Simdollars en 854 XP
Niveau 3: 1260 Simdollars en 1025 XP
Niveau 4: 1380 Simdollars en 1320 XP
Niveau 5: 1440 Simdollars en 1560 XP
De woonwinkel, stadswaarde en dagelijkse beloningen
De woonwinkel (koop- en bouwmodus)
Gebruik de woonwinkel om meubels te kopen en plaatsen, kamers toe te voegen of te vergroten, een eerste of tweede verdieping toe te voegen, trappen te kopen, behang en vloeren te veranderen, deuren en ramen toe te voegen en zelfs een tuin of zwembad aan te leggen. Zwembaden en voorwerpen voor het zwembad worden op niveau 13 na afronding van de missie 'In de zwemstemming' ontgrendeld. Extra verdiepingen en trappen worden op niveau 17 na afronding van de missie 'Verbouwingen voor meerdere verdiepingen' ontgrendeld.

Huisbonus
Wanneer Sims acties aan hun eigen huis uitvoeren worden ze daarvoor beloond met extra ervaringspunten (XP) en Simdollars.

Stadswaarde & dagelijkse beloningen
Je ontvangt iedere dag een percentage van je stadswaarde in je brievenbus. Door je huis verder in te richten met coole spullen en je stad uit te breiden zal deze beloning steeds groter worden. Kom elke dag even in je brievenbus kijken om zoveel mogelijk profijt te hebben van je beloning.

Stadskaart
Je kunt de Simtracker gebruiken om door de stad te navigeren maar je kunt als alternatief ook de stadskaart gebruiken. Via de stadskaart kan je meer huizen, werkplekken en bedrijven voor je Sims bouwen. Je kunt ook ervaringspunten (XP) en Simdollars die je verdiend hebt innen bij gebouwen waarvan de bouw is afgerond of je kunt de huizen van Sims en andere locaties die je hebt gebouwd bezoeken zoals het park. Soms zal je aan bepaalde voorwaarden moeten voldoen voordat je iets kunt bouwen. Zo is het bijvoorbeeld soms nodig om een bepaald niveau bereikt te hebben of een bepaald aantal Sims te hebben.
Gebouwen: bedrijven en werkplekken
Er zijn een aantal gebouwen in De Sims Freeplay. Je zal ze echter eerst moeten bouwen voordat je ze kan gebruiken. Er zijn drie soorten gebouwen: huizen waar je Sims kunnen wonen, bedrijven en werkplaatsen. Als je een werkplek bouwt, dan kunnen je Sims de bijbehorende carrière uitoefenen en zo geld verdienen. Daarnaast kan je ook bedrijven bouwen waar je Sims vervolgens hobby's kunnen uitoefenen of andere dingen kunnen doen. Om een bedrijf of werkplaats te kunnen bouwen moet je aan bepaalde vereisten voldoen. Zo moet je voor sommige gebouwen een bepaald aantal Sims hebben, een bepaalde hoeveelheid Simdollars en daarnaast kost het ook tijd om een gebouw te kunnen bouwen.

Hieronder volgt een overzicht van een aantal bedrijven die je kan bouwen in De Sims Freeplay.

Dumpwinkel
Bouw de Dumpwinkel om voorwerpen voor je Sims te kopen waar ze interacties mee uit kunnen voeren. Zo kunnen ze beter worden in hun werk en sneller promotie maken.

Het sneeuwpark
Bouw het sneeuwpark om de hobby kunstrijden en een groot aantal interacties met een sneeuwthema vrij te spelen. Als je het sneeuwpark net hebt ontgrendeld zal je merken dat je nog niet mag snowboarden of sleeën omdat de skilift geblokkeerd is. Vind de sleutel en ontgrendel de lift door alle medailles voor kunstrijden te verzamelen.

Zwemcentrum
Het zwemcentrum is een gebouw op de stadskaart met een openbaar zwembad waar je Sims kunnen oefenen met duiken of gewoon een beetje in het water rond kunnen spelen.

Supermarkt
Bouw de supermarkt zodat je goedkoper zaden en bakingrediënten kunt kopen dan bij je Sims thuis. Met een beetje organisatie kan je heel wat Simdollars besparen.

De kinderwinkel
Hier kan je wiegjes, kinderbedden en speelgoed kopen. Zodra je een voorwerp hebt gekocht in de kinderwinkel verschijnt het in je inventaris. Hier heb je direct toegang tot de voorwerpen zodat je ze in huis kunt plaatsen.

Het buurtcentrum
Het buurtcentrum is een plek op de stadskaart waar je jonge Sims naartoe kunt sturen voor balletles en karate. Hoe meer ze oefenen, des te meer materiaal ze vrijspelen.

School
De schooldirecteuren van de scholen in Simstad begrijpen dat Sims het over het algemeen nogal druk hebben en daarom is er een uniek programma gecreëerd, waardoor jonge Sims op verschillende tijdstippen naar school kunnen gaan.

Zo gauw je jonge Sims en tienerSims ingeschreven zijn kunnen ze een zakcentje en ervaringspunten (XP) verdienen door van school weer naar huis te gaan. Hoe vaker je jonge Sim naar school gaat, des te beter zal het cijfergemiddelde worden. Bovendien kan je Sim zo meer zakgeld, ervaringspunten (XP) en speciale voorwerpen vrijspelen. Je kunt sneller een 10 verdienen door een bureau te kopen in het gedeelte “Jonge Sim” of 'TienerSim' in de woonwinkel, want hiermee kunnen je jonge Sims hun huiswerk doen!

De schoonheidssalon
Bouw de schoonheidssalon om allerlei nieuwe mogelijkheden te krijgen om je Sims te verwennen. Probeer nieuwe make-up uit, experimenteer met nieuwe kapsels, neem een rebelse tatoeage en meer.

De hippe kleding verkleedwinkel
Op zoek naar een lollig kostuum voor een verkleedfeest of zwemkleding voor je nieuwe buitenzwembad? Bouw dan snel de Hippe Kleding Verkleedwinkel op de stadskaart!

De nachtclub
Dit is dé plek waar Sims van muziek en hippe cocktails kunnen genieten. Iedere cocktail bevat een geheim ingrediënt dat je Sim snel en eenvoudig zal inspireren. Als je Sim een beetje sip is, moet je hier even langsgaan! De nachtclub is ook een geweldige plek om snel vrienden te maken; laat gewoon een van je Sims een DJ worden en kijk hoe andere Sims los gaan op de dansvloer.

Bingozaal
De bingozaal bevindt zich op het Mysterieuze Eiland. Dit is de plek waar senioren terecht kunnen om hun geluk te beproeven. Misschien winnen ze de jackpot vol Simdollars wel.
Huizen en huisgenoten
Huizen
Om een nieuw huis te bouwen selecteer je een lege woonkavel en kies je het soort huis dat je wilt bouwen. Sommige delen van Simstad zijn duurder dan andere vanwege hun prestigieuze locatie aan het water. Je moet iets langer sparen voor deze huizen, maar ze zijn de moeite waard als er een kleine op komst is of als je een luxe leventje wilt leiden.

Huisgenoten
Je kunt Sims samen laten wonen in hetzelfde huis door op “Vragen om samen te wonen” te tikken. Deze interactie is alleen beschikbaar bij Sims die goede vrienden, beste vrienden, partners of verloofden van elkaar zijn. Zorg dat de huiseigenaar de interactie zelf uitvoert… anders trekt de betreffende Sim misschien in bij de verkeerde! Zodra twee Sims samenwonen heb je misschien ineens een huis over. Maak je geen zorgen. Nieuwe en bestaande Sims kunnen naar een leegstaand huis verhuizen. Selecteer een leeg huis en kies welke Sim je erin wilt laten trekken!
Het weer, auto's en huisdieren
Het weer veranderen
Verander het weer in de huizen van je Sims door een weermachine te kopen in het Elektronica-gedeelte van de Woonwinkel en deze in de tuin van een van je Sims te zetten. Sommige voorwerpen zijn niet bruikbaar bij bepaalde weertypen en worden naar je inventaris gestuurd als je het weer verandert. Ook bepaalde Sim-interacties zijn niet te gebruiken bij bepaalde typen weer. Je Sims kunnen dus soms gedwongen worden hun huidige actie af te breken.

Auto’s
Bouw het autopark om auto’s voor je Sims te kunnen kopen. Met auto’s kunnen je Sims ritjes maken en Simdollars en ervaringspunten (XP) verdienen. Hoe beter de auto, hoe meer je verdient!

Huisdieren
Als je begint te spelen krijg je al een viervoeter die op schattenjacht kan gaan, maar door de dierenwinkel te bouwen kun je al je Sims van een huisdier voorzien! Sommige honden hebben een schattenjachttraining gevolgd zodat ze nog meer spullen op kunnen sporen.
Hobby's
Je Sims kunnen veel hobby's uitoefenen. Sommige hobby's zijn alleen voor bepaalde leeftijdscategorieën. Hieronder volgt een omschrijving van een aantal hobby's.

Spoken jagen
Koop “spookachtig meubilair” in de Woonwinkel (de koop- en bouwmodus) en selecteer een spookachtig meubelstuk om het op spoken te doorzoeken. Als je Sim er één vindt, dan moet je 3 keer op het spook tikken voordat het wegvliegt om het te vangen! Met het vangen van spoken verdien je beloningen! Als je moeite hebt om zeldzame spoken te vinden, dan kan je meer spookachtig meubilair in huis halen. Hoe meer meubels je neerzet, hoe meer de lichten gaan knipperen en hoe meer zeldzame spoken je huis aantrekt! Spookachtig meubilair herken je aan het spook-icoontje. Vergeet ook niet de spokenjagersvaardigheden van je Sim te verbeteren. Hoe beter ze op spoken kunnen jagen, hoe meer ze er ook daadwerkelijk vinden!

Afbeelding
Spookachtig meubilair is te herkennen aan het rode spookicoontje.

Vissen
Ga naar het meer en tik op de hengel. Als je Sim het water in wordt gesleurd door een grote vis, tik dan op de vis als deze uit het water springt. Je Sim wordt misschien zelfs wel beloond met een zeldzame vis! Vang alle vissen om een speciale prijs te winnen!

Houtsnijwerk
Tik op “Boven kijken” in het Buurtscentrum om de tweede verdieping weer te geven en tik dan op een werkbank om met houtsnijden te beginnen. Hoe meer je Sims oefenen, hoe mee ze maken. Maar kijk uit: soms veranderen de creaties van je Sims in levende poppen die proberen te ontsnappen. Als dit gebeurt, tik dan op de pop om de richting te veranderen.

Modeontwerpen
Koop een modestudio in de Dumpwinkel en zet hem in het huis van je Sim. Is je Sim klaar met ontwerpen? Tik dan op het icoontje “ideeën” van de Sim om de outfit te voltooien. Maar kijk uit met slechte ideeën die per ongeluk een outfit kunnen verknallen!

Duiken
Je Sims kunnen duiken oefenen in het Zwemcentrum. Hoe beter je Sims kunnen duiken, hoe meer beloningen ze verdienen. Verzamel alle 12 duikmedailles om thuis ook een duikplank neer te kunnen zetten.

Kunstschaatsen
Ga naar het sneeuwpark en tik op de ijshockeybaan om kunstschaatsen als hobby op te pakken. Verzamel de 12 kunstschaatsmedailles om toegang te krijgen tot de Skilift!
Relaties en kinderen
Relaties
Sims kunnen allerlei verschillende relaties ontwikkelen. Tik op een willekeurige Sim waar je je actieve Sim mee wilt laten praten en kies vervolgens een sociale interactie. Je zult grote EP-bonussen verdienen voor het bereiken van mijlpalen binnen relaties.

Partners worden
Er zijn verschillende relatieniveaus. Als je Sims net romantische met elkaar beginnen te doen dan wordt hun relatie "Ontluikende liefde" genoemd. Blijf de relatie tussen de twee Sims verbeteren om meer interacties vrij te spelen. Na de relatiestatus "Ontluikende liefde" volgt nog "Daten" en uiteindelijk zullen de Sims partners van elkaar zijn. Op het moment dat ze elkaars partners zijn kunnen ze O jaa! doen met elkaar en eventueel zich verloven.

Trouwen
Sims moeten liefdespartners van elkaar zijn alvorens er een aanzoek kan worden gedaan. Voordat je de interactie “Aanzoek doen” kiest, moet je eerst een ring uitkiezen. Met een goedkope verlovingsring loop je het risico dat de andere Sim het aanzoek afwijst, dus denk goed na! Zo gauw je Sims zich hebben verloofd zijn er aanvullende romantische interacties beschikbaar tussen hen zodat ze kunnen trouwen.

Baby’s
Om een baby te kunnen krijgen moet je een wieg kopen in het gedeelte “Babykamer” in de Woonwinkel (de koop- en bouwmodus). Zet de wieg neer in het huis van een getrouwd stel. Je moet ook nog een plekje vrij hebben in de stad om een nieuwe Sim toe te kunnen voegen. Tik op de wieg en laat de ooievaar de rest doen!

Peuters
Het is dolle pret om peuters in de buurt te hebben; ze spelen verstoppertje, stormen door het huis heen in dinosauruspakjes, houden van knuffelen en meer. Maar peuters kunnen niet bij de gootsteen om hun handen te wassen, de koelkast openen, zelfstandig douchen of het huis verlaten. Ze hebben een ouder iemand nodig. Een volwassene moet peuters helpen bij het eten en wassen. En schaf snel een bad aan als je er nog geen had, want peuters houden van badderen!

Jonge Sims
Jonge Sims kunnen zakgeld en ervaringspunten (XP) verdienen door naar school te gaan. Met een hoger cijfergemiddelde kunnen ze ook meer verdienen. Jonge Sims kunnen ook beginnen met balletles of karate bij het Buurtcentrum en nieuwe voorwerpen ontgrendelen in de Woonwinkel.

TienerSims
TienerSims kunnen zakgeld en ervaringspunten (XP) verdienen door naar de middelbare school te gaan. Door een hogere klaswaardering kunnen ze meer verdienen. Een tienerSim kan als hobby aan de slag gaan als Tienerster om zo beroemd te worden.

Verouderen
Om een baby op te laten groeien heb je alleen maar een verjaardagstaart nodig. Laat een van je Sims een interactie met de baby of peuter uitvoeren en selecteer de optie “Verjaardag vieren”. Het is natuurlijk onmogelijk om een verjaardag te vieren zonder een verjaardagstaart, dus zorg ervoor dat je er eentje bakt in de oven voor het feest los gaat barsten!

Peuters en jonge Sims kunnen op dezelfde manier opgroeien, maar om dat te doen moet je eerst respectievelijk de missies 'Zet je schrap voor jonge Sims' en 'Opgroeien' volbrengen (beschikbaar vanaf niveau 21 en 23).
Vergelijkbare onderwerpen Statistieken Laatste bericht
Sims
door Dolfijntje 28 maart 2020, 14:51 De Sims Freeplay Algemeen
6 Reacties
9071 Bekeken
door Sim Plist
13 apr 2020, 18:39

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 11 gasten