Hier kan je al je Sims Verhalen delen met andere fans.
Vereiste uitbreidingen: De Sims 3 Jaargetijden
Leven als zwerver in De Sims 3 is sinds het spel uit is al populair. Nu De Sims 3 Jaargetijden al een tijd uit is wil ik hier graag een variatie op maken. In de uitdaging “Overleven in de winter” is het de bedoeling dat een dakloze Sim twee winters buiten gaat overleven. Deze Sim leeft in een wereld waar de winters lang duren en de andere seizoenen kort.

Primaire doel: twee winters overleven als zwerver
Secundaire doel: 25.000 Simdollars verdienen (tijd is hiervoor in principe onbeperkt, maar je kan er natuurlijk ook een uitdaging van maken om zo snel mogelijk dit bedrag te bereiken).

Je kan na het voltooien van de uitdaging natuurlijk altijd nog verder spelen als je wilt. In dat geval mag je zelf kiezen of je volgens (een deel van) de regels verder speelt of niet.


Opzet:
- Maak een Sim aan met de ieder geval de eigenschap kleptomaan. De andere eigenschappen mag je zelf kiezen of laten selecteren door het spel of de generator. Je mag alleen niet de eigenschap “Houdt van kou” kiezen.
- Koop vervolgens een kavel en maak het geld op totdat je ongeveer 100 Simdollars over hebt. Je mag één bank neerzetten op de kavel. Het geld kan je opmaken door veel bomen neer te zetten en spullen te kopen en die vervolgens in de familieinventaris te zetten. De spullen die je in de familieinventaris zet mag je niet gebruiken tijdens het spelen van deze Sims uitdaging. Aangezien je Sim een zwerver is moet je deze kavel zien als een soort openbare kavel: je mag dan ook hier niet op bouwen!
- Stel de seizoenen in op: 3 dagen lente, 3 dagen zomer, 3 dagen herfst en 7 dagen winter. Alle weersomstandigheden moeten zijn ingeschakeld.
- Annuleer de krantenbezorging (via de telefoon onder diensten) aangezien “een park” natuurlijk geen kranten ontvangt.

Afbeelding
Seizoensinstellingen

Afbeelding
Zo kan je bijvoorbeeld de kavel eruit laten zien.


Regels:
- Het is niet toegestaan om cheats en/of mods te gebruiken (afgezien van hideheadlineeffects on voor als je de effecten weg wilt halen).
- Je mag niet op de kavel bouwen of voorwerpen uit de koopmodus plaatsen tenzij deze draagbaar zijn. Je mag ook maximaal 5 draagbare voorwerpen (het middelbare school diploma en de camera niet meegeteld, deze camera mag je trouwens niet verkopen of je moet dit in het begin doen en ongeveer 100 Simdollars overhouden) tegelijk in de inventaris van je Sim bewaren aangezien zwervers niet veel bij zich kunnen dragen.
- Als je eventueel het Tijdportaal en het universiteitswelkomstpakket krijgt, dan zet je die ook in de familieinventaris.
- Je mag niet de sportschool gebruiken (we gaan er vanuit in deze uitdaging dat je daarvoor een abonnement nodig hebt wat je als zwerver natuurlijk niet hebt).
- Je mag geen weermachine gebruiken.
- Je Sim mag geen baan nemen.
- Je Sim mag niet gaan trouwen en/of samenwonen met een andere Sim (totdat zowel het primaire als secundaire doel zijn voltooid).
- Je Sim mag niet bij andere Sims overnachten of van hun huis gebruik maken.
- Om het realistischer te maken kan je er ook voor kiezen geen taxi’s te gebruiken. Hoewel ze gratis zijn in De Sims 3 is het natuurlijk wat raar als een zwerver de taxi neemt.


Als je van plan bent deze uitdaging te gaan doen, dan is het natuurlijk leuk om hier ook een verhaal van te maken. Je kan dan eventueel in de topictitel [Overleven in de winter] of [OW] zetten om aan te geven dat je deze uitdaging doet.

Advertentie

Ja precies. Het ligt misschien niet helemaal voor de hand dat een zwerver op reis zal gaan, maar aan de andere kant maakt het de verhalen die je kan verzinnen weer wat afwisselender. Dus als je dat graag wilt, dan zie ik niet echt een probleem.

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast